• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας

Μάθημα ηλεκτρονικής μάθησης «Make It Work in Denmark»

Η ομάδα EURES Δανίας έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης, ώστε να βοηθήσει τα άτομα που αναζητούν εργασία στη σκανδιναβική αυτή χώρα να βρουν δουλειά.
Picture

Η αναζήτηση εργασίας – ιδίως σε άλλη χώρα – μπορεί να είναι δύσκολη διαδικασία. Στις αρχές Μαρτίου 2018, η ομάδα EURES Δανίας αποφάσισε να βοηθήσει τα άτομα που αναζητούν εργασία στη Δανία εγκαινιάζοντας το διαδικτυακό πρόγραμμα «Make It Work in Denmark».

Σχεδιασμένο να προσφέρει ιδέες, γνώσεις και συμβουλές για την εύρεση εργασίας στη Δανία, το πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης παρουσιάζεται στην αγγλική γλώσσα και αποτελείται από τέσσερις ενότητες:

1. Αναζήτηση εργασίας στη Δανία: τρόποι εύρεσης εργασίας, σύνταξης αίτησης και δημιουργίας βιογραφικού που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δανικών εταιρειών

2. Επικοινωνία με τις εταιρείες και μυστικά επιτυχίας μιας επαγγελματικής συνέντευξης: βέλτιστοι τρόποι επικοινωνίας με τις εταιρείες και παρουσίασης υποψηφίου σε συνέντευξη για θέση εργασίας

3. Αποτελεσματική χρήση του LinkedIn: τρόποι βελτιστοποίησης του προφίλ σας στο LinkedIn με σκοπό τη δικτύωση και την εύρεση θέσεων εργασίας

4. Γνωριμία με τη νοοτροπία στον χώρο εργασίας στη Δανία: πώς να συμπεριφερθείτε σε έναν χώρο εργασίας στη Δανία και πώς να αντιμετωπίζετε καταστάσεις με τις οποίες δεν είστε εξοικειωμένοι.

Στις ενότητες αυτές περιλαμβάνονται πραγματικές ιστορίες από άτομα από διάφορες χώρες που βρήκαν εργασία στη Δανία, διαδραστικές ασκήσεις, βίντεο σχετικά με διάφορα ζητήματα και πρακτικές ασκήσεις.

Η ευελιξία είναι βασικό στοιχείο του προγράμματος Make It Work in Denmark, το οποίο, χάρη στον διαδικτυακό του χαρακτήρα, είναι ένα εργαλείο μάθησης προσβάσιμο από παντού, μέσω φορητών συσκευών όπως tablet και smartphone. Η εγγραφή είναι ανοιχτή σε όλους και γίνεται σε συνεχή βάση, ώστε να μπορεί κανείς να ξεκινήσει το μάθημα όποτε το επιθυμεί. Οι ενότητες μπορούν να ολοκληρώνονται σε περισσότερες συνεδρίες και να ανοίγονται εκ νέου όποτε κανείς το επιθυμεί. Το μάθημα είναι επομένως μια διαρκής πηγή βοήθειας για τα άτομα που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας.

Περισσότερα από 170 άτομα από διάφορες χώρες έχουν ξεκινήσει μέχρι στιγμής το μάθημα και οι πρώτες αντιδράσεις είναι εξαιρετικά θετικές. «Διέτρεξα τις ενότητες και οφείλω να πω ότι είναι πολύ καλές!» λέει η Ágnes Kalmár, πολιτικός μηχανικός από την Ουγγαρία. «Αποτελούν πηγή απεριόριστων πληροφοριών και έμπνευσης· σίγουρα θα επανέρχομαι συχνά στο μάθημα».

Η Stacey, επαγγελματίας του τομέα της υγείας από την Αυστραλία που μένει στο Aarhus, συμφωνεί. «Βρήκα τις ενότητες πολύ ευχάριστες, ενδιαφέρουσες και ενημερωτικές. Οι προσφερόμενες πληροφορίες είναι χρήσιμες και παρουσιάζονται με εύληπτο τρόπο. Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι διαφορετικοί τρόποι παρουσίασης των πληροφοριών, καθώς έτσι διατηρείται το ενδιαφέρον του αναγνώστη σε όλες τις ενότητες».

Όσον αφορά το μέλλον, στόχος του EURES Δανίας είναι να ξεκινούν το μάθημα 600 άτομα κάθε χρόνο. Ο στόχος αυτός αναμένεται να επιτευχθεί το 2018, χάρη στην ήδη μεγάλη συμμετοχή, η οποία δείχνει σαφή ενθουσιασμό για τις συμβουλές και τις γνώσεις που μπορεί να προσφέρει το μάθημα στα άτομα που αναζητούν εργασία.

Αναζητάτε εργασία στη Δανία; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα ηλεκτρονικής μάθησης Make It Work in Denmark και τον τρόπο συμμετοχής σε αυτό; Δεν χρειάζεται παρά να δημιουργήσετε το προφίλ σας στον δικτυακό τόπο του Work in Denmark και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε!

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Δικτυακός τόπος του Work in Denmark

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ευρωπαϊκές ημερίδες για την απασχόληση

Drop’pin@EURES

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

Διαβίωση και εργασία στις χώρες EURES

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

Υπηρεσίες EURES για τους εργοδότες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

Προσεχείς διαδικτυακές εκδηλώσεις

Το EURES στο Facebook

Το EURES στο Twitter

Το EURES στο LinkedIn

Το EURES στο Google+

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω

12/04/2018

<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας
 
σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.