• Tapahtumat

Uutisartikkelit


Takaisin

Miten annat hyvän ensivaikutelman – ensimmäisten kahden viikon aikana

Ensivaikutelma on aina tärkeä – oli kyse kokopäivätyöstä, oppisopimuskoulutuksesta tai osa-aikaisesta harjoittelusta. Monissa artikkeleissa kerrotaan, miten tärkeät ensimmäiset sekunnit käytetään viisaasti. Me päätimme sen sijaan antaa neuvoja ensimmäisten viikkojen ajalle, sillä uuteen työpaikkaan asettuminen voi kestää jonkin aikaa.
Picture

Noudata aikatauluja

Täsmällisyyttä arvostetaan työpaikoilla. Tämä ei koske ainoastaan töihin saapumista ajoissa (vaikka sillä onkin suuri vaikutus ensivaikutelman kannalta); töiden määräaikojen noudattaminen on yhtä tärkeää. Ensimmäisten viikkojen aikana et todennäköisesti saa kovin kiireellisiä työtehtäviä, mutta tekemällä saamasi tehtävät ajoissa osoitat työtovereillesi olevasi arvokas ja osaava työntekijä.

 

Pukeudu asiallisesti

Kaikkien ei ole suinkaan tarkoitus käyttää pukua. Se näyttäisi joissain tapauksissa hassulta! Kaikkien tulisi kuitenkin valita asunsa järkevästi. Jos seisot koko päivän, pane jalkaan mukavat kengät. Jos olet tekemisissä asiakkaiden kanssa, älä pukeudu liian rentoihin vaatteisiin. Jos työsi on ruumiillista tai liikunnallista, älä pukeudu parhaaseen pukuusi. Tämä neuvo voi tuntua itsestäänselvältä, mutta yllättävän moni pukeutuu töihin väärin. Jos et ole varma sopivasta asuvalinnasta, kannattaa kysyä etukäteen. Työtä tehdessäsi opit kyllä nopeasti, millainen vaatetus toimii ja millainen ei.

 

Osallistu

Osallistumalla innokkaasti asioihin osoitat olevasi innostunut ja sitoutunut. Uudessa työpaikassa saattaa tulla ensimmäisten viikkojen aikana hiljaisia päiviä. Tällöin voit osoittaa oma-aloitteisuutta ja kysyä, missä voisit olla avuksi. Osallistu kaikkeen, mihin voit, vaikka se ei kuuluisi viralliseen työnkuvaasi. Näin annat varmasti erinomaisen ensivaikutelman työtovereillesi.

 

Kysele

Uudessa työpaikassa ensimmäiset viikot – tai oikeastaan ensimmäiset kuukaudet – kuluvat uuden oppimiseen. Vaikka tärkeimmät asiat opit työtä tekemällä ja työtovereiden ohjauksessa, aina on mahdollista oppia myös lisää. Kysymysten esittäminen kertoo kiinnostuksesta ja halukkuudesta oppia. Ehkä haluat saada lisää tietoa jostain tietystä aiheesta tai olet kiinnostunut jostain, mitä olet kuullut tai lukenut. Anna kiinnostuksesi näkyä ja kysy.

 

Puhu tiimillesi

Työtovereinasi on todennäköisesti joukko mielenkiintoisia ihmisiä, joilla kullakin on erilainen tausta ja persoonallisuus. Vietät heidän kanssaan paljon aikaa, joten on hyvä ajatus tutustua heihin – ja antaa heille mahdollisuus tutustua sinuun. Mikset pyytäisi heitä kahville tai lounaalle? Rennommassa tilanteessa on helpompaa murtaa jää väliltänne ja alkaa luoda ystävyyssuhteita.

 

Jotta pääset viettämään ensimmäisiä viikkoja uuteen työpaikkaan, sinun on ensin hiottava CV:si kuntoon ja suoriuduttava työhaastattelusta. Onneksi meillä on hyviä neuvoja, joiden avulla pääset menestyksekkään uran alkuun!

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Hae EURES-neuvojaa

Elin- ja työolot EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

EURES Google+:ssa

 

Vastuuvapauslauseke: Huomaa, että EURES ja Euroopan komissio eivät vastaa edellä mainittujen kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä.

01/11/2017

vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.