Uutisartikkelit


Opiksi 30 vuoden kokemuksesta?

Cindy Sijmonsma on neuvonut lähes 30 vuotta löytämään työtä kaikilta aloilta ja mistä päin tahansa. Cindy on erinomainen esimerkki EURES-neuvojasta, sillä hän on asialleen omistautunut, innostunut ja aina valmis auttamaan ihmisiä löytämään paikkansa uudessa ympäristössä. "Kulttuurissa on kyse paljon muustakin kuin vain kirjoista ja musiikista", hän sanoo. "Siinä on kyse siitä, miten vietämme lounastunnin tai miten viestimme."

Lue lisää >>

28/07/2015


Käsikirjoituksesta valkokankaalle – ruotsalaiset käsikirjoittajat selvittävät ideoidensa kantavuutta

Kesäkuussa 12 käsikirjoittajaa sai mahdollisuuden kertoa ideoistaan tuottajille Berliinissä. Tämä oli kolmas ruotsalaisen EURES-neuvoja Wanna Spiridonidoun järjestämä vastaavanlainen tapahtuma. Kirjoittajat keskustelivat alan ammattilaisten kanssa ja esittelivät tarinoitaan.

Lue lisää >>

24/07/2015


Kaksi italialaisnuorta kertoo YouTubessa, miksi he valitsivat Eka Eures-työpaikka -ohjelman.

Fabio Bertollini ja Agata Murgana ovat nuoria italialaisia, jotka ottavat kaiken irti uramahdollisuuksistaan Eka Eures-työpaikka -ohjelman avulla. Heidän kokemuksiinsa voi tutustua kahdella äskettäin julkaistulla YouTube-videolla. Tästä voit lukea, miksi he valitsivat ohjelman ja mitä se tarjosi heille.

Lue lisää >>

20/07/2015


EURES – kokonaisvaltainen lähestymistapa avuksi työpaikan saamiseen ja säilyttämiseen

Kun EURES auttoi Panagiota Domestichouta saamaan työn hoiva-avustajana Suomessa, hänestä tuntui, että hän pystyisi vihdoin tekemään työtä, johon hän Kreikassa valmistui. Ongelmia kuitenkin ilmaantui, kun kuuden kuukauden työskentelyn jälkeen työnantaja tarvitsikin lisää papereita. Apuun tulivat Kreikan EURES ja Europe Direct yhdessä Suomen EURESin kanssa.

Lue lisää >>

17/07/2015


IT-työpaikkoja suomalaisille, jotka harkitsevat muuttoa Ruotsiin

Ruotsi tarvitsee tietotekniikan asiantuntijoita. Osa työnantajista on huomannut, että tällaisia asiantuntijoita saattaa löytyä Suomesta, sillä monet ammattilaiset jäivät ilman työtä Nokian uudistusten jälkeen. Kummankin maan EURES-neuvojat auttavat ihmisiä löytämään uuden työnantajan ja muuttamaan.

Lue lisää >>

13/07/2015


Uusi sovellus laskee oikean palkkasi ansioluettelosi perusteella.

Oletko etsimässä työtä tai pyytämässä palkankorotusta mutta et ole varma, paljonko palkkasi pitäisi olla? Uusi sovellus auttaa laskemaan, minkä arvoinen olet työnantajallesi.

Lue lisää >>

08/07/2015


Espanjalaisia hammaslääkäreitä Hollantiin

Keskustelu Espanjassa asuvan hollantilaisen sekä Alankomaiden EURES-neuvojan välillä käynnisti vuonna 2014 kokeiluhankkeen, jossa autetaan nuoria espanjalaisia hammaslääkäreitä siirtymään töihin Alankomaihin. Kuusi kuukautta myöhemmin Eka EURES-työpaikka -ohjelman avulla 12 tutkinnon suorittanutta hammaslääkäriä tarttui mahdollisuuteen muuttaa Espanjasta Alankomaihin. Tänä vuonna määrä nousee noin 40:een.

Lue lisää >>

03/07/2015


Työllistymistä parantavien tilaisuuksien tarjoamisesta nuorille tuli juuri entistä helpompaa

Nuorten on lähes mahdotonta saada jalansijaa tämän päivän työmarkkinoilla. Kokemuksen ja työhön liittyvien taitojen puute ja kyseisten taitojen hankkimiseen soveltuvien tilaisuuksien puuttuminen ovat vain muutamia nuorten eurooppalaisten kohtaamista esteistä. Nuorten on otettava koulusta tai yliopistosta valmistumisen jälkeen hankala loikka työelämään, ja he tarvitsevat tukea onnistuakseen tässä ratkaisevassa elämänvaiheessaan.

Lue lisää >>

29/06/2015


Uusia sairaanhoitotaitoja uudesta maasta – Marco suuntaa Britanniaan

Ajatusten jakaminen hoitajakollegoiden kanssa sekä henkilökohtainen kehitys. Nämä kaksi tavoitetta saivat 26-vuotiaan Marco Colomberon hakemaan paikkaa Britannian terveydenhuoltojärjestelmästä National Health Servicestä (NHS).

Lue lisää >>

26/06/2015


EURES-neuvojat ajattelevat luovasti

Oletko koskaan ihmetellyt, millä tavalla EURES-neuvoja kykenee pysymään ajan tasalla työnhakijoiden, työhönottajien ja ulkomaisten kollegoiden tarpeiden suhteen? Lääketiede, tietotekniikka, maatalous – EURES-neuvojalta voi pyytää tarjousta tuen saamiseen millä tahansa alalla. On tarpeellista päästä tuntemaan tilanne, mikä saattaa vaatia jonkin verran luovaa ajattelua. Tällä tavalla kreikkalainen neuvoja pani vauhtia insinöörialan toimiin.

Lue lisää >>

22/06/2015vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.