• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας

Νεαρή Ισπανίδα νοσηλεύτρια ακολουθεί το όνειρό της στη Γερμανία

Η 19χρονη Nerea Gomis Sanchez από την Ισπανία αντιμετωπίζει με ζέση την πρόκληση να εργαστεί στον τομέα της περίθαλψης στην πόλη Kassel της κεντρικής Γερμανίας.
Picture

Η μετοίκηση στο εξωτερικό ήταν μεγάλη απόφαση για εκείνη και την οικογένειά της, όμως το πρόγραμμα Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES (YfEj) τη στήριξε καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Ο πατέρας μου είναι τεχνίτης, αλλά είναι άνεργος πολύ καιρό τώρα», λέει η Nerea. «Η μητέρα μου εργαζόταν σε ξενοδοχείο μέχρι πριν από δύο χρόνια που απολύθηκε. Έκτοτε είναι άνεργη και, συνεπώς, το οικογενειακό εισόδημα είναι ιδιαίτερα χαμηλό.»

Όταν τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η Nerea ειδικεύτηκε στη φροντίδα μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων. Παρότι γνώριζε ότι οι ευκαιρίες εργασίας στον συγκεκριμένο τομέα επαγγελματικής ειδίκευσης δεν ήταν ιδιαίτερα καλές, η δουλειά της την ικανοποιούσε και της άρεσε.

«Έστειλα το βιογραφικό μου σε γηροκομεία και σε ιδρύματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά δεν προέκυψε ούτε μία συνέντευξη για εργασία», δηλώνει. «Οι περισσότεροι απόφοιτοι της σχολής μας εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή σε σπίτια. Οι αποδοχές είναι πολύ χαμηλές και δεν ήθελα να είμαι το τρίτο άνεργο μέλος της οικογένειας.»

Η Nerea έμαθε για το πρόγραμμα YfEj μέσω της σχολής της. Η κοντινότερη σχολή γλωσσών που συνεργαζόταν με τον Γερμανό εργοδότη Arbeiterwohlfahrt (AWO), μια επιχείρηση παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, βρισκόταν στην πόλη Alicante, 170 χλμ. μακριά από την Βαλένθια όπου έμενε η Nerea. Με τις πρακτικές συμβουλές και την οικονομική στήριξη του EURES, η Nerea κατάφερε να ενταχθεί στο πρόγραμμα.

«Η οικογένειά μου στήριξε την απόφασή μου, αλλά δεν ήταν εύκολο», δηλώνει. «Για να παρακολουθήσω τα μαθήματα γλώσσας στο Alicante έπρεπε να νοικιάσω δωμάτιο και, επιπλέον, χρειαζόμουν κάποια χρήματα για να ζήσω. Τα πλήρωσαν όλα οι γονείς μου. Τώρα, θέλω να φροντίζω μόνη μου τον εαυτό μου. Αυτό είναι το βασικό μου κίνητρο. Το πρόγραμμα με την AWO είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Θέλω να εξελιχθώ επαγγελματικά και εδώ μου δίνεται η ευκαιρία. Εάν μάλιστα μπορώ να εργάζομαι και να κερδίζω αρκετά χρήματα για να ζω αξιοπρεπώς, ακόμη καλύτερα.»

Όπως δηλώνει η Nerea, απολαμβάνει την καινούργια της ζωή και τις προκλήσεις που κρύβει. «Μου αρέσει η δουλειά μου στην AWO και με ενδιαφέρει η γλώσσα και ο πολιτισμός της νέας μου χώρας. Το σημαντικότερο, πάντως, είναι ότι είμαι ανεξάρτητη και βγάζω πια τα δικά μου χρήματα.»

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES

Arbeiterwohlfahrt (AWO)

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω

09/07/2018

<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας
 
σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.