• Tapahtumat

Uutisartikkelit


Takaisin

Euroopan apuna uusimman teknologian käyttöönotossa

3D-tulostus on nopeasti kasvava tuotannonala, joka tarjoaa vuosi vuodelta enemmän työpaikkoja ja mahdollisuuksia. Näiden mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää sopivia taitoja ja tietämystä. Tässä tilanteessa 3D-Helpln kaltaiset hankkeet tulevat mukaan kuvaan.
Picture

3D-Help-hanke käynnistyi marraskuussa 2017 Erasmus+-ohjelmasta saadun rahoituksen turvin. ”Hankkeen päätavoitteena on antaa aikuisille paremmat valmiudet digitaaliteknologioiden alalla,” selittää European Development Agencyn palveluksessa työskentelevä Lucie Marková. ”Tuotamme innovatiivisia opetussuunnitelmia ja kurssisisältöjä, joiden pääasiallisena aiheena on 3D-tulostus. Näiden resurssien avulla annetaan aikuisille tieto- ja viestintätekniikkaan, tekniikkaan ja teknologiaan liittyviä erityistaitoja veloituksetta ja kaikille avoimesti.”

Tšekin tasavallassa sijaitseva European Development Agency on tärkein yhteistyökumppani tässä hankkeessa. Muita kumppaneita ovat muun muassa SC Ludor Engineering SRL (Romania), Macdac Engineering Consultancy Bureau Ltd (Malta), Social Innovation Fund (Liettua) ja Strojarska Technicka Skola Fausta Vrancica (Kroatia). 3D-Help-hankkeessa yhdistyvä EU:n eri jäsenvaltioiden asiantuntemus on tärkeä osa hanketta.

”Hanke toteutetaan rajat ylittävästi, koska näin saadaan kokoontumaan yhteen eri maista olevat yhteistyökumppanit, joilla on toisiaan täydentävää asiantuntemusta ja jotka ovat kiinnostuneita aikuiskoulutuksesta,” Lucie sanoo. He voivat vaihtaa tietojaan, parhaita käytäntöjä ja resursseja osallistuessaan opetusvälineiden kehittämiseen.”

Lucien mainitsemat opetusvälineet sisältävät ohjeita 3D-tulostuksesta aikuiskoulutuksessa, 3D-tulostusta koskevia tapaustutkimuksia aikuiskoulutusta varten, opetussuunnitelman 3D-tulostuksen aikuisille suunnattua opetusta varten, 3D-tulostuksen kouluttajaoppaan sekä verkko-opiskelujärjestelmän aikuiskoulutusta varten. Aikuiskoulutuksen tarjoajat EU:ssa voivat käyttää välineitä oman osaamisensa ja taitojensa kehittämiseen ja välittää oppimansa asiat eteenpäin muille tahoille.

”Odotamme, että pätevät kouluttajat motivoivat hankkeen avulla monia osallistujia kehittämään taitojaan ja osaamistaan sekä osallistumaan entistä aktiivisemmin oppimiseen.

3D-Help-hankkeella on monia selkeitä tavoitteita, jotka on määrä saavuttaa ennen hankkeen päätymistä lokakuussa 2019. ”Noin 2 500 ihmiselle lähetetään hanketiedote,” kertoo Lucie, ”ja 1 000 ihmistä saa hanketta kuvaavan lehtisen. Yhteensä 240 ihmistä osallistuu viiteen kohderyhmille räätälöityyn käytännön työpajaan. Ja vähintään 500 ihmistä EU:sta otetaan 3D-Helpi-verkkokurssille.”

On myös suunniteltu, että asiantuntijoille, aikuiskouluttajille ja aikuiskoulutuksen tarjoajille järjestetään hankkeen päättyessä työpaja kussakin viidessä maassa. Työpajoja käytetään yhteiseen oppimiseen ja välineistön levittämiseen. Osallistujille annetaan samalla mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa kouluttajien kanssa, seurata 3D-tulostinten käyttöä sekä testata välittömästi koulutusmateriaaleja.

”Euroopassa on alkamassa neljäs teollinen vallankumous, jonka tavoitteena on hyödyntää digitaaliteknologioiaa tuottavuuden parantamiseksi ja kasvun vauhdittamiseksi,” Lucie toteaa. ”Tämä hanke auttaa parantamaan aikuisten osaamista tämän digitaaliteknologian alalla. Lisäksi he voivat hankkeen ansiosta päivittää tietämystään nopeasti kasvavasta 3D-tulostusteollisuudesta.”

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

Hankesivusto

Hankkeen Facebook-sivu

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-neuvojaa

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Vastuuvapauslauseke: Huomaa, että EURES ja Euroopan komissio eivät vastaa edellä mainittujen kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä.

12/04/2019

vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.