• Tapahtumat

Uutisartikkelit


<< Takaisin uutisluetteloon

Viisi vinkkiä työurasi alkuun

Olet juuri varmistanut ensimmäisen työpaikkasi. Onnea! Työuran aloittaminen on jännittävää, mutta ehkä myös vähän pelottavaa. Opittavaa saattaa olla paljon, joten tässä muutama vinkki, jotka helpottavat työssä aloittamista ja auttavat saamaan urastasi kaiken mahdollisen hyödyn!
Picture

Ensivaikutelmalla on merkitystä

Kun aloitat uudessa työssä, kannattaa käyttää aikaa siihen, että tutustut niihin ihmisiin, joiden kanssa työskentelet päivittäin. Nimien, kasvojen, taitojen, kokemuksen ja kiinnostuksen kohteiden oppiminen nopeasti auttaa kehittämään toimivia suhteita ja tekee yhteistyöstä jatkossa paljon helpompaa.

 

Älä aristele pyytää apua

Olemme usein turhan itsepintaisia myöntämään, että apu olisi tarpeen; sen pelätään näyttävän heikkoudelta tai typerältä. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen on aloittanut joskus, ja avun pyytäminen kollegalta on myös olennainen osa oppimisprosessia. Missä tahansa urasi vaiheessa – ja erityisesti alkuvaiheessa – varmista, että muut tietävät, jos tarvitset apua.

 

Ota riskejä

Siitä hetkestä lähtien, kun työurasi alkaa, varo jäämästä mukavuusalueelle. Yksitoikkoisiin rutiineihin on helppo juuttua. Silloin ei kuitenkaan opi uusia taitoja ja alat ikävystyä. Jos huomaat tällaista tapahtuvan, pyri pois mukavuusalueeltasi ja etsi uusia haasteita, jotka auttavat sinua kasvamaan. Aseta itsellesi uusia tavoitteita, tee aloitteita, äläkä arkaile kokeilla uusia asioita. Näin opit ja kehityt ammatillisesti.

 

Luota kykyihisi

Tämä voi vaikuttaa päivänselvältä asialta. Silti, uralla menestyäkseen on luotettava itseensä. Opettele myymään itsesi äläkä pelkää mainostaa osaamistasi. Tunnista vahvuutesi, ja jos saat aikaan jotakin, josta olet ylpeä, kerro siitä ryhmässäsi. Juhli menestystäsi, ja kirjaa onnistumiset ylös voidaksesi mainita niistä tulevaisuudessa. Niistä on hyötyä erityisesti, jos tavoittelet ylennystä tai päätät etsiä uutta työpaikkaa.

 

Verkostoidu, verkostoidu ja verkostoidu!

Verkostoituminen on usein avain menestyksekkään uran luomiseen. Se voi tuntua alkuun vähän kankealta, mutta tehokas verkostoituminen mahdollistaa sellaisten yhteyksien luomisen, jotka auttavat etenemään valitsemallasi uralla. Löydät mielenkiintoisia alallasi työskenteleviä ihmisiä monenlaisista paikoista. Niitä ovat esimerkiksi verkostoitumistapahtumat, työpaikkasi tai ammatilliset sosiaalisen median sivustot, kuten LinkedIn. Varmista, että tutustut mahdollisimman moneen verkostoitumispaikkaan ja -tapahtumaan – siten varmistat itsellesi parhaat mahdollisuudet.

 

Toivomme, että artikkeli auttaa sinua menestymään uudella työurallasi. Onnea matkaan!

Artikkeli on laadittu yhteistyössä Euroopan ammatillisen liikkuvuuden portaalin, EURESin kanssa.

 

Asiaan liittyviä linkkejä:

 

Lisätietoja:

Euroopan työpaikkapäivät

Drop’pin@EURES

Etsi EURESin työntekijöitä

Eläminen ja työskentely EURES-maissa

EURESin työpaikkatietokanta

EURES-palvelut työnantajille

EURESin tapahtumakalenteri

Tulevat online-tapahtumat

EURES Facebookissa

EURES Twitterissä

EURES LinkedInissä

 

Vastuuvapauslauseke: Huomaa, että EURES ja Euroopan komissio eivät vastaa edellä mainittujen kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä.

20/06/2019

<< Takaisin uutisluetteloon
 
vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.