Uutisartikkelit


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Lue lisää >>

17/02/2017


Harjoittelijasta työntekijäksi – nuori bulgarialaisnainen löysi oman alansa töitä nuorisotakuun avulla

Opiskeltuaan kauppatieteitä 10 vuotta Theodora Dobreva odotti löytävänsä tutkintoaan vastaavan työpaikan. Kauppatieteiden ja tilintarkastuksen alemman korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen saadut kaksi työtarjousta eivät kuitenkaan liittyneet mitenkään hänen opintoihinsa.

Lue lisää >>

17/02/2017


The 5 ‘S’ rules for writing a killer cover letter

Looking for a job can be time-consuming and sometimes a bit frustrating. It can be daunting to know that you applied for your dream job last week… but so did 300 other candidates! What’s the key to success?

Lue lisää >>

10/02/2017


Suomalaisille opettajille on tarjolla työtilaisuuksia Ruotsissa

Suomessa työtä hakevat pätevät opettajat löytävät uusia työtilaisuuksia Ruotsista EURES-verkoston yhteistyön ansiosta.

Lue lisää >>

10/02/2017


Menestymisen ihana makeus vie työnhakijan Marseillesta Ljubljanaan

Kaksi vuotta on kulunut siitä, kun kondiittori Valerie Labat-Gest päätti EURESin avulla muuttaa Ranskasta Sloveniaan. Nyt hän suunnittelee oman konditorian avaamista Istanbulissa.

Lue lisää >>

03/02/2017


Nuoria ruotsalaisia autetaan luomaan uraa hotelli- ja ravintola-alalla Tanskassa

Ruotsalaisille harjoittelijoille, joita kiinnostaa hotelli- ja ravintola-alan työ Tanskassa, annettiin lisäpotkua kaksiviikkoisella kurssilla, joka järjestettiin Juutinrauman alueen rajat ylittävän EURES-yhteistyön kautta. Kyseessä oli kokeilu, jolla pyrittiin luomaan tiivis yhteys kurssilla opetettujen asioiden ja työnantajien tarpeiden välille.

Lue lisää >>

29/01/2017


Uusi työpaikka Itävallassa avaa mahdollisuuksia slovenialaiselle työnhakijalle

Pienestä slovenialaiskylästä kotoisin oleva Ana-Marija Vratanar oli etsinyt hyvää työpaikkaa kotimaastaan, ennen kuin hän näki työpaikkailmoituksen, joka sai hänen uteliaisuutensa heräämään. Paikallisessa työnvälitystoimistossa oli ilmoitus avoimesta hotellityöpaikasta itävaltalaisessa perheyrityksessä. ”Mikä ettei”, ajatteli Ana-Marija mielessään ja otti yhteyttä Ljubljanassa työskentelevään EURES-neuvoja Žarko Markovičiin.

Lue lisää >>

13/01/2017


Hyvää joulua kaikille

EURES käyttää tilaisuutta hyväkseen toivottaakseen hyvää joulua ja mahdollisuuksientäyteistä uutta vuotta. Jos uuden vuoden päätöksenäsi on uuden työn etsiminen – olitpa sitten vailla työtä tai etsit vaihtelun tai mielenkiinnon vuoksi työtä toisesta kulttuurista – EURES on valmis auttamaan näiden tavoitteiden toteuttamisessa.

Lue lisää >>

20/12/2016


Harrastuksesta työ – nuori kreikkalaisnainen toteutti unelmansa nuorisotakuun avulla

Aristea Zachari etsi koulunkäynnin päättymisen jälkeen kuukausikaupalla töitä, mutta turhaan. Hän oli taloudellisesti riippuvainen vanhemmistaan ja huolissaan tulevaisuudesta. Kun hänelle esiteltiin nuorisotakuu paikallisessa työvoimatoimistossa, hän tarttui innokkaasti mahdollisuuteen osallistua järjestelmään ja kouluttautua kampaajaksi.

Lue lisää >>

16/12/2016


Verkkoseminaarit auttavat työnhakijoita kohdentamaan ansioluettelonsa ja saatekirjeensä Ruotsin työmarkkinoille

Kiinnostaako sinua ajatus työskentelystä maassa, jossa on kaunis luonnonympäristö? Maassa, jossa työn ja yksityiselämän tasapaino on otettu terveellä pohjalla huomioon? Maassa, jonka taiteella ja suunnittelulla on rikas perinne? Ruotsi on ehkä silloin sopiva maa sinulle.

Lue lisää >>

13/12/2016


vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.