Uutisartikkelit


Nuorisotakuu auttoi työnhakijaa saamaan töitä viestintäalalta


What is VET and why should it matter to me?


Viisi vihjettä, joiden avulla organisaatiosi voi hyödyntää sosiaalista mediaa

Sosiaalinen media on hyvä työväline yrityksille, mutta pelkästään Facebook- tai Twitter-tilin käyttöönotto ei enää riitä, jotta erottuisit joukosta. Se, miten käytät sosiaalista mediaa, on yhä enemmän sidoksissa menestykseen, erityisesti kun otetaan huomioon useimpien kohdeyleisöjen lisääntyvä digitalisoituminen.

Lue lisää >>

14/03/2017


Keskitetty palvelupiste parantaa raja-alueen työnhakijoiden mahdollisuuksia

Ylä-Reinin EURES-raja-aluekumppanuus luo vilkasta toimintaa. Toimisto kattaa neljä aluetta Saksassa, Ranskassa ja Sveitsissä, siellä työskennellään ranskaksi ja saksaksi ja palvellaan lähes 100 000:ta raja-alueen työntekijää. Kun hallittavana on niin laaja alue – puhumattakaan jatkuvasti meneillään olevista monista tapahtumista, seminaareista ja toimenpiteistä – EURES-neuvojilla ei juuri ole luppoaikaa. Asioiden nopeuttamiseksi Ylä-Reinin EURES-raja-aluekumppanuus perusti keskitetyn palvelupisteen

Lue lisää >>

08/03/2017


Nuorisotakuu pähkinänkuoressa

Nuorisotakuu on yksi tärkeimmistä välineistä, joilla EU pyrkii vähentämään nuorisotyöttömyyttä. Entä miten se toimii ja miten nuoret ja yritykset voivat päästä siihen mukaan? Me kerromme sen nyt.

Lue lisää >>

08/03/2017


Suomen pikkubussikiertueella kerrottiin työnantajille työvoiman liikkuvuudesta EU:ssaSuomen pikkubussikiertueella kerrottiin työnantajille työvoiman liikkuvuudesta EU:ssa

Pikkubussi ja pientä purtavaa – siinä EURES-neuvoja Taina Tuovisen varusteet vastikään järjestetyllä useamman päivän kiertueella, jonka suuntautui ristiin rastiin Satakuntaa Lounais-Suomessa. Kiertueen päämääränä oli kertoa paikallisille yrityksille, joilla on ulkomaalaista henkilökuntaa, miten EURES Suomi voi tukea niitä etenkin tarjoamalla suomen ja ruotsin kielikursseja.

Lue lisää >>

02/03/2017


How can businesses and organisations stay relevant in our fast-paced world?

The world is changing rapidly. The third industrial revolution, which began in the 1960s and saw electronics, IT and automated production become an integral part of our lives, has recently given way to a new age of technological advancements.

Lue lisää >>

23/02/2017


Esite käytännön asioista auttaa uusia tulokkaita Itävallassa asumisen ja työskentelyn kysymyksissä.

Jos suunnittelet lähteväsi Itävaltaan töihin, kannattaa tutustua Itävallan EURESin uuteen Living and Working -esitteeseen. Esitteessä on yli 60 sivua hyödyllisiä faktoja ja tietoja, jotka auttavat onnistumaan Itävallassa. Jokaisen, joka harkitsee Itävallassa asumista, kannattaa ehdottomasti lukea se.

Lue lisää >>

22/02/2017


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Lue lisää >>

17/02/2017


Harjoittelijasta työntekijäksi – nuori bulgarialaisnainen löysi oman alansa töitä nuorisotakuun avulla

Opiskeltuaan kauppatieteitä 10 vuotta Theodora Dobreva odotti löytävänsä tutkintoaan vastaavan työpaikan. Kauppatieteiden ja tilintarkastuksen alemman korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen saadut kaksi työtarjousta eivät kuitenkaan liittyneet mitenkään hänen opintoihinsa.

Lue lisää >>

17/02/2017


vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.