Uutisartikkelit


Palkallinen harjoittelu ja koulutus Saksassa on sijoitus tulevaisuuteen

Slovakiasta ja Espanjasta lähti tänä kesänä 11 nuorta Saksaan oppimaan, mitä vanhusten hoitajana toimiminen käytännössä tarkoittaa. MobiPro-EU (The Job of My Life) -hankkeen ja EURESin tuella he pääsevät kuukauden palkalliseen harjoitteluun valitsemallaan alalla sekä opiskelemaan saksaa ilmaiseksi.

Lue lisää >>

21/10/2016


Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilaria muokkaamassa – osallistu keskusteluun

Soveltuvatko sosiaaliset oikeutemme 2000-luvulle? Pystymmekö parantamaan sosiaalisen tuen kohdentamista työttömille? Tässä vain muutamia kysymyksistä, joita on esitetty Euroopan komission käynnistämällä keskustelujaksolla, joka kestää vuoden loppuun.

Lue lisää >>

18/10/2016


Etkö päässyt korkeakoulututkinnon suorittaneille suunnattuun ohjelmaan? Ei kannata vaipua epätoivoon – uraportailla etenemiseen on muitakin mahtavia tapoja

Jotkin yritykset tarjoavat ohjelmia, joilla houkutellaan töihin juuri korkeakoulusta valmistuneita. Niiden avulla voi edetä nopeasti monilla aloilla. Vaikka olisitkin tehnyt kaikkesi päästäksesi tällaiseen ohjelmaan, mutta sinulle ei tarjottu paikkaa, ei kannata huolestua. Uralla alkuun pääsemiseksi on muitakin oivia tapoja.

Lue lisää >>

14/10/2016


Dynaamisessa videossa esitellään työnhakijoiden kansainvälisiä vaihtoehtoja

Haluatko laajentaa näkökulmaasi, hankkia uusia taitoja tai edistää uraasi kansainvälisessä liikkuvuushankkeessa? Jos olet 18–30-vuotias, katso Brysselin julkisen Actiris-työvoimapalvelun kansainvälisestä työnvälityksestä vastaavan Actiris International -palvelun hauska uusi video.

Lue lisää >>

11/10/2016


Nursing Homes Ireland ottaa mielellään vastaan EURESin avun jäsentensä tarvitseman henkilöstön etsinnässä

Irlannissa on tällä hetkellä puutetta pätevistä hoitajista sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Nursing Homes Ireland -yhdistykseen kuuluvalle 118 jäsenelle (ainoastaan yksityisiä hoitokoteja) tammikuussa 2016 tehdyn tutkimuksen tulosten mukaan avoimia työpaikkoja oli 300.

Lue lisää >>

07/10/2016


Työtarjousten kohdentaminen sosiaalisen median ryhmille auttaa niitä, joita paluu kotimaahan kiinnostaa

EURES auttaa usein ihmisiä löytämään henkilöstöä ja työpaikkoja ulkomailta, mutta se voi myös auttaa ihmisiä palaamaan kotimaahan tiedottamalla heille hyvistä työtilaisuuksista.

Lue lisää >>

04/10/2016


Espanjalaisen EURES-neuvojan viimeisin rekrytointihaaste – biotutkijoita tanskalaiseen yritykseen

Espanjalainen EURES-neuvoja Manuel Zazo Cardeñosa tietää, mistä voi löytää hyvän lypsäjän, mutta hän osaa myös sanoa, ketkä kannattaa kutsua tapaamaan Tanskan yhden suurimman terveydenhuoltoyrityksen, Novo Nordiskin, edustajia. Riippumatta siitä, mitä rekrytointitarpeita EURESiin yhteyttä ottavilla yrityksillä on, neuvojat tekevät aina parhaansa niiden täyttämiseksi.

Lue lisää >>

30/09/2016


Italialaisnuori tutustuu Eurooppaan ja sen ulkopuoliseen maailmaan erilaisten EU:n ohjelmien kautta

Suomeen osana Erasmus-ohjelmaa ja toistamiseen eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun kautta. Sitten Leonardo Da Vinci -ohjelman kautta Cambridgeen Englantiin. Nyt italialainen Danilo Bisbano työskentelee Disneyn Epcot-teemapuistossa Orlandossa – hyödynnettyään EURES-verkoston palveluja.

Lue lisää >>

27/09/2016


Jännittäviä aikoja – vastavalmistuneet ja koulunsa päättäneet valmiina luomaan uraansa

Koulu on loppu – monen osalta myös yliopisto tai korkeakoulu on päättynyt Jos olet yksi koulutuksen päättäneistä, maailma on avoinna edessäsi. Mitä jotkut eurooppalaisnuoret siis ajattelevat vaihtoehdoistaan ja mitä toiveita heillä on?

Lue lisää >>

23/09/2016


Parhaat kysymykset, kun haastattelija ja haastateltava vaihtavat osia

Monet työnhakijat kammoksuvat työhaastattelun sitä osuutta, jota enteilee kysymys "Onko sinulla kysymyksiä meille?" Älä päästä käsistäsi tätä tilaisuutta erottua joukosta. Seuraavassa on viisi hyvää kysymystä, joilla pääset loistamaan.

Lue lisää >>

02/09/2016vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.