Uutisartikkelit


EURES-neuvojat tulevat auttamaan irtisanottuja työntekijöitä uusien työpaikkojen hakemisessa rajan takaa

Alankomaiden rajakaupungin irtisanotut työntekijät saavat uutta puhtia työnhakuun raja-alueen EURES-neuvojien ja heidän belgialaisten kollegojensa tiiviin yhteistyön ansiosta.

Lue lisää >>

29/07/2016


Norjan vaikeuksiin joutuneen öljy- ja kaasualan irtisanotut työntekijät saavat Tanskan EURESilta apua työnhakuun.

Monet huippuinsinöörit, joiden osaaminen on ollut ratkaisevan tärkeää Norjan öljy- ja kaasualan menestykselle, irtisanotaan nyt ennennäkemättömän alhaisten hintojen vuoksi. Tanskan EURES pystyy auttamaan joitakin ohjaamalla heitä muiden alojen, esimerkiksi tuulivoiman alan, työpaikkoihin.

Lue lisää >>

26/07/2016


Nuori portugalilainen proviisori nauttii uudesta elämästään Ruotsissa

Hyvin arvosanoin suoritettu tutkinto ja vuosien koulutus ei riittänyt siihen, että vastavalmistunut portugalilainen Claudia Batalha olisi saanut työpaikan, jonka turvin hän olisi voinut elää vanhemmistaan riippumattomana. Kaikki muuttui, kun hänen veljensä tuli käymään ja kertoi Luxemburgissa asumisen tarjoamista mahdollisuuksista. Claudia päätti seurata veljensä jalanjälkiä ja hakea työtä EU:n alueelta. "Tajusin, että vaikka tulisin aina olemaan portugalilainen, olen myös eurooppalainen", hän toteaa.

Lue lisää >>

22/07/2016


Lyhyt työsopimus ulkomailla voi auttaa tehostamaan ansioluetteloasi.

Kun Brenda van de Klundert valmistui Haagse Hogeschoolista pääaineenaan Eurooppa-opinnot, hän halusi löytää työtä, joka vastaisi hänen uutta tutkintoaan ja jossa hän voisi laajentaa maailmankuvaansa. Hän otti siksi yhteyttä Alankomaiden Dordrechtissä työskentelevään EURES-neuvojaan Peter de Leedeen saadakseen selville, mitä tilaisuuksia ulkomailla olisi tarjolla.

Lue lisää >>

19/07/2016


Kirjailija laajentaa yleisöään EURESin järjestämän tapahtuman ansiosta

Lastenkirjailija Kajsa Gordan on kirjoittanut niin kauan kuin muistaa, ja hänen teoksiaan on käännetty viidelle kielelle, muun muassa kiinaksi. Nyt hänen yleisönsä on kasvanut ruotsalaisen EURES-neuvojan Wanna Spiridonidoun ansiosta. Kreikkalaiskustantaja kuuli Kajsan esittelypuheen ja teki hänen kanssaan sopimuksen. Kajsa on syystäkin innoissaan.

Lue lisää >>

15/07/2016


Asioiden tekeminen yksinkertaisemmiksi - puhelinpalvelukeskuksen asiakaspalvelija kertoo, miksi hän pitää työstään

Leonie de Krijger on työskennellyt 11 vuoden ajan puhelinpalvelukeskuksessa Goesissa Alankomaissa auttaen ihmisiä, jotka ovat valmiita muuttamaan maahan löytääkseen töitä. Leonie ja hänen työkaverinsa auttavat erilaisissa asioissa, kuten avustusten hakeminen ja tutkintojen saaminen tunnustetuiksi. Näin he vähentävät stressiä työnhakutilanteessa.

Lue lisää >>

12/07/2016


Kausityöt valokiilassa Espanjan Välimeren alueen työpaikkapäivätapahtumassa

EURESin ja työvoimapalvelujen järjestämä Baleaarien vuoden 2016 työpaikkapäivä keskittyi kausityöpaikkoihin. Tapahtuma houkutteli tuhat kävijää ja johti yli 300 työtarjoukseen kotiseudulla ja ulkomailla. Työpaikkapäivän onnistumista edisti huomattavasti, että työntekijöiden profiileja sovitettiin etukäteen yhteen avoimien työpaikkojen kanssa ja että tapahtumasta ilmoittelu aloitettiin sosiaalisessa mediassa ja EURESin verkkosivustoilla hyvissä ajoin.

Lue lisää >>

08/07/2016


Liiketoimintahanketta varten tarvitaan 130 uutta henkilöstön jäsentä? Alankomaiden EURES vastasi haasteeseen

Internetissä toimivalla POCO-kalusteketjulla on yli sata myymälää kotimaassaan Saksassa, joten päätös uuden myymälän avaamisesta rajan toiselle puolelle Enschedeen, Alankomaihin, oli loogista jatkoa kehitykselle. Kun henkilöstöosastolla ymmärrettiin, että rajatylittävässä rekrytoinnissa tarvittaisiin verkoston apua, sieltä otettiin yhteyttä Saksan EURESiin, jossa löydettiin yhteyshenkilöksi Alankomaiden paikallinen EURES-neuvoja, Wim Evers.

Lue lisää >>

05/07/2016


Työnhakijan menestys on etusijalla hiljattain uudistetuissa EURES-palveluissa


Nyt on aika osallistua Facebookissa järjestettävään #EUinmyregion -valokuvauskilpailuun!

EU investoi vuosittain tuhansiin alueellisiin hankkeisiin, joista yksi osuu varmasti lähialueellesi. Ottamalla upean valokuvan voit voittaa Brysselin-matkan ja mahdollisuuden osallistua valokuvaustyöpajaan. Osallistu #EUinmyregion -kilpailuun ja palkinto voi olla sinun.

Lue lisää >>

28/06/2016vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.