• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Νεαρό ζευγάρι από τη Σλοβακία βρίσκει ευκαιρία στις Κάτω Χώρες

Παρέχοντας πρόσβαση σε θέσεις πρακτικής άσκησης, μαθητείας και πλήρους απασχόλησης σε ολόκληρη την Ευρώπη, το EURES βοηθά τους νέους να βρουν ευκαιρίες. Επειδή δυσκολεύονταν να βρουν εργασία μέσω διαδικτυακών γραφείων εύρεσης εργασίας, η Petra και ο Martin στράφηκαν για βοήθεια στο EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/12/2019


Το EURES γίνεται 25 ετών!

Το 2019, το EURES γιορτάζει την 25η επέτειό του. Ωστόσο, για την επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων, χρειαζόμαστε την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή σας!

Διαβάστε τη συνέχεια >>

27/11/2019


Πώς να χειριστείτε την αρνητική κριτική στον χώρο εργασίας

Δεν είναι ποτέ εύκολο να δεχόμαστε κριτική στον χώρο εργασίας, ακόμα και αν είναι εποικοδομητική. Ωστόσο, ενώ αρχικά μπορεί να είναι δύσκολο να τη δεχτείτε, η κριτική τελικά θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κριτικής στην εργασία με εποικοδομητικό τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

12/11/2019


Λογίστρια από τη Γαλλία ανακάλυψε μια νέα πρόκληση στις Κάτω Χώρες χάρη στην πρωτοβουλία «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»

Έπειτα από έναν χρόνο παραμονής στη Μαδρίτη και έξι μήνες στη Νότια Αμερική, η Laurène Moulin απέκτησε ιδιαίτερη αγάπη για τα ταξίδια.Με τη βοήθεια της πρωτοβουλίας «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES», έβαλε πλώρη για μια νέα πρόκληση στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στις Κάτω Χώρες.Συνομιλήσαμε με την Laurène για να μάθουμε την ιστορία της.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/11/2019


6 συμβουλές για να επωφεληθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα προγράμματα πρακτικής άσκησης, πρακτικής εκπαίδευσης ή μαθητείας

Οι θέσεις εργασίας μικρής διάρκειας που συνδυάζουν την απασχόληση και την κατάρτιση στον χώρο εργασίας γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για την είσοδο στον κόσμο της εργασίας. Μια επιτυχημένη πρακτική άσκηση, πρακτική εκπαίδευση ή μαθητεία μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην εύρεση της θέσης εργασίας που επιθυμείτε. Εδώ, σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητές σας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/11/2019


Εργασία στον τομέα της πληροφορικής στη Δανία: τέσσερις επαγγελματίες διηγούνται την ιστορία τους

Το 2017, το EURES Δανίας παρουσίασε μια σειρά τεσσάρων σύντομων βίντεο με τίτλο «My Big Danish Moment» (Η μεγάλη μου στιγμή στη Δανία), στα οποία πρωταγωνιστούν απόδημοι που ζουν και εργάζονται στη Δανία. Όταν τον Αύγουστο του 2019 το EURES Δανίας παρατήρησε ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση για ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής στη Δανία, κυκλοφόρησε ένα βίντεο το οποίο εστιάζει συγκεκριμένα σε απόδημους επαγγελματίες πληροφορικής που εργάζονται στη Δανία. Το βίντεο, το οποίο έχουν δει ήδη περισσότερα από 10 000 άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει την εμπειρία τεσσάρων πολιτών της ΕΕ που μετακόμισαν στο Aarhus της Δανίας για να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στην πληροφορική.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

24/10/2019


« Νέο περιβάλλον, νέος πολιτισμός και νέοι άνθρωποι »: Το EURES βοηθάει Γαλλίδα που αναζητούσε εργασία να βρει δουλειά στην Ιρλανδία

Χάρη στην υποστήριξη του EURES η Florence Pernocer, από τη Νορμανδία, βρήκε δουλειά σε γαλλικό πρακτορείο ταξιδίων στην Ιρλανδία. Ζητήσαμε από την Florence να μας διηγηθεί την εμπειρία της από την Ιρλανδία, να μας πει ποιες συμβουλές θα έδινε στα άτομα που αναζητούν εργασία και ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό και να μας μιλήσει για τα μελλοντικά της σχέδια.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

18/10/2019


Επαγγελματικός προσανατολισμός: Υποστήριξη του αυριανού εργατικού δυναμικού

Η μετάβαση από την πλήρη φοίτηση στην πλήρη απασχόληση δεν είναι ποτέ εύκολο βήμα. Ανεξάρτητα από το αν έχετε τελειώσει το σχολείο, το πανεπιστήμιο ή επαγγελματική σχολή, η είσοδος στον κόσμο της εργασίας μπορεί να είναι δύσκολη. Η κατάλληλη όμως υποστήριξη μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις δυσκολίες κατά τη μετάβαση. Συναντήσαμε τον Paul Kitchen, σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού στο University of Nottingham, για να μάθουμε περισσότερα για τις συμβουλές που παρέχει στο εργατικό δυναμικό του αύριο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

11/10/2019


Πολωνή φοιτήτρια της ιατρικής διαπρέπει στην Αυστρία

Το δίκτυο EURES παρέχει πλήρεις ευκαιρίες στους νέους, από την πρακτική άσκηση και τη μαθητεία έως την πλήρη απασχόληση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όταν μια φοιτήτρια ιατρικής από την Πολωνία αναζήτησε ευκαιρίες απασχόλησης για το διάστημα προσωρινής ανάπαυλας από τις σπουδές της, απευθύνθηκε στο EURES για υποστήριξη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/10/2019


European Vocational Skills Week 2019 promotes lifelong vocational education and training

The fourth edition of the European Vocational Skills Week will take place from 14–18 October 2019 in Helsinki, Finland. Hosted by the European Commission in partnership with the Finnish Presidency of the Council of the EU, the Week will continue to show the value of vocational education and training (VET) at all stages in life.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/10/2019


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.