Uutisartikkelit


Why are cultural differences an asset for a company?


Oikeanlaista kemiaa: italialainen farmasia-alan asiantuntija tuntee olonsa kotoisaksi Ruotsissa


Virolainen ympäristöasiantuntija nauttii uudesta elämästä Göteborgissa

Virolainen Merit Kaal avartaa maailmankuvaansa uudessa työpaikassa Ruotsissa – ja kannustaa myös muita työnhakijoita kokeilemaan ulkomailla työskentelyä.

Lue lisää >>

13/10/2017


Harjoittelun viisi mahtavaa etua

Jonna Dromberg (22) työskentelee harjoittelijana Suomen CupoNationissa. Hänelle on juuri tarjottu oppisopimuspaikkaa yhtiössä, joten hän on täsmälleen oikea henkilö luettelemaan viisi mahtavaa etua, jotka harjoittelusta voi saada...

Lue lisää >>

06/10/2017


Merkitse muistiin: Ammattitaitoviikko

Tapahtumaan voivat osallistua niin kondiittorit ja myyntipäälliköt kuin tietokoneohjelmoijatkin. Tänä syksynä järjestettävän teemaviikon aikana sekä vastavalmistuneet että ammatinvaihtoa suunnittelevat voivat hankkia tietoa unelmiensa ammatista. Teemaviikon tapahtumiin voi osallistua, vaikka ei vielä tietäisikään, minkä ammatin haluaa hankkia.

Lue lisää >>

05/10/2017


Viisi vinkkiä toimivan ansioluettelon laatimiseen

Ansioluettelo. Curriculum vitae. CV. Nimiä sillä on monia, mutta sillä on yksi selkeä tarkoitus: mainostaa sinua, tietämystäsi ja osaamistasi – ja vakuuttaa rekrytoija siitä, että sinut kannattaa kutsua työhaastatteluun. Siitä, minkälainen täydellinen ansioluettelo on, mitä tietoja sen pitää sisältää ja minkälainen sen rakenteen tulisi olla, voidaan olla monta mieltä. Seuraavassa on kuitenkin yleisempiä ohjeita, joiden avulla voit laatia osaamisestasi toimivan esityksen.

Lue lisää >>

27/09/2017


Etsitkö elämäsi seikkailua? Lappi kutsuu!

Etsitkö uutta työtä, muttet mitä tahansa? Unelmoitko työstä, joka on täynnä dramatiikkaa ja seikkailua? Kaipaatko työpaikkaa, joka on juuri oikean verran erilainen tai ainutlaatuinen? Jos tunnistit itsesi, lue eteenpäin!

Lue lisää >>

21/09/2017


Viisi vinkkiä onnistuneen työpaikan luomiseen

Työntekijät ovat yrityksesi tai organisaatiosi sydän. Juuri he puskevat yritystä eteenpäin ja auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi, onpa heitä sitten kaksi tai kaksisataa. Työntekijät on joskus hankalaa pitää tyytyväisinä yrityksen tarpeisiin ja vaatimuksiin nähden – eikä kaikkia tietenkään pysty miellyttämään koko ajan – mutta olemme koonneet joitakin ehdotuksia, jotka auttavat tekemään työpaikasta onnistuneen.

Lue lisää >>

19/09/2017


Eka EURES-työpaikka auttaa puolalaisnuorukaista pääsemään Italian auringon alle

Maciej Słowikowski on 25-vuotias puolalaismies. Hän asui Lontoon keskustassa ja työskenteli keittiömestarina suositussa bistrossa. Muutamia kuukausia sitten hän rekisteröityi EURESiin ja pääsi uuden elämän alkuun.

Lue lisää >>

14/09/2017


Eka EURES-työpaikka: Mitä se tarjoaa nuorille?

Eka EURES-työpaikka (YfEJ) luotiin vuonna 2012 aluksi pilottiohjelmaksi. Se on kohdennettu ammatillisen liikkuvuuden ohjelma, joka auttaa EU:n lahjakkaita nuoria työntekijöitä käyttämään hyväkseen tilaisuuksia, joita yritykset ja organisaatiot tarjoavat eri puolilla Eurooppaa.

Lue lisää >>

13/09/2017


vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.