Uutisartikkelit


Viisi vinkkiä työskentelyn tehostamiseen

Tehokkaasta työskentelystä on paljon hyötyä. Tehokkuudella teet vaikutuksen pomoon ja työtovereihin ja saat säästettyä aikaa erityisen kiinnostaviin tehtäviin. Ja mikä parasta, tehokas työskentely auttaa vähentämään stressiä ja lisää luottamusta omiin kykyihin!

Lue lisää >>

15/12/2017


Ole oma pomosi: yrittäjyys on kasvussa


Viisi syytä valita aloitteleva yritys

Saatuaan tutkintonsa päätökseen Kiinassa asiakasyhteyspäällikkö Håvard Stjernen (29) päätti hylätä Norjasta saamansa työtarjouksen ja lähteä saksalaisen aloittelevan yrityksen matkaan. Tässä hän selittää miksi.

Lue lisää >>

06/12/2017


Miten EU:n säännöt turvaavat eläkkeesi

Olitpa aloittamassa ensimmäistä EURES-seikkailuasi tai lähestymässä eläkeikää työskenneltyäsi vuosikymmeniä ympäri Euroopan unionia, eläke-etuuksien selvittely voi kauhistuttaa. EU:n lainsäädäntö tekee kuitenkin kansaneläkkeen ja yksityisen eläkkeen hakemisesta helppoa ja oikeudenmukaista.

Lue lisää >>

30/11/2017


Tärkeintä ei ole opiskelupaikka, vaan päämäärä

Hän ei lakannut kiittämästä minua siitä, että olin ottanut hänet yritykseen harjoittelijaksi. Miksi? Siksi, että joku yliopisto-opiskelija oli saanut hänet uskomaan, että hänen kaltaisensa henkilöt jäisivät aina jonon hännille minun kaltaisteni henkilöiden palkatessa työntekijöitä.

Lue lisää >>

23/11/2017


Kesä Kroatiassa, talvi Itävallassa – työnhakija, jolle ratkaisu sopii


Paranna pk-yrityksesi mahdollisuuksia pk-yritysinstrumentin avulla


Maksimoi ansioluettelosi vaikutus – kokeile uutta lähestymistapaa!

Joissakin työpaikoissa työnantaja haluaa ensin saada tuntuman siitä, kuka olet, ja vasta sitten ottaa osaamisesi ja kokemuksesi huomioon. Miksi et siis yhdistäisi videoansioluetteloa perinteisempään versioon? Jos ajatus tuntuu hyvältä, lue asiantuntijoiden neuvoja siitä, milloin käyttää video-CV:tä ja mitä siinä on otettava huomioon.

Lue lisää >>

09/11/2017


Viisi vinkkiä uudelle harjoittelijalle tai oppisopimusoppilaalle

Olet saanut hyväksymiskirjeen tai sähköpostiviestin. Tiedät, missä aloitat ja milloin. Olet käynyt tutustumassa uuden työpaikkasi verkkosivuihin. Mitä seuraavaksi? Nyt on aika selvittää, miten teet harjoittelusta tai oppisopimuskoulutusjaksosta onnistuneen!

Lue lisää >>

08/11/2017


How to make a good first impression… within the first two weeks

It doesn’t matter if it’s a full-time job, a vocational apprenticeship or a part-time internship – first impressions are always important. Lots of articles have been written about how to use those first precious few seconds wisely… so we thought we’d look at the first couple of weeks instead. After all, it can take some time to settle into a new workplace and find your feet!

Lue lisää >>

02/11/2017


vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.