• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

You want to work in Cyprus? A handy guide has got you covered from A to Z…


EURES member organisations make free movement a reality for healthcare workers


Ξενάγηση με το EURES της Φινλανδίας

Η ΕΕ στηρίζει μια σειρά έργων στις αγροτικές περιοχές της Φινλανδίας. Στα τέλη Απριλίου 2019, οι υπηρεσίες EURES Φινλανδίας και Europe Direct Pohjois-Satakunta ξενάγησαν με πούλμαν μια ομάδα μαθητών και καθηγητών στην περιοχή τους, ώστε να δουν από κοντά τα αποτελέσματα της στήριξης αυτής.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/06/2019


Ο απόλυτος οδηγός δικτύωσης

Η δικτύωση αφορά κυρίως στη δημιουργία σχέσεων, την κοινοποίηση της παρουσίας σας και την πρόσβαση σε ευκαιρίες για τις οποίες πιθανόν να μην είχατε ενημερωθεί κατά τη διάρκεια μιας τυπικής επιγραμμικής αναζήτησης θέσης εργασίας. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη, ιδίως όταν πρόκειται για παρακολούθηση εκδήλωσης δικτύωσης και, για τον λόγο αυτό, διαχωρίσαμε τη διαδικασία σε τρία βασικά βήματα ώστε να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε, να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας και να επωφεληθείτε στο μέγιστο από αυτήν την εμπειρία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/06/2017


Η σύμπραξη EURES Ουγγαρίας-Αυστρίας βοηθά στην ίδρυση επιχειρήσεων

Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε αλλάζει και πολλές παραδοσιακές εργασίες γίνονται πλέον με τη χρήση νέων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να προτιμούν να απασχολούν προσωπικό με καθεστώς ανάθεσης έργου αντί της συνήθους μισθωτής απασχόλησης. Ενόψει αυτής της νέας κατάστασης το EURES, με τη σειρά του, προσαρμόζει τους τρόπους με τους οποίους βοηθά τα άτομα που αναζητούν εργασία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

04/04/2017


Υπηρεσία μίας στάσης σημαίνει πιο εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για τα άτομα που αναζητούν εργασία και κατοικούν σε διασυνοριακές περιφέρειες.

Η δουλειά δεν σταματά στο γραφείο EURES-T Άνω Ρήνος. Το γραφείο εξυπηρετεί τέσσερις περιφέρειες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα γαλλικά και στα γερμανικά σε περίπου 100 000 διασυνοριακούς εργαζομένους. Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων μιας τόσο μεγάλης γεωγραφικής περιοχής, σε συνδυασμό με το πλήθος συνεχών εκδηλώσεων, σεμιναρίων και δραστηριοτήτων, ο χρόνος που απομένει στους συμβούλους EURES είναι πολύ περιορισμένος. Έτσι, το EURES-T Άνω Ρήνος δημιούργησε την υπηρεσία μίας στάσης (One-Stop Shop) με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/03/2017


Ταξιδεύοντας οδικώς στη Φινλανδία για την ενημέρωση των εργοδοτών σχετικά με την εργασιακή κινητικότητα στην ΕΕ

Για μέρες σε ένα μίνι λεωφορείο, εφοδιασμένη με ελαφρά σνακ, η σύμβουλος EURES Taina Tuovinen διέσχισε πρόσφατα τη Satakunta, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Φινλανδίας. Στόχος ήταν να εξηγήσει στις τοπικές επιχειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπό προσωπικό τον τρόπο με τον οποίο το EURES Φινλανδίας μπορεί να τις υποστηρίξει, κυρίως μέσω της παροχής προγραμμάτων εκμάθησης φινλανδικών/σουηδικών.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/03/2017


Βοήθεια σε νεαρούς Σουηδούς για να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο της φιλοξενίας στη Δανία

Σουηδοί καταρτιζόμενοι που επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο της φιλοξενίας στη Δανία διευκολύνονται χάρη σε ένα σεμινάριο κατάρτισης διάρκειας δύο εβδομάδων, που αναπτύχθηκε μέσω της διασυνοριακής σύμπραξης EURES στην περιφέρεια Όρεσουντ. Εφαρμόστηκε πιλοτικά για να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενο της διδασκαλίας αντιστοιχεί στις εκπεφρασμένες ανάγκες του εργοδότη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/01/2017


Από το σενάριο στην οθόνη – σουηδοί σεναριογράφοι ανακαλύπτουν αν οι ιδέες τους έχουν προοπτική

Τον Ιούνιο, δώδεκα σεναριογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε παραγωγούς στο Βερολίνο. Στην τρίτη εκδήλωση αυτού του είδους που πραγματοποιείται στη Γερμανία, η οποία διοργανώθηκε από τη Wanna Spiridonidou, σύμβουλο EURES στη Σουηδία, οι συγγραφείς ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου και περιέγραψαν τα σενάριά τους κατά τη διάρκεια παρουσίασης.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

24/07/2015


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.