• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Συμβουλές για να εργαστείτε στις Κάτω Χώρες

Εάν είστε ηλεκτροσυγκολλητής, ελεγκτής, κατ’ οίκον νοσοκόμος ή προγραμματιστής, ενδέχεται να υπάρχει δουλειά για σας στις Κάτω Χώρες. Όλα αυτά τα επαγγέλματα έχουν μεγάλη ζήτηση στη χώρα και το EURES μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική θέση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

27/06/2019


Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ευρώπη ανά τις δεκαετίες: ιστορίες επιτυχίας

Η Siemens, η Lego, η Gucci, η Virgin και η Skype, είναι όλες εμπορικές επωνυμίες παγκόσμιας εμβέλειας. Όλες μαζί απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, δραστηριοποιούνται σε εκατοντάδες χώρες και αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/03/2018


6 συμβουλές για να βελτιώσετε την αποδοτικότητά σας στο Microsoft Word

Το Microsoft Office είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πακέτα λογισμικού στον κόσμο, με αριθμό χρηστών που υπολογίζεται σε 1,2 δισεκατομμύρια. Αναπόσπαστο μέρος αυτού του πακέτου είναι το Microsoft Word και το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε συναντήσει το Word πολλές φορές στην εργασιακή ή την προσωπική σας ζωή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/03/2018


"Εγγυήσεις για τη νεολαία" τρία χρόνια μετά – τι πετύχαμε;

Το πρόγραμμα "Εγγυήσεις για τη νεολαία", καθώς και η Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων που το υποστηρίζει, είναι δύο πρωτοβουλίες της ΕΕ που αποσκοπούν να βοηθήσουν τους νεαρούς ενήλικες να ενταχθούν στην εργασία, την κατάρτιση ή τη μαθητεία. Ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη και έχουν βοηθήσει εκατομμύρια νέους ανθρώπους. Παρότι όμως τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει σαφώς ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/12/2016


Νεαρός Ιταλός ψήνει την τέλεια πίτσα 2 000 χλμ. μακριά από την πατρίδα του

Όταν σου εμφανίζεται η ευκαιρία, μην την αφήνεις να πάει χαμένη. Αυτό ακριβώς έκανε ο Emanuel Cappelletti, που είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από μια σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Ιταλία. Σήμερα, με την υποστήριξη του EURES, εργάζεται σε μια πιτσαρία στη Φινλανδία και δεν το μετανιώνει ούτε στιγμή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/11/2016


Οι καλύτερες ερωτήσεις για τον εξεταστή σας όταν σας ρωτά εάν κι εσείς έχετε ερωτήματα ή απορίες.

Πολλοί υποψήφιοι φοβούνται κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τη στιγμή που θα τους απευθύνουν το τρομερό ερώτημα "Εσείς θα θέλατε να μας ρωτήσετε κάτι;" Μην πτοηθείτε! Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που μπορείτε να κάνετε τη διαφορά από τους υπόλοιπους! Παραθέτουμε στη συνέχεια 5 καλές ερωτήσεις που θα σας κάνουν με βεβαιότητα να ξεχωρίσετε.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/09/2016


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.