• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Επιστροφή

Από το Παρίσι στο Δουβλίνο: η ιστορία της Juliette

Η Juliette εργαζόταν στο Παρίσι όταν ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το EURES. Για τους αποφοίτους των σχολών διοίκησης επιχειρήσεων στη Γαλλία, το 90 % των κατάλληλων θέσεων εργασίας βρίσκονται στο Παρίσι. Η Juliette αναζητούσε μια αλλαγή στη ζωή της και ήθελε να ζήσει στο εξωτερικό. Έχοντας ήδη εργαστεί στο παρελθόν ως εθελόντρια εκτός Γαλλίας, αποφάσισε ότι είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσει εργασία μακριά από τη χώρα της.
Picture

Η Juliette εγγράφηκε στο EURES Γαλλίας [Pôle emploi (δημόσια υπηρεσία απασχόλησης)] για να βρει στήριξη κατά την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Ο Sébastien Faure, υπάλληλος του EURES Γαλλίας, συμβούλεψε τη Juliette να προσανατολιστεί προς εταιρείες στην Ιρλανδία, καθώς αυτές προσλαμβάνουν πολλούς νέους από διαφορετικές χώρες. Το EURES Γαλλίας βοήθησε επίσης τη Juliette κατά την αναζήτηση εργασίας ενθαρρύνοντάς την να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες κάθε φορά που απελπιζόταν καθώς και μέσω οικονομικής στήριξης την οποία της παρείχε ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει σε συνεντεύξεις.

Η Juliette έλαβε εξατομικευμένη στήριξη από τον Sébastien, ο οποίος άρχισε να εργάζεται στη γαλλική δημόσια υπηρεσία απασχόλησης το 2007. «Εργάζομαι στη Μονάδα διεθνούς κινητικότητας και εύρεσης εργασίας στο Pôle emploi και είμαι ένας από τους 70 περίπου υπαλλήλους του EURES στη Γαλλία», εξηγεί ο Sébastien. Προσφέρουμε βοήθειά σε περίπου 7 000 υποψηφίους που έχουν κάποιο σχέδιο κινητικότητας και προωθούμε περίπου 6 000 προτάσεις εργασίας ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποστολή μας είναι να στηρίζουμε τους υποψηφίους παρέχοντάς τους πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας και βοηθώντας τους στην αναζήτηση εργασίας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στηρίζουμε επίσης τις ευρωπαϊκές και ξένες εταιρείες παρέχοντάς τους βοήθεια στον τομέα των προσλήψεων και ψηφιακές υπηρεσίες.»

Χάρη στη βοήθεια του EURES η Juliette έχει υπογράψει σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με μία πλατφόρμα υπολογιστικού νέφους στον τομέα της διαχείρισης των σχέσεων με τους πελάτες, με έδρα το Δουβλίνο, η οποία βοηθά εταιρείες στη διάδραση με τους πελάτες τους. Προσλήφθηκε στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2019 στο πλαίσιο του προγράμματος για αποφοίτους στον τομέα των πωλήσεων. Η εργασία στο εξωτερικό επέτρεψε στην Juliette να κάνει νέες γνωριμίες και να βελτιώσει τα αγγλικά της. «Μένοντας στην Ευρώπη μπορώ να βλέπω συχνά την οικογένειά μου και τους φίλους μου, ενώ παράλληλα αποκτώ σημαντική επαγγελματική πείρα στο εξωτερικό», εξηγεί η Juliette.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Juliette λόγω της εργασίας της στο εξωτερικό ήταν η γραφειοκρατία και το γεγονός ότι βρισκόταν μακριά από την οικογένεια και τους φίλους της, παρόλο που η απόσταση που τους χωρίζει με το αεροπλάνο δεν είναι μεγάλη. Παραδέχεται επίσης ότι δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις καιρικές συνθήκες. «Ωστόσο, η Ιρλανδία είναι μια εκπληκτική χώρα με φανταστικούς ανθρώπους», δηλώνει η Juliette. «Το Δουβλίνο είναι μια πολύ δυναμική πόλη με πολλούς ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, κάτι το οποίο είναι πολύ συναρπαστικό.»

Ποια είναι η βασική συμβουλή που δίνει η Juliette σε όσους σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό για να ζήσουν μια παρόμοια εμπειρία; «Μη διστάσετε να υποβάλετε αίτηση. Μην φοβάστε. Η ζωή στο εξωτερικό αποτελεί μια εκπληκτική εμπειρία που σας επιτρέπει να εξελιχθείτε και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας!. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το EURES.»

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε προσωπικό του EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω

12/09/2019

σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.