Skip to main content
Europa-Kommissionens logo
EURES
Nyhedsartikel12 Maj 2022Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed, Generaldirektoratet for Beskæftigelse, Sociale Anliggender, Arbejdsmarkedsforhold og Inklusion

Det europæiske ungdomsår: frivilligt arbejde

Som led i det europæiske ungdomsår 2022 ser vi nærmere på unges muligheder i EU. Frivilligt arbejde er en god måde at få erfaring med nye steder, kulturer og færdigheder på, samtidig med at du hjælper andre.

The European Year of Youth: Volunteering

Der er masser af muligheder for frivilligt arbejde i alle mulige sektorer og organisationer, der kæmper for den gode sag. Her ser vi på nogle af de ting, du bør overveje, hvis du er interesseret i frivilligt arbejde.

Få øje på den helt rigtige mulighed for dig

Når du har sat dig for at udføre frivilligt arbejde, skal du stille dig selv de følgende spørgsmål:

  • Hvad er mine mål og forventninger?
  • Hvor meget tid kan jeg ofre?
  • Hvilken slags opgaver vil jeg gerne påtage mig?
  • Hvad kan jeg tilbyde af viden?

Der er mange måder, du kan udføre frivilligt arbejde på – lokalt, online eller i udlandet. For at hjælpe dig med at indsnævre mulighederne, har Eurodesk udviklet en online quiz med eksempler på relevante programmer, der kan tjene som inspiration.

Men inden du begynder at pakke ...

Kør et par baggrundstjek

Selv om der er mange organisationer, der reelt har brug for din støtte, bør du altid sørge for, at de organisationer, du henvender dig til, er pålidelige. Der er hundredvis af websteder for organisationer, der ikke længere eksisterer, aldrig rigtig har eksisteret eller ikke udfører det arbejde, de påstår, de udfører. Der er også private organisationer, der opkræver betaling for frivilligt arbejde i udlandet, nogle af dem meget dyre.

Det europæiske center for frivilligt arbejde (CEV) har offentliggjort en letanvendelig værktøjskasse som en hjælp til at vurdere de muligheder for frivilligt arbejde, der findes.

Det Europæiske Solidaritetskorps

Gennem Det Europæiske Solidaritetskorps (ESC) tilbyder EU gode lokale og internationale muligheder for frivilligt arbejde. Du kan tilmelde dig Det Europæiske Solidaritetskorps, hvis du er mellem 17 og 30 år, men du skal være mindst 18 år for at deltage i et frivilligt projekt.

Du kan finde kontaktoplysninger på organisationer og projekter, der leder efter frivillige, via ESC's database over akkrediterede organisationer, og du kan søge direkte via webstedet. Når du er blevet udvalgt til et projekt, lægges alt til rette for dig. Hvis du er usikker på, hvilken type aktivitet du skal vælge, så tag ESC's quiz.

Andre organisationer for frivilligt arbejde

Ud over ESC kan du finde muligheder for frivilligt arbejde gennem:

Frivilligt arbejde online

Hvis frivilligt arbejde på stedet er vanskeligt for dig, kan du overveje frivilligt arbejde online. Der findes muligheder for frivilligt arbejde online gennem organisationer og initiativer såsom EU-bistandsfrivillige, som tilbyder onlinestøtte til humanitære hjælpeorganisationer, og FN's frivilligprogram Online.

FN's frivilligprogram for unge

Ud over deres onlineordning for frivilligt arbejde driver De Forenede Nationer (FN) FN's frivilligprogram for unge – et særligt program for unge mellem 18 og 29 år, som ønsker at deltage i globale udviklings- og fredsinitiativer.

Som deltager i FN's frivilligprogram kan du arbejde med menneskerettigheder, klimatilpasning, katastrofehåndtering, genopbygning af lov og orden, ungdomsengagement og mange andre områder. Opgaveprogrammer annonceres på FN's websted under "Special Calls for Volunteers" samt via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Få mere at vide om frivilligt arbejde i EU på Den Europæiske Ungdomsportal. Læs mere om det europæiske ungdomsår i vores artikel om praktikophold.

 

Relevante links:

Eurodesk

Eurodesk-quiz

Det europæiske center for frivilligt arbejde

CSV-værktøjskasse

Det Europæiske Solidaritetskorps

ESC's quiz

Verdensomspændende muligheder på økologiske landbrug

Verdensnaturfonden – frivillig- og praktikantprogrammet

Koordinationsudvalget for den internationale frivilligtjeneste

UNESCO – frivillig i verdensarvens tjeneste

Frivillig i den europæiske kulturarvs tjeneste

Service Civil International

Alliancen af europæiske frivilligtjenester

EU-bistandsfrivillige

FN's frivilligprogram Online

De Forenede Nationer

FN's frivilligprogram for unge

Den Europæiske Ungdomsportal

Praktikophold

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlinearrangementer

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

Emner
Råd og tipsUngdom
Relaterede sektion(er)
UddannelseLeve- og arbejdsvilkår
Sektor
Accomodation and food service activitiesActivities of extraterritorial organisations and bodiesActivities of households as employers, undifferentiated goods- and servicesAdministrative and support service activitiesAgriculture, forestry and fishingArts, entertainment and recreationConstructionEducationElectricity, gas, steam and air conditioning supplyFinancial and insurance activitiesHuman health and social work activitiesInformation and communicationManufacturingMining and quarryingOther service activitiesProfessional, scientific and technical activitiesPublic administration and defence; compulsory social securityReal estate activitiesTransportation and storageWater supply, sewerage, waste management and remediation activitiesWholesale and retail trade; repair of motor vehicles and motorcycles

Ansvarsfraskrivelse

Artikler har til formål at give brugere af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og stimulere diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis holdningen fra European Labor Authority (ELA) eller Europa-Kommissionen. Desuden støtter EURES og ELA ikke tredjepartswebsteder nævnt ovenfor.