Uutisartikkelit


Chat-keskustelut Facebookissa – hyödyllistä tietoa tutkintojen tunnustamisesta ulkomailla

Sinun Eurooppasi -portaali ja Sinun Eurooppasi -neuvonta järjestivät 18. huhtikuuta kolmituntisen Facebookin chat-keskustelun ammattitutkinnoista.

Lue lisää >>

27/05/2016


EURES tarjosi asiantuntevaa neuvontaa suuren suosion saaneilla Slovakian Job Expo -messuilla

Slovakian suurimmat työnvälitysmessut Job Expo 2016 kokosivat yhteen yli 50 000 työnhakijaa, yli 200 työnantajaa ja monia EU:n tietopalveluja. Messujen suuri suosio osoitti laajan kiinnostuksen ulkomailla työskentelyä kohtaan.

Lue lisää >>

24/05/2016


Get Online Week -tapahtumaviikoilla ympäri Eurooppaa tapahtumia, joilla lisätään ihmisten luottamusta omaan digitaaliseen osaamiseen

Get Online Week 2016:n (GOW) tavoitteena on lisätä tietoa ICT-taidoista ja siitä, miten tärkeitä tieto- ja viestintätekniset taidot ovat jokaiselle eurooppalaiselle. Tapahtuma järjestettiin 14.–20. maaliskuuta seitsemännen kerran, ja siihen osallistui ennätysmäärä kampanjakumppaneita 27 maassa.

Lue lisää >>

20/05/2016


Saksan oppisopimuskoulutus avaa monia teitä Italialaisnuorelle

Fatiha Bousouffara hyödyntää EURESin ja Saksan MobiPro-järjestelmän tarjontaa. Hän ottaa kaiken irti koulunkäynnin ja käytännön kokemuksen tasapainottavasta oppisopimuskoulutuksesta ja mahdollisuudesta saksan oppimiseen ja vieraassa kulttuurissa asumiseen.

Lue lisää >>

17/05/2016


Muotisanoja ansioluettelossa – työhönottaja on joutunut lukemaan ne jo tuhansia kertoja

Vilkaisu LinkedIniin kertoo, miksi maailman ajatellaan olevan tulvillaan "intohimoisia", "innostuneita" "mielipidevaikuttajia", joilla on "luovat kyvyt" osoittava "vakuuttava ansioluettelo". Kerran luettuina nämä kliseet jaksavat vielä huvittaa. Epäluotettavilta vaikuttavat ansioluettelot oppii kuitenkin karsimaan, jos joutuu joka viikko lukemaan tusinoittain ansioluetteloja, jotka pursuvat kliseitä ja paisuttelua.

Lue lisää >>

29/04/2016


Mitä on tiedettävä ennen lähtöä – Kroatian turvallisen liikkuvuuden messut 9. toukokuuta

Mitkä ovat oikeutesi toisen EU-maan sosiaaliturvaan, kun haet työtä? Miten voi varmistaa, että työtarjous on todellinen ja työ kuvatunlainen? Zagrebissa 9. toukokuuta pidettävillä turvallista liikkuvuutta käsittelevillä messuilla saa vastauksia näihin ja muihin tärkeisiin kysymyksiin, joita muualla EU:ssa työskentelyä suunnittelevilla on.

Lue lisää >>

26/04/2016


Nyt on tarjolla vuosikirja täynnä mallikkaasti esille tuotua tietoa ja inspiroivia menestystarinoita

Alankomaiden EURES on vastikään julkaissut vuoden 2015 vuosikirjan. Värikäs ja kiinnostava kirja esittelee esimerkkitapauksia työhönoton ja työnvälityksen menestystarinoista. Siinä kerrotaan, miten EURES ja sen yhteistyökumppanit helpottavat Alankomaihin muuttoa suunnittelevien työnhakua.

Lue lisää >>

22/04/2016


Irlantilainen rekrytoija saa EURESin ansiosta nopeasti ja tehokkaasti henkilökuntaa Italiasta

Tämänhetkinen hoitohenkilökunnan puute Irlannissa mutkistaa hoito- ja vanhainkotien johtajien työtä. Ongelman kanssa painiva Havenwood Retirement Villages Limited on tehnyt paikallisen EURES-neuvojan Edward Kavanaghin kanssa yhteistyötä hoitajien rekrytoimiseksi Italiasta.

Lue lisää >>

19/04/2016


Onko sinulla hyviä kokemuksia Europass-verkkosivuston käytöstä? Osallistu kilpailuun jakamalla kokemuksesi Facebookissa ja voit voittaa palkinnon

Jos olet laatinut ansioluettelon Europass-portaalissa, olet yksi monista. Vuonna 2005 perustettua sivustoa on käyttänyt jo 65 miljoonaa ihmistä. He ovat laatineet ansioluettelon koko Euroopan kattavan standardoidun mallin avulla.

Lue lisää >>

15/04/2016


Haluatko aloittaa oman yritystoiminnan? Hyödynnä muiden EU-maiden markkinoita

Onko työn löytäminen vaikeaa? Tiesitkö, että 16 % EU:n työtä tekevästä väestöstä oli vuonna 2014 itsenäisiä ammatinharjoittajia? Jos haluat olla oma pomosi, tarjoamasi tuotteet voivat menestyä jossakin toisessa maassa.

Lue lisää >>

12/04/2016vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.