• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας

Νέα υπηρεσία μίας στάσης για την παροχή προσωπικών συμβουλών σε θέματα σταδιοδρομίας ανοίγει στις Βρυξέλλες

Ένα νέο κέντρο παροχής καθοδήγησης σε θέματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στις Βρυξέλλες παρέχει υπηρεσία μίας στάσης σε φοιτητές, άτομα που αναζητούν εργασία και εργαζόμενους που ενδιαφέρονται για εργασία ή επιμόρφωση.
Picture

Η λειτουργία του κέντρου «Cité des Métiers – Beroepenpunt» εγκαινιάστηκε επίσημα στις 23 Απριλίου 2018 παρουσία πολλών εξεχουσών προσωπικοτήτων όπως, μεταξύ άλλων, της κ. Marianne Thyssen, Επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας Εργατικού Δυναμικού.

Το κέντρο στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου Astro Tower, όπου εδρεύει επίσης η Actiris, η δημόσια υπηρεσία απασχόλησης των Βρυξελλών που λειτουργεί ως Γραφείο Συντονισμού EURES για την περιφέρεια, καθώς και άλλοι εταίροι του κέντρου, όπως η VDAB (η δημόσια υπηρεσία απασχόλησης της Φλάνδρας) και η Tracé (μέσω της υπηρεσίας της Leerwinkel). Η Cité des Métiers – Beroepenpunt παρέχει, όπως και η Actiris, υπηρεσίες σε δύο γλώσσες, στη γαλλική και τη φλαμανδική.

Το νέο κέντρο λειτουργεί σε εγκαταστάσεις που υπερβαίνουν σε εμβαδόν τα χίλια τετραγωνικά μέτρα και προορίζεται αποκλειστικά για την παροχή συμβουλών και καθοδήγησης σε όσους αναζητούν πληροφορίες για τις διάφορες δυνατότητες που έχουν στο πλαίσιο της σταδιοδρομίας τους, είτε πρόκειται για σπουδές, επιμόρφωση, εργασία, έναρξη επιχείρησης ή μετακόμιση σε άλλη χώρα ή περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον κ. Marc Buvé, ο οποίος εργάζεται για την Actiris, σκοπός του νέου κέντρου είναι να παρέχει καθοδήγηση σε όλους τους επισκέπτες του ώστε να αναπτύσσει ο καθένας το προσωπικό του «σχέδιο» για την επαγγελματική του ζωή, προσαρμοσμένο στον σύγχρονο κόσμο της εργασίας.

Ο Marc εξηγεί περαιτέρω ότι μία από τις βασικές θεματικές ενότητες του κέντρου είναι η κινητικότητα, η οποία περιλαμβάνει τη διαπεριφερειακή, τη διεθνική και τη διεθνή κινητικότητα. Το κέντρο παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές, πληροφορώντας έτσι τους επισκέπτες για θέματα σπουδών, εργασίας ή πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης σε άλλη χώρα ή περιφέρεια. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να «τολμήσουν» να μετακομίσουν και λαμβάνουν συμβουλές για το πώς θα επωφεληθούν στο μέγιστο από την εμπειρία.

Υπάρχουν επίσης σχέδια για εκπαίδευση στη χρήση της ευρωπαϊκής πύλης για την επαγγελματική κινητικότητα του EURES και του διαδικτυακού τόπου της Actiris. Στις εγκαταστάσεις του κέντρου διατίθενται διάφορα βιβλία και ψηφιακοί πόροι, ενώ σύμβουλοι κινητικότητας της Actiris, οι οποίοι ανήκουν στο προσωπικό του EURES, είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των επισκεπτών.

Το κέντρο λειτουργεί ουσιαστικά ως κοινό έργο και συμβάλλει στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών των επισκεπτών του. Η ομάδα αποτελείται από συμβούλους της Actiris και της Bruxelles Formation, καθώς και από υπαλλήλους των υπηρεσιών VDAB και Tracé. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βαλονίας-Βρυξελλών καθώς και των φορέων Pôle académique de Bruxelles, Centre de validation des compétences, CEFA, Promotion sociale, EFP, SFPME και Worldskills Belgium.

Εάν μένετε στην περιφέρεια των Βρυξελλών και ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τις ευκαιρίες απασχόλησης, κατάρτισης, σπουδών και κινητικότητας, επισκεφθείτε το κέντρο σήμερα κιόλας! Η Cité des Métiers – Beroepenpunt βρίσκεται στη διεύθυνση Avenue de l’Astronomie 14, λίγα μόλις μέτρα από τον σταθμό του μετρό Madou. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ.: www.citedesmetiers.brussels

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Cité des Métiers – Beroepenpunt (στη γαλλική/φλαμανδική γλώσσα)

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω

10/09/2018

<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας
 
σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.