• Tapahtumat

Uutisartikkelit


<< Takaisin uutisluetteloon

Lähde töihin Saksaan

Harkitsetko muuttamista Saksaan töiden perässä? EURES tarjoaa runsaasti tietoja, jotka auttavat sinua työpaikan löytämisessä ja sujuvan siirtymän mahdollistamiseksi.
Picture

EURES-portaali sisältää runsaasti tietoja elämisestä ja työskentelystä EU:ssa. Maakohtaiset tiedot ja luvut ovat vain yhden klikkauksen päässä. EURES-verkoston tavoitteena on olla ensimmäinen yhteyspisteesi, josta saat apua työpaikan etsimisessä toisesta EU-maasta ja joka voi ohjata sinut hakemaan apua tarkoituksenmukaisimmista lähteistä.

EURES-verkkosivuston lisäksi hyvä tietolähde Saksassa työskentelystä kiinnostuneille työnhakijoille on www.make-it-in-germany.com, joka on Saksan liittovaltion verkkosivusto päteville ulkomaalaisille ammatinharjoittajille.

Verkkosivusto on käytettävissä englanniksi, ranskaksi ja espanjaksi. Lisäksi tietoja on saatavilla rajoitetusti 10 muulla kielellä, kuten italiaksi ja portugaliksi. Verkkosivusto sisältää taustatietoja koulutuksesta, veroista ja työpaikoista sekä tapaustutkimuksia kansainvälisistä osaavista työntekijöistä, jotka ovat muuttaneet Saksaan.

Voit esittää lisäkysymyksiä puhelimitse, sähköpostilla tai chatissa. Näistä yhteydenottotavoista vastaa muun muassa Saksan liittovaltion työvoimaviraston (Bundesagentur für Arbeit) kansainvälisten ja erikoistuneiden palvelujen yksikkö (Zentrale Auslands- und Fachvermittlung, ZAV). EURES-verkostoon kuuluva ZAV on keskuselin, joka voi vastata kaikkiin Saksassa elämistä ja työskentelyä koskeviin kysymyksiin. ZAV:n henkilöstö osallistuu myös kansainvälisille rekrytointimessuille ja tiedotustapahtumiin kotimaassasi ja järjestää säännöllisesti European Online Job Day ‑verkkotapahtumia, joissa kerrotaan Saksassa työskentelystä ja elämisestä.

Saksalaiset työnantajat tarvitsevat paljon korkeasti koulutettua henkilöstöä, erityisesti insinöörejä, teknikkoja, IT-henkilöstöä, lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Lisäksi logistiikka- ja rakennusalan työnantajat etsivät ammattitaitoisia työntekijöitä. Reilusti yli 90 prosenttia kaikista saksalaisista yrityksistä on pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka tarjoavat kaksi kolmasosaa Saksan kaikista työpaikoista ja muodostavat yli puolet Saksan taloudellisesta tuotannosta. On tärkeää panna merkille, että monet näistä yrityksistä – vaikka osa niistä on alansa markkinajohtajia – sijaitsevat pienissä kaupungeissa tai maaseutualueilla eivätkä välttämättä suurissa kaupungeissa.

Yleisin työsuhdemuoto Saksassa on toistaiseksi voimassa oleva täysiaikainen työsopimus, jossa työviikon pituus on noin 40 tuntia. Tällaiset työsuhteet ovat kuitenkin vähenemässä, ja uusista työsuhdemuodoista, kuten määräaikaisista, osa-aikaisista ja tilapäisistä työpaikoista, on tulossa entistä yleisempiä.

Myös itsenäisen ammatinharjoittamisen eri muotojen merkitys on lisääntynyt viime vuosina, ja itsenäisinä ammatinharjoittajina työskentelevien henkilöiden määrä on kasvanut voimakkaasti. Kaikkien liiketoiminnan aloittamisesta kiinnostuneiden henkilöiden on rekisteröidyttävä paikallisviranomaisen Gewerbeamt-toimistossa (kaupparekisteritoimisto). Itsenäisten ammatinharjoittajien on sen sijaan rekisteröidyttävä Finanzamt-toimistossa (verotoimistossa). Teollisuus- ja kauppakamarit, käsityöläisjärjestöt, ammattialajärjestöt ja rahoituslaitokset voivat antaa menettelyjä koskevaa neuvontaa.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Eläminen ja työskentely Saksassa

Kansainvälinen työnvälityspalvelu

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-henkilöstöä

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Vastuuvapauslauseke: Huomaa, että EURES ja Euroopan komissio eivät vastaa edellä mainittujen kolmansien osapuolien verkkosivustojen sisällöstä.

10/05/2019

<< Takaisin uutisluetteloon
 
vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.