• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Επιστροφή

Συμβουλές για να εργαστείτε στις Κάτω Χώρες

Εάν είστε ηλεκτροσυγκολλητής, ελεγκτής, κατ’ οίκον νοσοκόμος ή προγραμματιστής, ενδέχεται να υπάρχει δουλειά για σας στις Κάτω Χώρες. Όλα αυτά τα επαγγέλματα έχουν μεγάλη ζήτηση στη χώρα και το EURES μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική θέση.
Picture

Καθώς η οικονομία ανακάμπτει, η ανεργία μειώνεται, και, ενώ ο αριθμός των θέσεων απασχόλησης στον δημόσιο τομέα αναμένεται να μειωθεί λόγω περικοπών, η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξάνεται.

Παρότι η ζήτηση για εργαζόμενους χαμηλής ειδίκευσης είναι μικρή, παρατηρείται έλλειψη εργαζομένων στις θέσεις μέσης ειδίκευσης. Έχετε, συνεπώς, πολλές πιθανότητες να βρείτε εργασία σε διάφορα τεχνικά επαγγέλματα, για παράδειγμα, ως χειριστής μηχανών ψηφιακού ελέγχου, ειδικευμένος συγκολλητής ή υδραυλικός βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Η ζήτηση είναι επίσης μεγάλη για μηχανικούς σχεδίου, διαχειριστές έργου με τεχνική κατάρτιση και ειδικούς έρευνας και ανάπτυξης.

Διαρκώς μεγαλύτερη είναι επίσης η ανάγκη για άτομα που μπορούν να συνδυάζουν γνώσεις ΤΠΕ και διοίκησης επιχειρήσεων, καθώς και για συγκεκριμένα επαγγέλματα παροχής φροντίδας, οικονομικούς εμπειρογνώμονες και καθηγητές μαθηματικών, θετικών επιστημών και γλωσσών σε όλα τα επίπεδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να βρείτε εργασία στις Κάτω Χώρες, εάν δημιουργήσετε ένα ευρύ επαγγελματικό δίκτυο, δεδομένου ότι οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας καλύπτονται άτυπα. Η ολλανδική αγορά εργασίας βασίζεται όλο και περισσότερο σε ευέλικτες μορφές εργασίας, με έναν στους τρεις εργαζομένους να είναι ανάδοχος, εποχιακός υπάλληλος, ελεύθερος επαγγελματίας ή να έχει προσληφθεί με σύμβαση μηδενικού ωραρίου ή μέσω γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης.

Ο δημόσιος Οργανισμός Απασχόλησης και Ασφαλίσεων (UWV) είναι μέλος του δικτύου EURES και παρέχει πολλές πληροφορίες στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα βουλγαρικά, τα πολωνικά και τα ρουμανικά στον δικτυακό τόπο του, στη διεύθυνση werk.nl. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για άδειες εργασίας, αιτήσεις εργασίας και άλλες απαραίτητες διατυπώσεις που αφορούν τη διαμονή στις Κάτω Χώρες.

Το EURES και o UWV δημοσιεύουν τις κενές θέσεις εργασίας στους δικτυακούς τόπους τους, στους οποίους μπορείτε επίσης να αναρτάτε το βιογραφικό σας σημείωμα αν αναζητάτε εργασία. Ο ιστότοπος του UWV περιλαμβάνει ιστοσελίδες με γενικές και εξειδικευμένες θέσεις εργασίας.

Οι αυθόρμητες αιτήσεις προς τις επιχειρήσεις είναι πολύ διαδεδομένες στις Κάτω Χώρες. Αν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε σε μια συγκεκριμένη εταιρεία, μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα μαζί με συνοδευτική επιστολή, χωρίς να περιμένετε τη δημοσίευση κενής θέσης.

Αν και τα αγγλικά χρησιμοποιούνται ευρέως, θα πρέπει να μιλάτε λίγα ολλανδικά για να έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να βρείτε δουλειά. Οι υπάλληλοι του EURES στον UWV μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη σχολή.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

UWV

werk.nl

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε υπαλλήλους του EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω

27/06/2019

σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.