• Tapahtumat

Uutisartikkelit


<< Takaisin uutisluetteloon

Hollantilaisittain: vinkkejä Alankomaissa työskentelyyn

Jos olet hitsaaja, tilintarkastaja, kotisairaanhoitaja tai ohjelmoija, Alankomaista voi löytyä sinulle työtä. Maassa on suuri kysyntä kaikkien näiden ammattien harjoittajista, ja EURES voi auttaa sinua löytämään täydellisen työpaikan.
Picture

Talouden elpyessä työttömyys Alankomaissa vähenee. Julkisen sektorin työpaikkojen määrä pienenee leikkausten vuoksi, mutta yksityisellä sektorilla työpaikkoja on entistä enemmän.

Matalan osaamistason työntekijöistä ei ole juuri kysyntää, mutta ammattitaidoltaan keskitasoisista hakijoista on pulaa, joten useissa teknisen alan ammateissa on hyvät mahdollisuudet työpaikan löytämiseen. Tällaisia ammatteja ovat muun muassa CNC-koneistaja, erikoishitsaaja ja teollisuusputkiasentaja. Kysyntää on myös suunnitteluinsinööreistä, tekniikan alalla pätevistä hankepäälliköistä sekä tutkimus- ja kehitysasiantuntijoista.

Entistä enemmän tarvitaan myös ihmisiä, jotka pystyvät yhdistämään tieto- ja viestintätekniikan osaamisen liiketoimintaan. Tarvetta on myös erikoistuneille hoitajille, talouden asiantuntijoille sekä matematiikan, luonnontieteiden ja kielten opettajille kaikilla perusopetuksen tasoilla.

Laajan ammatillisen verkoston luominen parantaa mahdollisuuksia löytää työtä Alankomaista, sillä monet paikat täytetään epävirallisten kanavien kautta. Joustava työ on yhä yleisempää hollantilaisilla työpaikoilla. Kolmasosa työssä käyvistä on nimittäin alihankkijoita, kausityöntekijöitä tai freelancereita tai heillä on nollatuntisopimus tai he työskentelevät työvoiman vuokrausyrityksen kautta.

Julkinen työvoimapalvelu UWV kuuluu EURES-verkostoon ja tarjoaa paljon tietoa englanniksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, bulgariaksi, puolaksi ja romaniaksi verkkosivustollaan osoitteessa werk.nl. Siellä on kaikki, mitä tarvitsee tietää työluvista, työhakemuksista ja muista muodollisuuksista, jotka liittyvät Alankomaissa elämiseen.

EURES ja UWV julkaisevat verkkosivustoillaan työpaikkailmoituksia, ja työtä etsivät voivat myös lähettää niille ansioluettelonsa. UWV:n verkkosivustolla on esillä sekä yleisiä töitä että asiantuntijatehtäviä.

Alankomaissa on hyvin tavallista lähettää yrityksille avoimia hakemuksia. Jos löydät yrityksen, jossa haluaisit työskennellä, voit lähettää ansioluettelosi ja hakemuksen odottamatta tietyn työpaikkailmoituksen julkaisemista.

Englantia puhutaan yleisesti, mutta hollannin kohtalainen osaaminen parantaa mahdollisuuksiasi saada työtä. EURES-henkilöstö UWV:ssä voi auttaa sinua löytämään paikan kielen opiskelua varten.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

UWV

werk.nl

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURES-henkilöstöä

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Vastuuvapauslauseke: Huomaa, että EURES ja Euroopan komissio eivät vastaa edellä mainittujen kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä.

27/06/2019

<< Takaisin uutisluetteloon
 
vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.