Uutisartikkelit


Tuo taitosi ja persoonallisuutesi esille etähaastattelussa

Skype, Google Hangouts, Netop Live Guide... Yhä useammin työnhakijat joutuvat vakuuttamaan työnantajia sopivuudestaan näiden viestintäkanavien kautta. Myös puhelinhaastattelut ovat entistä suositumpia.

Lue lisää >>

17/04/2015


El traslado a otros países de trabajadores mayores: experimentados y realistas

Aunque la experiencia puede constituir una baza favorable en el mercado laboral, también puede disuadir a posibles empleadores. En contextos de depresión económica, contratar a trabajadores mayores puede resultar más caro, y en muchas ocasiones los jóvenes con una formación parcial suponen una opción más rentable. Cuando la oferta de puestos de trabajo disponibles en el propio país se contrae, trasladarse al exterior con la ayuda de la Red EURES puede resultar una buena elección.

Lue lisää >>

17/04/2015


Etkö ole tyytyväinen kotimaasi palkkoihin? Katso laajemmalle!

WageIndicator Foundationin suorittamassa tutkimuksessa vertaillaan työntekijöiden samasta työstä saamia tuntipalkkoja eri maissa. Tarjolla on työväline, jonka avulla voi tarkistaa yhdellä kertaa ammattikohtaiset palkkaerot ja siitä näkee yhdellä kertaa, missä maissa maksetaan eniten.

Lue lisää >>

17/04/2015


Ruotsissa IT-alan työtä suomalaisille

Kun Nokia ilmoitti viime kesänä irtisanomisista Suomessa, monen suomalaiset IT-alan työntekijän tilanne oli huolestuttava. Samaan aikaan Ruotsin kasvavalla teknologiasektorilla on ollut vaikeuksia saada avoimia paikkoja täytettyä. Ruotsin ja Suomen EURES havaitsivat tämän epäsuhtaisuuden ja päättivät alkaa rekrytoida sopivia työnhakijoita avoinna oleviin paikkoihin. Joulukuussa järjestettiin onnistuneet työpaikkapäivät.

Lue lisää >>

17/04/2015


Matkailu voi avartaa mieltä, mutta ulkomailla työskentely lisää älyäsi!

Työskentely ulkomailla, eläminen uudessa kulttuurissa, uusien kielten oppiminen – kaikki tämä vaatii nopeaa ajattelua ja on siis hyvää harjoitusta aivoille. Sarja tutkimuksia osoittaa, että ulkomailla työskentelevät tai opiskelevat henkilöt ajattelevat luovemmin ja suoriutuvat muita paremmin ongelmien ratkaisemisesta.

Lue lisää >>

17/04/2015


Ansioluettelo – markkinoinnin ja rehellisyyden tasapainottelua

Oletko kuullut miehestä, joka metrossa matkalla työhaastatteluun ilmoitti tylysti kiroten kanssamatkustajalle jäävänsä vaunusta? Haastatteluun päästyään hän tapasi tuon aiemmin vastapäätä istuneen miehen. Hän ei tullut valituksi.

Lue lisää >>

17/04/2015


Slovenian EURES auttoi Manca Mülleria löytämään ihannetyön

Opiskelijoiden ympäröimänä Manca Müller on elementissään. Hän jätti kotinsa Sloveniassa kokeillakseen opiskelua tanskalaisessa kansanopistossa, eikä halunnut lähteä lukukauden loputtua. Vuotta myöhemmin hän oli taas Tanskassa, ja hänellä on nyt vakituinen toimi koulutusavustajana koulun hallinnossa. "Slovenian EURES tuki ja kannusti minua selviämään paperisodasta ja lopulta muuttamaan", Müller toteaa.

Lue lisää >>

17/04/2015


Illalliskerhoissa voi tavata paikallisia ja saada tuntumaa heidän kulttuuriinsa

Olet ottanut harppauksen, sillä EURES-verkosto on auttanut sinua löytämään itsellesi sopivan työpaikan toisesta maasta ja olet aloittamassa uuden luvun elämässä. Uuden ympäristön haltuunotto saattaa olla haastavaa, mutta jos tahdot tutustua paremmin paikallisiin ihmisiin, ruokailukerho saattaisi olla juuri se, mitä tarvitset.

Lue lisää >>

17/04/2015


Euroopan online-työpaikkapäivien taustajoukot

Euroopan online-työpaikkapäivistä on tullut yksi EURESin tehokkaimmista tavoista saattaa työnhakijat ja työnantajat yhteen eri puolilla Eurooppaa. Kulisseissa tehdään lujasti töitä tapahtumien onnistumiseksi. Tässä esitellään henkilöitä, jotka ovat mukana Euroopan online-työpaikkapäivien toteuttamisessa.

Lue lisää >>

17/04/2015


EURES-neuvontapalvelun ihmisläheisyys on paras perusta ongelmien ratkaisulle

Monet työnhakijat ja työnantajat tutkivat EURES-verkkotyökalun avulla Euroopan työmarkkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia. EURES-portaalin tehokkaan toiminnan takaa hellittämätön kulissien takainen työ. Tämä artikkeli perustuu EURES-neuvontapalvelun koordinaattori Evi Guinoun kanssa käytyyn keskusteluun. Hän ja hänen Luxemburgin-tiiminsä varmistavat, että portaalin käyttöön liittyvät ongelmat ratkaistaan tehokkaasti.

Lue lisää >>

17/04/2015vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.