• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Τα οφέλη του εθελοντισμού

Η εθελοντική εργασία στο εξωτερικό ίσως να φοβίζει κάποιους, όμως μπορεί να αποτελέσει μια πραγματικά πολύτιμη εμπειρία ανοίγοντας νέες προοπτικές. Σας παρουσιάζουμε τους πέντε σημαντικότερους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/05/2019


Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Εργαλείο αναζήτησης εργασίας;

Πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνούν με τους φίλους τους, να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, να παρακολουθούν αστεία βίντεο…, όμως υπάρχουν και άλλες σημαντικές χρήσεις τους. Στο παρόν άρθρο διερευνούμε τους τρόπους με τους οποίους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό εργαλείο για την εξεύρεση μιας ιδανικής θέσης εργασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

18/04/2019


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν λάβετε μέρος σε μια ευρωπαϊκή (διαδικτυακή) ημερίδα για την απασχόληση

Το Make it in Germany έχει διοργανώσει αρκετές ευρωπαϊκές (διαδικτυακές) ημερίδες για την απασχόληση – European (Online) Job Days (EOJD) – τα προηγούμενα χρόνια και προγραμματίζει περισσότερες για το 2019. Για να βοηθήσουμε λοιπόν όσους αναζητούν εργασία να προετοιμαστούν, μιλήσαμε με την ομάδα του Make it in Germany για να μάθουμε τι χρειάζεται να ξέρετε πριν λάβετε μέρος σε μια ευρωπαϊκή ημερίδα για την απασχόληση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/03/2019


Διαπραγμάτευση μισθού: Από πού να ξεκινήσω;

Στη διάρκεια της καριέρας σας είναι πιθανό να έχετε την ευκαιρία να διαπραγματευθείτε τον μισθό σας. Αυτό απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Είναι σωστό να διεκδικήσετε ένα υψηλό ποσό, διακινδυνεύοντας να φέρετε τον εργοδότη σε δύσκολη θέση; Ή μήπως είναι προτιμότερο να έχετε χαμηλότερες απαιτήσεις, με κίνδυνο να υποτιμήσετε τις δεξιότητές σας; Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε μια τέτοια κατάσταση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/03/2019


Πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να τολμήσετε να εργαστείτε στο εξωτερικό

Η εργασία στο εξωτερικό αποτελεί μια πολύ δύσκολη επαγγελματική και προσωπική εμπειρία. Ενώ ορισμένα άτομα φαίνεται ότι είναι γεννημένα για να ταξιδεύουν, υπάρχουν άλλοι που στη σκέψη αυτή νιώθουν φόβο. Αν όμως υπερνικήσετε αυτόν τον φόβο και την αβεβαιότητα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλοί σημαντικοί λόγοι για να πάρετε μια τέτοια απόφαση...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/02/2019


Τέσσερις χαρακτηριστικές προσωπικότητες στον χώρο εργασίας και πώς να συνεργαστείτε αποτελεσματικά μαζί τους

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Όλοι έχουμε τις δικές μας σκέψεις, εμπειρίες, πεποιθήσεις και νοοτροπίες. Ενώ αυτή η ποικιλία οπωσδήποτε κάνει τη ζωή πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική, μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στον εργασιακό χώρο όταν αυτές οι διαφορές συγκρούονται μεταξύ τους. Το να μάθετε πώς να συνεργάζεστε αποτελεσματικά με τους συναδέλφους σας και πώς να εξισορροπείτε την προσωπικότητά τους με τη δική σας αποτελεί σημαντικό μέρος του εργασιακού βίου.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

09/01/2019


Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση: Μπορεί να με βοηθήσει να σταδιοδρομήσω επαγγελματικά;

Για τους νέους στην Ευρώπη, η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) δεν αποτελεί απλώς μια εναλλακτική λύση αντί του πανεπιστημίου αλλά μια πρώτης τάξεως επιλογή. Τα προγράμματα ΕΕΚ παρέχουν πρακτικές δεξιότητες οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την εργασία και προσφέρουν τη δυνατότητα μιας ταχείας διεξόδου προς την επαγγελματική αποκατάσταση. Τι μπορεί να μην σας αρέσει;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

30/11/2018


7 επεκτάσεις του Chrome για κάθε πολυάσχολο εργαζόμενο

Ο Sven Dahlin έχει γράψει ένα ηλεκτρονικό βιβλίο σχετικά με την αποτελεσματική χρήση του Microsoft Excel, έχει διοργανώσει διαδικτυακά σεμινάρια και εργάζεται για την Tradera Rabattkoder στη Σουηδία. Ως άτομο που εστιάζει στην αποτελεσματικότητα, σκεφτήκαμε να τον ρωτήσουμε ποιες επεκτάσεις του Chrome πιστεύει ότι μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα στην εργασία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

18/12/2017


Πώς να κάνετε καλή πρώτη εντύπωση… μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για δουλειά πλήρους απασχόλησης, πρόγραμμα μαθητείας ή πρακτική άσκηση μερικής απασχόλησης - η πρώτη εντύπωση είναι πάντα σημαντική. Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτά τα πολύτιμα πρώτα δευτερόλεπτα… γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να εστιάσουμε στις δύο πρώτες εβδομάδες. Εξάλλου, χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσετε σε έναν νέο χώρο εργασίας και να εξοικειωθείτε με αυτόν!

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/11/2017


Πώς να δικτυωθείτε αν είστε συνεσταλμένοι

Εάν είστε εσωστρεφείς, μπορεί να αισθάνεστε ότι η ψηφιακή δικτύωση είναι πιο εύκολη – αλλά αν τολμήσετε να βγείτε στον πραγματικό κόσμο, θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και θα ξεχωρίσετε από το εικονικό πλήθος.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/11/2018


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.