• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Vlog: Ο José βρίσκει εργασία στη Σουηδία χάρη στο πρόγραμμα Reactivate

Ο José από την Πορτογαλία εξηγεί πώς το Reactivate, ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας της ΕΕ που στηρίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων ηλικίας άνω των 35...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/01/2019


Η σωστή χημεία: Ιταλίδα με ειδικότητα στον φαρμακευτικό τομέα νιώθει τη Σουηδία δεύτερο σπίτι της


Εσθονή εμπειρογνώμονας σε θέματα περιβάλλοντος ξεκινάει μια νέα ζωή στο Γκέτεμποργκ

Η Merit Kaal από την Εσθονία διευρύνει τους ορίζοντές της με μια νέα θέση εργασίας στη Σουηδία – και ενθαρρύνει και άλλα άτομα που αναζητούν απασχόληση να δοκιμάσουν να εργαστούν στο εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

11/10/2017


Η Σουηδία προσκαλεί Έλληνες επαγγελματίες στον χώρο της υγείας να μεταβούν στον Βορρά

Μια επιτυχημένη ιδέα απασχόλησης ενθαρρύνει τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για τη Σουηδία. Η Σουηδική Εβδομάδα που διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο διοργανώνεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει μακρά ιστορία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/06/2017


Η τύχη είναι με το μέρος των θαρραλέων: η ιστορία ενός ρουμάνου έμπορου αυτοκινήτων στη Σουηδία

Δεν είναι ποτέ αργά για να ξαναρχίσετε μια νέα καριέρα στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση, ο Nicolae Cazanescu αυτό φαίνεται να πιστεύει. Όταν, μετά από 17 χρόνια καριέρας στην πώληση αυτοκινήτων συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή, στράφηκε στο EURES της Ρουμανίας για να τον βοηθήσει να βρει δουλειά στο εξωτερικό. Και σε διάστημα μόλις 2 μηνών, έχει κιόλας μια ιστορία να μας διηγηθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/05/2017


Βοήθεια σε νεαρούς Σουηδούς για να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο της φιλοξενίας στη Δανία

Σουηδοί καταρτιζόμενοι που επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο της φιλοξενίας στη Δανία διευκολύνονται χάρη σε ένα σεμινάριο κατάρτισης διάρκειας δύο εβδομάδων, που αναπτύχθηκε μέσω της διασυνοριακής σύμπραξης EURES στην περιφέρεια Όρεσουντ. Εφαρμόστηκε πιλοτικά για να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενο της διδασκαλίας αντιστοιχεί στις εκπεφρασμένες ανάγκες του εργοδότη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/01/2017


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.