Άρθρα επικαιρότητας


Είστε 35 ετών ή μεγαλύτεροι; Είστε άνεργοι; Δώστε ώθηση στην καριέρα σας με τη βοήθεια του Reactivate

Η εργασία στο εξωτερικό δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που θέλουν να εκμεταλλευτούν την εμπειρία εργασίας και διαβίωσης σε άλλη χώρα πριν μεταβούν στο επόμενο στάδιο της επαγγελματικής τους πορείας (ενδιάμεση περίοδος) ή στους προσφάτως αποφοιτήσαντες. Το πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας της ΕΕ "Reactivate" έχει ως στόχο την υποστήριξη εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας που αναζητούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.
Picture

Το Reactivate απευθύνεται σε άνεργους και μακροχρόνια άνεργους που αναζητούν εργασία, καθώς και σε άτομα που επιθυμούν νέα σταδιοδρομία σε άλλη χώρα, ανεξαρτήτως του επιπέδου εκπαίδευσής τους και της προηγούμενης εργασιακής τους πείρας.

 

Το πρόγραμμα αποτελεί προέκταση του προγράμματος Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES, ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας στην ΕΕ που αφορά άτομα ηλικίας 18-35 ετών και εργοδότες. Το Reactivate, αντί να δώσει έμφαση στους νέους εργαζομένους επικεντρώνεται στα άτομα ηλικίας 35 ετών και άνω που επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ για να βρουν ευκαιρίες εργασίας, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας.

 

Το πρόγραμμα προσφέρει ειδικά προσαρμοσμένη υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης και αντιστοίχισης των δεξιοτήτων, περιλαμβανομένης της οικονομικής υποστήριξης για την κάλυψη εξόδων που απαιτούνται για την εκμάθηση της γλώσσας, την αναγνώριση προσόντων ή τη μετακίνηση στο εξωτερικό, ακόμη και της μετεγκατάστασης της οικογένειας.

 

Εκτός από τα άτομα που αναζητούν εργασία, το Reactivate μπορεί να βοηθήσει και εργοδότες, ιδίως τους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματίες αυτοί μπορούν να βοηθηθούν στην αναζήτηση εργαζομένων από άλλες χώρες για κενές θέσεις που είναι δύσκολο να καλυφθούν, ενώ μπορούν να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Reactivate για να λάβουν βοήθεια σχετικά με τη διαχείριση των προσφορών εργασίας και την αντιστοίχιση των δεξιοτήτων των υποψηφίων από την ΕΕ με τις απαιτήσεις των κενών θέσεων. Επίσης, το πρόγραμμα παρέχει οικονομική βοήθεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σχεδιάζουν προγράμματα ένταξης για τους νεοπροσληφθέντες εργαζομένους τους.

 

Ενδιαφέρεστε; Για να δείτε εάν εσείς ή η επιχείρησή σας είναι επιλέξιμη για υποστήριξη από το πρόγραμμα Reactivate, καθώς και για πληροφορίες επικοινωνίας, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο eures.europa.eu και επιλέξτε τον σύνδεσμο του Reactivate, στα δεξιά της αρχικής σελίδας.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν εργασία και σε εργοδότες από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.  Το πρόγραμμα ενδέχεται να μην εφαρμόζεται απευθείας σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά οι υπηρεσίες απασχόλησης που διαχειρίζονται το πρόγραμμα Reactivate μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα που αναζητούν εργασία και τους εργοδότες από οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ.

 

Φέρνοντας σε επαφή άτομα που αναζητούν εργασία με εργοδότες και, αντίστροφα, εργοδότες με άτομα που αναζητούν εργασία από κάθε γωνιά της ΕΕ, το Reactivate μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την επαγγελματική ευκαιρία που αναζητάτε, αλλά και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της ΕΕ.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Reactivate

Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES

Reactivate - Στοχευμένο πρόγραμμα κινητικότητας (φυλλάδιο)

Reactivate - Στοχευμένο πρόγραμμα κινητικότητας (οδηγός)

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

 

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

 

Συνθήκες Διαβίωσης και Εργασίας στις χώρες του EURES

 

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

 

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

 

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

 

Το EURES στο Facebook

 

Το EURES στο Twitter

 

Το EURES στο LinkedIn

 

Το EURES στο Google+

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.

27/07/2017

<< Επιστροφή στον κατάλογο επικαιρότητας
 
σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.