Mikä Drop'pin@EURES on?


 

Drop’pin@EURES on paikka, jossa yritykset ja organisaatiot voivat mainostaa ja esitellä nuorille suunnattua toimintaansa, jolla on tarkoitus auttaa Euroopan nuoria ottamaan ensiaskeleitaan työmarkkinoilla. Tällä verkkoalustalla esiteltyä toimintaa ovat muun muassa oppisopimuskoulutus, työharjoittelujaksot, ammatilliset koulutusohjelmat, verkko-opiskelukurssit, kielikoulutus, liikkuvuustuki, valmennus ja mentorointi.

Drop’pin@EURES tarjoaa jotakin kaikille, jotka haluavat parantaa mahdollisuuksiaan löytää työtä Euroopasta.

Drop’pin@EURES helpottaa myös oikean nuoren löytämistä oikeaan paikkaan, koska palvelussa on käytettävissä useiden osaavien työnhakijoiden profiilitiedot ympäri Eurooppaa. Työnantajat pystyvät hakemaan alustasta soveltuvaa työntekijää selaamalla verkossa mahdollisten hakijoiden ansioluetteloita. Työkalun avulla organisaatiot voivat myös julkaista nuorille helposti suoraan portaalissa tilaisuuksia, jotka ovat EURESin nuorten jäsenten katsottavissa kaikkialla Euroopassa.

 

Uutta: Avoimia oppisopimuskoulutus- ja harjoittelupaikkoja EURES-portaalissa!

 

Eläminen ja työskentely toisessa maassa on mahtava kokemus kaikenikäisille EU:n kansalaisille, sillä siten on mahdollista saada uutta osaamista ja samalla kokea toinen kulttuuri ja tavata uusia ihmisiä. EURES -portaalissa on esillä kaikki koko EU:ssa julkisesti rekisteröidyt työpaikkailmoitukset.

EURES -portaaliin tulee myöhemmin myös ilmoituksia palkallisista oppisopimuskoulutus- ja harjoittelupaikoista EU:n jäsenvaltioissa, Islannissa, Liechtensteinissa, Norjassa ja Sveitsissä. EURES-portaalissa on jo nyt useita ilmoituksia oppisopimuskoulutus- ja harjoittelupaikoista ja lisää on tulossa pian.  

Tutustu vapaisiin paikkoihin kirjoittamalla seuraavaan hakukenttään ”oppisopimuskoulutus” tai ”harjoittelu”. Lisämahdollisuuksista saa tietoa tutustumalla avoimiin oppisopimuskoulutus- ja harjoittelupaikkoihin yleisessä osiossa   jobs section EURES .

Jos haluat tästä lisätietoa, ota yhteyttä oman jäsenvaltiosi EURES-neuvojaan Adviser from your Member State EURES .

Komissio haluaa tukea työnantajia löytämään oikean hakijan ja on siksi laatinut näille tarkastuslistan , joka ohjaa heitä tässä menettelyssä. Tarkastuslistan noudattaminen voi lisätä mahdollisuuksia saada aikaan kaikkien kannalta onnistunut työsuhde ja lopputulos.

Jos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutus- tai harjoittelupaikasta, tutustu EU:n liikkuvuusohjelmaan Eka EURES-työpaikka , joka voisi myös kiinnostaa sinua.

 

Mikä on Digital Opportunity traineeships -aloite?

Digital Opportunity on pilottihanke, joka tarjoaa harjoittelukausia ulkomailla jopa 6 000 opiskelijalle ja vastavalmistuneelle vuosina 2018–2020. Digital Opportunity -harjoittelijat vahvistavat digitaalisia taitojaan sellaisilla aloilla kuin kyberturvallisuus, massadata, kvanttiteknologia, koneoppiminen, digitaalinen markkinointi ja ohjelmistojen kehittäminen. Ensimmäiset harjoittelukaudet alkavat kesäkuussa 2018, ja harjoittelijat saavat noin 500 euron suuruisen avustuksen kuukaudessa. Pilottihanke rahoitetaan Horizon 2020 -ohjelmasta ja toteutetaan Erasmus+-ohjelman kautta.

Tutustu Digital Opportunity -harjoittelujaksoihin tästä ja tule mukaan!