• Tapahtumat

Uutisartikkelit


Takaisin

Matkalla EURESin kanssa Suomessa

EU tukee useita hankkeita Suomen maaseudulla. Huhtikuun loppupuolella 2019 Suomen EURES ja Europe Direct Pohjois-Satakunta kutsuivat ryhmän opiskelijoita ja opettajia bussiretkelle, jonka he tekivät paikkakunnalla nähdäkseen itse tämän tuen tuloksia.
Picture

 

“Halusimme osoittaa nuorille, että EU tarjoaa hyvin monenlaista tukea”, selittää Europe Directin edustaja Krista Antila. ”Se auttaa ihmisten ammattiuran luomisessa, mutta tukee myös harrastuksia, turismia ja yhteisöelämää. EU tarjoaa myös monia tilaisuuksia kansainvälisiin kokemuksiin.”

”Näkemyksemme oli, että kun asioita näkee omin silmin ja niistä kuulee ihmisiltä, jotka ovat työskennelleet kyseisissä hankkeissa, myönteisen sanoman ottaa vastaan paljon tehokkaammin kuin vain katsomalla dokumenttivideota tai kuuntelemalla esitelmää luokkahuoneessa”, hän lisää.

Matkareitti oli suunniteltu huolellisesti siten, että se kattoi mahdollisimman monta EU:n tukemaa hanketta.

 

 

  • Lähtö: Opiskelijat ja opettajat haettiin koulustaan Kankaanpäästä, joka on Lounais-Suomessa sijaitseva kaupunki. Ensimmäiseen pysähdyspaikkaan ajettaessa EURESin henkilöstöön kuuluva Taina Tuovinen puhui EURESin palveluista, joita on tarjolla nuorille ja työnantajille, ja Krista esitteli EU:n rahoittamia hankkeita, joita he menisivät katsomaan.

  • Pysähdyspaikka #1: Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Käenkosken alue Parkanossa. Siellä opiskelijoille näytettiin joitakin EU:n rahoittamia paikkoja, kuten järvisatama, jossa oli kelluva lauttaravintola, sauna rannalla ja frisbee-golfrata. Opiskelijat saivat tilaisuuden kokeilla frisbee-golfrataa, joka kulkee metsän lävitse. Siinä pyritään saamaan frisbee 18 koriin radan varrella.

  • Pysähdyspaikka #2: Toinen pysähdyspaikka oli Parkanon metsämuseo, jossa on esillä metsäteollisuuden historiaa 1860-luvulta tähän päivään asti. Museo on osittain EU:n rahoittama. Siihen kuuluu näyttelysali, savottakämppä, sauna, hevostalli ja metsätyökoneita. Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutkia museon ympäristöä ja nauttia kauniista maisemista.

  • Pysähdyspaikka #3: Pyhäniemen lomakylä Parkanossa oli bussiretken kolmas kohde. Sen perusti 1960-luvulla liikemies Kalevi Keihänen. Nykyään lomakylä koostuu yli 50 kesämökistä ja tarjoaa monenlaista ulkoilutoimintaa. EU:n rahoittamia paikkoja, joita opiskelijat pääsivät katsomaan, olivat muun muassa leikkialue rannalla, ulkokuntoilupaikka, toinen frisbeerata ja remontoitu ravintola.

  • Pysähdyspaikka #4: Retken viimeinen pysähdyspaikka oli talo Parkanon pohjoisosassa. Talo oli alun perin vanha kyläkoulu, jonka kyläläiset ostivat kunnalta ja jota he nyt remontoivat EU:n tuen ansiosta.

Retki oli hyvin onnistunut, kuten EURESin henkilöstöön kuuluva Taina selittää: ”Opiskelijat olivat iloisia ja kiinnostuneita näkemään ja kuulemaan jotain uutta. Jotkut heistä sanoivat, etteivät he tienneet, että EU oli investoinut lähellä heidän kotiaan oleviin paikkoihin, ja he olivat innostuneita siitä.”

Krista on samaa mieltä. ”He olivat innostuneita ja hyvin keskittyneitä matkan ajan. Bussissa pidimme tietokilpailun, joka perustui heidän päivän aikana oppimiinsa asioihin. Se osoitti, että he olivat kuunnelleet tarkoin. Saimme heiltä hyvää palautetta, ja joku kysyi, olisiko tällaisia oppimistapahtumia myöhemmin lisää.”

No tehdäänkö myöhemmin toinenkin bussiretki? Krista on optimistinen. ”Tämä oli oikein hyvä kokemus. Siinä esiteltiin eri hankkeita, joissa EU on mukana, ja se osoitti, miten hankkeet vaikuttavat Suomen maaseudulla asuvien jokapäiväiseen elämään. Se oli myös hienoa yhteistyötä koulun, Europe Directin, EURESin ja paikallisten sidosryhmien välillä. Alueellamme on paljon EU:n rahoittamia hankkeita, joten aihe on hyvä.”

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-henkilöstöä

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Vastuuvapauslauseke: Huomaa, että EURES ja Euroopan komissio eivät vastaa edellä mainittujen kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä.

07/06/2019

vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.