Άρθρα επικαιρότητας


Τα παιχνίδια μπορεί να είναι το επόμενο εργαλείο στα χέρια των εταιρειών που αναζητούν προσωπικό

Φρεσκάρετε τις ικανότητές σας στα ηλεκτρονικά παιχνίδια – μπορεί να αποβεί καθοριστικό για την επόμενη συνέντευξη. Μεγάλες εταιρείες όπως η Deloitte ελέγχουν τους υποψηφίους για την ανοχή τους στον κίνδυνο, την ταχύτητα με την οποία μαθαίνουν, την ευστροφία και την επιμονή τους, με βάση τις επιδόσεις τους σε ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/02/2016


Νέα χρονιά, νέα δουλειά; Διαβάστε τις συμβουλές των ειδικών σε θέματα σταδιοδρομίας και το 2016 θα είναι η χρονιά σας

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς σας δίδεται η ευκαιρία να εξετάσετε προσεκτικά τους επαγγελματικούς σας στόχους, να πάρετε αποφάσεις, να αναθεωρήσετε τους στόχους σας και να κάνετε τον απολογισμό της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/02/2016


Ευκαιρίες πρακτικής άσκησης για φοιτητές ιατρικής

Οι ενδιαφερόμενοι μαθαίνουν καινούργιες τεχνικές, αποκτούν πρακτική εμπειρία, εξασκούν τα αγγλικά τους και όλα αυτά με αμοιβή. Το EURES Λιθουανίας, σε συνεργασία με την εταιρεία ευρέσεως εργασίας Jark Healthcare, παρέχει σε φοιτητές ιατρικής τη δυνατότητα θερινής πρακτικής άσκησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέροντάς τους ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

26/01/2016


Πώς να εγκλιματιστείτε σε μια άλλη χώρα – μια πορτογαλίδα νοσηλεύτρια αποκτά οικονομική ανεξαρτησία στη Γερμανία

Η Joana Cavaco από την Πορτογαλία ξεκίνησε να δουλεύει στη Γερμανία πριν από δύο χρόνια, και παρέχει πληροφορίες σε όσους σκοπεύουν να μετεγκατασταθούν σε ένα εντελώς καινούργιο πολιτισμικό περιβάλλον για να εργαστούν.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

19/01/2016


Απομακρυσμένος παράδεισος ή τοποθεσία στη μέση του πουθενά; Ετοιμαστείτε για δουλειά σε ένα απομονωμένο μέρος!

Μπορεί οι περισσότερες θέσεις εργασίας να βρίσκονται στις πόλεις, ωστόσο υπάρχουν και πολλές θέσεις σε πιο ερημικά και απομακρυσμένα μέρη. Πώς μπορεί κάποιος που αναζητά εργασία να αισθανθεί άνετα σε μια απομακρυσμένη κοινότητα; Και πώς μπορούν οι εργοδότες να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους να συμφιλιωθούν με την απομόνωση και να τους ενθαρρύνουν να παραμείνουν για συμβάσεις μεγαλύτερης διάρκειας; Μια Νορβηγίδα σύμβουλος EURES μπορεί να σας διαφωτίσει.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

15/01/2016


Υπερήφανος και χαρούμενος - ένας Ρουμάνος εργάζεται επιτυχώς στο εξωτερικό

Ο Constantin Amariei σε ηλικία 48 ετών αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να αλλάξει τη μέχρι τότε ζωή του στη Ρουμανία, αποδεχόμενος μια θέση εργασίας στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Ήταν ένα μεγάλο βήμα, αλλά ένιωθε σίγουρος ότι η θέση εργασίας που του είχε προτείνει το EURES ήταν πραγματική, «το EURES δεν προτείνει θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γκρίζα αγορά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

12/01/2016


Μεγάλη επιτυχία για Βέλγο με ειδικότητα στην ΤΠ σε ευρωπαϊκή Ημερίδα Εργασίας!

Τρεις μήνες μετά την επιστροφή του στο Βέλγιο από ένα ταξίδι στον Καναδά, ο Pierre Dramaix ήξερε ότι ήταν πια καιρός να αναζητήσει νέα εργασία. Με την προσδοκία μιας θέσης εργασίας στο εξωτερικό, συμμετείχε με χαρά σε μια ευρωπαϊκή Ημερίδα Εργασίας του EURES στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/01/2016


Το ζωντανό chat του Drop’pin στο Twitter γίνεται tweet σε περισσότερους από 300 000 χρήστες

Οι έξι νέοι Ευρωπαίοι που προσφέρθηκαν να συμμετέχουν ζωντανά ως οικοδεσπότες στις ερωτήσεις και απαντήσεις του Drop’pin βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλή δουλειά στις 25 Νοεμβρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/01/2016


Πολυεθνικές εταιρείες όπως η Disneyland® Paris χρησιμοποιούν το EURES για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να βρουν προσωπικό

Είναι φθινόπωρο, και η Disneyland® του Παρισιού προετοιμάζεται να προσλάβει άτομα για την υποδοχή των επισκεπτών καθώς και λοιπό προσωπικό, το οποίο θα εργαστεί ως ομάδα προκειμένου να κάνει την εμπειρία των επισκεπτών αξέχαστη. Για να βρει τα κατάλληλα άτομα για τις αυτές σημαντικές θέσεις, η εταιρεία απευθύνεται στο δίκτυο EURES ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε υποψηφίους από ολόκληρη την ΕΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

18/12/2015


Σουηδοί σχεδιαστές τραβούν τα φώτα επάνω τους στην έκθεση σχεδίου της Βιέννης

Επί δύο σχεδόν έτη, το EURES Σουηδίας χτίζει με προσεκτικά βήματα τη συνεργασία του με τους διοργανωτές της έκθεσης Scandinavian Light & Design Fair, η οποία πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της ΕΕ. Το αποτέλεσμα; Η τέλεια ευκαιρία για τους νέους Σουηδούς σχεδιαστές να παρουσιάσουν τα έργα τους στους κορυφαίους του κλάδου στην έκθεση της Βιέννης που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

15/12/2015σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.