• Tapahtumat

Uutisartikkelit


Takaisin

Vapaaehtoistyön edut

Vapaaehtoistyö ulkomailla saattaa joistakin kuulostaa arveluttavalta mutta voikin olla todella palkitseva kokemus, joka avaa uusia mahdollisuuksia. Tässä viisi mielestämme tärkeää syytä, joiden vuoksi sitä pitäisi kokeilla.
Picture

Tee jotakin, jolla on merkitystä

Vapaaehtoistyö ulkomailla voi olla hieno tapa vaikuttaa myönteisesti ja tukea samalla itselle tärkeää asiaa. Jos olet innostunut luonnosta, voit tehdä vapaaehtoistyötä siivoamalla rantoja tai kansallispuistoja. Jos rakastat eläimiä, saattaisit pitää vapaaehtoistyöstä eläintensuojelukeskuksessa. Tai jos nautit työskentelystä lasten kanssa, voisit tehdä vapaaehtoistyötä koulussa tai nuorisokeskuksessa. Matkojen aikana voi vaikuttaa lukemattomin tavoin.  Varmista kuitenkin ennen lähtöä, että tuet kestävällä tavalla siten, että työsi vaikuttaa yhteisössä pitkään myönteisesti.

 

Paranna tulevaa työllistymistäsi

Vaikka saamasi työkokemus ei ehkä ole tärkein syy vapaaehtoistyöhön ulkomailla, on se hyvä lisä ansioluettelossasi. Se osoittaa, että olet halukas kokeilemaan uusia asioita etkä pelkää kovaa työtä ja sitoutumista. Osallistuminen mielekkääseen vapaaehtoistyöhön ulkomailla ei ole tärkeää vain paperilla, vaan se voi olla myös hyvä keskustelunaihe mahdollisten työnantajien kanssa työhaastattelussa.

 

Opi uutta

Riippuen siitä, minne menet ja mitä teet, opit varmasti uusia taitoja ulkomailla tekemästäsi vapaaehtoistyöstä. Tähän voi sisältyä erityistaitoja, kuten keitto-, opetus-, rakennus- tai selviytymistaidot, mutta myös työssä kehittyviä siirrettäviä taitoja, joita ovat esimerkiksi kyky ongelmanratkaisuun, ryhmätyöhön ja tehokkaaseen viestintään. Vapaaehtoistyö ulkomailla on myös oiva tilaisuus oppia uutta kieltä, sillä ympäröivät ihmiset puhuvat äidinkieltään, jota sinäkin todennäköisesti käytät koko ajan.

 

Uusia ihmisiä

Kuten edellä todettiin, vapaaehtoistyö ulkomailla voi arveluttaa – etenkin, jos siellä on yksin. Samalla se on kuitenkin todella helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin. Kohtaat kaikenlaisia mielenkiintoisia ihmisiä kaikkialta maailmasta. Jos haluat tavata ihmisiä, jotka jakavat samat mielenkiinnon kohteet, mikset osallistuisi vapaaehtoistoiminnan ryhmäohjelmaan? Voi tehdä yhteistyötä muiden vapaaehtoisten kanssa ja jakaa unohtumattomia kokemuksia, jotka luovat usein todellista yhteisöllisyyden tunnetta ja pysyviä ystävyyssuhteita.

 

Näe maailmaa

Jos ajattelet joka tapauksessa matkustelevasi, mikset sisällyttäisi vapaaehtoistyötä matkaohjelmaasi? Tuskin on parempaa tapaa tutustua uuteen kulttuuriin ja kokea erilaista elämäntapaa. Lisäksi se on taloudellisesti yllättävän edullista. Vaikka vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa, jotkin organisaatiot ja ohjelmat tarjoavat majoituksen ja ateriat pikkurahalla työsi vastineeksi. Jos budjettisi on tiukka, voit ehkä rahoittaa vapaaehtoismatkasi avustuksen tai rahoituksen turvin, jolloin kulut pysyvät alhaisina.

 

Mitä enää odotat! Mieti jo tänään, miten voisit osallistua vapaaehtoistyöhön ulkomailla!

Artikkeli on laadittu yhteistyössä Euroopan ammatillisen liikkuvuuden EURES-portaalin kanssa

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURESin työntekijöitä

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Vastuuvapauslauseke: Huomaa, että EURES ja Euroopan komissio eivät vastaa edellä mainittujen kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä.

23/05/2019

vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.