• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Βρείτε τα άρθρα επικαιρότητας που σας αφορούν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν λάβετε μέρος σε μια ευρωπαϊκή (διαδικτυακή) ημερίδα για την απασχόληση

Το Make it in Germany έχει διοργανώσει αρκετές ευρωπαϊκές (διαδικτυακές) ημερίδες για την απασχόληση – European (Online) Job Days (EOJD) – τα προηγούμενα χρόνια και προγραμματίζει περισσότερες για το 2019. Για να βοηθήσουμε λοιπόν όσους αναζητούν εργασία να προετοιμαστούν, μιλήσαμε με την ομάδα του Make it in Germany για να μάθουμε τι χρειάζεται να ξέρετε πριν λάβετε μέρος σε μια ευρωπαϊκή ημερίδα για την απασχόληση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/03/2019


Λειτουργείτε ή ξεκινάτε μια μικρή επιχείρηση; Να πώς μπορεί να σας βοηθήσει το EURES

Έχετε λιγότερους από 250 υπαλλήλους; Ο ετήσιος κύκλος εργασιών σας είναι μικρότερος από 50 εκατομμύρια ευρώ; Εάν ναι, τότε θεωρείστε μικρομεσαία επιχείρηση (ΜΜΕ) Είτε είστε ήδη σε λειτουργία είτε υπό σύσταση, το EURES μπορεί να βοηθήσει να γίνουν πιο απλά τα βήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/09/2018


Οι «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» πέντε χρόνια μετά: τα διδάγματα που αντλήθηκαν

Η συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ έχει οδηγήσει σε βελτίωση των συνθηκών της αγοράς εργασίας για τους νέους Ευρωπαίους. Οι Εγγυήσεις για τη Νεολαία έχουν συνεισφέρει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αυξάνοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/07/2018


Χρησιμοποιήστε το προφίλ σας στο LinkedIn για να απευθυνθείτε με επιτυχία στους εργοδότες

Τουλάχιστον το 75% των θέσεων εργασίας καλύπτονται μέσω προσωπικών συστάσεων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικών δικτύων των υπευθύνων πρόσληψης, επομένως μην υποτιμάτε τη σημασία ενός ισχυρού προφίλ στο LinkedIn. Το προφίλ σας είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν οι εργοδότες πριν επικοινωνήσουν μαζί σας, γι’ αυτό σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα με επιτυχία:

Διαβάστε τη συνέχεια >>

19/04/2018


Νέο έτος, νέα δουλειά σε άλλη χώρα!

Έχετε θέσει τους στόχους σας για το νέο έτος; Τι θα λέγατε για μια νέα δουλειά σε άλλη χώρα; Γιατί να μην είναι το 2018 η χρονιά που θα αλλάξει τη ζωή σας;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

26/12/2017


Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος: Ευρωπαϊκή συμμαχία για θέσεις μαθητείας

Η Ευρωπαϊκή συμμαχία για θέσεις μαθητείας (EAfA) διοργάνωσε πρόσφατα εκδήλωση υψηλού επιπέδου στη Μάλτα για να εορτάσει τα επιτεύγματά της κατά τα τελευταία τέσσερα έτη και να εξετάσει τις μελλοντικές της προοπτικές. Θεωρήσαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να εξετάσουμε λίγο πιο αναλυτικά αυτήν τη μοναδική σύμπραξη καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν ακόμη να συμμετάσχουν σε αυτήν επιχειρήσεις και οργανισμοί από ολόκληρη την Ευρώπη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/08/2017


Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Erasmus+

Το Erasmus + είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Από το 2014, το πρόγραμμα Erasmus + βοηθά χιλιάδες νέους και οργανισμούς να διευρύνουν τους ορίζοντές τους στο εξωτερικό· τους μεν νέους τους βοηθά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, τους δε οργανισμούς να βελτιώσουν τις γνώσεις του προσωπικού τους. Στο ακόλουθο άρθρο εξετάζουμε ορισμένες από τις δυνατότητες που προσφέρει το Erasmus+ στους νέους και τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν το Drop’pin@EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

25/04/2017


Η σύμπραξη EURES Ουγγαρίας-Αυστρίας βοηθά στην ίδρυση επιχειρήσεων

Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε αλλάζει και πολλές παραδοσιακές εργασίες γίνονται πλέον με τη χρήση νέων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να προτιμούν να απασχολούν προσωπικό με καθεστώς ανάθεσης έργου αντί της συνήθους μισθωτής απασχόλησης. Ενόψει αυτής της νέας κατάστασης το EURES, με τη σειρά του, προσαρμόζει τους τρόπους με τους οποίους βοηθά τα άτομα που αναζητούν εργασία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

04/04/2017


Σπουδές, εκπαίδευση ή εργασία στο εξωτερικό – τι πρέπει να γνωρίζω;

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι πολίτης της ΕΕ είναι ότι είστε ελεύθεροι να μετακινηθείτε σε άλλο κράτος μέλος για εργασία ή σπουδές. Είναι μια ελκυστική προοπτική την οποία αξιοποιούν χιλιάδες νέοι άνθρωποι κάθε χρόνο για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Με δεδομένα τα παραπάνω, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για την περίπτωση που σκέφτεστε να κάνετε το βήμα και να επιδιώξετε να αξιοποιήσετε μια ευκαιρία στο εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/03/2017


Το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» βοηθά έναν νεαρό να βρει δουλειά στις δημόσιες σχέσεις

Έχοντας περάσει από πολλές συνεντεύξεις χωρίς να του γίνει ούτε μία πρόταση πρόσληψης, ο David Banović από τη Σλοβενία είχε αρχίσει να πιστεύει πως δεν είχε νόημα να συνεχίσει την προσπάθεια. Αντί να τα παρατήσει, όμως, στράφηκε για βοήθεια στο πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη Νεολαία».

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/03/2017


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.