Uutisartikkelit


Miten työpaikkamessuista saa kaiken irti

Olet katsonut valmiiksi työpaikkamessut, joille haluaisit osallistua ja olet jo tehnyt (mahdollisesti vaadittavan) ilmoittautumisen. Mitä seuraavaksi? Voi tuntua siltä, että riittää, kun menet paikalle. On kuitenkin hyvä tehdä etukäteen suunnitelmia, jotta työpaikkamessuista voi saada kaiken irti ja käyttää aikansa järkevästi .

Lue lisää >>

22/06/2017


Ruotsi kutsuu kreikkalaisia terveydenalan asiantuntijoita muuttamaan pohjoiseen

Toimivaksi osoittautuneessa työllistämissuunnitelmassa kannustetaan terveydenalan työntekijöitä muuttamaan Kreikasta Ruotsiin. Ruotsalaista viikkoa vietetään kahdesti vuodessa Ateenassa ja Thessalonikissa. Viimeisin tapahtuma järjestettiin viime kuussa, ja maiden välisellä yhteistyöllä on pitkät perinteet.

Lue lisää >>

20/06/2017


Työpaikkamessut klikkauksen päässä: IT-taiturit ympäri Eurooppaa ottivat osaa Irlannin järjestämään Euroopan online-työpaikkapäivään


Tietoa Euroopan sosiaalirahastosta (ESR)

Lähes 10 miljoonaa eurooppalaista löysi vuosina 2007–2014 työpaikan Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella. Kun ESR tänä vuonna juhlii 60-vuotispäiväänsä, on hyvä aika tutkia tarkemmin rahaston toimintatapaa, saatavilla olevan tuen lajeja ja tuensaantimahdollisuuksia.

Lue lisää >>

13/06/2017


Perusohjeita verkostoitumiseen

Verkostoituminen tarkoittaa suhteiden rakentamista, oman nimen esille tuomista ja sellaisten tilaisuuksien saamista, joita ei välttämättä löydy etsittäessä työpaikkaa internetistä. On paljon asioita, jotka vaativat huomiota etenkin varsinaisen verkostoitumistapahtumaan osallistumisen yhteydessä. Olemme sen vuoksi jakaneet koko prosessin kolmeen keskeiseen vaiheeseen, joissa voit annettujen ohjeiden mukaan valmistautua, käyttää aikasi järkevästi ja saada kaiken irti kokemuksesta.

Lue lisää >>

08/06/2017


Puolalaisten paluumuuttajien kotiinpaluun tukeminen

Ihmisillä on luontaista halua matkustella, muuttaa asuinpaikkaa ja kouluttautua uudelleen. On myönnettävä, että jatkuva aktiivisuus on yksi globalisoituvan maailman lieveilmiöistä. Viime aikoina on kuitenkin alkanut tapahtua päinvastaista kehitystä. Yhä useammat ulkomailla asuvat puolalaiset ovat nimittäin alkaneet suunnitella kotiinpaluuta. Puolassa oli viitisentoista vuotta sitten tapana lähteä kotimaasta parempien työpaikkojen toivossa, mutta nyt puolalaiset hakevat töitä entisestä kotimaastaan. Ennen kysyttiin, miksi. Nykyään kysytään, milloin...

Lue lisää >>

07/06/2017


Actiris jakaa Brysselissä tietoa Eka EURES-työpaikka-ohjelmasta

Actirisin EURES-yhteistyökumppanit valtasivat joulukuussa 2016 Brysselin kadut mainostaessaan ammatillisen liikkuvuuden Eka EURES-työpaikka -ohjelmaa. Brysselin julkinen työvoimapalvelu Actiris on yksi EURESin toimintaa tukevista kumppaneista, ja Actiris International on sen kansainvälinen osasto.

Lue lisää >>

01/06/2017


Mitä hyötyä verkostoitumisesta on?

Osaaminen ja kokemus ovat olennainen edellytys työuralla menestymiselle. Kun kilpailu työpaikoista kiihtyy nykymaailmassa, suhteet ovat kuitenkin saamassa jopa osaamista tärkeämmän aseman. Verkostoitumalla voi saada etulyöntiaseman kilpailussa ja päästä avaamaan ovia, joiden olemassaoloa ei välttämättä ole edes aavistanut.

Lue lisää >>

30/05/2017


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Lue lisää >>

24/05/2017


Onni suosii rohkeaa: tarina romanialaisesta autokauppiaasta Ruotsissa

Koskaan ei ole liian myöhäistä käynnistää uraansa uudelleen toisessa maassa. Nicolae Cazanescu tuntuu ainakin vakuuttuneen siitä. Kun hänen 17-vuotinen uransa autokaupan parissa tarvitsi piristystä, hän kääntyi Romanian EURES-palvelun puoleen saadakseen apua kansainvälisen työpaikkahaun räätälöinnissä. Vain kahta kuukautta myöhemmin hänellä on jo uutta kerrottavaa.

Lue lisää >>

23/05/2017


vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.