• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Αλυσίδα ξενοδοχείων ζητά βοήθεια από το EURES για την εύρεση εποχιακού προσωπικού

Από το 2015, ένας ισπανικός ξενοδοχειακός όμιλος συνεργάζεται με το EURES της Σλοβενίας για να προσλάβει εποχιακούς εργαζομένους για τα ξενοδοχεία του στην Ισπανία και την Ελλάδα. Μιλήσαμε με τον Alberto Alba από την Iberostar και με την Aleksandra Đukić, εργαζόμενη η οποία επωφελήθηκε από αυτή την εκστρατεία προσλήψεων, για να μάθουμε περισσότερα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

31/05/2019


Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Drop’pin@EURES: οργανισμοί

Το Drop’pin@EURES προσφέρει μια σειρά από εξαιρετικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Πώς μπορείτε όμως να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο; Στο τελευταίο μας άρθρο, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/02/2018


Μια αίτηση την κατάλληλη στιγμή χαρίζει σε Ελληνίδα ρεσεψιονίστ νέα θέση εργασίας στη Γερμανία


Η Σουηδία προσκαλεί Έλληνες επαγγελματίες στον χώρο της υγείας να μεταβούν στον Βορρά

Μια επιτυχημένη ιδέα απασχόλησης ενθαρρύνει τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για τη Σουηδία. Η Σουηδική Εβδομάδα που διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο διοργανώνεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει μακρά ιστορία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/06/2017


Από χόμπι επάγγελμα – Οι «Εγγυήσεις για τη νεολαία» βοηθούν μια νεαρή Ελληνίδα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

Μόλις τελείωσε το σχολείο, η Αριστέα Ζαχαρή άρχισε να ψάχνει για δουλειά. Πέρασαν τρεις μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν οικονομικά εξαρτημένη από τους γονείς της και είχε αρχίσει να ανησυχεί για το μέλλον της. Έτσι, όταν έμαθε για το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη νεολαία» από το τοπικό γραφείο απασχόλησης, άδραξε την ευκαιρία να συμμετάσχει και να σπουδάσει κομμωτική.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

16/12/2016


Ταχύρρυθμη κατάρτιση στις ψηφιακές δεξιότητες για την πρώτη σου δουλειά

Ο συνδυασμός νέων τεχνικών δεξιοτήτων και βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων αυξάνει την πιθανότητα εύρεσης και διατήρησης μιας θέσης εργασίας. Αυτό είναι το σκεπτικό της FIT4Jobs, μιας ιρλανδικής πρωτοβουλίας κατάρτισης για την απασχόληση που δοκιμάστηκε με επιτυχία πριν από λίγο καιρό σε άλλες πέντε χώρες της ΕΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

26/08/2016


EURES – συντονισμένη προσέγγιση για να βρείτε δουλειά και να παραμείνετε σε αυτήν

Με τη βοήθεια του EURES, η Παναγιώτα Δομέστιχου προσλήφθηκε στη Φινλανδία ως βοηθός νοσηλεύτρια. Αυτή ήταν άλλωστε η θέση που ανταποκρινόταν στην ειδίκευση την οποία είχε λάβει στην Ελλάδα. Όμως έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα: έξι μήνες μετά την πρόσληψή της, οι εργοδότες της την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να υποβάλει περισσότερα δικαιολογητικά. Τότε ήταν που χρειάστηκε η παρέμβαση του EURES και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/07/2015


Οι σύμβουλοι του EURES σκέφτονται δημιουργικά

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι σύμβουλοι του EURES μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αιτούντων εργασία, των αρμοδίων για τις προσλήψεις και των συναδέλφων τους σε άλλες χώρες; Ιατρική, ΤΠ, γεωργία - Οι σύμβουλοι του EURES μπορεί να κληθούν για βοήθεια σε οποιονδήποτε κλάδο. Για να επιτύχουν τον στόχο τους, πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει, πράγμα το οποίο προϋποθέτει μερικές φορές ικανότητα δημιουργικής σκέψης. Παρατίθεται το παράδειγμα ενός έλληνα συμβούλου που έπρεπε να ενημερωθεί για τον τομέα της μηχανικής.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/06/2015


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.