Άρθρα επικαιρότητας


5 συμβουλές για αποδοτική εργασία

Η αποδοτική εργασία έχει πολλαπλά οφέλη. Όχι μόνο θα εντυπωσιάσετε σιωπηλά τον προϊστάμενο και τους συναδέλφους σας, αλλά μπορεί και να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο για να ασχοληθείτε με καθήκοντα που σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Το καλύτερο είναι ότι η αποδοτική εργασία θα σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος και θα αυξήσει την εμπιστοσύνη που έχετε στις ικανότητές σας!

Διαβάστε τη συνέχεια >>

15/12/2017


Γίνε αφεντικό του εαυτού σου: η αυτοαπασχόληση κερδίζει έδαφος

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν την παραδοσιακή σχέση εργοδότη-υπαλλήλου και επιλέγουν την εργασία με σύμβαση έργου για διάφορους πελάτες.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/12/2017


5 λόγοι για να εργαστεί κανείς σε μια νεοφυή επιχείρηση

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Κίνα, ο προϊστάμενος διαχείρισης λογαριασμών Håvard Stjernen (29) απέρριψε μια προσφορά εργασίας στη Νορβηγία και, αντ’ αυτού, επέλεξε να εργαστεί σε μια γερμανική νεοφυή επιχείρηση. Στη συνέχεια εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/12/2017


Πώς οι κανόνες της ΕΕ προστατεύουν τις συντάξεις σας

Είτε μόλις ξεκινάτε την πρώτη σας περιπέτεια μέσω του EURES είτε πλησιάζετε στη σύνταξη έπειτα από σταδιοδρομία δεκαετιών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί να σας φαίνεται λίγο τρομακτικό να βάλετε σε μια τάξη τις συνταξιοδοτικές παροχές που δικαιούστε. Όμως, χάρη στην νομοθεσία της ΕΕ, η διεκδίκηση σύνταξης από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς είναι και απλή και δίκαιη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

30/11/2017


Σημασία έχει το πού θέλεις να φτάσεις, όχι το πού σπουδάζεις

Με ευχαρίστησε ξανά και ξανά που την έφερα στην εταιρεία για πρακτική άσκηση. Γιατί; Επειδή κάποιος φοιτητής πανεπιστήμιου την είχε κάνει να πιστεύει ότι «τα άτομα σαν και αυτήν» θα βρίσκονταν πάντα τελευταία στις επιλογές πρόσληψης από «άτομα σαν εμένα».

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/11/2017


Καλοκαίρι στην Κροατία, χειμώνας στην Αυστρία: ένας υποψήφιος έκανε την καλύτερη δουλειά

Χάρη στην εντυπωσιακή της ακτογραμμή, η Κροατία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι, γεγονός που μεταφράζεται σε υψηλή ζήτηση για ικανούς και έμπειρους εργαζομένους στον κλάδο της φιλοξενίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/11/2017


Το μέσο για τις ΜΜΕ: ενισχύστε τις προοπτικές της μικρομεσαίας επιχείρησής σας


Μεγιστοποιήστε τον αντίκτυπο του βιογραφικού σας – δοκιμάστε μια διαφορετική προσέγγιση!

Ανάλογα με το είδος της θέσης εργασίας που επιδιώκετε να καταλάβετε, οι εργοδότες επιθυμούν ενίοτε να διαμορφώσουν πρώτα μια πιο απτή εικόνα για το ποιος είστε και μετά να εξετάσουν τις δεξιότητες και την πείρα σας. Γιατί λοιπόν να μην συνδυάσετε την παραδοσιακή μορφή βιογραφικού με ένα βιογραφικό σε μορφή βίντεο; Αν θεωρείτε ότι η ιδέα αυτή σας ταιριάζει, τότε διαβάστε τις συμβουλές των ειδικών σχετικά με τον τρόπο παρουσίασης ενός βιογραφικού σε μορφή βίντεο και το τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά τη δημιουργία του βίντεο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

09/11/2017


5 συμβουλές για νέους ασκούμενους ή μαθητευόμενους

Μόλις έλαβες θετική απάντηση (με επιστολή ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) σε αίτηση για πρακτική άσκηση ή μαθητεία. Ξέρεις λοιπόν πότε και πού θα ξεκινήσεις. Έψαξες στο διαδίκτυο τον νέο χώρο εργασίας σου για να προσανατολιστείς. Και τώρα; Τώρα πρέπει να ανακαλύψεις πώς θα ολοκληρώσεις αυτή την περίοδο πρακτικής άσκησης ή μαθητείας με απόλυτη επιτυχία!

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/11/2017


How to make a good first impression… within the first two weeks

It doesn’t matter if it’s a full-time job, a vocational apprenticeship or a part-time internship – first impressions are always important. Lots of articles have been written about how to use those first precious few seconds wisely… so we thought we’d look at the first couple of weeks instead. After all, it can take some time to settle into a new workplace and find your feet!

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/11/2017


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.