Uutisartikkelit


Espanjalaiset työnhakijat innostuivat etsimään työtilaisuuksia Espanjan pohjoismaisilla työpaikkapäivillä

Madridissa 16. joulukuuta pidetyillä työpaikkapäivillä Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Suomesta ja Virosta Espanjaan saapuneet rekrytoijat tapasivat ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita muuttamaan Pohjois-Eurooppaan. Lähes 800 henkilöä rekisteröityi tapahtumaan, jossa oli mukana 24 näytteilleasettajaa sekä kolme työnantajaa, jotka rekrytoivat paikalla.

Lue lisää >>

12/02/2016


Peleistä rekrytoinnin työkalu

Verestäpä tietokonepelitaitojasi, sillä niille voi olla käyttöä seuraavassa työpaikkahaastattelussa. Deloitten kaltaiset tunnetut yritykset selvittävät hakijoiden riskinsietokykyä, oppimisnopeutta, henkistä kapasiteettia ja sinnikkyyttä havainnoimalla, miten hyvin he pelaavat erityisesti kehitettyjä pelejä.

Lue lisää >>

05/02/2016


Uusi vuosi, uusi työpaikka? Näiden ura-asiantuntijoiden neuvojen avulla menestyt vuonna 2016

Uuden vuoden alkaminen tarjoaa tilaisuuden miettiä työhön liittyviä tavoitteita – tehdä päätöksiä, tarkistaa tavoitteita ja arvioida omaa uraa uudelleen.

Lue lisää >>

02/02/2016


Houkuttelevia työharjoittelutilaisuuksia onnekkaille lääketieteen opiskelijoille

Opit uusia työtapoja, saat käytännön kokemusta, kohennat englannin taitoasi ja saat vielä palkkaa. Liettuan EURES tekee yhteistyötä työnvälitystoimisto Jark Healthcaren kanssa. Tarkoituksena on antaa lääketieteen opiskelijoille mahdollisuus suorittaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa kesäharjoittelu ja päästä askel ylemmäs uratikkailla.

Lue lisää >>

26/01/2016


Kotiutuminen uuteen maahan – portugalilaisesta sairaanhoitajasta tuli taloudellisesti riippumaton Saksassa

Kaksi vuotta sitten Joana Cavaco Portugalista sai työpaikan Saksasta. Hänellä on joitakin vinkkejä niille, jotka miettivät muuttoa töihin aivan uuteen kulttuuriin.

Lue lisää >>

19/01/2016


Työpaikka syrjäisellä luonnonkauniilla paikalla tai ”jumalan selän takana”? Oletko valmis elämään keskellä erämaata!

Suurin osa työpaikoista on kaupungeissa, mutta myös syrjäisillä paikoilla keskellä erämaata on työpaikkoja tarjolla. Miten työnhakijat kotiutuvat syrjäisiin maaseutuyhteisöihin? Entä miten työnantajat voivat auttaa työntekijöitään sopeutumaan eristyneeseen elämään ja kannustaa heitä pidempiin työsuhteisiin? Yhdellä Norjassa toimivalla EURES-neuvojalla on ajatuksia tästä.

Lue lisää >>

15/01/2016


Ylpeä ja onnellinen romanialainen teki työstään ulkomailla todellisen menestystarinan

Constantin Amariei päätti muuttaa suuntaa, johon hänen elämänsä Romaniassa oli menossa, ja otti 48-vuotiaana työpaikan vastaan Tšekistä. Se oli suuri askel, mutta hän luotti siihen, että EURES tarjosi hänelle todellista työpaikkaa. ”EURES ei ehdota mitään ns. harmaita yrityksiä”, hän toteaa.

Lue lisää >>

12/01/2016


Euroopan työpaikkapäivä oli todellinen onnenpotku belgialaiselle IT-alan osaajalle.

Pierre Dramaix oli palannut Belgiaan kolme kuukautta aiemmin Kanadan-matkaltaan ja tiesi, että oli aika aloittaa työnhaku. Työskentely ulkomailla kiinnosti, joten hän osallistui EURESin työpaikkapäivään Brysselissä.

Lue lisää >>

08/01/2016


Drop’pin Live Twitter -verkkokeskustelu poiki yli 300 000 tviittiä

Keskustelua isännöivillä nuorilla, jotka ottivat vastaan kysymyksiä Drop’pin-verkkokeskustelussa, piti kiirettä 25. marraskuuta #DroppinGoFar-aihetunnisteen suosio oli keskipäivän aikaan nousussa, ja iltaan mennessä sitä oli tviitattu jopa 303 000 käyttäjälle.

Lue lisää >>

05/01/2016


Disneyland® Paris ja muut monikansalliset yritykset tehostavat rekrytointiaan EURES-verkoston avulla

Syksyn koittaessa Pariisin Disneylandissa® kääritään hihat: on aika rekrytoida palvelu- ja muihin tehtäviin henkilökuntaa, joka puhaltaa yhteen hiileen antaakseen asiakkailleen unohtumattoman elämyksen. Löytääkseen parhaat henkilöt tähän tärkeään tehtävään yhtiö käyttää apunaan EURES-verkostoa, jonka avulla se tavoittaa työnhakijat ympäri Eurooppaa.

Lue lisää >>

18/12/2015vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.