Άρθρα επικαιρότητας


Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Erasmus+

Το Erasmus + είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Από το 2014, το πρόγραμμα Erasmus + βοηθά χιλιάδες νέους και οργανισμούς να διευρύνουν τους ορίζοντές τους στο εξωτερικό· τους μεν νέους τους βοηθά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, τους δε οργανισμούς να βελτιώσουν τις γνώσεις του προσωπικού τους. Στο ακόλουθο άρθρο εξετάζουμε ορισμένες από τις δυνατότητες που προσφέρει το Erasmus+ στους νέους και τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν το Drop’pin@EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

25/04/2017


Πρώην επαγγελματίας των ΜΜΕ από την Κροατία αξιοποιεί τις επικοινωνιακές του δεξιότητες στη Γερμανία

Γεννημένος στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο Mario Schneller, ο οποίος εργαζόταν για μια δεκαετία σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω του και να κάνει μια νέα αρχή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/04/2017


Εργασία ή σπουδές – ποια είναι η σωστή επιλογή;

Η λήψη αποφάσεων για το μέλλον δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου και ανησυχείς μήπως επιλέξεις τον λάθος δρόμο. Πολλοί νέοι καλούνται να πάρουν μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής τους μόλις τελειώσουν το σχολείο: να σπουδάσουν ή να ψάξουν κατευθείαν για δουλειά; Αυτό είναι ένα παμπάλαιο ερώτημα στο οποίο δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Συγκεντρώσαμε μερικές σκέψεις οι οποίες ελπίζουμε να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια επιλογή είναι η σωστή για εσάς.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/04/2017


Πώς θα είναι οι χώροι εργασίας το 2050;

Με τα ρομπότ, την αυτοματοποίηση και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα να διαδραματίζουν ήδη σημαντικό ρόλο στον εργασιακό χώρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνολογία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Μπορούμε όμως να προβλέψουμε το μέλλον; Πώς θα εξελιχθεί η αυτοματοποίηση στις ερχόμενες δεκαετίες;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/04/2017


Δεν είμαι εγώ, είσαι εσύ: Πώς να αντιμετωπίσετε την απόρριψή σας όταν υποβάλλετε αίτηση για θέση εργασίας

Έχει τύχει σε όλους μας. Έχετε συντάξει ένα εξαιρετικό βιογραφικό σημείωμα, δημιουργήσατε την ιδανική συνοδευτική επιστολή, περάσατε με επιτυχία τη συνέντευξη, περιμένατε το τηλεφώνημα ή το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κομμένη την ανάσα και το αποτέλεσμα ήταν ένα «ευχαριστούμε, αλλά δεν...». Κι αυτό, αν είσαστε τυχερός και λάβετε απάντηση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/04/2017


Η σύμπραξη EURES Ουγγαρίας-Αυστρίας βοηθά στην ίδρυση επιχειρήσεων

Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε αλλάζει και πολλές παραδοσιακές εργασίες γίνονται πλέον με τη χρήση νέων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να προτιμούν να απασχολούν προσωπικό με καθεστώς ανάθεσης έργου αντί της συνήθους μισθωτής απασχόλησης. Ενόψει αυτής της νέας κατάστασης το EURES, με τη σειρά του, προσαρμόζει τους τρόπους με τους οποίους βοηθά τα άτομα που αναζητούν εργασία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

04/04/2017


Σπουδές, εκπαίδευση ή εργασία στο εξωτερικό – τι πρέπει να γνωρίζω;

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι πολίτης της ΕΕ είναι ότι είστε ελεύθεροι να μετακινηθείτε σε άλλο κράτος μέλος για εργασία ή σπουδές. Είναι μια ελκυστική προοπτική την οποία αξιοποιούν χιλιάδες νέοι άνθρωποι κάθε χρόνο για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Με δεδομένα τα παραπάνω, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για την περίπτωση που σκέφτεστε να κάνετε το βήμα και να επιδιώξετε να αξιοποιήσετε μια ευκαιρία στο εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/03/2017


Το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» βοηθά έναν νεαρό να βρει δουλειά στις δημόσιες σχέσεις

Έχοντας περάσει από πολλές συνεντεύξεις χωρίς να του γίνει ούτε μία πρόταση πρόσληψης, ο David Banović από τη Σλοβενία είχε αρχίσει να πιστεύει πως δεν είχε νόημα να συνεχίσει την προσπάθεια. Αντί να τα παρατήσει, όμως, στράφηκε για βοήθεια στο πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη Νεολαία».

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/03/2017


Τι είναι η ΕΕΚ και γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει;

Είτε είστε νέο άτομο που αναζητά εργασία, υποψήφιος μαθητευόμενος ή εργοδότης, μάλλον θα έχετε ξανακούσει τον όρο ΕΕΚ. Είναι ένα δημοφιλές ακρωνύμιο στον τομέα της απασχόλησης, αλλά τι ακριβώς σημαίνει για τους νέους και τις επιχειρήσεις, και γιατί είναι σημαντικό;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/03/2017


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.