Άρθρα επικαιρότητας


«Είναι απαραίτητο να μιλάω νορβηγικά;»

Τα τελευταία χρόνια η κομητεία Rogaland στη Νορβηγία έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμό απασχόλησης. Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχεται η υπηρεσία υποστήριξης (helpdesk) του EURES του Rogaland είναι η εξής: «Είναι απαραίτητο να μιλάω νορβηγικά για να μπορώ να εργαστώ στη Νορβηγία;»

Διαβάστε τη συνέχεια >>

31/03/2014


«Η αναζήτηση νέου υπαλλήλου μέσω του δικτύου EURES έχει πολλά πλεονεκτήματα»

Η ιρλανδική μεταφραστική εταιρεία The Loc People ενδιαφερόταν να ενσωματώσει στην ομάδα των εσωτερικών μεταφραστών της άτομα με μητρική γλώσσα την ολλανδική. Εντυπωσιάστηκαν με το εύρος των δυνατοτήτων και συμβουλών που προσφέρει το EURES, ενώ βρήκαν αυτό που έψαχναν στο πρόσωπο του νεαρού μεταφραστή Roelof van IJken.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/10/2014


«Η ανθρώπινη διάσταση» της υπηρεσίας υποστήριξης του EURES κλειδί για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων

Για πολλά άτομα που αναζητούν εργασία, αλλά και για πολλούς εργοδότες, το EURES αποτελεί ένα διαδικτυακό εργαλείο εξερεύνησης των ευκαιριών που προσφέρει η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Κάποιοι εργάζονται εντατικά «στο παρασκήνιο» για να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική λειτουργία της Πύλης EURES. Μιλήσαμε με την Εύη Γκίνου, συντονίστρια της υπηρεσίας υποστήριξης (Helpdesk) του EURES, η οποία, μαζί με την ομάδα της στο Λουξεμβούργο, εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με την πύλη των χρηστών επιλύονται αποτελεσματικά.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, ήταν όμως σίγουρα η καλύτερη που μπορούσα να πάρω»

Πριν από έναν χρόνο, πήραμε συνέντευξη από τον Pedro Pereira, έναν πορτογάλο μηχανικό που είχε μόλις λάβει τη δύσκολη απόφαση να αφήσει την χώρα του σε αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών στις Κάτω Χώρες. Αυτή την εβδομάδα συναντήσαμε και πάλι τον Pedro και είδαμε πώς είναι η νέα ζωή που χτίζει για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/12/2014


«Μην φοβάστε το άγνωστο, κάντε το δικό σας. Κάθε αλλαγή συνοδεύεται από μια μικρή θυσία»

Από την ώρα που επιστράτευσε το κουράγιο της και έφυγε από τη γενέτειρά της Πορτογαλία για να δοκιμάσει την τύχη της στη Νορβηγία, η φαρμακοποιός Lara Gonçalves δεν κοίταξε πίσω. Εδώ μας μιλά για τη νέα της ζωή και για το πώς αυτή η μετάβαση έγινε λίγο ευκολότερη χάρη σε μια μικρή βοήθεια από το EURES και τον νορβηγό υπεύθυνο προσλήψεων Vegard Kaarbø.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

03/10/2014


«Μπορείτε να βρείτε δουλειά, ακόμη και στα 60!»

Ο 59χρονος Ολλανδός Hans van Riel βρέθηκε στην ανεργία όταν η εταιρεία του εξαγοράστηκε και απολύθηκε προσωπικό. Σήμερα, χάρη στο EURES, εργάζεται και ζει το «βουλγαρικό όνειρο».

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/05/2014


100 νέες προσλήψεις σε 18 μήνες – και αυτό είναι μόνο η αρχή

Μια γερμανική εταιρεία πρόσληψης προσωπικού θεωρεί πως το μυστικό για τα εντυπωσιακά αποτελέσματά της σε επίπεδο προσλήψεων είναι το γεγονός ότι επικεντρώνεται στη μακροχρόνια απασχόληση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

10/02/2015


12 σουηδοί σεναριογράφοι έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σενάριά τους σε πολωνούς παραγωγούς

Η επιβίωση στον κλάδο των σεναριογράφων είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Δώδεκα σουηδοί σεναριογράφοι είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε επαγγελματίες του κλάδου σε συνεργασία με το Κέντρο Κινηματογράφου της Πολωνίας. Η ευκαιρία αυτή ήταν το επιστέγασμα της διετούς συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου και της συμβούλου Wanna Spiridonidou του EURES της Σουηδίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

12/05/2015


EURES: ένα δίκτυο μάθησης σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο

Πολλά άτομα που αναζητούν εργασία θεωρούν το EURES μια ηλεκτρονική υπηρεσία που αναρτά διαθέσιμες κενές θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Ωστόσο, το EURES προσφέρει πολύ περισσότερα. 1.000 σύμβουλοι EURES εργάζονται προς το συμφέρον ατόμων που αναζητούν εργασία αλλά και εργοδοτών, παρέχοντας μια σειρά εξατομικευμένων υπηρεσιών. Αυτή την εβδομάδα πήραμε μια ιδέα από τα εντατικά προγράμματα κατάρτισης που παρακολουθούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι σύμβουλοι EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

27/01/2015


EURES - εγγύηση ποιότητας για τους υπεύθυνους προσλήψεων ολλανδικής εταιρείας

Οι υπεύθυνοι του ολλανδικού γραφείου εύρεσης εργασίας Sagius Uitzenders B.V. επισημαίνουν πόσο σημαντική αποδεικνύεται η σιωπηρή εγγύηση που παρέχει το EURES Σλοβακίας σε όσους αναζητούν εργασία για την επιτυχία της εταιρείας να προσελκύσει σλοβάκους τεχνικούς εργάτες στις Κάτω Χώρες.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

19/01/2015



σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.