• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Οδηγός EURES για εργασία στο εξωτερικό

Μάθετε για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα κινητικότητας που διατίθενται για άτομα που αναζητούν εργασία και ενδιαφέρονται για κατάρτιση ή εργασία σε άλλη χώρα και για εργοδότες που επιθυμούν να...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

16/01/2019


Πώς σας επηρεάζει η αδήλωτη εργασία στην ΕΕ;

Η αδήλωτη εργασία στο πλαίσιο της παραοικονομίας αντιστοιχεί στο 15% περίπου της συνολικής οικονομίας της Ευρώπης. Η ΕΕ λαμβάνει μέτρα για να πατάξει το φαινόμενο αυτό μέσω της «ευρωπαϊκής πλατφόρμας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας». Όμως τι ακριβώς είναι η αδήλωτη εργασία, γιατί η πλατφόρμα αυτή είναι σημαντική και πώς μπορεί να σας συνδράμει ως εργαζόμενο στην ΕΕ;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

16/11/2018


Γίνε αφεντικό του εαυτού σου: Επιχειρηματικότητα και ΕΕ

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταπολεμά την ανεργία είναι μέσω της στήριξης των επιχειρηματιών και των αυτοαπασχολούμενων. Δείτε με ποιον τρόπο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/09/2018


Η Γερμανία αναζητά εργαζομένους στον τομέα της παροχής φροντίδας… και η Cristina αποφασίζει να μετακομίσει εκεί

Η Cristina Cañadas Pequin, ισπανίδα βοηθός νοσοκόμα, έπρεπε να βρει γρήγορα δουλειά. H προσωρινή της σύμβαση μόλις είχε λήξει και οι ευκαιρίες στην περιοχή της ήταν ελάχιστες. Υποβάλλοντας αίτηση για μαθητεία στη Γερμανία μέσω του προγράμματος «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES», βρήκε τελικά τη θέση που αναζητούσε.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

16/03/2018


6 συμβουλές για να βελτιώσετε την αποδοτικότητά σας στο Microsoft Word

Το Microsoft Office είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πακέτα λογισμικού στον κόσμο, με αριθμό χρηστών που υπολογίζεται σε 1,2 δισεκατομμύρια. Αναπόσπαστο μέρος αυτού του πακέτου είναι το Microsoft Word και το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε συναντήσει το Word πολλές φορές στην εργασιακή ή την προσωπική σας ζωή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/03/2018


Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Drop’pin@EURES: οργανισμοί

Το Drop’pin@EURES προσφέρει μια σειρά από εξαιρετικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Πώς μπορείτε όμως να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο; Στο τελευταίο μας άρθρο, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/02/2018


Πώς οι κανόνες της ΕΕ προστατεύουν τις συντάξεις σας

Είτε μόλις ξεκινάτε την πρώτη σας περιπέτεια μέσω του EURES είτε πλησιάζετε στη σύνταξη έπειτα από σταδιοδρομία δεκαετιών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να σας φαίνεται λίγο τρομακτικό να βάλετε σε μια τάξη τις συνταξιοδοτικές παροχές που δικαιούστε. Όμως, χάρη στην νομοθεσία της ΕΕ, η διεκδίκηση σύνταξης από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς είναι και απλή και δίκαιη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

30/11/2017


«Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»: Τι αποκομίζουν οι νέοι;

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES (YfEJ), που ξεκίνησε αρχικά το 2012 ως πιλοτικό έργο, είναι ένα στοχευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας που βοηθάει ταλαντούχους νέους από την ΕΕ που αναζητούν εργασία να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης σε επιχειρήσεις και φορείς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/09/2017


«Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»: Τι αποκομίζουν οι επιχειρήσεις και οι φορείς;

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES (YfEJ), που ξεκίνησε αρχικά το 2012 ως πιλοτικό έργο, είναι ένα στοχευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας που βοηθάει επιχειρήσεις και φορείς να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένους τομείς με ταλαντούχους νέους από ολόκληρη την ΕΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/09/2017


Επαναπατρισμός: Η ζωή των Πολωνών που επιστρέφουν στην πατρίδα τους έγινε πολύ πιο εύκολη

Οι άνθρωποι έχουν την φυσική τάση να ταξιδεύουν, να μετακινούνται και να ανανεώνονται. Ας το αποδεχτούμε, η αδιάκοπη κινητικότητα είναι ένα από τα υποπροϊόντα του ολοένα και περισσότερο παγκοσμιοποιημένου κόσμου. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πρόσφατα έχει ξεκινήσει να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σήμερα, όλο και περισσότεροι Πολωνοί που διαμένουν στο εξωτερικό αρχίζουν να κάνουν σχέδια επαναπατρισμού. Παρόλο που πριν από 15 χρόνια πολλοί Πολωνοί άφηναν την πατρίδα τους για πιο εύφορους τόπους, σήμερα πολλοί αναζητούν δουλειά πίσω στην Πολωνία. Παλαιότερα, η ερώτηση ήταν γιατί. Σήμερα, η ερώτηση είναι μόνο πότε...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/06/2017


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.