Uutisartikkelit


Nuorisotakuun kolme toimintavuotta - mitä aloitteelle kuuluu?

Nuorisotakuu ja sitä tukeva nuorisotyöllisyysaloite ovat kaksi EU:n käynnistämää aloitetta, joiden tarkoituksena on auttaa nuoria aikuisia työllistymään ja pääsemään koulutukseen tai oppisopimuskoulutukseen. Kolme vuotta sitten luotujen ohjelmien tavoitteena on torjua nuorisotyöttömyyttä Euroopassa, ja niillä on autettu miljoonia nuoria. Vaikka tulokset näyttävät hyviltä, Euroopan komissio haluaa tehdä selväksi, että itsetyytyväisyyteen ei ole varaa.

Lue lisää >>

06/12/2016


Uusimpien tilastojen mukaan työllisyys on kasvanut kaksi viime vuotta

Työttömyys on EU:ssa nyt alimmillaan (8,6 prosenttia) sitten maaliskuun 2009: EU:ssa on 1,6 miljoonaa työtöntä vähemmän kuin viime vuonna, kerrotaan syksyllä ilmestyneessä työllisyyttä ja sosiaalista kehitystä tarkastelevassa ”Employment and Social Development in Europe” -neljännesvuosikatsauksessa (ESDE).

Lue lisää >>

02/12/2016


Italialaisnuori leipoo täydellisiä pizzoja 2 000 kilometrin päässä kotoaan

Kun tilaisuus kolkuttaa ovelle, kannattaa avata. Niin teki italialaisesta matkailu- ja ravintoalan koulusta valmistunut Emanuel Cappelletti. Nyt hän työskentelee EURESin avulla suomalaisessa pizzeriassa ja nauttii joka hetkestä.

Lue lisää >>

29/11/2016


Berliini isännöi ruotsalaisten käsikirjoittajien ammatillisia esittelyitä

Oletko valmiina seuraavaan pohjoismaiseen menestyselokuvaan tai -TV-sarjaan? Se voi olla tulossa hyvinkin pian katsottavaksesi päätellen myönteisestä hälystä, jonka Ruotsin EURESin 2. kesäkuuta 2016 järjestämän käsikirjoittajien esittelytilaisuuden 23 osallistujaa saivat aikaan.

Lue lisää >>

25/11/2016


Löydä lahjasi ammatillisessa koulutuksessa

Yliopistoa pidetään edelleen ainona vaihtoehtona toisen asteen koulutuksen jälkeen. Myös ammatillinen koulutus, esimerkiksi oppisopimuskoulutus, voi kuitenkin tarjota mahtavia mahdollisuuksia. Ammatillisen koulutuksen muoto ja sen kautta avautuvien ammattivaihtoehtojen kirjo ovat muuttuneet paljon viime vuosikymmeninä. Siten Euroopan komission on aika järjestää ensimmäinen ammatillisen osaamisen teemaviikko.

Lue lisää >>

22/11/2016


Yrittäjiksi haluavat nuoret saavat tukea verkossa, henkilökohtaisesti ja tarpeiden mukaan suunnitelluissa työpajoissa

Kiinnostaako itsellinen työskentely? Tutustu digitaalisen osaamisen I-LINC-verkkosivustoon, joka on täynnä käytännön vinkkejä ja jonka tukea antava yhteisö auttaa ottamaan ensimmäiset askeleet itsenäisessä ammatinharjoittamisessa. Tai voit myös hakea innoitusta Suomen EURESin yrittäjyyskeskuksesta ja kasvavasta valtakunnallisesta nuorten yrittäjien verkostosta.

Lue lisää >>

08/11/2016


Loistavia uusia työnäkymiä kaupunkimme valaiseville taiteilijoille

Kun käyntikortissa lukee ”valotaiteilija”, ihastelua satelee yllin kyllin, mutta vakituisen työpaikan löytäminen voi olla hankalaa. Tulevaisuus näyttää monille tämän erityisalan huipputaiteilijoille kuitenkin aiempaa valoisammalta sen jälkeen, kun heidän osaamistaan esiteltiin EURESin erityiskutsusta Tukholmaan kokoontuneille mahdollisille työnantajille.

Lue lisää >>

04/11/2016


Tanskalainen kieliohjelmistojen asiantuntija tehostaa rekrytointiaan tulevaisuutta varten

Tanskalaisyritys turvautuu säännöllisesti EURESin palveluihin IT-osaajia etsiessään. Verkkokääntämiseen ja -oppimiseen keskittyvä Ordbogen A/S on kansainvälistymässä, ja sen tavoitteena on viisinkertaistaa henkilöstönsä määrä vuoteen 2020 mennessä. Jos siis olet haka koodaamaan, tämä voi olla sinun tilaisuutesi.

Lue lisää >>

31/10/2016


Tutustu Viron tulevassa työpaikkapäivätilaisuudessa esiteltäviin työmahdollisuuksiin

Pidätkö mahtavasta luonnosta? Jos pidät, niin miksi et harkitsisi työskentelyä Virossa, joka on ympäristöpolitiikan suoriutuvuusindeksillä (Environmental Performance Index) luokiteltu yhdeksi maailman 10 vihreimmästä maasta. Jos innostut ajatuksesta saada työpaikka maasta, joka on ylpeä hienoista työmahdollisuuksistaan, hyvästä elämänlaadustaan ja upeasta luonnostaan, tutustu verkossa järjestettävään Euroopan työpaikkapäivään. Viron EURES-yhteyspisteen, Viron työttömyysvakuutusrahaston ja Work in Estonia -portaalin yhdessä isännöimä tilaisuus pidetään verkossa 11. marraskuuta klo 11–15 (Keski-Euroopan aikaa).

Lue lisää >>

28/10/2016


Rekrytointikumppanuus tuo italialaishoitajia irlantilaisiin hoitokoteihin

Irlannin yli 400 hoitokotiin tarvitaan jatkuvasti osaavaa henkilöstöä, erityisesti kauempana maaseudulla. Maaliskuusta 2016 alkaen käynnissä olleessa Irlannin ja Italian EURES-palvelujen yhteishankkeessa on autettu hoitokoteja rekrytoimaan kahdeksan erittäin pätevää italialaishoitajaa, ja työpaikkoja on edelleen tarjolla.

Lue lisää >>

25/10/2016vastuuvapauslauseke

Focus on… -artikkelit on tarkoitettu antamaan tietoa EURES-portaalin käyttäjille ajankohtaisista aiheista ja suuntauksista sekä herättämään keskustelua; ne eivät välttämättä kuvasta Euroopan komission näkemyksiä.