Uutisartikkelit


Uusi työpaikka Itävallassa avaa mahdollisuuksia slovenialaiselle työnhakijalle

Pienestä slovenialaiskylästä kotoisin oleva Ana-Marija Vratanar oli etsinyt hyvää työpaikkaa kotimaastaan, ennen kuin hän näki työpaikkailmoituksen, joka sai hänen uteliaisuutensa heräämään. Paikallisessa työnvälitystoimistossa oli ilmoitus avoimesta hotellityöpaikasta itävaltalaisessa perheyrityksessä. ”Mikä ettei”, ajatteli Ana-Marija mielessään ja otti yhteyttä Ljubljanassa työskentelevään EURES-neuvoja Žarko Markovičiin.

Lue lisää >>

13/01/2017


Hyvää joulua kaikille

EURES käyttää tilaisuutta hyväkseen toivottaakseen hyvää joulua ja mahdollisuuksientäyteistä uutta vuotta. Jos uuden vuoden päätöksenäsi on uuden työn etsiminen – olitpa sitten vailla työtä tai etsit vaihtelun tai mielenkiinnon vuoksi työtä toisesta kulttuurista – EURES on valmis auttamaan näiden tavoitteiden toteuttamisessa.

Lue lisää >>

20/12/2016


Harrastuksesta työ – nuori kreikkalaisnainen toteutti unelmansa nuorisotakuun avulla

Aristea Zachari etsi koulunkäynnin päättymisen jälkeen kuukausikaupalla töitä, mutta turhaan. Hän oli taloudellisesti riippuvainen vanhemmistaan ja huolissaan tulevaisuudesta. Kun hänelle esiteltiin nuorisotakuu paikallisessa työvoimatoimistossa, hän tarttui innokkaasti mahdollisuuteen osallistua järjestelmään ja kouluttautua kampaajaksi.

Lue lisää >>

16/12/2016


Verkkoseminaarit auttavat työnhakijoita kohdentamaan ansioluettelonsa ja saatekirjeensä Ruotsin työmarkkinoille

Kiinnostaako sinua ajatus työskentelystä maassa, jossa on kaunis luonnonympäristö? Maassa, jossa työn ja yksityiselämän tasapaino on otettu terveellä pohjalla huomioon? Maassa, jonka taiteella ja suunnittelulla on rikas perinne? Ruotsi on ehkä silloin sopiva maa sinulle.

Lue lisää >>

13/12/2016


Kohdennettu koulutus auttaa espanjalaisia kokkeja pääsemään Ruotsin työmarkkinoille

Espanjan EURES on julkaissut verkkoseminaarin ansioluettelon laatimisesta Ruotsin työmarkkinoille auttaakseen rekrytointitapahtumiin osallistuvia espanjalaisia kokkeja löytämään töitä Ruotsin ravintoloista.

Lue lisää >>

09/12/2016


Nuorisotakuun kolme toimintavuotta - mitä aloitteelle kuuluu?

Nuorisotakuu ja sitä tukeva nuorisotyöllisyysaloite ovat kaksi EU:n käynnistämää aloitetta, joiden tarkoituksena on auttaa nuoria aikuisia työllistymään ja pääsemään koulutukseen tai oppisopimuskoulutukseen. Kolme vuotta sitten luotujen ohjelmien tavoitteena on torjua nuorisotyöttömyyttä Euroopassa, ja niillä on autettu miljoonia nuoria. Vaikka tulokset näyttävät hyviltä, Euroopan komissio haluaa tehdä selväksi, että itsetyytyväisyyteen ei ole varaa.

Lue lisää >>

06/12/2016


Uusimpien tilastojen mukaan työllisyys on kasvanut kaksi viime vuotta

Työttömyys on EU:ssa nyt alimmillaan (8,6 prosenttia) sitten maaliskuun 2009: EU:ssa on 1,6 miljoonaa työtöntä vähemmän kuin viime vuonna, kerrotaan syksyllä ilmestyneessä työllisyyttä ja sosiaalista kehitystä tarkastelevassa ”Employment and Social Development in Europe” -neljännesvuosikatsauksessa (ESDE).

Lue lisää >>

02/12/2016


Italialaisnuori leipoo täydellisiä pizzoja 2 000 kilometrin päässä kotoaan

Kun tilaisuus kolkuttaa ovelle, kannattaa avata. Niin teki italialaisesta matkailu- ja ravintoalan koulusta valmistunut Emanuel Cappelletti. Nyt hän työskentelee EURESin avulla suomalaisessa pizzeriassa ja nauttii joka hetkestä.

Lue lisää >>

29/11/2016


Berliini isännöi ruotsalaisten käsikirjoittajien ammatillisia esittelyitä

Oletko valmiina seuraavaan pohjoismaiseen menestyselokuvaan tai -TV-sarjaan? Se voi olla tulossa hyvinkin pian katsottavaksesi päätellen myönteisestä hälystä, jonka Ruotsin EURESin 2. kesäkuuta 2016 järjestämän käsikirjoittajien esittelytilaisuuden 23 osallistujaa saivat aikaan.

Lue lisää >>

25/11/2016


Löydä lahjasi ammatillisessa koulutuksessa

Yliopistoa pidetään edelleen ainona vaihtoehtona toisen asteen koulutuksen jälkeen. Myös ammatillinen koulutus, esimerkiksi oppisopimuskoulutus, voi kuitenkin tarjota mahtavia mahdollisuuksia. Ammatillisen koulutuksen muoto ja sen kautta avautuvien ammattivaihtoehtojen kirjo ovat muuttuneet paljon viime vuosikymmeninä. Siten Euroopan komission on aika järjestää ensimmäinen ammatillisen osaamisen teemaviikko.

Lue lisää >>

22/11/2016vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.