Άρθρα επικαιρότητας


Πρωτοπόρος έκθεση εργασίας του EURES στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σημειώστε την ημερομηνία στην ατζέντα σας! Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 θα διεξαχθεί έκθεση εργασίας αποκλειστικά στο Twitter και στο Facebook. Η καινοτόμος αυτή εκδήλωση που διοργανώνεται από το γραφείο EURES των Κάτω Χωρών είναι η πρώτη εκδήλωση αυτού του τύπου του δικτύου. Εάν επιτύχει, θα ανοίξει τον δρόμο για τη διοργάνωση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων από συναδέλφους σε άλλα γραφεία EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/10/2015


Μια λιθουανική κατασκευαστική εταιρεία μπόρεσε να καλύψει άμεσα και γρήγορα τις κενές θέσεις εργασίας της, χάρη στην υποστήριξη του EURES

Οι δουλειές της κατασκευαστικής εταιρείας Projektana, με έδρα το Kaunas της Λιθουανίας, πηγαίνουν πολύ καλά, παρά το ότι η εταιρεία λειτουργεί μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Το κύριο αντικείμενό της εταιρείας είναι η τοποθέτηση θεμελίων σε εργοτάξια στη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. Ο μεγάλος αριθμός έργων που αναλαμβάνει συνεπάγεται συχνά την πρόσληψη νέου προσωπικού, το οποίο η εταιρεία αναζητά σε διάφορες χώρες, προκειμένου να βρει τους εξειδικευμένους τεχνίτες που έχει ανάγκη. ΗProjektana αναγνωρίζει σαφέστατα το όφελος από τις προσλήψεις μέσω του δικτύου EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/09/2015


Moving to Denmark for work? The Workindenmark's Spouse Programme will help your partner find a job too

You don’t need to put your career on hold if your spouse is moving to Denmark for work, as Tiago Silva found when his wife was recruited as a psychiatrist in a Danish hospital. He made the most of Workindenmark Spouse Programme which offers coaching and advice to help partners into employment.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/09/2015


Greek nurse helping Alzheimer sufferer in Black Forest thanks to Your first EURES job

As the situation in Greece remains challenging finding work in some sectors is very difficult. Healthcare is one area that has been hard hit so nurse Kalliope Kazepi was glad to have the chance to develop her career by taking up a post in the Black Forest, Germany.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

15/09/2015


Εκπαίδευση στην τάξη, εξάσκηση στη δουλειά - το πρόγραμμα MobiPro έχει αποτέλεσμα

Φέτος, περισσότεροι από 100 νέοι από τη Βουλγαρία είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες επαγγελματικής κατάρτισης και εργασίας που προσέφερε το πρόγραμμα Job of my Life στη Γερμανία

Διαβάστε τη συνέχεια >>

10/09/2015


Εύρεση εργασίας στην πύλη EURES - αποτελεσματικότερη αναζήτηση, ευκολότερη χρήση

Η πύλη μας αλλάζει! Τα άτομα που αναζητούν εργασία χρησιμοποιώντας το εργαλείο «Εύρεση θέσης εργασίας» θα μπορούν σύντομα να αξιοποιήσουν μια ισχυρότερη μηχανή αναζήτησης και απλούστερη διεπαφή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/09/2015


Άσκηση, πρακτική, μαθητεία - ποιο σας ταιριάζει;

Αν είστε κάτω των 35 ετών και αναζητάτε εργασία, τότε το Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES και η νέα πύλη Drop'pin@EURES μάλλον είναι αυτό που χρειάζεστε. Χρησιμοποιώντας τα μπορείτε να βρείτε μια θέση εργασίας, άσκησης ή μαθητείας σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, καθώς και στη Νορβηγία και την Ισλανδία. Έχετε ξεκαθαρίσει όμως τη διαφορά μεταξύ ενός προγράμματος άσκησης και ενός προγράμματος μαθητείας; Και ποια η διαφορά τους με την πρακτική; Διαβάστε παρακάτω για να σας λυθούν οι απορίες!

Διαβάστε τη συνέχεια >>

04/09/2015


Οι σύμβουλοι EURES βοηθούν νεαρούς αποφοίτους να σταθμίσουν τις επιλογές τους

Οι απόφοιτοι στη Λετονία έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα αναζήτησης εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη χάρη στις δραστηριότητες των συμβούλων EURES, οι οποίοι πραγματοποιούν επισκέψεις στα σχολεία της χώρας για να μιλήσουν απευθείας με τους υποψήφιους εργαζομένους του αύριο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/09/2015


Οι δίγλωσσοι ομιλητές ενισχύουν τις γνωστικές ικανότητες του εγκεφάλου τους

Υπάρχουν προφανή οφέλη στο να μιλάει κανείς περισσότερες γλώσσες: αισθάνεται άνετα και οικεία σε περισσότερα μέρη, αυξάνει την απασχολησιμότητά του και μπορεί εύκολα να συνομιλεί με τους γύρω του. Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες, υπάρχουν και άλλα, κρυφά οφέλη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

28/08/2015


Ραντεβού εύρεσης εργασίας – Το EURES Λουξεμβούργου κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική θέση εργασίας

Αν αναζητάτε εργασία στον κλάδο της φιλοξενίας και μπορείτε να βρίσκεστε στο Mondorf les Bains στο Λουξεμβούργο στις 26 Οκτωβρίου 2015, τότε σημειώστε την ημερομηνία. Το EURES διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση εύρεσης εργασίας προκειμένου να σας φέρει σε επαφή με πιθανούς εργοδότες. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε όσους από εσάς αναζητάτε προσωπικό.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/08/2015σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.