Uutisartikkelit


Haluaisitko käyttää aikaasi työnhakuun ulkomailla? Muista siirtää työttömyyskorvauksesi

Kun Delphine Beukelaers päätti lähteä Ranskasta hakemaan töitä Riiasta Latviassa, hän oli suunnitellut käyttävänsä säästönsä elämiseen. Hän oli päättänyt investoida säästönsä muutamaan työnhakuviikkoon. Kaikki hänen rahansa olisivat voineet mennä työn hakemiseen, mutta aika olisi tuskin riittänyt työn hakemiseen, haastattelussa käyntiin ja työn saamiseen. Hän oli iloinen huomatessaan, että työttömyyskorvauksen voi siirtää Ranskasta.

Lue lisää >>

06/10/2015


Uutta – EURESin sosiaalisen median työpaikkamessut

Merkitse kalenteriin! Perjantaina 9. lokakuuta 2015 avataan työpaikkapäivät, jotka pidetään yksinomaan Twitterissä ja Facebookissa. Alankomaiden EURESin isännöimä tapahtuma lienee ensimmäinen lajissaan verkoston olemassaolon aikana. Mikäli päivistä tulee menestys, ne saattavat saada muutkin EURES-kollegat eri puolilla Eurooppaa tekemään samoin.

Lue lisää >>

01/10/2015


EURESin tuki helpottaa ja nopeuttaa liettualaisen rakennusliikkeen rekrytointitoimintaa

Liettuan Kaunasissa toimiva rakennusliike Projektana menestyy erinomaisesti vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Sen ydintoimintaa on perustusten rakentaminen Liettuan, Latvian, Valko-Venäjän ja Venäjän rakennustyömaille. Koska toiminta kasvaa jatkuvasti, yrityksen on vähän väliä palkattava uusia työntekijöitä. Tarvittavan ammattitaidon omaavia henkilöitä ei aina löydy paikallisista työnhakijoista. Projektana tietää, että rekrytointi EURES-verkoston kautta tuottaa monia etuja.

Lue lisää >>

29/09/2015


Tanskaan työn perässä? Workindenmarkin puoliso-ohjelma auttaa myös kumppaniasi työn löytämisessä

Sinun ei tarvitse keskeyttää työuraasi, jos puolisosi muuttaa Tanskaan töihin, kuten myös Tiago Silva saattoi huomata, kun hänen vaimonsa sai töitä psykiatrina tanskalaisessa sairaalassa. Hän käytti apunaan Workindenmarkin puoliso-ohjelmaa, joka tarjoaa valmennusta ja neuvontaa elmänkumppanin työllistymisessä.

Lue lisää >>

18/09/2015


Kreikkalainen sairaanhoitaja auttaa Alzheimer-potilasta Schwarzwaldissa – eka EURES-työpaikka -ohjelman ansiosta

Koska tilanne Kreikassa on yhä varsin haastava, töiden löytäminen on joillakin aloilla hyvin vaikeaa. Terveydenhoito on yksi aloista, joilla työpaikan löytäminen on erittäin vaikeaa. Siksi sairaanhoitaja Kalliope Kazepi riemuitsi saadessaan mahdollisuuden kehittää ammattitaitoaan työskentelemällä Schwarzwaldin alueella Saksassa.

Lue lisää >>

15/09/2015


Luokassa opiskellaan, työpaikalla harjoitellaan – MobiPro-ohjelma on todella hintansa väärti

Pelkästään tänä vuonna yli sata nuorta Bulgariasta on tarttunut tilaisuuteen hyödyntää saksalaisen The Job of my Life -ohjelman tarjoamia mahdollisuuksia ammatilliseen koulutukseen ja työhön.

Lue lisää >>

10/09/2015


Työn etsiminen EURES-portaalissa – entistä tehokkaammat haut ja yksinkertaisempi käyttö

Portaaliimme on tulossa muutoksia! Hae työpaikkaa -työkalua käyttävät työnhakijat saavat pian vielä enemmän irti entistä tehokkaammasta hakukoneesta ja yksinkertaisemmasta käyttöliittymästä.

Lue lisää >>

07/09/2015


Harjoittelu, työharjoittelu, oppisopimuskoulutus – mikä niistä soveltuu sinulle?

Jos olet alle 35-vuotias ja etsit työtä, Eka EURES-työpaikka ja uusi Drop'pin@EURES-portaali voivat olla avuksi. Ne voivat auttaa löytämään työ-, harjoittelu- tai oppisopimuskoulutuspaikan mistä tahansa EU-maasta tai Norjasta ja Islannista. Mutta onko sinulle selvää, mitä eroa on harjoittelulla ja oppisopimuskoulutuksella? Entä mitä sitten on työharjoittelu? Se selviää lukemalla eteenpäin!

Lue lisää >>

04/09/2015


EURES-neuvojat auttavat koulunsa päättäviä punnitsemaan erilaisia vaihtoehtoja

Latviassa koulunsa päättäviä tutustutetaan työnhakuun Euroopassa siten, että EURES-neuvojat kiertävät kouluissa puhumassa suoraan näille tuleville työnhakijoille.

Lue lisää >>

01/09/2015


Kaksikielisyys edistää puhujan aivojen kognitiivista toimintaa

Eri kielien osaamisesta on ilmeistä hyötyä: kieliä osaava tuntee olevansa kotona useassa paikassa ja työllistyy hyvin, minkä lisäksi keskusteleminen ihmisten kanssa on helppoa. Uusi tutkimus paljastaa kuitenkin, että kielten osaamisesta on myös vaikeammin havaittavaa hyötyä.

Lue lisää >>

28/08/2015vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.