• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Επιστροφή

Η διαβίωση και η εργασία στην Αυστρία έχουν απλοποιηθεί για τους νεοαφιχθέντες χάρη στον πρακτικό οδηγό του EURES

Εάν σκέφτεστε να μεταβείτε στην Αυστρία για εργασία, αξίζει να διαβάσετε προσεκτικά τον νέο Οδηγό διαβίωσης και εργασίας στην Αυστρία. Με περισσότερες από 60 σελίδες χρήσιμων στοιχείων και πληροφοριών που καλύπτουν όλες τις πτυχές μιας επιτυχημένης μετάβασης στην Αυστρία, ο οδηγός αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όποιον σκοπεύει να εγκατασταθεί στη χώρα.
Picture

Εάν σκέφτεστε να μετακομίσετε στην Αυστρία ίσως να αναρωτιέστε "πώς θα νοικιάσω σπίτι;", "πώς λειτουργεί το φορολογικό σύστημα;", "πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα;" "θα αναγνωριστούν τα επαγγελματικά μου προσόντα;" ή ακόμα "πώς θα μεταφέρω τον σκύλο μου;"

Εάν, αφότου μεταβείτε στη χώρα, χρειάζεστε καθοδήγηση ή αναρωτιέστε απλώς εάν η Αυστρία είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς, ο οδηγός αυτός μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε εμπεριστατωμένες αποφάσεις.

"Ελπίζουμε ότι ο οδηγός θα διευκολύνει όσους έρχονται για να εργαστούν και θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τι συνεπάγεται η εγκατάσταση στη χώρα", αναφέρει ο Helmut Gerl από το Εθνικό Γραφείο Συντονισμού EURES στην Αυστρία.

Ο οδηγός διαβίωσης και εργασίας στην Αυστρία εκδίδεται φέτος για 10η χρονιά και ο Helmut αναφέρει ότι τα σχόλια και οι παρατηρήσεις όσων αναζητούν εργασία, καθώς και όσων τους βοηθούν να ενταχθούν στην εργασία είναι πολύ θετικά.

Ο κύκλος παραγωγής που περιλαμβάνει την επικαιροποίηση του περιεχομένου, τη μετάφραση, τη δομή και την εκτύπωση της επικαιροποιημένης έκδοσης ξεκινά τον Δεκέμβριο κάθε έτους και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο. «Αν και απαιτείται αρκετή προσπάθεια από την πλευρά μας, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που οποιοσδήποτε επιθυμεί να εγκατασταθεί στην Αυστρία μπορεί να βρει συγκεντρωμένες σε ένα μέρος όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία επικοινωνίας που θα χρειαστεί», προσθέτει ο Helmut.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Το φυλλάδιο διατίθεται στα γερμανικά και τα γαλλικά: Leben und Arbeiten  Vivre et Travailler en Autriche

Περισσότερες πληροφορίες για την Αυστρία διατίθενται στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 

Διαβάστε περισσότερα:

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Διαβίωση και εργασία στις χώρες του EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες του EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.

21/02/2017

σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.