• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας

Πολλές και υψηλής ποιότητας θέσεις εργασίας στη σλοβακική έκθεση για την απασχόληση.

Κρουαζιερόπλοια και κατασκευαστικές εταιρείες από όλη την ήπειρο υποδέχονται νέους εργαζόμενους από τη Σλοβακία χάρη στην Ευρωπαϊκή Ημερίδα Εργασίας.
Picture

Πάνω από 200 εγχώριοι και αλλοδαποί εκθέτες συμμετείχαν τον Απρίλιο στην Job Expo 2017 στη Nitra της Σλοβακίας· 50 από αυτούς συμμετείχαν στο περίπτερο των Ευρωπαϊκών Ημερών Απασχόλησης και προσέφεραν ευκαιρίες εργασίας στο εξωτερικό. Μεταξύ των εκθετών ήταν εργοδότες, εκπρόσωποι ιδιωτικών γραφείων απασχόλησης και δικτύων ενημέρωσης της ΕΕ που εδρεύουν στη Σλοβακία. Συμμετείχαν επίσης σύμβουλοι του EURES από 10 χώρες.

 

Ο Serge Terburg είναι περιφερειακός διευθυντής του ομίλου Alertec για τις νότιες περιοχές στις Κάτω Χώρες, ο οποίος ειδικεύεται στις προσλήψεις σε τεχνικούς και κατασκευαστικούς κλάδους. «Το EURES μας επιφύλαξε πολύ θερμή υποδοχή», δήλωσε. «Μιλήσαμε με πολλούς αιτούντες εργασία και οι πρώτοι που προσλήφθηκαν έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται στους πελάτες μας.» Μείναμε πολύ ικανοποιημένοι, και εμείς αλλά και οι πελάτες μας, τόσο από τα υψηλά προσόντα των σλοβάκων εργαζομένων όσο και από το πόσο καλά γνωρίζουν την αγγλική γλώσσα.

 

Ο Stefan Liebig, διευθύνων σύμβουλος του σλοβακικού γραφείου εύρεσης εργασίας Backup, εξέφρασε και αυτός την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα. «Τρεις από τους υποψηφίους μας προσλήφθηκαν σε γνωστό κρουαζιερόπλοιο ποταμού και είναι ικανοποιημένοι με την καινούργια τους θέση» μας λέει. «Επιπλέον, τέσσερις από τους υποψηφίους έχουν κληθεί σε δεύτερη συνέντευξη από τη γερμανική εταιρεία κρουαζιερών ποταμού A-Rosa. Όσον αφορά τις θαλάσσιες κρουαζιέρες, είμαστε στη φάση της προετοιμασίας της σύμβασης τριών υποψηφίων. Συνολικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι η συμμετοχή μας ήταν επιτυχημένη και μπορέσαμε να προσεγγίσουμε πιθανούς πελάτες.»

 

Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, 6.500 άτομα επισκέφθηκαν το περίπτερο για τις Ευρωπαϊκές Ημερίδες Εργασίας για να ζητήσουν πληροφορίες για θέματα εργασίας στο εξωτερικό. Στους εκθέτες περιλαμβάνονταν σύμβουλοι του EURES από την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία,, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία και τη Λιθουανία.

 

Ο σύμβουλος του EURES Σουηδίας Olof Person αναφέρει: «Μέσω της έκθεσης βρήκαμε τους πλέον κατάλληλους υποψηφίους για τη σουηδική αγορά.» Λαμβάνουμε υπόψη όχι μόνο τον αριθμό των υποψηφίων αλλά και την ποιότητα. Συνάντησα μάλιστα κάποιους υποψηφίους που μιλούσαν λίγα σουηδικά, πράγμα που δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Με μεγάλη χαρά θα ξανασυμμετάσχουμε του χρόνου.»

 

Η Annabelle Schmitt, σύμβουλος του EURES με έδρα το Dortmund, δήλωσε: «Τα περισσότερα από τα άτομα που αναζητούσαν εργασία με τα οποία μιλήσαμε — τουλάχιστον πενήντα με εξήντα — ενδιαφέρονταν για τον κλάδο της φιλοξενίας. Εκτός από τους τομείς όπου παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού, όπως η υλικοτεχνική υποστήριξη, οι κατασκευές και η ΤΠ, συμμετείχαν επίσης αρκετοί εκπαιδευτικοί με άριστες γνώσεις γερμανικών που ήθελαν να εργαστούν στη Γερμανία, ένας χημικός εργαστηρίου και μία νηπιαγωγός. Θα έρθουμε σε επαφή με όλους τους υποψηφίους που μας έδωσαν τα βιογραφικά τους και θέλουμε να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες τους να βρουν δουλειά.»

  

Οι εκθέτες πρόσφεραν συνολικά 4.258 θέσεις εργασίας, κυρίως στους τομείς των κατασκευών, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της φιλοξενίας, καθώς και σε επαγγέλματα όπως όπως αυτά του ξυλουργού, του μεταλλουργού, του συγκολλητή, του χειριστή και του οδηγού. Η προσφορά θέσεων εργασίας σε κρουαζιερόπλοια σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν η καινοτομία της φετινής έκθεσης.

 

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της έκθεσης, οι αλλοδαποί εργοδότες πραγματοποίησαν 435 συνεντεύξεις με άτομα που αναζητούσαν εργασία και σχεδιάζουν να προσλάβουν 294 επιτυχόντες υποψηφίους. Στην επιστολή που απηύθυνε στους εκθέτες μετά την εκδήλωση, ο εθνικός συντονιστής του EURES της Σλοβακίας Matúš Caban αναφέρει το εξής: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η φετινή έκθεση για την απασχόληση σας βοήθησε να βρείτε τους κατάλληλους υποψηφίους για τις κενές θέσεις και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην έκθεση του επόμενου έτους!»

 

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

 

Job Expo 2017

Όμιλος Alertec

Σλοβακικό γραφείο εύρεσης εργασίας Backup

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

 

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

 

Διαβίωση και εργασία στις χώρες EURES

 

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

 

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

 

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

 

Το EURES στο Facebook

 

Το EURES στο Twitter

 

Το EURES στο LinkedIn

 

Το EURES στο Google+

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.

28/06/2017

<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας
 
σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.