• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Διαπραγμάτευση μισθού: Από πού να ξεκινήσω;

Στη διάρκεια της καριέρας σας είναι πιθανό να έχετε την ευκαιρία να διαπραγματευθείτε τον μισθό σας. Αυτό απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Είναι σωστό να διεκδικήσετε ένα υψηλό ποσό, διακινδυνεύοντας να φέρετε τον εργοδότη σε δύσκολη θέση; Ή μήπως είναι προτιμότερο να έχετε χαμηλότερες απαιτήσεις, με κίνδυνο να υποτιμήσετε τις δεξιότητές σας; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε μια τέτοια κατάσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/03/2019


Μία ακόμη ευχαριστημένη χρήστρια της υπηρεσίας EURESμοιράζεται την ιστορία της με το EURES Ισπανίας

Τον Νοέμβριο του 2018 δημοσιεύσαμε ένα άρθρο για τον Juan Carlos, ο οποίος βρήκε τη βοήθεια που χρειαζόταν στις υπηρεσίες του EURES και μοιράστηκε την ιστορία του στη σελίδα του EURES της Ισπανίας στο Facebook. Τον Δεκέμβριο, η Alejandra Franch από την Σαραγόσα, ήταν το τελευταίο άτομο που βρήκε στήριξη στις υπηρεσίες του EURES και μοιράστηκε την εμπειρία της στον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή είναι η ιστορία της Alejandra.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/02/2019


Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να τολμήσετε να εργαστείτε στο εξωτερικό

Η εργασία στο εξωτερικό αποτελεί μια πολύ δύσκολη επαγγελματική και προσωπική εμπειρία. Ενώ ορισμένα άτομα φαίνεται ότι είναι γεννημένα για να ταξιδεύουν, υπάρχουν άλλοι που στη σκέψη αυτή νιώθουν φόβο. Αν όμως υπερνικήσετε αυτόν τον φόβο και την αβεβαιότητα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι για να πάρετε μια τέτοια απόφαση...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/02/2019


Το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» βοηθά Πορτογάλους φαρμακοποιούς να βρουν δουλειά στις Σκανδιναβικές χώρες

Ο φαρμακευτικός κλάδος στη Σουηδία μεταρρυθμίστηκε το 2009, καθώς θεσπίστηκε νέος κανονισμός και η αγορά που αποτελούσε κρατικό μονοπώλιο άνοιξε για τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

26/10/2018


Χαρούμενοι απόδημοι μοιράζονται τη μεγάλη στιγμή τους στη Δανία


Κροάτης τεχνίτης ξεκινά σταδιοδρομία ως μηχανικός στη Γερμανία χάρη στο πρόγραμμα « Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES »

Η πορεία του Goran Marinovic στον κλάδο της μηχανικής ακριβείας δεν ήταν συνηθισμένη. Στην πατρίδα του, την Κροατία, έκανε διάφορες δουλειές, εργάστηκε ως υδραυλικός, πωλητής, διαφημιστής, ακόμα και ως συντονιστής εργαστηρίων σε ένα ενυδρείο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/04/2018


Η Γερμανία αναζητά εργαζομένους στον τομέα της παροχής φροντίδας… και η Cristina αποφασίζει να μετακομίσει εκεί

Η Cristina Cañadas Pequin, ισπανίδα βοηθός νοσοκόμα, έπρεπε να βρει γρήγορα δουλειά. H προσωρινή της σύμβαση μόλις είχε λήξει και οι ευκαιρίες στην περιοχή της ήταν ελάχιστες. Υποβάλλοντας αίτηση για μαθητεία στη Γερμανία μέσω του προγράμματος «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES», βρήκε τελικά τη θέση που αναζητούσε.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

16/03/2018


Δανική εταιρεία προσλαμβάνει με επιτυχία υπαλλήλους μέσω του EURES

Η εταιρεία Blue Ocean Robotics είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στον κλάδο της ρομποτικής. Δημιουργεί ρομπότ τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, τα εργασιακά περιβάλλοντα και την παραγωγικότητα των ανθρώπων.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/03/2018


Γερμανική εταιρεία καλύπτει 400 θέσεις εργασίας μέσα σε 5 χρόνια μέσω του EURES


Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Drop’pin@EURES: οργανισμοί

Το Drop’pin@EURES προσφέρει μια σειρά από εξαιρετικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Πώς μπορείτε όμως να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο; Στο τελευταίο μας άρθρο, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/02/2018


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.