• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Επιστροφή

Έξι σημαντικές εξελίξεις στον κόσμο της εργασίας

Η πρόοδος της τεχνολογίας, οι επιστημονικές ανακαλύψεις και οι μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών έχουν μεταμορφώσει τη σημερινή αγορά εργασίας. Τι μας επιφυλάσσει, όμως, το μέλλον έως το 2022;
Picture

Για να το μάθουμε, διαβάσαμε την έκθεση Το μέλλον της εργασίας 2018 (Future of Jobs Report 2018) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum).

 

Ανάπτυξη των επιχειρήσεων με μοχλό την τεχνολογία

Τέσσερις βασικές τεχνολογίες –υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών, τεχνητή νοημοσύνη, ανάλυση μαζικών δεδομένων και τεχνολογία υπολογιστικού νέφους– θα αποκτήσουν νέο νόημα τα επόμενα χρόνια και θα συμβάλουν στη βελτίωση των επιδόσεων των επιχειρήσεων. Κοινωνικοοικονομικές τάσεις, όπως η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και η επέκταση της εκπαίδευσης (ιδίως στις αναπτυσσόμενες οικονομίες), θα δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η παρατηρούμενη στροφή προς μια οικονομία φιλικότερη προς το περιβάλλον θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την πρόοδο των πράσινων τεχνολογιών.

 

Οι επιχειρήσεις θα υιοθετούν πιο γρήγορα περισσότερες τεχνολογικές λύσεις

Είναι πιθανόν ότι πάνω από το 80% των επιχειρήσεων θα έχουν υιοθετήσει τεχνολογίες ανάλυσης δεδομένων χρηστών και μαζικών δεδομένων έως το 2022. Το ίδιο ισχύει και για τις νέες τεχνολογίες, ενώ στις σημαντικότερες μελλοντικές τάσεις συγκαταλέγονται οι αυξημένες επενδύσεις στη μηχανική μάθηση, την επαυξημένη πραγματικότητα και την εικονική πραγματικότητα.

 

Με την αυτοματοποίηση θα χαθούν κάποιες θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργηθούν και νέες

Η διάδοση της αυτοματοποίησης θα συνεχιστεί κατά τα επόμενα έτη, ενώ σχεδόν το 50% των επιχειρήσεων αναμένουν ότι η αυτοματοποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του εργατικού δυναμικού πλήρους απασχόλησης. Από την άλλη, σχεδόν 40% αναμένουν αύξηση του εργατικού δυναμικού τους με νέες ειδικότητες που τονώνουν την παραγωγικότητα, ενώ πάνω από 25% αναμένουν ότι η αυτοματοποίηση θα οδηγήσει στη δημιουργία παντελώς νέων θέσεων εργασίας εντός της επιχείρησης.

 

Άνθρωποι και μηχανές θα μοιράζονται τον φόρτο εργασίας

Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, αναπόφευκτα θα αυξάνεται η χρήση διαφόρων ειδών μηχανών στον χώρο εργασίας. Έως το 2022, η αναλογία ωρών εργασίας που εκτελούνται από ανθρώπους και μηχανές θα μεταβληθεί από 71% και 29% αντίστοιχα σε 58% και 42%. Τα πεδία στα οποία αναμένεται να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο οι μηχανές είναι, μεταξύ άλλων, η λογική σκέψη, η λήψη αποφάσεων και το διοικητικό έργο.

 

Θα υπάρχει ζήτηση για νέες ειδικότητες

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ειδικότητες όπως οι αναλυτές δεδομένων, οι μηχανικοί ανάπτυξης λογισμικού, οι μηχανικοί ανάπτυξης εφαρμογών, οι ειδικοί στο ηλεκτρονικό εμπόριο και οι ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβλέπεται ότι θα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια. Ζήτηση όμως θα υπάρχει και για ειδικότητες που στηρίζονται σε πιο παραδοσιακές διαπροσωπικές δεξιότητες (π.χ. επικοινωνία και διαπραγμάτευση), όπως υπεύθυνοι εξυπηρέτησης πελατών, επαγγελματίες στον χώρο των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, καθώς και ειδικοί σε θέματα κατάρτισης και ανάπτυξης προσωπικού.

Πέραν αυτών, θα δημιουργηθούν και νέες ειδικότητες ως απόκριση στην πρόοδο της τεχνολογίας, όπως ειδικοί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, μηχανικοί ρομποτικής και αναλυτές ασφάλειας των πληροφοριών. Στους αναπτυσσόμενους πράσινους κλάδους και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης επίσης αναμένεται να δημιουργηθούν ποικίλες νέες θέσεις εργασίας, ενώ διαπιστώνεται ανάγκη για αυξημένο εργατικό δυναμικό.

 

Χρειάζονται νέες δεξιότητες

Για την πλήρωση όλων αυτών των νέων θέσεων εργασίας θα απαιτηθούν νέες δεξιότητες. Κι ενώ η επόμενη γενιά εργαζομένων μπορεί να έχει την ευκαιρία να αποκτήσει τις δεξιότητες αυτές μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, θα απαιτηθεί επίσης επαγγελματικός επαναπροσανατολισμός (επιμόρφωση των εργαζομένων σε δεξιότητες τις οποίες χρειάζονται οι σύγχρονες επιχειρήσεις) και αναβάθμιση των δεξιοτήτων (εκμάθηση πρόσθετων δεξιοτήτων) των σημερινών εργαζομένων. Προβλέπεται, μάλιστα, ότι έως το 2022 θα απαιτηθούν σημαντικές παρεμβάσεις επιμόρφωσης ή αναβάθμισης των δεξιοτήτων του 54% του συνόλου των εργαζομένων. Κάποιες από τις δεξιότητες αυτές θα σχετίζονται ειδικά με συγκεκριμένες τεχνολογίες, ωστόσο θα αυξάνεται η ανάγκη για "ανθρώπινες" δεξιότητες, όπως η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία, η πειθώ και η διαπραγμάτευση.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να σας βοήθησε να πάρετε μια ιδέα για το μέλλον του κόσμου της εργασίας. Αδιαμφισβήτητα η τεχνολογία και οι μηχανές θα διαμορφώσουν το μέλλον μας. Ωστόσο, είναι σαφές ότι εξακολουθεί να υπάρχει χώρος για τις πιο παραδοσιακές "ανθρώπινες" δεξιότητες όσο βαδίζουμε στον 21ο αιώνα, ο οποίος δημιουργεί πλήθος ευκαιρίες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις επιχειρήσεις.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Το μέλλον της εργασίας 2018 (Future of Jobs Report 2018)

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζήτηση συμβούλων EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω

22/08/2019

σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.