Uutisartikkelit


Onni suosii rohkeaa: tarina romanialaisesta autokauppiaasta Ruotsissa

Koskaan ei ole liian myöhäistä käynnistää uraansa uudelleen toisessa maassa. Nicolae Cazanescu tuntuu ainakin vakuuttuneen siitä. Kun hänen 17-vuotinen uransa autokaupan parissa tarvitsi piristystä, hän kääntyi Romanian EURES-palvelun puoleen saadakseen apua kansainvälisen työpaikkahaun räätälöinnissä. Vain kahta kuukautta myöhemmin hänellä on jo uutta kerrottavaa.

Lue lisää >>

23/05/2017


EURES Ranskan Emploi Store tekee työnhaun helpommaksi

Jos olet työtön tai haluat vaihtaa alaa, tiedät että "työn hakeminen on jo itsessään työtä". Yritysten, avoimia paikkoja tarjoavien verkkosivujen, ansioluettelomallien, uraneuvonnan yms. yms. hakemiseen internetistä voi kulua tunteja. Se on väsyttävää ja usein turhauttavaa, mutta EURES Ranskan sivustolla tarjotaan aivan uusi palvelu, joka tekee kinkkisen työn puolestasi.

Lue lisää >>

17/05/2017


EURES: Opportunities for young people, businesses and organisations

While Drop’pin has always been a part of the EURES family, the platform’s recent relocation to the EURES website has firmly united the two services. We thought it was a good time to take a closer look at EURES and what this unique network has to offer the young people, businesses and organisations of Drop’pin.

Lue lisää >>

16/05/2017


Toivoa kirjailijoille


”Miksi haluat töihin juuri tänne?” – valmistaudu hyvin kysymykseen, joka esitetään varmasti

Kysymykseen on vaikeaa vastata omaperäisesti ja silti asiallisesti. Jos yrität vastata siten, että erotut joukosta, voit kuulostaa teennäiseltä. Jos taas yrität vastata selkeästi ja yksinkertaisesti, sanot luultavasti täysin samat asiat kuin monet muutkin. Miten siis vastauksesta voi saada mieleenpainuvan ja silti vakavasti otettavan?

Lue lisää >>

03/05/2017


Kaikki Erasmus+ -ohjelmasta


Entinen media-alan ammattilainen Kroatiasta hyödyntää vuorovaikutustaitojaan Saksassa


Töihin vai yliopistoon - mikä sopii parhaiten sinulle?

Tulevaisuutta koskevat päätökset eivät koskaan ole helppoja, erityisesti silloin, kun edessä on koko elämä ja huolena on väärän valinnan tekeminen. Nuori ihminen saattaa joutua tekemään ensimmäisen suurista tulevaisuuteen vaikuttavista päätöksistään heti koulun päättymisen jälkeen: valitsenko yliopiston vai suuntaanko suoraan työelämään? Kysymys on ikuinen, eikä siihen ole olemassa helppoa vastausta. Kokosimme yhteen joitakin ajatuksia, joista saattaa olla hyötyä päättäessäsi, mikä on parasta sinulle.

Lue lisää >>

20/04/2017


Miltä työpaikalla näyttää vuonna 2050?

Roboteilla, automaatiolla ja uusilla liiketoimintamalleilla on jo merkittävä rooli työpaikoilla, ja tekniikalla on eittämättä valtava vaikutus työskentelytapoihin. Voidaanko tulevaisuutta kuitenkaan ennustaa? Miten automatisaatio kehittyy tulevina vuosikymmeninä?

Lue lisää >>

13/04/2017


vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.