Uutisartikkelit


Kausiluonteisesta rekrytoinnista riippuvaiselle perheyritykselle EURES on ollut oikea pelastava enkeli

Ruotsalaispariskunta Kenneth ja Birgit Andersson ryhtyivät hoitamaan suvun mansikkatilaa vuonna 1991. Ulkomaalaiset poimijat pitävät toiminnan hengissä. Ulkomaisten työntekijöiden rekrytoiminen on kuitenkin ollut kallista ja aikaavievää, kieliongelmista puhumattakaan. Anderssonit pyysivät EURESilta apua näistä ja muista hankaluuksista selviämiseksi.

Lue lisää >>

24/11/2015


Portugalilaiset terveydenhuoltoalan ammattilaiset veivät osaamisensa Pohjois-Norjaan

Lissabonista kotoisin oleva nuoripari aloitti uuden elämän Norjassa kieliopinnoilla. Nyt he työskentelevät laboratorioanalyytikkona ja farmaseuttina lähellä napapiiriä sijaitsevassa kaupungissa, ja heidän kaksivuotiaasta tyttärestään on tulossa kovaa vauhtia kaksikielinen.

Lue lisää >>

17/11/2015


Haastattelu, psykologiset testit ja kyselylomake – Miksi työnhausta on tullut niin monimutkaista?

Etsiessään työntekijöitä joihinkin vaativiin tehtäviin rekrytoijat käyttävät erilaisia menetelmiä varmistaakseen oikean henkilön löytymisen. Lue lisää uusimmista suuntauksista, niin tiedät, mitä on odotettavissa.

Lue lisää >>

13/11/2015


Unelmien digiduuni – työnhakija ehtii yhä kirjautua Madridin työpaikkamessuille

Tunnetut yritykset, kuten Uber, Amazon development, Huawei ja Booking.com, etsivät huppuosaajia. Voit olla yksi niistä, jotka sopivat niiden tarpeisiin. Jos etsit digitaalialan töitä, tarkista, mitä Euroopan digitaalialan työpaikkamessut Madridissa 20. marraskuuta tarjoavat.

Lue lisää >>

09/11/2015


Islannin rekrytoijat ja työnantajat hyödyntävät Maltan EURESin kohdennetun tuen

Välimerellä sijaitsevalla Maltan saarella etsitään kiivaasti uusia työntekijöitä useille nousukautta eläville aloille ohjelmistoalasta nettipeleihin. Maltan EURES on pieni tiimi, mutta se on saanut suuresti kiitosta näitä aloja palvelevien rekrytoijien ja työnantajien proaktiivisesta tukemisesta.

Lue lisää >>

06/11/2015


Tiivis EURES-yhteistyö maiden välillä = parasta palvelua työnhakijoille ja työnantajille

EURES on EU:n laajuinen verkosto, jolla on yhteyksiä myös Euroopan ulkopuolelle. EURES-neuvojat tapaavat säännöllisesti ja työskentelevät paljon yhdessä. He ovat hyvissä asemissa saattaakseen sopivat työnhakijat ja rekrytoijat yhteen. Kaksi työntekijää EURES-verkostosta, Unkarista ja Romaniasta, selvittää, miten tämä toimii käytännössä ja miksi se on tärkeää.

Lue lisää >>

03/11/2015


Digitaalinen media imaisi viisi nuorta irlantilaista työnhakijaa uuden EURES-aloitteen ansiosta

Joskus kokemuksen hakeminen ulkomailta voi todella auttaa saamaan unelmien työpaikan. Irlannissa nuoret saavat tällaisen varaslähdön uralleen uuden ohjelman ansiosta. Viisi Irlannin Experience Your Europe (EYE) -ohjelmaan osallistunutta nuorta oli media-alan koulutuksessa alankomaalaisessa Illuminata Media -yrityksessä. Nyt he ovat palanneet Dubliniin, ja heistä jokainen saa työpaikan tai työtarjouksen tältä alankomaalaiselta yritykseltä vuoden loppuun mennessä.

Lue lisää >>

27/10/2015


Olet nähnyt vaivaa päästäksesi haastatteluun. Älä anna jännittämisen pilata sitä!

Löysitkö ihannetyön? Saitko haastattelukutsun? Poimi joitakin vinkkejä siihen, miten säilyttää rauhallisuus ja varmuus, vaikka jännittäisit.

Lue lisää >>

20/10/2015


Italialainen IT-ammattilainen sai apua Eka Eures-työpaikka -ohjelmasta. Työtä löytyi Isosta-Britanniasta.

Emiliano Priscolla oli suuria toiveita aloittaessaan harjoittelun isossa IT-yrityksessä Englannissa. Toiveet vaihtuivat kuitenkin epäilyksi, kun haettua ERASMUS-tukea ulkomaille muuttoon ei tullut. Tänään hän on unelmatyössään, johon pääsi italialaisten EURES-neuvojien ja uuden työnantajansa avulla.

Lue lisää >>

16/10/2015


Yksi ansioluettelo – 28 maata: laadi ansioluettelo, joka on asianmukainen kaikkialla Euroopassa

Aiotko laajentaa työnhakuasi muihin EU-maihin? Ansioluettelon tyyli vaihtelee eri maissa, ja säännöissä siitä, mitä niihin kuuluu kirjoittaa, on suuria eroja. Miten siis voit olla varma, että esität taitosi, pätevyytesi ja kielitaitosi tavalla, joka tuo osaamisesi esiin tehokkaasti kaikissa kulttuureissa?

Lue lisää >>

12/10/2015



vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.