Άρθρα επικαιρότητας


Συγκρατήστε αυτή την ημερομηνία: Εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων

Πρόσκληση προς όλους τους φερέλπιδες ζαχαροπλάστες, στελέχη πωλήσεων και προγραμματιστές. Είτε βρίσκεστε στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας σας είτε ονειρεύεστε μια στροφή στην επαγγελματική σας πορεία, αυτό το φθινόπωρο μάθετε περισσότερα για την κατάρτιση που χρειάζεστε προκειμένου να βρείτε την ιδανική εργασία - ακόμα και αν δεν είστε απολύτως βέβαιοι για την πορεία που θέλετε να ακολουθήσετε.
Picture

Έπειτα από την επιτυχημένη πρώτη έκδοση του προηγούμενου έτους, τον Νοέμβριο επιστρέφει η Εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γεμάτη συνέδρια, ημερίδες ανοικτής προσέλευσης, διαγωνισμούς και πολλά άλλα.

 

Σκοπός της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου, είναι να παρουσιάσει τη δύναμη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, και το πώς μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ένταξη, τόνωση της αυτοπεποίθησης και επίτευξη πιο ικανοποιητικής σταδιοδρομίας.

 

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων στην ΕΕ και σε συνεργαζόμενες χώρες κατά τις εβδομάδες πριν από τη μεγάλη εκδήλωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με ειδικούς σχετικά με εξατομικευμένα σεμινάρια, προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης και άσκησης, μαθητείες και εκπαίδευση στον χώρο εργασίας, τα οποία συνδυάζουν θεωρητική και πρακτική εξάσκηση και τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους.

 

Οι δραστηριότητες της Εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων του προηγούμενου έτους περιλάμβαναν τον διαγωνισμό EuroSkills στο Gothenburg της Σουηδίας, στον οποίο συμμετέχοντες ηλικίας κάτω των 25 ετών διαγωνίζονταν σε πρακτικές ασκήσεις που αφορούσαν τους τομείς μεταφοράς και εφοδιαστικής, παραγωγής και μηχανικής, κατασκευής και οικοδομικής τεχνολογίας, δημιουργικών τεχνών και μόδας, καθώς και πληροφορικής και επικοινωνιών.

 

Το δε Cedefop, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, διοργάνωσε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας. Παραμείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το φετινό πρόγραμμα.

 

Σπουδαστές, γονείς, εταιρείες, επιχειρηματικές οργανώσεις, κοινωνικοί εταίροι, πάροχοι προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, επαγγελματικές ενώσεις, σύμβουλοι σταδιοδρομίας, δημόσιες αρχές και το ευρύ κοινό καλούνται να συμμετέχουν.

 

Η επαγγελματική κατάρτιση ανοίγει ορίζοντες σε διάφορους κλάδους, από τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική έως την υγειονομική περίθαλψη και τα οικονομικά, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Προσφέρει ευκαιρίες σε άτομα κάθε ηλικίας, σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής τους ανάπτυξης, και τα βοηθά να εξελίξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, προετοιμάζοντάς τα ώστε να μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε στον κόσμο. Η διά βίου μάθηση επίσης ενισχύει την κοινωνική ένταξη, την πολυμορφικότητα και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Δικτυακός τόπος για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων

Δικτυακός τόπος για τον διαγωνισμό EuroSkills

Δικτυακός τόπος του Cedefop, του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης

Τι είναι η ΕΕΚ και γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει;

 

Διαβάστε περισσότερα:

 

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

 

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες του EURES

 

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

 

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

 

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

 

Το EURES στο Facebook

 

Το EURES στο Twitter

 

Το EURES στο LinkedIn

 

Το EURES στο Google+

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.

05/10/2017

<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας
 
σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.