Άρθρα επικαιρότητας


Οι δίγλωσσοι ομιλητές ενισχύουν τις γνωστικές ικανότητες του εγκεφάλου τους

Υπάρχουν προφανή οφέλη στο να μιλάει κανείς περισσότερες γλώσσες: αισθάνεται άνετα και οικεία σε περισσότερα μέρη, αυξάνει την απασχολησιμότητά του και μπορεί εύκολα να συνομιλεί με τους γύρω του. Σύμφωνα όμως με πρόσφατες έρευνες, υπάρχουν και άλλα, κρυφά οφέλη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

28/08/2015


Ραντεβού εύρεσης εργασίας – Το EURES Λουξεμβούργου κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική θέση εργασίας

Αν αναζητάτε εργασία στον κλάδο της φιλοξενίας και μπορείτε να βρίσκεστε στο Mondorf les Bains στο Λουξεμβούργο στις 6 Οκτωβρίου 2015, τότε σημειώστε την ημερομηνία. Το EURES διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση εύρεσης εργασίας προκειμένου να σας φέρει σε επαφή με πιθανούς εργοδότες. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και σε όσους από εσάς αναζητάτε προσωπικό.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/08/2015


Ευρωπαϊκές Ημερίδες Εργασίας – πώς να κάνετε την πρώτη συνάντηση να στεφθεί με επιτυχία!

Εκθέσεις σταδιοδρομίας και εκθέσεις εργασίας, ραντεβού εύρεσης εργασίας και εν τάχει συνεντεύξεις – εργοδότες και άτομα που αναζητούν εργασία ρίχνονται στον στίβο των προσλήψεων με έναν κοινό στόχο: την αντιστοίχιση των υποψηφίων με τις κατάλληλες θέσεις εργασίας. Πώς όμως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τα λίγα λεπτά που έχετε στη διάθεσή σας για να ξεχωρίσετε;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/08/2015


Το EURES βοηθάει ζευγάρι Ιταλών να μετεγκατασταθούν μαζί στη Σουηδία

Ένα νέο ξεκίνημα σε μια άλλη χώρα είναι συναρπαστικό, αλλά αποτελεί και πρόκληση – νέα δουλειά, νέα γλώσσα, νέα κουλτούρα. Όταν όμως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις πίσω τον σύντροφό σου, η απόφαση μπορεί να είναι δύσκολη. Το EURES Ιταλίας και το EURES Σουηδίας βοήθησαν ένα ζευγάρι από την Ιταλία να βρουν μαζί εργασία, εξασφαλίζοντας έτσι το κοινό τους μέλλον.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

11/08/2015


Γνωρίστε νέα άτομα, εμπλουτίστε το βιογραφικό σας και διασκεδάστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μαθαίνοντας μια νέα γλώσσα

Είστε από τους τυχερούς που έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες καλοκαιριών διακοπών, έχουν περάσει περίπου οι μισές και έχετε ξεκινήσει να βαριέστε λιγάκι; Γιατί δεν αξιοποιείτε εποικοδομητικά αυτό το διάστημα για να μάθετε μια νέα γλώσσα;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/08/2015


Ποιες γνώσεις μπορεί να σου προσφέρει ένας σύμβουλος με εμπειρία σχεδόν 30 χρόνων;

Για σχεδόν 30 χρόνια η Cindy Sijmonsma παρείχε συμβουλές για την εύρεση εργασίας σε οποιοδήποτε τομέα, οπουδήποτε. Η Cindy αποτελεί ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα συμβούλου EURES: αφοσιωμένη, ενθουσιώδης και πάντα πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια σε άτομα που επιθυμούν να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον. «Ο πολιτισμός και η κουλτούρα ενός λαού είναι πολλά περισσότερα από τα βιβλία και τη μουσική», αναφέρει. «Είναι ο τρόπος που τρώμε στο μεσημεριανό διάλειμμα, ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε».

Διαβάστε τη συνέχεια >>

28/07/2015


Από το σενάριο στην οθόνη – σουηδοί σεναριογράφοι ανακαλύπτουν αν οι ιδέες τους έχουν προοπτική

Τον Ιούνιο, δώδεκα σεναριογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε παραγωγούς στο Βερολίνο. Στην τρίτη εκδήλωση αυτού του είδους που πραγματοποιείται στη Γερμανία, η οποία διοργανώθηκε από τη Wanna Spiridonidou, σύμβουλο EURES στη Σουηδία, οι συγγραφείς ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου και περιέγραψαν τα σενάριά τους κατά τη διάρκεια παρουσίασης.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

24/07/2015


Δύο νέοι από την Ιταλία διηγούνται στο YouTube για ποιο λόγο διάλεξαν το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»

Ο Fabio Bertollini και η Agata Murgano είναι δύο νέοι από την Ιταλία που αξιοποιούν πλήρως τις ευκαιρίες για καριέρα με τη βοήθεια του προγράμματος «η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES». Οι εμπειρίες τους παρουσιάζονται σε δύο βίντεο στο YouTube που αναρτήθηκαν πρόσφατα. Διαβάστε παρακάτω γιατί επέλεξαν το πρόγραμμα και τι τους προσέφερε.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/07/2015


EURES – συντονισμένη προσέγγιση για να βρείτε δουλειά και να παραμείνετε σε αυτήν

Με τη βοήθεια του EURES, η Παναγιώτα Δομέστιχου προσλήφθηκε στη Φινλανδία ως βοηθός νοσηλεύτρια. Αυτή ήταν άλλωστε η θέση που ανταποκρινόταν στην ειδίκευση την οποία είχε λάβει στην Ελλάδα. Όμως έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα: έξι μήνες μετά την πρόσληψή της, οι εργοδότες της την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να υποβάλει περισσότερα δικαιολογητικά. Τότε ήταν που χρειάστηκε η παρέμβαση του EURES και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/07/2015


Ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα IT για Φινλανδούς που σκέφτονται να μετεγκατασταθούν στη Σουηδία

Η Σουηδία χρειάζεται ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής, των υπολογιστών και της τεχνολογίας. Ορισμένοι εργοδότες διαπιστώνουν ότι η Φινλανδία θα μπορούσε να είναι το κατάλληλο μέρος για να αναζητήσουν υποψήφιους, καθώς οι ανακατατάξεις στη Nokia οδήγησαν στην απόλυση πολλών επαγγελματιών. Οι σύμβουλοι EURES και στις δυο χώρες είναι στη διάθεση των ατόμων που αναζητούν εργασία ώστε να τους βοηθήσουν να βρουν εργοδότες και να πάρουν τη μεγάλη απόφαση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/07/2015σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.