• Tapahtumat

Uutisartikkelit


Hae uutisia

EURES auttaa hotelliketjua löytämään kausityöntekijöitä

Espanjalainen hotelliketju on tehnyt vuodesta 2015 alkaen yhteistyötä Slovenian EURESin kanssa kausityöntekijöiden palkkaamiseksi Espanjassa ja Kreikassa sijaitseviin hotelleihinsa. Keskustelimme Iberostar-ketjua edustavan Alberto Alban sekä tästä rekrytointikampanjasta hyötyneen Aleksandra Đukićin kanssa saadaksemme kuulla lisää tästä aloitteesta.

Lue lisää >>

31/05/2019


Miten hyödyntää parhaiten Drop’pin@EURES-verkkofoorumia: organisaatiot

Drop’pin@EURES-verkkofoorumi tarjoaa yrityksille ja organisaatioille monia hienoja ominaisuuksia. Mutta miten voit hyödyntää niitä parhaalla mahdollisella tavalla? Uusimmassa artikkelissa parhaat vinkkimme.

Lue lisää >>

08/02/2018


Kreikkalainen vastaanottovirkailija sai uuden työpaikan Saksasta oikeaan aikaan lähetetyn hakemuksen ansiosta


Ruotsi kutsuu kreikkalaisia terveydenalan asiantuntijoita muuttamaan pohjoiseen

Toimivaksi osoittautuneessa työllistämissuunnitelmassa kannustetaan terveydenalan työntekijöitä muuttamaan Kreikasta Ruotsiin. Ruotsalaista viikkoa vietetään kahdesti vuodessa Ateenassa ja Thessalonikissa. Viimeisin tapahtuma järjestettiin viime kuussa, ja maiden välisellä yhteistyöllä on pitkät perinteet.

Lue lisää >>

20/06/2017


Harrastuksesta työ – nuori kreikkalaisnainen toteutti unelmansa nuorisotakuun avulla

Aristea Zachari etsi koulunkäynnin päättymisen jälkeen kuukausikaupalla töitä, mutta turhaan. Hän oli taloudellisesti riippuvainen vanhemmistaan ja huolissaan tulevaisuudesta. Kun hänelle esiteltiin nuorisotakuu paikallisessa työvoimatoimistossa, hän tarttui innokkaasti mahdollisuuteen osallistua järjestelmään ja kouluttautua kampaajaksi.

Lue lisää >>

16/12/2016


Pikakoulutus ensimmäiseen digitaalisia taitoja edellyttävään työpaikkaan

Mahdollisuudet työpaikan löytämiseen ja säilyttämiseen kasvavat, kun uudet tekniset taidot yhdistetään ”pehmeään osaamiseen” Näin ajatellaan irlantilaisessa FIT4Jobs-työllisyyskoulutusaloitteessa, jota on juuri testattu menestyksekkäästi viiden muun EU-maan kanssa.

Lue lisää >>

26/08/2016


EURES – kokonaisvaltainen lähestymistapa avuksi työpaikan saamiseen ja säilyttämiseen

Kun EURES auttoi Panagiota Domestichouta saamaan työn hoiva-avustajana Suomessa, hänestä tuntui, että hän pystyisi vihdoin tekemään työtä, johon hän Kreikassa valmistui. Ongelmia kuitenkin ilmaantui, kun kuuden kuukauden työskentelyn jälkeen työnantaja tarvitsikin lisää papereita. Apuun tulivat Kreikan EURES ja Europe Direct yhdessä Suomen EURESin kanssa.

Lue lisää >>

17/07/2015


EURES-neuvojat ajattelevat luovasti

Oletko koskaan ihmetellyt, millä tavalla EURES-neuvoja kykenee pysymään ajan tasalla työnhakijoiden, työhönottajien ja ulkomaisten kollegoiden tarpeiden suhteen? Lääketiede, tietotekniikka, maatalous – EURES-neuvojalta voi pyytää tarjousta tuen saamiseen millä tahansa alalla. On tarpeellista päästä tuntemaan tilanne, mikä saattaa vaatia jonkin verran luovaa ajattelua. Tällä tavalla kreikkalainen neuvoja pani vauhtia insinöörialan toimiin.

Lue lisää >>

22/06/2015


vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.