• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού μέσων κοινωνικής δικτύωσης #EUmovers

Η Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης επιβράβευσε τις πέντε κορυφαίες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας #EUmovers.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

16/05/2019


Γερμανικό ζωολογικό πάρκο συνεργάζεται με το EURES για να προσλάβει Ιταλούς που αναζητούν εργασία.

Τον Φεβρουάριο, οι υπάλληλοι του δικτύου EURES που εργάζονται στην υπηρεσία εύρεσης εργασίας Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) της Κάτω Σαξωνίας-Βρέμης συνεργάστηκαν με ένα από τα μεγαλύτερα ζωολογικά πάρκα της Ευρώπης για να φιλοξενήσουν δύο εκδηλώσεις πρόσληψης προσωπικού στην Ιταλία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/05/2019


Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Εργαλείο αναζήτησης εργασίας;

Πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνούν με τους φίλους τους, να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, να παρακολουθούν αστεία βίντεο…, όμως υπάρχουν και άλλες σημαντικές χρήσεις τους. Στο παρόν άρθρο διερευνούμε τους τρόπους με τους οποίους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό εργαλείο για την εξεύρεση μιας ιδανικής θέσης εργασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

18/04/2019


Μία ακόμη ευχαριστημένη χρήστρια της υπηρεσίας EURESμοιράζεται την ιστορία της με το EURES Ισπανίας

Τον Νοέμβριο του 2018 δημοσιεύσαμε ένα άρθρο για τον Juan Carlos, ο οποίος βρήκε τη βοήθεια που χρειαζόταν στις υπηρεσίες του EURES και μοιράστηκε την ιστορία του στη σελίδα του EURES της Ισπανίας στο Facebook. Τον Δεκέμβριο, η Alejandra Franch από την Σαραγόσα, ήταν το τελευταίο άτομο που βρήκε στήριξη στις υπηρεσίες του EURES και μοιράστηκε την εμπειρία της στον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή είναι η ιστορία της Alejandra.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/02/2019


Ποιες δεξιότητες αναζητούν οι επιχειρήσεις για το 2019;

Η νέα χρονιά μπορεί να είναι η ιδανική ευκαιρία για να κάνετε μια αλλαγή, να αναμετρηθείτε με μια νέα πρόκληση ή να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Στον τομέα της εργασίας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την είσοδο σε έναν νέο κλάδο ή ακόμη και την έναρξη μιας νέας σταδιοδρομίας. Όμως, σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας, πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας για επιτυχία;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/02/2019


Τα 10 καλύτερα άρθρα του 2018


Πώς να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση… μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για δουλειά πλήρους απασχόλησης, πρόγραμμα μαθητείας ή πρακτική άσκηση μερικής απασχόλησης - η πρώτη εντύπωση είναι πάντα σημαντική. Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτά τα πολύτιμα πρώτα δευτερόλεπτα… γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να εστιάσουμε στις δύο πρώτες εβδομάδες. Εξάλλου, χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσετε σε έναν νέο χώρο εργασίας και να εξοικειωθείτε με αυτόν!

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/11/2017


Λειτουργείτε ή ξεκινάτε μια μικρή επιχείρηση; Να πώς μπορεί να σας βοηθήσει το EURES

Έχετε λιγότερους από 250 υπαλλήλους; Ο ετήσιος κύκλος εργασιών σας είναι μικρότερος από 50 εκατομμύρια ευρώ; Εάν ναι, τότε θεωρείστε μικρομεσαία επιχείρηση (ΜΜΕ) Είτε είστε ήδη σε λειτουργία είτε υπό σύσταση, το EURES μπορεί να βοηθήσει να γίνουν πιο απλά τα βήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/09/2018


Χαρούμενοι απόδημοι μοιράζονται τη μεγάλη στιγμή τους στη Δανία


Χρησιμοποιήστε το προφίλ σας στο LinkedIn για να απευθυνθείτε με επιτυχία στους εργοδότες

Τουλάχιστον το 75% των θέσεων εργασίας καλύπτονται μέσω προσωπικών συστάσεων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικών δικτύων των υπευθύνων πρόσληψης, επομένως μην υποτιμάτε τη σημασία ενός ισχυρού προφίλ στο LinkedIn. Το προφίλ σας είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν οι εργοδότες πριν επικοινωνήσουν μαζί σας, γι’ αυτό σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα με επιτυχία:

Διαβάστε τη συνέχεια >>

19/04/2018


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.