• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Επιστροφή

« Νέο περιβάλλον, νέος πολιτισμός και νέοι άνθρωποι »: Το EURES βοηθάει Γαλλίδα που αναζητούσε εργασία να βρει δουλειά στην Ιρλανδία

Χάρη στην υποστήριξη του EURES η Florence Pernocer, από τη Νορμανδία, βρήκε δουλειά σε γαλλικό πρακτορείο ταξιδίων στην Ιρλανδία. Ζητήσαμε από την Florence να μας διηγηθεί την εμπειρία της από την Ιρλανδία, να μας πει ποιες συμβουλές θα έδινε στα άτομα που αναζητούν εργασία και ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό και να μας μιλήσει για τα μελλοντικά της σχέδια.
Picture

Έχοντας ήδη εργαστεί στο παρελθόν ως υπεύθυνη γραφείου σε μια λογιστική εταιρεία στο Παρίσι, η Florence Pernock αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιρλανδία για να αποκτήσει εργασιακή πείρα σε μια αγγλόφωνη χώρα. Η Florence επικοινώνησε με το EURES κατά την αναζήτηση εργασίας και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το EURES  βρήκε δουλειά στη Florence, στην πόλη Σλίγκο, στα βορειοδυτικά της Ιρλανδίας.

Η Florence εργάζεται πλέον ως βοηθός στο Alainn Tours ένα γαλλικό πρακτορείο ταξιδίων που ειδικεύεται στη διοργάνωση διακοπών για γαλλόφωνους τουρίστες στην Ιρλανδία. « Είμαι υπεύθυνη για την εκτέλεση γενικών διοικητικών καθηκόντων αλλά συμμετέχω και σε δραστηριότητες βελτίωσης της επικοινωνίας, της διαχείρισης και της οργάνωσης της εταιρείας », εξηγεί η Florence.

 

« Μια πολύ καλή συνεργασία για όλους »

Η Florence είναι ιδιαίτερα ευγνώμων σε ένα συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού του EURES, τη Georgie Pevrol, η οποία την βοήθησε σημαντικά κατά τη μετακόμισή της στην Ιρλανδία. « Η Georgie μου προσέφερε πολύ σημαντική βοήθεια και ήταν εκείνη ουσιαστικά που μου βρήκε αυτή τη δουλειά », εξηγεί η Florence.

« Μόλις είδε την προσφορά εργασίας επικοινώνησε μαζί μου για να μου πει πως βρήκε ΤΗΝ θέση που αντιστοιχούσε στο προφίλ μου. Υπέβαλα λοιπόν την υποψηφιότητά μου και, δύο μήνες αργότερα, πήρα τη δουλειά! »

Η Florence θυμάται πόσο σημαντική βοήθεια της προσέφερε η Georgie όταν ακόμη αναζητούσε εργασία αλλά και κατά την περίοδο της μετακόμισής της στην Ιρλανδία. « Με ενημέρωσε σχετικά με την οικονομική στήριξη που θα μπορούσα να λάβω για τη συνέντευξη στο εξωτερικό και τη μετακόμισή μου στην Ιρλανδία, και μου τηλεφώνησε μετά από ενάμιση μήνα για να βεβαιωθεί πως όλα ήταν εντάξει. Η Georgie ήταν πολύ ικανή και μου προσέφερε σημαντική βοήθεια σε όλα τα στάδια της νέας μου ζωής στην Ιρλανδία. Την ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έκανε! »

H Georgie, από την άλλη, είναι πολύ μετριόφρων ως προς τον ρόλο τον οποίο έπαιξε. « Ήταν μια ομαδική προσπάθεια », μας διηγείται. « Έλαβα την προσφορά της θέσης από μια συνάδελφο, την Marine, η οποία είχε επαφές με τον εργοδότη. Της έστειλα το βιογραφικό της Florence, συνοδευόμενο από θερμές συστάσεις, διότι ήξερα πως επρόκειτο για μια σοβαρή και καταρτισμένη υποψήφια. »

« Η Florence εμπιστεύτηκε τις συμβουλές μου, ο εργοδότης εμπιστεύτηκε τη Marine και έτσι υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία για όλους! », μας διηγείται η Georgie.

 

« Είναι μια νέα ζωή, αλλά μου αρέσει »

Για την Florence, το πιο σημαντικό πράγμα τώρα που εργάζεται στο εξωτερικό είναι το ότι ανακαλύπτει « ένα νέο περιβάλλον, έναν νέο πολιτισμό και νέους ανθρώπους ». « Οι Ιρλανδοί είναι τόσο ζεστοί άνθρωποι », μας λέει.

Η Florence δεν γνωρίζει τι της επιφυλάσσει το μέλλον, κυρίως επειδή η σύντροφός της παρέμεινε στη Γαλλία όταν εκείνη μετακόμισε στην Ιρλανδία. Ωστόσο, αντιμετωπίζει τη ζωή στο εξωτερικό και τις όποιες προκλήσεις της με ενθουσιασμό.

« Είναι μια νέα ζωή, αλλά μου αρέσει », μας λέει. « Η μετάβαση σε μια νέα χώρα δεν κάνει [καλό] μόνο στις γλωσσικές δεξιότητες, μας βοηθάει να ανακαλύψουμε πράγματα και για τον εαυτό σας. Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι ότι εξακολουθώ να μιλάω πάρα πολύ συχνά γαλλικά στην Ιρλανδία. Θα συμβούλευα, λοιπόν, όσους εργάζονται στο εξωτερικό να έρχονται όσο το δυνατόν περισσότερο σε επαφή με τους ντόπιους. »

« Εάν θέλετε πραγματικά να αποκτήσετε εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό, μείνετε επικεντρωμένοι στον στόχο σας και μην εγκαταλείπετε τις προσπάθειές σας », συμβουλεύει η Florence. « Πιστέψτε στον εαυτό σας και όλα θα πάνε καλά. »

« Οι υπηρεσίες του EURES είναι εκπληκτικές και είμαι πολύ ικανοποιημένη από την βοήθεια που μου προσέφεραν κατά την αναζήτηση της εργασίας μου ».

 

Αν ενδιαφέρεστε και εσείς να εργαστείτε σε κάποια χώρα της Ευρώπης, επισκεφθείτε σήμερα κιόλας τη διαδικτυακή πύλη EURES και ανακαλύψετε εκατομμύρια θέσεις εργασίας ή επικοινωνήστε με κάποιο μέλος του προσωπικού του EURES της περιοχής σας.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Πύλη EURES

Προσωπικό EURES

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’ pin@EURES

Αναζητήστε προσωπικό του EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω

18/10/2019

σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.