• Tapahtumat

Uutisartikkelit


Hae uutisia

Matkalla EURESin kanssa Suomessa


Perusohjeita verkostoitumiseen

Verkostoituminen tarkoittaa suhteiden rakentamista, oman nimen esille tuomista ja sellaisten tilaisuuksien saamista, joita ei välttämättä löydy etsittäessä työpaikkaa internetistä. On paljon asioita, jotka vaativat huomiota etenkin varsinaisen verkostoitumistapahtumaan osallistumisen yhteydessä. Olemme sen vuoksi jakaneet koko prosessin kolmeen keskeiseen vaiheeseen, joissa voit annettujen ohjeiden mukaan valmistautua, käyttää aikasi järkevästi ja saada kaiken irti kokemuksesta.

Lue lisää >>

08/06/2017


Unkarin ja Itävallan EURES-kumppanuus auttaa aloittelevia yrityksiä

Työtapamme muuttuvat, ja monet perinteiset työpaikat antavat sijaa uudelle teknologialle. Yhä useammat yritykset suosivat määräaikaisia työsuhteita vakituisten sijaan. Myös EURES vastaa näihin muutoksiin tarjoamassaan avussa työnhakijoille.

Lue lisää >>

04/04/2017


Keskitetty palvelupiste parantaa raja-alueen työnhakijoiden mahdollisuuksia

Ylä-Reinin EURES-raja-aluekumppanuus luo vilkasta toimintaa. Toimisto kattaa neljä aluetta Saksassa, Ranskassa ja Sveitsissä, siellä työskennellään ranskaksi ja saksaksi ja palvellaan lähes 100 000:ta raja-alueen työntekijää. Kun hallittavana on niin laaja alue – puhumattakaan jatkuvasti meneillään olevista monista tapahtumista, seminaareista ja toimenpiteistä – EURES-neuvojilla ei juuri ole luppoaikaa. Asioiden nopeuttamiseksi Ylä-Reinin EURES-raja-aluekumppanuus perusti keskitetyn palvelupisteen

Lue lisää >>

08/03/2017


Suomen pikkubussikiertueella kerrottiin työnantajille työvoiman liikkuvuudesta EU:ssaSuomen pikkubussikiertueella kerrottiin työnantajille työvoiman liikkuvuudesta EU:ssa

Pikkubussi ja pientä purtavaa – siinä EURES-neuvoja Taina Tuovisen varusteet vastikään järjestetyllä useamman päivän kiertueella, jonka suuntautui ristiin rastiin Satakuntaa Lounais-Suomessa. Kiertueen päämääränä oli kertoa paikallisille yrityksille, joilla on ulkomaalaista henkilökuntaa, miten EURES Suomi voi tukea niitä etenkin tarjoamalla suomen ja ruotsin kielikursseja.

Lue lisää >>

02/03/2017


Nuoria ruotsalaisia autetaan luomaan uraa hotelli- ja ravintola-alalla Tanskassa

Ruotsalaisille harjoittelijoille, joita kiinnostaa hotelli- ja ravintola-alan työ Tanskassa, annettiin lisäpotkua kaksiviikkoisella kurssilla, joka järjestettiin Juutinrauman alueen rajat ylittävän EURES-yhteistyön kautta. Kyseessä oli kokeilu, jolla pyrittiin luomaan tiivis yhteys kurssilla opetettujen asioiden ja työnantajien tarpeiden välille.

Lue lisää >>

29/01/2017


Käsikirjoituksesta valkokankaalle – ruotsalaiset käsikirjoittajat selvittävät ideoidensa kantavuutta

Kesäkuussa 12 käsikirjoittajaa sai mahdollisuuden kertoa ideoistaan tuottajille Berliinissä. Tämä oli kolmas ruotsalaisen EURES-neuvoja Wanna Spiridonidoun järjestämä vastaavanlainen tapahtuma. Kirjoittajat keskustelivat alan ammattilaisten kanssa ja esittelivät tarinoitaan.

Lue lisää >>

24/07/2015


vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.