• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

University of Teramo career day shares the benefits of youth mobility


EURES helps Croatian university graduate build career abroad


How three young Spaniards found opportunities abroad with EURES


EURES helps Croatian university graduate build career abroad


Celebrating 25 years of success: EURES Denmark


Νεαρό ζευγάρι από τη Σλοβακία βρίσκει ευκαιρία στις Κάτω Χώρες

Παρέχοντας πρόσβαση σε θέσεις πρακτικής άσκησης, μαθητείας και πλήρους απασχόλησης σε ολόκληρη την Ευρώπη, το EURES βοηθά τους νέους να βρουν ευκαιρίες. Επειδή δυσκολεύονταν να βρουν εργασία μέσω διαδικτυακών γραφείων εύρεσης εργασίας, η Petra και ο Martin στράφηκαν για βοήθεια στο EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/12/2019


Γαλλίδα επιστήμονας δεδομένων εγκαθίσταται στη Δανία χάρη στη βοήθεια του EURES

Η Aurelie Giraud πάντα ήθελε να ζήσει στη Σκανδιναβία, γι’ αυτό όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να μετακομίσει στη Δανία, την εκμεταλλεύτηκε. Μιλήσαμε με την Aurelie, καθώς και με τον Lars Rungø από τη Workindenmark, για να μάθουμε πώς το EURES τη στήριξε στη μετακίνηση αυτή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/12/2019


Λογίστρια από τη Γαλλία ανακάλυψε μια νέα πρόκληση στις Κάτω Χώρες χάρη στην πρωτοβουλία «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»

Έπειτα από έναν χρόνο παραμονής στη Μαδρίτη και έξι μήνες στη Νότια Αμερική, η Laurène Moulin απέκτησε ιδιαίτερη αγάπη για τα ταξίδια.Με τη βοήθεια της πρωτοβουλίας «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES», έβαλε πλώρη για μια νέα πρόκληση στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στις Κάτω Χώρες.Συνομιλήσαμε με την Laurène για να μάθουμε την ιστορία της.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/11/2019


Εργασία στον τομέα της πληροφορικής στη Δανία: τέσσερις επαγγελματίες διηγούνται την ιστορία τους

Το 2017, το EURES Δανίας παρουσίασε μια σειρά τεσσάρων σύντομων βίντεο με τίτλο «My Big Danish Moment» (Η μεγάλη μου στιγμή στη Δανία), στα οποία πρωταγωνιστούν απόδημοι που ζουν και εργάζονται στη Δανία. Όταν τον Αύγουστο του 2019 το EURES Δανίας παρατήρησε ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση για ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής στη Δανία, κυκλοφόρησε ένα βίντεο το οποίο εστιάζει συγκεκριμένα σε απόδημους επαγγελματίες πληροφορικής που εργάζονται στη Δανία. Το βίντεο, το οποίο έχουν δει ήδη περισσότερα από 10 000 άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει την εμπειρία τεσσάρων πολιτών της ΕΕ που μετακόμισαν στο Aarhus της Δανίας για να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στην πληροφορική.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

24/10/2019


« Νέο περιβάλλον, νέος πολιτισμός και νέοι άνθρωποι »: Το EURES βοηθάει Γαλλίδα που αναζητούσε εργασία να βρει δουλειά στην Ιρλανδία

Χάρη στην υποστήριξη του EURES η Florence Pernocer, από τη Νορμανδία, βρήκε δουλειά σε γαλλικό πρακτορείο ταξιδίων στην Ιρλανδία. Ζητήσαμε από την Florence να μας διηγηθεί την εμπειρία της από την Ιρλανδία, να μας πει ποιες συμβουλές θα έδινε στα άτομα που αναζητούν εργασία και ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό και να μας μιλήσει για τα μελλοντικά της σχέδια.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

18/10/2019


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.