• Εκδηλώσεις

Άρθρα επικαιρότητας


Επιστροφή

300 ΜΜΕ βρίσκουν τους κατάλληλους συνεργάτες μέσω προγράμματος ανταλλαγής

Χάρη σε μια πιλοτική υπηρεσία αντιστοίχισης προσωπικού, η διασυνοριακή ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται σε ποικίλους κλάδους όπως, για παράδειγμα, η αισθητική, οι ΤΠ και οι νομικές υπηρεσίες, είναι πλέον γεγονός
Picture

Το πρόγραμμα MobiliseSME απευθύνεται σε ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να δημιουργήσουν νέες επαφές, αλλά και σε υπαλλήλους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης ενώ εργάζονται παράλληλα στο εξωτερικό.

 

“Πρόκειται για μια εμπειρία που μπορεί πραγματικά να δώσει ώθηση στην καριέρα των συμμετεχόντων προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μοναδικά προγράμματα κατάρτισης και να δημιουργήσουν επαφές τις οποίες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν επιστρέφοντας στην επιχείρηση της χώρας τους,” εξηγεί ο Stefan Moritz, διευθύνων σύμβουλος της European Entrepreneurs CEA-PME, του επικεφαλής εταίρου του έργου.

 

Οι επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο, ξεπερνούν τις 300, και οι ανταλλαγές πρόκειται να συνεχιστούν έως τα τέλη Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες αφού εγγράφηκαν στο πρόγραμμα, δημιούργησαν προφίλ και στη συνέχεια βρήκαν τη θέση που αντιστοιχεί καλύτερα στις ανάγκες τους με βάση την τοποθεσία, τη γλώσσα και του κλάδο που τους ενδιέφερε.

 

Ο Jim Deves, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ΤΠ, διευθύνει την εταιρεία TheRightClick.gr με έδρα την Ελλάδα. Το πρόγραμμα MobiliseSM του προσέφερε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναπτύξει το δίκτυό του και να ανταλλάξει γνώσεις με νέους ευρωπαίους εταίρους.

 

Ο Jim συνεργάστηκε με μια γερμανική εταιρεία, την CCVossel, και με μια εσθονική εταιρεία, την Nikitech, οι οποίες ειδικεύονται στην ανάπτυξη λύσεων ΤΠ. Ο Jim, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την Nikitech στο πλαίσιο άλλων έργων, πρότεινε την ανταλλαγή προσωπικού μεταξύ των εταιρειών. Επίσης, είναι πολύ χαρούμενος που μέσω του MobiliseSME βρήκε έναν νέο συνεργάτη, την CCVossel.

 

Στις αρχές Ιουνίου, η RightClick.gr φιλοξένησε τον Jaan Tohver από την Εσθονία, ειδικό στις εφαρμογές κινητών συσκευών και τον Vincent Petritz, προγραμματιστή στην εταιρεία CCVossel. Οι δύο επιστήμονες συνδύασαν την εμπειρογνωμοσύνη τους για να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τεχνολογίες ΤΠ και συζήτησαν σχετικά με τον τρόπο ανταλλαγής γνώσεων όσον αφορά τις μεθόδους και τις προσεγγίσεις εργασίας.

 

“Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο,” πρόσθεσε ο Jim. “Έμαθα νέα πράγματα βλέποντας πώς δουλεύουν άλλοι Ευρωπαίοι και πώς λειτουργεί ο κλάδος σε άλλες χώρες. Σήμερα, διαθέτουμε πλέον σημεία επαφής και σε αγορές άλλων χωρών, όπως η Εσθονία. Η εμπειρία που έζησα ήταν πραγματικά αντιπροσωπευτική του συνθήματος του έργου: Άνθρωποι σε κινητικότητα. Επιχειρήσεις σε κινητικότητα. Ευρώπη σε κινητικότητα.”

Ο Vincent, ο οποίος έμεινε επίσης ενθουσιασμένος από το πρόγραμμα, δηλώνει: “Εύχομαι όλοι μου οι συνάδελφοι να μπορέσουν να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία, να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια διαφορετική εργασιακή νοοτροπία. Για τον λόγο αυτό, ελπίζω ότι η πρωτοβουλία MobiliseSME θα συνεχίσει να υφίσταται ως μόνιμο πρόγραμμα".

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της ΕΕ για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI), το οποίο τελεί υπό την άμεση διαχείριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και συνενώνει τρία προγράμματα απασχόλησης: το EURES, το PROGRESS και το Μικροχρηματοδοτήσεις Progress.

 

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Δικτυακός τόπος MobiliseSME

European Entrepreneurs CEA-PME

TheRightClick.gr

CCVossel

Πρόγραμμα της ΕΕ για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI)

PROGRESS

Μικροχρηματοδοτήσεις Progress

 

Διαβάστε περισσότερα:

 

Αναζητήστε σύμβουλο EURES

 

Συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις χώρες EURES

 

Βάση αναζήτησης εργασίας EURES

 

Υπηρεσίες EURES για εργοδότες

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων EURES

 

Προσεχείς επιγραμμικές εκδηλώσεις

 

Το EURES στο Facebook

 

Το EURES στο Twitter

 

Το EURES στο LinkedIn

 

Το EURES στο Google+

 

Αποποίηση ευθύνης: Επισημαίνεται ότι τόσο το EURES όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων τρίτων που αναφέρονται παραπάνω.

 

12/07/2017

σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.