Άρθρα επικαιρότητας


Συνταξιούχος σύμβουλος EURES βοηθούσε για πάνω από 30 χρόνια άτομα που αναζητούσαν εργασία

Επί 32 χρόνια, εκ των οποίων τα 15 στο δίκτυο EURES στις Κάτω Χώρες, η κ. Barbara Gorter-Zahuta αντιστοίχιζε άτομα με ευκαιρίες απασχόλησης. Μετά τη συνταξιοδότησή της τον Απρίλιο, της ζητήσαμε να σχολιάσει τις αλλαγές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της και να απαριθμήσει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου η νέα χώρα διαμονής να καταστεί για τον εργαζόμενο η νέα του πατρίδα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

28/05/2015


Σκληρή δουλειά, ευχάριστο περιβάλλον – Το EURES Βελγίου βοηθάει υποψηφίους να βρουν δουλειά στο Club Med

Μερικοί επίδοξοι εργαζόμενοι σε τουριστικά θέρετρα, όπως το Club Med, νομίζουν ότι η δουλειά εκεί είναι διακοπές. Αυτή είναι μια εσφαλμένη αντίληψη την οποία ευελπιστούν να αλλάξουν οι τουριστικές επιχειρήσεις. Σύμμαχός τους σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι σύμβουλοι του EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/05/2015


12 σουηδοί σεναριογράφοι έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα σενάριά τους σε πολωνούς παραγωγούς

Η επιβίωση στον κλάδο των σεναριογράφων είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Δώδεκα σουηδοί σεναριογράφοι είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε επαγγελματίες του κλάδου σε συνεργασία με το Κέντρο Κινηματογράφου της Πολωνίας. Η ευκαιρία αυτή ήταν το επιστέγασμα της διετούς συνεργασίας μεταξύ του Ινστιτούτου και της συμβούλου Wanna Spiridonidou του EURES της Σουηδίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

12/05/2015


Το κάλεσμα των πιγκουίνων - το Βρετανικό Ερευνητικό Κέντρο για την Ανταρκτική αναζητεί συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων

Εάν είστε ηλεκτρονικός ή ασχολείστε με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έχετε βαρεθεί τη δουλειά σας, μήπως είναι η ευκαιρία να ταράξετε λίγο τα νερά; Εάν η απάντηση είναι θετική, το Βρετανικό Ερευνητικό Κέντρο για την Ανταρκτική μπορεί να έχει μια θέση εργασίας για εσάς. Το κέντρο έχει δημοσιεύσει τις κενές θέσεις εργασίας που επιθυμεί να καλύψει, με διάρκεια απασχόλησης από μερικούς μήνες έως ένα έτος. Μία από τις κενές θέσεις που προσφέρονται είναι αυτή του ηλεκτρονικού μηχανικού.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/05/2015


Το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης στη Γερμανία

Σε μόλις επτά μήνες η ομάδα του προγράμματος «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» στη νότια Γερμανία βοήθησε 65 νέους που αναζητούσαν εργασία από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία να βρουν δουλειά στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/05/2015


Από τις συμβουλές του EURES σε μια επιτυχημένη έκθεση φωτογραφίας

Ο κλάδος της δημιουργικότητας και του πολιτισμού αντιπροσωπεύει το 4,2% του ΑΕΠ της ΕΕ και απασχολεί περίπου επτά εκατομμύρια εργαζόμενους σε μικρές, κυρίως, επιχειρήσεις, όπως αναφέρει έκθεση του 2014. Καθώς όμως τα δημιουργικά προϊόντα και τα έργα τέχνης δεν βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση, για να απασχοληθεί κάποιος στον συγκεκριμένο τομέα δεν αρκεί να ακολουθήσει τις συνηθισμένες οδούς εύρεσης εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σύμβουλοι EURES καλούνται να φέρουν κοντά καλλιτέχνες και επαγγελματικές ευκαιρίες εφαρμόζοντας μη συμβατικές προσεγγίσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/05/2015


Πώς να προβάλετε τις ικανότητες και την προσωπικότητά σας σε μια συνέντευξη εξ αποστάσεως

Skype, Google Hangouts ή Netop Live Guide – Αυτές είναι οι εφαρμογές διαδικτυακής επικοινωνίας που χρησιμοποιούν ολοένα περισσότερο οι υποψήφιοι προκειμένου να πείσουν τους πιθανούς εργοδότες τους ότι είναι ιδανικοί για τη θέση. Αρκετά δημοφιλείς έχουν αρχίσει να γίνονται και οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας που αποφασίζουν να εργαστούν στο εξωτερικό - έμπειροι και ρεαλιστές

Η εμπειρία μπορεί να θεωρείται το δυνατό χαρτί για έναν υποψήφιο στην αγορά εργασίας, κάλλιστα όμως μπορεί να τον θέσει εκτός εργασίας λόγω της ηλικίας του. Η πρόσληψη εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τις επιχειρήσεις και σε υποβαθμισμένες οικονομίες οι νεώτερης ηλικίας υποψήφιοι με μικρότερη πείρα αποτελούν συχνά συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως επιλογή. Όταν οι θέσεις εργασίας συρρικνώνονται απειλητικά στην πατρίδα σας, η εργασία στο εξωτερικό με τη βοήθεια του δικτύου EURES θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Δυσαρεστημένοι με τον μισθό σας; Κοιτάξτε αλλού!

Το Ίδρυμα WageIndicator Foundation συγκρίνει τις αμοιβές των εργαζομένων στις διάφορες χώρες ανά ώρα για την ίδια εργασία. Μέσω ενός εργαλείου μπορείτε να εντοπίσετε τις διαφορές που υφίστανται ανά επάγγελμα και να δείτε σε ποιες χώρες οι αμοιβές είναι υψηλότερες.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Σουηδία: χώρα ευκαιριών για Φινλανδούς που αναζητούν εργασία στον τομέα της ΤΠ

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η Nokia ανακοίνωσε απολύσεις στη Φινλανδία, πολλοί φινλανδοί εργαζόμενοι στον τομέα της ΤΠ βρέθηκαν σε επισφαλή θέση. Την ίδια στιγμή, στον αναπτυσσόμενο τομέα τεχνολογίας στη Σουηδία υπήρχε υπερπροσφορά θέσεων εργασίας. Εντοπίζοντας αυτή την αναντιστοιχία, το EURES Σουηδίας και το EURES Φινλανδίας ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία προσλήψεων προκειμένου να καλυφθούν κατάλληλα οι κενές θέσεις, η οποία κορυφώθηκε με τη διεξαγωγή μιας επιτυχημένης Ημερίδας Εργασίας τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.