• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα Europass! Η προβολή των δεξιοτήτων, των προσόντων και της πείρας σας είναι πλέον εύκολη όσο ποτέ

Εδώ και πάνω από μια δεκαετία, το Europass έχει βοηθήσει εκατομμύρια Ευρωπαίων στη δημιουργία του βιογραφικού τους σημειώματος και στην παρουσίαση της επαγγελματικής τους πείρας σε πιθανούς εργοδότες. Την 1η Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε σε λειτουργία τη νέα και βελτιωμένη πλατφόρμα Europass. Προσφέρει σε άτομα που αναζητούν εργασία, καταρτίζονται ή εργάζονται, ένα σύνολο χρήσιμων εργαλείων που θα τα βοηθήσουν σε κάθε βήμα της σταδιοδρομίας τους και της διαδικασίας κατάρτισής τους.
Picture

Ακολουθεί σύντομη επισκόπηση των νέων δυνατοτήτων της πλατφόρμας Europass.

 

Ενιαίο ψηφιακό προφίλ

Μπορείτε να εγγραφείτε στην πλατφόρμα Europass και να δημιουργήσετε προφίλ όπου θα καταγράφονται οι δεξιότητες, τα προσόντα και η επαγγελματική σας πείρα. Ο λογαριασμός σας Europass διαθέτει προσωπική βιβλιοθήκη όπου μπορείτε να προσθέσετε αρχεία (π.χ. πιστοποιητικά, διπλώματα και εικόνες), ώστε οι πληροφορίες και τα έγγραφα που σας αφορούν να είναι διαθέσιμα σε μια ενιαία και ασφαλή τοποθεσία. Μπορείτε να κοινοποιήσετε το προφίλ σας σε εργοδότες, υπεύθυνους προσλήψεων ή και σε υπηρεσίες απασχόλησης για να λάβετε υποστήριξη σχετικά με τη σταδιοδρομία σας. Το προφίλ Europass υποστηρίζεται σε 29 γλώσσες.

 

Προσωποποιημένες προτάσεις εργασίας

Θα λαμβάνετε ειδικά προσαρμοσμένες προτάσεις εργασίας (μέσω του EURES), βάσει του επαγγελματικού σας ιστορικού, των ενδιαφερόντων και των δεξιοτήτων σας. Αυτό θα σας διευκολύνει στην αναζήτηση εργασίας, ενώ θα είστε σίγουροι ότι δεν θα χάσετε κάποια σχετική ευκαιρία εργασίας.

 

Προσωποποιημένες προτάσεις κατάρτισης

Οι ευκαιρίες για σπουδές, κατάρτιση και εύρεση νέων ευκαιριών μάθησης ανά την Ευρώπη είναι αναρίθμητες. Εάν αναζητάτε ευκαιρίες να ανανεώσετε τις δεξιότητές σας ή να αποκτήσετε νέες, το Europass παρέχει ειδικά προσαρμοσμένες προτάσεις για προγράμματα που ταιριάζουν με τις πληροφορίες του προφίλ σας.

 

Εύκολη δημιουργία βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής

Χάρη στον νέο, επιγραμμικό επεξεργαστή κειμένου μπορείτε να συντάξετε βιογραφικά σημειώματα και συνοδευτικές επιστολές για χρήση σε αιτήσεις εργασίας ή εγγραφής σε προγράμματα κατάρτισης. Ο επεξεργαστής κειμένου σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το προφίλ σας που έχετε καταχωρίσει στην πλατφόρμα Europass έτσι ώστε να επιλέγετε ποιες πληροφορίες επιθυμείτε να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας σημείωμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δημιουργείτε βιογραφικά σημειώματα που είναι προσαρμοσμένα στις θέσεις εργασίας για τις οποίες υποβάλετε υποψηφιότητα / αίτηση. Για μεγαλύτερη προβολή, μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε το βιογραφικό σας σημείωμα στο EURES.

 

Πληροφορίες και υποστήριξη

Μέσω της νέας πλατφόρμας Europass μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για θέματα μάθησης και εργασίας στην Ευρώπη, αλλά και για συνδέσμους με εθνικές υπηρεσίες και άρθρα σχετικά με σπουδές, κατάρτιση, εθελοντισμό, σχεδιασμό σταδιοδρομίας και εργασία στο εξωτερικό.

 

Διαπιστευτήρια εκπαίδευσης και κατάρτισης

Τα Ψηφιακά Διαπιστευτήρια Europassσας επιτρέπουν να λαμβάνετε και να διαβιβάζετε σε ψηφιακή μορφή πτυχία, διπλώματα και πιστοποιητικά από εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδρύματα κατάρτισης. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την άμεση αναγνώριση και κατανόηση κάθε μορφής δεξιοτήτων, καταργώντας τις διεργασίες που απαιτούν έγγραφα. Αυτήν τη στιγμή λειτουργεί πιλοτικά σε 18 χώρες, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεργάζεται με τις χώρες της ΕΕ για τη στήριξη της πλήρους εφαρμογής της.

 

Μάθετε περισσότερα για τις λειτουργίες της νέας πλατφόρμας Europass

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Νέα πλατφόρμα Europass

Δημιουργία προφίλ Europass

Δημιουργία βιογραφικού σημειώματος Europass

Δημιουργία συνοδευτικής επιστολής Europass

Εκπαίδευση στην Ευρώπη

Εργασία στην Ευρώπη

Ψηφιακά διαπιστευτήρια Europass

Τι νέο υπάρχει στο Europass

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε συμβούλους EURES

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω

24/07/2020

<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας
 
σημείωση

Τα άρθρα αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Το περιεχόμενό τους δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασία (ΈΛΑ) και Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον το EURES όσο και η ΈΛΑ δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των διαδικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.