Άρθρα επικαιρότητας


Ημερίδες για την απασχόληση: αξιοποιήστε τον χρόνο σας στο μέγιστο

Βρήκατε μια ημερίδα για την απασχόληση που θέλετε να παρακολουθήσετε και ολοκληρώσατε τη διαδικασία εγγραφής (εάν απαιτείται). Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Ενδεχομένως θεωρείτε ότι μια απλή επίσκεψη στην ημερίδα είναι αρκετή. Ωστόσο, για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από την εκδήλωση και για να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας, ίσως είναι καλή ιδέα να κάνετε μια προεργασία...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/06/2017


Η Σουηδία προσκαλεί Έλληνες επαγγελματίες στον χώρο της υγείας να μεταβούν στον Βορρά

Μια επιτυχημένη ιδέα απασχόλησης ενθαρρύνει τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για τη Σουηδία. Η Σουηδική Εβδομάδα που διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο διοργανώνεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει μακρά ιστορία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/06/2017


Μια ημερίδα για την απασχόληση σε απόσταση ενός μόνο κλικ: Ταλέντα του τομέα ΤΠ από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή επιγραμμική ημερίδα για την απασχόληση που διοργανώθηκε στην Ιρλανδία

Φανταστείτε για μια στιγμή ότι αναζητάτε εργασία, διαθέτετε εμπειρία στο λογισμικό/ΤΠ ή δεξιότητες παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και επιδιώκετε να εξελιχτείτε επαγγελματικά. Πού θα αναζητούσατε νέες ευκαιρίες; Μάλλον όχι ξεφυλλίζοντας φυλλάδια σε κάποια ημερίδα για την απασχόληση. Το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιούσατε το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς σας, αν όχι όλη, στο παντοδύναμο διαδίκτυο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/06/2017


Λίγα λόγια για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Την περίοδο 2007-2014, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στήριξε περίπου 10 εκατομμύρια Ευρωπαίους να βρουν εργασία. Φέτος, με αφορμή τον εορτασμό της 60ής επετείου από την ίδρυση του Ταμείου, είναι η κατάλληλη στιγμή για εμβάθυνση στον τρόπο δράσης του, στις διαθέσιμες μορφές στήριξης, καθώς και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε…

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/06/2017


Ο απόλυτος οδηγός δικτύωσης

Η δικτύωση αφορά κυρίως στη δημιουργία σχέσεων, την κοινοποίηση της παρουσίας σας και την πρόσβαση σε ευκαιρίες για τις οποίες πιθανόν να μην είχατε ενημερωθεί κατά τη διάρκεια μιας τυπικής επιγραμμικής αναζήτησης θέσης εργασίας. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη, ιδίως όταν πρόκειται για παρακολούθηση εκδήλωσης δικτύωσης και, για τον λόγο αυτό, διαχωρίσαμε τη διαδικασία σε τρία βασικά βήματα ώστε να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε, να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας και να επωφεληθείτε στο μέγιστο από αυτήν την εμπειρία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/06/2017


Επαναπατρισμός: Η ζωή των Πολωνών που επιστρέφουν στην πατρίδα τους έγινε πολύ πιο εύκολη

Οι άνθρωποι έχουν την φυσική τάση να ταξιδεύουν, να μετακινούνται και να ανανεώνονται. Ας το αποδεχτούμε, η αδιάκοπη κινητικότητα είναι ένα από τα υποπροϊόντα του ολοένα και περισσότερο παγκοσμιοποιημένου κόσμου. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πρόσφατα έχει ξεκινήσει να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Σήμερα, όλο και περισσότεροι Πολωνοί που διαμένουν στο εξωτερικό αρχίζουν να κάνουν σχέδια επαναπατρισμού. Παρόλο που πριν από 15 χρόνια πολλοί Πολωνοί άφηναν την πατρίδα τους για πιο εύφορους τόπους, σήμερα πολλοί αναζητούν δουλειά πίσω στην Πολωνία. Παλαιότερα, η ερώτηση ήταν γιατί. Σήμερα, η ερώτηση είναι μόνο πότε...

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/06/2017


Η Actiris διαδίδει τα καλά νέα για την πρώτη σου εργασία μέσω του EURES στις Βρυξέλλες

Τον Δεκέμβριο του 2016, οι συνεργάτες του EURES στην Actiris βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών για να προωθήσουν το πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας «Η πρώτη σου εργασία μέσω του EURES». Η Actiris International είναι το διεθνές τμήμα της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης των Βρυξελλών και μια από τις εταίρους που στηρίζουν το έργο του EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/06/2017


Τι μπορεί να κάνει η δικτύωση για μένα;

Οι δεξιότητες και η εμπειρία είναι ουσιαστικό κομμάτι κάθε επιτυχημένης καριέρας. Καθώς, όμως, οξύνεται ο ανταγωνισμός για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον σύγχρονο κόσμο μας, το παλιό ρητό «Σημασία δεν έχει τι ξέρεις, αλλά ποιόν ξέρεις» αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Η δικτύωση μπορεί να σας δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να σας βοηθήσει να ανοίξετε πόρτες που ίσως δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

30/05/2017


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

24/05/2017


Η τύχη είναι με το μέρος των θαρραλέων: η ιστορία ενός ρουμάνου έμπορου αυτοκινήτων στη Σουηδία

Δεν είναι ποτέ αργά για να ξαναρχίσετε μια νέα καριέρα στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση, ο Nicolae Cazanescu αυτό φαίνεται να πιστεύει. Όταν, μετά από 17 χρόνια καριέρας στην πώληση αυτοκινήτων συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή, στράφηκε στο EURES της Ρουμανίας για να τον βοηθήσει να βρει δουλειά στο εξωτερικό. Και σε διάστημα μόλις 2 μηνών, έχει κιόλας μια ιστορία να μας διηγηθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/05/2017


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.