Uutisartikkelit


Kaksikielisyys edistää puhujan aivojen kognitiivista toimintaa

Eri kielien osaamisesta on ilmeistä hyötyä: kieliä osaava tuntee olevansa kotona useassa paikassa ja työllistyy hyvin, minkä lisäksi keskusteleminen ihmisten kanssa on helppoa. Uusi tutkimus paljastaa kuitenkin, että kielten osaamisesta on myös vaikeammin havaittavaa hyötyä.

Lue lisää >>

28/08/2015


Työnhakutreffit – Luxemburgin EURES yrittää kaikin keinoin auttaa löytämään sen täydellisen työn

Jos etsit töitä hotelli- ja ravintola-alalta ja voit tulla Mondorf les Bainsiin Luxemburgiin 6. lokakuuta 2015, pistä päivämäärä muistiin. EURES järjestää työnhakutreffit saattaakseen sinut ja potentiaalisen työnantajan yhteen. Tapahtumaan kutsutaan myös uutta henkilökuntaa etsiviä rekrytoijia.

Lue lisää >>

25/08/2015


Euroopan työpaikkapäivät – Näin teet vaikutuksen ensitapaamisella

Ura- ja työpaikkamessut, työnhakutreffit ja pikahaastattelut – työnhakijat ja työnantajat liikkuvat nykyisin ympäriinsä löytääkseen sopivan työpaikan tai työntekijän. Miten voit varmistaa, että käytät lyhyen tilaisuutesi mahdollisimman hyvin?

Lue lisää >>

13/08/2015


EURES auttoi italialaista pariskuntaa muuttamaan yhdessä Ruotsiin.

Uuden elämän aloittaminen toisessa maassa – uusi työpaikka, uusi kieli, uusi kulttuuri – on sekä jännittävää että haastavaa. Jos se kuitenkin tarkoittaa, että kumppanin on jäätävä kotimaahan, päätöksen tekeminen voi olla vaikeaa. Italian ja Ruotsin EURES-palvelut auttoivat italialaista pariskuntaa löytämään työtä samasta paikasta ja varmistivat, että he pääsevät yhdessä uuden elämän alkuun.

Lue lisää >>

11/08/2015


Tutustu ihmisiin, kartuta ansioluetteloasi ja pidä hauskaa kesällä – opi uusi kieli!

Jos olet niitä onnekkaita, joiden kesätauko kestää kaksi kuukautta, ajasta on nyt kulunut puolet. Kenties olet jo hieman pitkästynyt? Miksi et käyttäisi aikaasi hyödyllisesti opiskelemalla uuden kielen?

Lue lisää >>

05/08/2015


Opiksi 30 vuoden kokemuksesta?

Cindy Sijmonsma on neuvonut lähes 30 vuotta löytämään työtä kaikilta aloilta ja mistä päin tahansa. Cindy on erinomainen esimerkki EURES-neuvojasta, sillä hän on asialleen omistautunut, innostunut ja aina valmis auttamaan ihmisiä löytämään paikkansa uudessa ympäristössä. "Kulttuurissa on kyse paljon muustakin kuin vain kirjoista ja musiikista", hän sanoo. "Siinä on kyse siitä, miten vietämme lounastunnin tai miten viestimme."

Lue lisää >>

28/07/2015


Käsikirjoituksesta valkokankaalle – ruotsalaiset käsikirjoittajat selvittävät ideoidensa kantavuutta

Kesäkuussa 12 käsikirjoittajaa sai mahdollisuuden kertoa ideoistaan tuottajille Berliinissä. Tämä oli kolmas ruotsalaisen EURES-neuvoja Wanna Spiridonidoun järjestämä vastaavanlainen tapahtuma. Kirjoittajat keskustelivat alan ammattilaisten kanssa ja esittelivät tarinoitaan.

Lue lisää >>

24/07/2015


Kaksi italialaisnuorta kertoo YouTubessa, miksi he valitsivat Eka Eures-työpaikka -ohjelman.

Fabio Bertollini ja Agata Murgana ovat nuoria italialaisia, jotka ottavat kaiken irti uramahdollisuuksistaan Eka Eures-työpaikka -ohjelman avulla. Heidän kokemuksiinsa voi tutustua kahdella äskettäin julkaistulla YouTube-videolla. Tästä voit lukea, miksi he valitsivat ohjelman ja mitä se tarjosi heille.

Lue lisää >>

20/07/2015


EURES – kokonaisvaltainen lähestymistapa avuksi työpaikan saamiseen ja säilyttämiseen

Kun EURES auttoi Panagiota Domestichouta saamaan työn hoiva-avustajana Suomessa, hänestä tuntui, että hän pystyisi vihdoin tekemään työtä, johon hän Kreikassa valmistui. Ongelmia kuitenkin ilmaantui, kun kuuden kuukauden työskentelyn jälkeen työnantaja tarvitsikin lisää papereita. Apuun tulivat Kreikan EURES ja Europe Direct yhdessä Suomen EURESin kanssa.

Lue lisää >>

17/07/2015


IT-työpaikkoja suomalaisille, jotka harkitsevat muuttoa Ruotsiin

Ruotsi tarvitsee tietotekniikan asiantuntijoita. Osa työnantajista on huomannut, että tällaisia asiantuntijoita saattaa löytyä Suomesta, sillä monet ammattilaiset jäivät ilman työtä Nokian uudistusten jälkeen. Kummankin maan EURES-neuvojat auttavat ihmisiä löytämään uuden työnantajan ja muuttamaan.

Lue lisää >>

13/07/2015vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.