Άρθρα επικαιρότητας


Νεαρή φαρμακοποιός από την Πορτογαλία αρχίζει νέα ζωή στη Σουηδία

Τόσα χρόνια σπουδών και ένα καλό πτυχίο δεν ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν στην Claudia Batalha, απόφοιτο της Φαρμακευτικής από την Πορτογαλία, μια θέση εργασίας που θα της επέτρεπε να ζει ανεξάρτητα από τους γονείς της. Όλα άλλαξαν όταν ο αδελφός της επισκέφθηκε την οικογένεια και της μίλησε για τις ευκαιρίες που υπήρχαν στο Λουξεμβούργο. Αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμά του και να αναζητήσει εργασία στην ΕΕ. «Συνειδητοποίησα ότι θα ήμουν πάντα Πορτογαλίδα, αλλά ότι ήμουν ταυτόχρονα και Ευρωπαία», λέει η Claudia.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/07/2016


Μια μικρής διάρκειας σύμβαση εργασίας στο εξωτερικό μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το βιογραφικό σας

Όταν η Brenda van de Klundert αποφοίτησε από το Haagse Hogeschool, θέλησε να βρει θέση εργασίας στην οποία θα αξιοποιούσε το πτυχίο της στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και θα της δινόταν η ευκαιρία να διευρύνει τους ορίζοντές της. Με αυτό το σκεπτικό προσέγγισε τον σύμβουλό EURES, Peter de Leede, με έδρα το Dordrecht στις Κάτω Χώρες, για να διερευνήσει τις πιθανές ευκαιρίες στο εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

19/07/2016


Καταξιωμένη συγγραφέας διευρύνει το κοινό της χάρη σε εκδήλωση του EURES

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Kajsa Gordan γράφει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων η κινεζική. Χάρη στις προσπάθειες της Wanna Spiridonidou, συμβούλου του EURES στη Σουηδία, η Kajsa έχει την ευκαιρία να δει το κοινό της να μεγαλώνει. Μόλις υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με έναν έλληνα εκδότη που παρακολούθησε την παρουσίασή της, και είναι φυσικά περιχαρής.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

15/07/2016


Κάνοντας απλά τα δύσκολα - μια υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου εξηγεί γιατί της αρέσει η δουλειά της

Για 11 χρόνια η Leonie de Krijger εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο στο Goes των Κάτω Χωρών, βοηθώντας τα άτομα που θα ήθελαν να εγκατασταθούν στη χώρα να βρουν εργασία. Από το πώς να υποβάλετε αίτηση για παροχές έως τον τρόπο αναγνώρισης των επαγγελματικών σας προσόντων, η Leonie και οι συνάδελφοί της εργάζονται για να σας απαλλάξουν από το άγχος της αναζήτησης εργασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

12/07/2016


Η εποχική εργασία στο επίκεντρο της ισπανικής Μεσογειακής Ημερίδας Εργασίας

Η Ημερίδα Εργασίας SOIB-EURES 2016 στις Βαλεαρίδες, που εστίασε στις εποχικές θέσεις εργασίας, προσέλκυσε χίλιους επισκέπτες και είχε ως αποτέλεσμα να προσφερθούν περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας στην περιοχή και στο εξωτερικό. Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι είχε γίνει εκ των προτέρων αντιστοίχιση των προφίλ των υποψηφίων με τις προσφερόμενες θέσεις, ενώ επιπλέον είχε προηγηθεί έγκαιρη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους δικτυακούς τόπους του EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/07/2016


Χρειάζεστε 130 νέους εργαζόμενους για την επιχείρησή σας; Το EURES Κάτω Χωρών αντεπεξήλθε στην πρόκληση

Η διαδικτυακή αλυσίδα επίπλων POCO, που εδρεύει στη Γερμανία, έχει πάνω από 100 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα. Έτσι, η απόφαση να ανοίξει ένα νέο κατάστημα στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Ενσέντε των Κάτω Χωρών, έμοιαζε πολύ λογικό επόμενο βήμα. Το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, που συνειδητοποίησε ότι θα χρειαζόταν τη βοήθεια ενός δικτύου ικανού να συμβάλει στη διασυνοριακή στελέχωση, επικοινώνησε με το EURES Γερμανίας, που τους έφερε σε επαφή με τον τοπικό σύμβουλο EURES στις Κάτω Χώρες, τον Wim Evers.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/07/2016


Στο αναμορφωμένο EURES, προτεραιότητά μας είναι η δική σας επιτυχία

Το δίκτυο EURES αναμορφώνεται από σύστημα παροχής πληροφοριών και υποστήριξης σε έναν πολύ πιο ενεργό οργανισμό με έμφαση στην αποτελεσματικότητα. Η επιτυχία σας είναι και δική μας επιτυχία. Διαβάστε στη συνέχεια τους τρόπους με τους οποίους το EURES εστιάζει τις υπηρεσίες του στη βελτίωση της αντιστοίχισης των δεξιοτήτων των ατόμων που αναζητούν εργασία με τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, της εύρεσης εργασίας και της πρόσληψης προσωπικού.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/07/2016


Διαγωνισμός φωτογραφίας στο Facebook #EUinmyregion – μην χάνεις καιρό!

Κάθε χρόνο η ΕΕ επενδύει χρήματα σε χιλιάδες περιφερειακά έργα: σίγουρα ένα από αυτά βρίσκεται κοντά σου! Αιχμαλώτισέ το στον φωτογραφικό σου φακό και μπορεί να κερδίσεις ένα δωρεάν ταξίδι στις Βρυξέλλες και ένα σεμινάριο φωτογραφίας. Πάρε μέρος στον διαγωνισμό #EUinmyregion και μπορεί να είσαι εσύ ο νικητής.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

28/06/2016


Πρόκειται να περάσετε από συνέντευξη; Νιώθετε άβολα όταν πρέπει να προβάλετε τον εαυτό σας; Βρείτε άλλο τρόπο να εντυπωσιάσετε τον υπεύθυνο της συνέντευξης.

Οι υπεύθυνοι της συνέντευξης ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με το τι έχετε κάνει και όχι για την ικανότητά σας να πείθετε. Εάν το να προβάλετε τον εαυτό σας σας κάνει να νιώθετε άβολα και όλες οι σχετικές συμβουλές σάς προκαλούν νευρικότητα, μην αποθαρρύνεστε. Υπάρχει μια άλλη προσέγγιση που μπορεί να είναι αποδοτική στη διάρκεια των λίγων πολύτιμων λεπτών της συνέντευξης.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

24/06/2016


Σύμβουλος EURES παρέχει αποτελεσματικές λύσεις χάρη στη μακροχρόνια επαφή του με εργοδότη από τη Βουλγαρία

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Erdal Egin, σύμβουλος EURES από τις Κάτω Χώρες βοηθά συστηματικά την Euroccor, διεθνή επιχείρηση με έδρα στη Βουλγαρία, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη από άτομα που μιλούν την ολλανδική γλώσσα. Στο πλαίσιο της καθημερινής του εργασίας, η οποία έγκειται στην παροχή βοήθειας σε άτομα που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, ο Erdal βοήθησε την Euroccor να προσλάβει περίπου 30 άτομα από το 2012.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/06/2016σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.