• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Celebrating 25 years of success: EURES Denmark


Γαλλίδα επιστήμονας δεδομένων εγκαθίσταται στη Δανία χάρη στη βοήθεια του EURES

Η Aurelie Giraud πάντα ήθελε να ζήσει στη Σκανδιναβία, γι’ αυτό όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να μετακομίσει στη Δανία, την εκμεταλλεύτηκε. Μιλήσαμε με την Aurelie, καθώς και με τον Lars Rungø από τη Workindenmark, για να μάθουμε πώς το EURES τη στήριξε στη μετακίνηση αυτή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/12/2019


Εργασία στον τομέα της πληροφορικής στη Δανία: τέσσερις επαγγελματίες διηγούνται την ιστορία τους

Το 2017, το EURES Δανίας παρουσίασε μια σειρά τεσσάρων σύντομων βίντεο με τίτλο «My Big Danish Moment» (Η μεγάλη μου στιγμή στη Δανία), στα οποία πρωταγωνιστούν απόδημοι που ζουν και εργάζονται στη Δανία. Όταν τον Αύγουστο του 2019 το EURES Δανίας παρατήρησε ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση για ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής στη Δανία, κυκλοφόρησε ένα βίντεο το οποίο εστιάζει συγκεκριμένα σε απόδημους επαγγελματίες πληροφορικής που εργάζονται στη Δανία. Το βίντεο, το οποίο έχουν δει ήδη περισσότερα από 10 000 άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιάζει την εμπειρία τεσσάρων πολιτών της ΕΕ που μετακόμισαν στο Aarhus της Δανίας για να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στην πληροφορική.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

24/10/2019


Χαρούμενοι απόδημοι μοιράζονται τη μεγάλη στιγμή τους στη Δανία


Μάθημα ηλεκτρονικής μάθησης «Make It Work in Denmark»

Η ομάδα EURES Δανίας έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης, ώστε να βοηθήσει τα άτομα που αναζητούν εργασία στη σκανδιναβική αυτή χώρα να βρουν δουλειά.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

12/04/2018


Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ευρώπη ανά τις δεκαετίες: ιστορίες επιτυχίας

Η Siemens, η Lego, η Gucci, η Virgin και η Skype, είναι όλες εμπορικές επωνυμίες παγκόσμιας εμβέλειας. Όλες μαζί απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, δραστηριοποιούνται σε εκατοντάδες χώρες και αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/03/2018


Δανική εταιρεία προσλαμβάνει με επιτυχία υπαλλήλους μέσω του EURES

Η εταιρεία Blue Ocean Robotics είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος στον κλάδο της ρομποτικής. Δημιουργεί ρομπότ τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, τα εργασιακά περιβάλλοντα και την παραγωγικότητα των ανθρώπων.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/03/2018


Η προσωπική πινελιά: αληθινές ιστορίες ανθρώπων που τα κατάφεραν στη Δανία

Η Υπηρεσία Workindenmark δημοσίευσε ένα νέο φυλλάδιο που παρουσιάζει τις επιτυχημένες ιστορίες ανθρώπων που έκαναν το τολμηρό βήμα να μετακομίσουν στη Δανία για να ζήσουν και να εργαστούν εκεί.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/02/2018


Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Drop’pin@EURES: οργανισμοί

Το Drop’pin@EURES προσφέρει μια σειρά από εξαιρετικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Πώς μπορείτε όμως να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο; Στο τελευταίο μας άρθρο, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/02/2018


Βοήθεια σε νεαρούς Σουηδούς για να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο της φιλοξενίας στη Δανία

Σουηδοί καταρτιζόμενοι που επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο της φιλοξενίας στη Δανία διευκολύνονται χάρη σε ένα σεμινάριο κατάρτισης διάρκειας δύο εβδομάδων, που αναπτύχθηκε μέσω της διασυνοριακής σύμπραξης EURES στην περιφέρεια Όρεσουντ. Εφαρμόστηκε πιλοτικά για να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενο της διδασκαλίας αντιστοιχεί στις εκπεφρασμένες ανάγκες του εργοδότη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/01/2017


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.