Uutisartikkelit


12 ruotsalaista käsikirjoittajaa pääsi myymään osaamistaan puolalaisille tuottajille

Käsikirjoittamalla on tunnetusti vaikea tienata elantoaan. Kaksitoista ruotsalaista elokuvakäsikirjoittajaa sai lisäpotkua uralleen 26. maaliskuuta, kun he pääsivät esittelemään ideoitaan alan ammattilaisille yhteistyössä Puolan elokuvainstituutin kanssa. Tilaisuus oli tulosta Puolan elokuvainstituutin ja Ruotsissa toimivan EURES-neuvojan Wanna Spiridonidoun kaksivuotisesta suhteiden luomisesta.

Lue lisää >>

12/05/2015


Aktiivinen norjalainen liikkuvuussivusto on “hyödyllinen keksintö kaikille sidosryhmille”

"Kaikkein hienoin on yksinkertaista". Leonardo da Vincin voimallinen oodi yksinkertaisuudelle ei ole lakannut elämästä Norjan EURESissa, joka on ollut johtavassa roolissa Work in Norway –verkkosivuston luomisessa. Tässä on lisätietoja tästä erittäin suositusta yhden luukun palvelusta, joka koskee kaikkea, mikä liittyy tässä pohjoisessa maassa elämiseen ja työskentelemiseen.

Lue lisää >>

24/02/2015


Alankomaiden ja Saksan EURES tekevät tiivistä yhteistyötä parantaakseen työnhakijoiden työnsaantimahdollisuuksia

EURES-neuvojien on käytettävä luovaa ajattelua täyttääkseen työnhakijoiden ja työnantajien tarpeet, kun aikaa ei ole tuhlattavaksi asti ja resurssit ovat niukkoja. Saksan ja Alankomaiden EURES-neuvojien välisestä tiivistä yhteistyöstä on saatu hyviä tuloksia, kuten monet Alankomaiden rajat ylittävän tiimin toimet osoittavat.

Lue lisää >>

26/02/2016


Ansioluettelo – markkinoinnin ja rehellisyyden tasapainottelua

Oletko kuullut miehestä, joka metrossa matkalla työhaastatteluun ilmoitti tylysti kiroten kanssamatkustajalle jäävänsä vaunusta? Haastatteluun päästyään hän tapasi tuon aiemmin vastapäätä istuneen miehen. Hän ei tullut valituksi.

Lue lisää >>

17/04/2015


Asioiden tekeminen yksinkertaisemmiksi - puhelinpalvelukeskuksen asiakaspalvelija kertoo, miksi hän pitää työstään

Leonie de Krijger on työskennellyt 11 vuoden ajan puhelinpalvelukeskuksessa Goesissa Alankomaissa auttaen ihmisiä, jotka ovat valmiita muuttamaan maahan löytääkseen töitä. Leonie ja hänen työkaverinsa auttavat erilaisissa asioissa, kuten avustusten hakeminen ja tutkintojen saaminen tunnustetuiksi. Näin he vähentävät stressiä työnhakutilanteessa.

Lue lisää >>

12/07/2016


Belgiassa matkailualalta valmistunut nuori nainen sai viihdetaiteilijan työn Espanjasta

EURESin työpaikkapäivä auttoi vastavalmistuneen belgialaisnuoren uran alkuun. Hän lähtee kesäksi Espanjaan työskentelemään kansainvälisessä viihdyttäjäryhmässä.

Lue lisää >>

05/04/2016


Bulgarialaiset ja romanialaiset voivat nyt työskennellä vapaasti kaikkialla EU:ssa

Bulgarialaisia ja romanialaisia muualla EU:ssa koskeneet työmarkkinarajoitukset päättyivät tammikuussa 2014.

Lue lisää >>

06/03/2014


Chat-keskustelut Facebookissa – hyödyllistä tietoa tutkintojen tunnustamisesta ulkomailla

Sinun Eurooppasi -portaali ja Sinun Eurooppasi -neuvonta järjestivät 18. huhtikuuta kolmituntisen Facebookin chat-keskustelun ammattitutkinnoista.

Lue lisää >>

27/05/2016


Digitaalinen media imaisi viisi nuorta irlantilaista työnhakijaa uuden EURES-aloitteen ansiosta

Joskus kokemuksen hakeminen ulkomailta voi todella auttaa saamaan unelmien työpaikan. Irlannissa nuoret saavat tällaisen varaslähdön uralleen uuden ohjelman ansiosta. Viisi Irlannin Experience Your Europe (EYE) -ohjelmaan osallistunutta nuorta oli media-alan koulutuksessa alankomaalaisessa Illuminata Media -yrityksessä. Nyt he ovat palanneet Dubliniin, ja heistä jokainen saa työpaikan tai työtarjouksen tältä alankomaalaiselta yritykseltä vuoden loppuun mennessä.

Lue lisää >>

27/10/2015


Digitaaliset jalanjäljet – erottaudu muista ja tule huomatuksi oikeista syistä!

Sähköiset ansioluettelot, Skype-etähaastattelut ja nyt ”digitaaliset jalanjäljet” – työnhaun kasvot muuttuvat jatkuvasti. Haastatteluun valmistautuminen on kaksisuuntaista. Voit etsiä tietoja yrityksestä, johon olet menossa haastatteluun, mutta myös rekrytoija voi tehdä omia selvityksiään sinusta.

Lue lisää >>

18/03/2016vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.