• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

8 συμβουλές για νέους επιχειρηματίες

Το να είναι κανείς επιχειρηματίας σημαίνει ότι είναι αφεντικό του εαυτού του, ότι παίρνει όλες τις αποφάσεις και ότι ασχολείται με κάτι το οποίο αγαπάει πολύ. Μπορεί όμως και να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να καταβάλει πολλή και σκληρή δουλειά, ειδικά κατά το ξεκίνημα της καριέρας του. Για να σας βοηθήσουμε, σας παραθέτουμε τις 8 καλύτερες συμβουλές μας για νέους επιχειρηματίες.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

19/02/2020


Φινλανδία: Μια χώρα με εκπληκτική φύση, πλούσιο πολιτισμό και συναρπαστικές ευκαιρίες απασχόλησης!

Σκεφτήκατε ποτέ να ζήσετε και να εργαστείτε στη Φινλανδία; Συναντήσαμε τη σύμβουλο τουEURES, Hannele Soirila, και ζητήσαμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το τι μπορεί να προσφέρει αυτή η πολύ όμορφη χώρα, για την υποστήριξη που παρέχει τοEURES αλλά και για την ξεχωριστή εκδήλωση που οργάνωσε πρόσφατα η ίδια και οι συνάδελφοί της για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν... «μαζί με φαντάσματα».

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/02/2020


Η έκθεση διερευνά την πραγματικότητα που επικρατεί στους χώρους εργασίας στην ΕΕ

Πώς είναι σήμερα οι χώροι εργασίας στην Ευρώπη; Τι κατάσταση επικρατεί όσον αφορά την ισότητα ευκαιριών; Υπάρχουν δίκαιες συνθήκες εργασίας; Όλα αυτά είναι ερωτήματα τα οποία επιδιώκει να διερευνήσει μια εντυπωσιακή διαδικτυακή έκθεση που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με ευρωπαίους καλλιτέχνες.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/02/2020


Πώς επηρεάζει ο τόπος γέννησής σας τον χώρο εργασίας σας;

Δεν μπορούμε να επιλέξουμε πού θα γεννηθούμε ούτε από ποιες χώρες κατάγονται οι γονείς μας. Είναι επομένως ενδιαφέρον να αναλογιστεί κανείς πώς αυτοί οι δύο παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη μελλοντική μας σταδιοδρομία. Η πιο πρόσφατη σύνοψη πολιτικής που εκπονήθηκε από τον Eurofound εξετάζει αυτό ακριβώς το ζήτημα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

27/01/2020


Supporting jobseekers to find careers in their country of choice


Meeting Point Jobs Fair in Pordenone Gave Job Opportunities to Jobseekers from Denmark, Malta and Sweden


Is this the key to European mobility? – Denmark’s strategy focuses on family focused opportunities

Moving to another European Member State to find work is becoming increasingly common thanks in part to the opportunities presented by the EURES network. However, typically, a career move is driven by one person’s desire to find a better job. Lesser emphasis is placed on the opportunities for spouses and other partners.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/01/2020


The important role of trust in delivering effective career support

To celebrate the 25th anniversary of EURES, the network is showcasing its continuous growth and achievements. In all her years working with EURES, Martina Vidaković has been building relationships with both jobseekers and employers in Croatia. She explains the important role trust has played in allowing them to continue offering high-quality service.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/01/2020


Vocational education and training in a nutshell

As a young jobseeker, aspiring apprentice or potential employer, you’ve probably come across the term ‘VET’ before. It’s a popular acronym within the world of employment, but what does it actually mean for young people and businesses? In honour of EURES’ 25th birthday, we’re going to answer that question.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/01/2020


Τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι σπουδές στο εξωτερικό μπορούν να ενισχύσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία σας

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσετε και να εξοικειωθείτε με διαφορετικές κουλτούρες, να μάθετε ξένες γλώσσες και να κάνετε νέες γνωριμίες. Μπορούν επίσης να αποβούν επωφελείς για την επαγγελματική σταδιοδρομία σας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Πώς; Παρακάτω συνοψίζονται ορισμένα βασικά σημεία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/01/2020


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.