Uutisartikkelit


Espanjalaisia hammaslääkäreitä Hollantiin

Keskustelu Espanjassa asuvan hollantilaisen sekä Alankomaiden EURES-neuvojan välillä käynnisti vuonna 2014 kokeiluhankkeen, jossa autetaan nuoria espanjalaisia hammaslääkäreitä siirtymään töihin Alankomaihin. Kuusi kuukautta myöhemmin Eka EURES-työpaikka -ohjelman avulla 12 tutkinnon suorittanutta hammaslääkäriä tarttui mahdollisuuteen muuttaa Espanjasta Alankomaihin. Tänä vuonna määrä nousee noin 40:een.

Lue lisää >>

03/07/2015


Työllistymistä parantavien tilaisuuksien tarjoamisesta nuorille tuli juuri entistä helpompaa

Nuorten on lähes mahdotonta saada jalansijaa tämän päivän työmarkkinoilla. Kokemuksen ja työhön liittyvien taitojen puute ja kyseisten taitojen hankkimiseen soveltuvien tilaisuuksien puuttuminen ovat vain muutamia nuorten eurooppalaisten kohtaamista esteistä. Nuorten on otettava koulusta tai yliopistosta valmistumisen jälkeen hankala loikka työelämään, ja he tarvitsevat tukea onnistuakseen tässä ratkaisevassa elämänvaiheessaan.

Lue lisää >>

29/06/2015


Uusia sairaanhoitotaitoja uudesta maasta – Marco suuntaa Britanniaan

Ajatusten jakaminen hoitajakollegoiden kanssa sekä henkilökohtainen kehitys. Nämä kaksi tavoitetta saivat 26-vuotiaan Marco Colomberon hakemaan paikkaa Britannian terveydenhuoltojärjestelmästä National Health Servicestä (NHS).

Lue lisää >>

26/06/2015


EURES-neuvojat ajattelevat luovasti

Oletko koskaan ihmetellyt, millä tavalla EURES-neuvoja kykenee pysymään ajan tasalla työnhakijoiden, työhönottajien ja ulkomaisten kollegoiden tarpeiden suhteen? Lääketiede, tietotekniikka, maatalous – EURES-neuvojalta voi pyytää tarjousta tuen saamiseen millä tahansa alalla. On tarpeellista päästä tuntemaan tilanne, mikä saattaa vaatia jonkin verran luovaa ajattelua. Tällä tavalla kreikkalainen neuvoja pani vauhtia insinöörialan toimiin.

Lue lisää >>

22/06/2015


Myönteisyys Norjassa työskentelevän espanjalaisen sairaanhoitajan valttina

Alba Gracia kuunteli kaksi vuotta sitten sydämensä ääntä ja muutti Espanjasta Norjaan sairaanhoitajan työhön. Espanjassa hänen tarinansa on malliesimerkki menestyksekkäästä työnhausta EURESin avulla. Alba ja hänen EURES-neuvojansa antavat seuraavassa vinkkejä uuteen maahan asettautumiseen.

Lue lisää >>

15/06/2015


Kokki oppimassa uutta maailman kauneimpiin kuuluvalla vuoristolla

Nuori kokki Matej Kulas on työskennellyt yhdeksän sesongin ajan Kroatiassa. Työmahdollisuuksia on kuitenkin harvassa, eivätkä työpaikat ole läheskään aina turvattuja. Niinpä Matej päätti etsiä töitä Itävallasta. Hän osallistui Vorarlbergin osavaltiossa EURES-neuvojana toimivan Dieter Müllerin ja paikallisen kauppakamarin järjestämille työpaikkamessuille. Eikä osallistumista ole tarvinnut katua.

Lue lisää >>

05/06/2015


Eläkeiän nousu, ammatinvaihto työuran loppupäässä – EU:n ikääntyvien työntekijöiden muuttuvat työskentelymallit

Yleinen eläkeikä EU:ssa on 65 vuotta, mutta siihen on tulossa muutoksia. Tanska, Ranska, Saksa ja Espanja ovat päättäneet nostaa eläkeikää 67 vuoteen. Britanniassa ja Irlannissa tavoitteeksi on asetettu 68 vuoden eläkeikä. Useimmissa maissa nämä muutokset toteutetaan 2020-luvulla. Monet pysyvät jo nyt pidempään työelämässä, vaihtavat ammattia tai tekevät osa-aikatyötä omien tarpeidensa mukaan.

Lue lisää >>

03/06/2015


Yli 30 vuotta apuna työnhaussa – eläköityvän EURES-neuvojan vinkit

Barbara Gorter-Zahuta on sovittanut ihmisiä ja työtilaisuuksia yhteen 32 vuotta, joista 15 vuotta EURES-verkostossa Alankomaissa. Hän jäi eläkkeelle huhtikuussa, ja saimme hänet muistelemaan kokemiaan muutoksia ja kertomaan, mitä tarvitaan, jotta uudesta maasta voi saada uuden kodin.

Lue lisää >>

28/05/2015


Kovaa työtä miellyttävässä ilmapiirissä – Belgian EURES on auttanut työnhakijoita saamaan työpaikan Club Med Club Mediltä.

Lomakeskuksessa työskentelemisestä kiinnostuneet saattavat ajatella, että työpaikka Club Medillä on sama kuin lähtisi lomalle. Tämän haasteen eteen joutuvat matkailualan työnantajat toivovat voivansa muuttaa tämän väärän käsityksen EURES-neuvojien avulla.

Lue lisää >>

22/05/2015


Vastaa pingviinien kutsuun – British Antarctic Survey -tutkimuskeskuksessa on tarjolla monia erilaisia työtehtäviä

Alkaako työsi elektroniikan ja tietotekniikan alalla pikkuhiljaa puuduttaa? Kaipaatko vaihtelua? Jos vastaat kyllä, British Antarctic Survey -tutkimuskeskus voi tarjota juuri sinulle sopivan työpaikan. Tutkimuskeskus on julkaissut luettelon avoimista työpaikoista, joissa työsuhteen kesto vaihtelee muutamasta kuukaudesta runsaaseen vuoteen. Elektroniikkainsinööri on vain yksi esimerkki haettavana olevista tehtävistä.

Lue lisää >>

22/05/2015vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.