• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Podcast 1 του EURES : Γάλλος που αναζητούσε εργασία βρήκε δουλειά στον τουριστικό κλάδο της Σλοβενίας χάρη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το EURES

Στη διαδικτυακή εκδήλωση Seize the Summer with EURES 2018 συμμετείχαν εργοδότες από τους κλάδους του τουρισμού και των τροφίμων της Κροατίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας και της Κύπρου, καθώς και άτομα που αναζητούσαν εργασία από όλες τις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/12/2018


Οι σλοβάκοι μαθητευόμενοι φέρνουν γεύση Ευρώπης σε ένα γαλλικό εστιατόριο

Το καλοκαίρι του 2017, η Lucia Belúchová ξεκίνησε ένα πρόγραμμα μαθητείας διάρκειας ενός έτους σε μια μπρασερί στην πόλη Λαβάλ, στη βόρεια Γαλλία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

26/04/2018


Οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ευρώπη ανά τις δεκαετίες: ιστορίες επιτυχίας

Η Siemens, η Lego, η Gucci, η Virgin και η Skype, είναι όλες εμπορικές επωνυμίες παγκόσμιας εμβέλειας. Όλες μαζί απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, δραστηριοποιούνται σε εκατοντάδες χώρες και αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/03/2018


Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Drop’pin@EURES: οργανισμοί

Το Drop’pin@EURES προσφέρει μια σειρά από εξαιρετικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Πώς μπορείτε όμως να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο; Στο τελευταίο μας άρθρο, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/02/2018


EURES Γαλλίας: Η αναζήτηση εργασίας γίνεται ευκολότερη με την πλατφόρμα Emploi Store

Εάν είστε άνεργος ή σκέφτεστε να αλλάξετε καριέρα, θα καταλαβαίνετε γιατί λέμε ότι «η αναζήτηση εργασίας είναι δουλειά από μόνη της»: ατέλειωτες ώρες έρευνας στο Διαδίκτυο αναζητώντας εταιρείες, ιστότοπους, πρότυπα βιογραφικά, συμβουλές σταδιοδρομίας...και πολλά ακόμη. Η διαδικασία είναι κουραστική και συχνά απογοητευτική, αλλά το γραφείο EURES στη Γαλλία προσφέρει μια ολοκαίνουρια διαδικτυακή υπηρεσία η οποία σας απαλλάσσει από το άχαρο αυτό έργο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/05/2017


Υπηρεσία μίας στάσης σημαίνει πιο εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες για τα άτομα που αναζητούν εργασία και κατοικούν σε διασυνοριακές περιφέρειες.

Η δουλειά δεν σταματά στο γραφείο EURES-T Άνω Ρήνος. Το γραφείο εξυπηρετεί τέσσερις περιφέρειες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα γαλλικά και στα γερμανικά σε περίπου 100 000 διασυνοριακούς εργαζομένους. Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων μιας τόσο μεγάλης γεωγραφικής περιοχής, σε συνδυασμό με το πλήθος συνεχών εκδηλώσεων, σεμιναρίων και δραστηριοτήτων, ο χρόνος που απομένει στους συμβούλους EURES είναι πολύ περιορισμένος. Έτσι, το EURES-T Άνω Ρήνος δημιούργησε την υπηρεσία μίας στάσης (One-Stop Shop) με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/03/2017


Ακολουθώντας τη γλυκιά γεύση της επαγγελματικής επιτυχίας από τη Μασσαλία στη Λουμπλιάνα

Δύο χρόνια αφότου απολύθηκε και μετοίκησε από τη Γαλλία στη Σλοβενία με τη βοήθεια του EURES, η σεφ ζαχαροπλαστικής Valerie Labat-Gest ετοιμάζεται πλέον να ανοίξει το δικό της κατάστημα στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

03/02/2017


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.