Άρθρα επικαιρότητας


Το EURES αποδείχθηκε σύμμαχος ζωτικής σημασίας για μια οικογενειακή επιχείρηση που βασίζεται στην εποχική απασχόληση

Από τότε που ο Kenneth και η Birgit Andersson, ένα ζευγάρι από τη Σουηδία, ανέλαβαν την οικογενειακή φάρμα παραγωγής φράουλας το 1991, για να μπορέσει να διατηρηθεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης ήταν απαραίτητη η πρόσληψη αλλοδαπών για τη συγκομιδή. Όμως η πρόσληψη εργατών από το εξωτερικό ήταν δαπανηρή και χρονοβόρα, ενώ συγχρόνως υπήρχε και το γλωσσικό εμπόδιο. Προκειμένου να καταφέρει να ξεπεράσει αυτά και διάφορα άλλα εμπόδια, η οικογένεια Andersson ζήτησε τη συνδρομή του EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

24/11/2015


Πορτογάλοι επαγγελματίες της υγείας αξιοποιούν τις δεξιότητές τους στη βόρεια Νορβηγία

Για ένα νεαρό ζευγάρι από τη Λισαβόνα, τα στοχευμένα μαθήματα γλώσσας ήταν το εισιτήριο για μια νέα ζωή στη Νορβηγία. Σήμερα εργάζονται, εκείνη ως εργαστηριακή αναλύτρια και εκείνος ως φαρμακοποιός, σε μια πόλη κοντά στον Αρκτικό Κύκλο και έχουν ένα κοριτσάκι σχεδόν δύο ετών που μεγαλώνει σε δίγλωσσο περιβάλλον

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/11/2015


Συνεντεύξεις, ψυχομετρικά τεστ και ερωτηματολόγια – Γιατί η αναζήτηση εργασίας έχει γίνει τόσο περίπλοκη;

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων που αναζητούν υψηλόβαθμα στελέχη χρησιμοποιούν μια σειρά τεχνικών προκειμένου να βεβαιωθούν ότι θα προσλάβουν το κατάλληλο άτομο. Διαβάστε στη συνέχεια για τις τελευταίες τάσεις ώστε να είστε κατάλληλα ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/11/2015


Βρείτε την ψηφιακή θέση εργασίας των ονείρων σας – η διαδικασία εγγραφής στην έκθεση απασχόλησης της Μαδρίτης για τα άτομα που αναζητούν εργασία είναι ακόμη ανοιχτή

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τομέα, όπως η Uber, η Amazon development, η Huawei και η Booking.com αναζητούν υπαλλήλους με υψηλά προσόντα. Μπορεί να είστε εσείς αυτή/αυτός που ψάχνουν. Εάν αναζητάτε εργασία στο ψηφιακό τομέα, μάθετε περισσότερα για την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Ψηφιακής Απασχόλησης που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη, στις 20 Νοεμβρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

09/11/2015


Υπεύθυνοι προσλήψεων και εργοδότες στη Μάλτα αξιοποιούν την εξατομικευμένη υποστήριξη του EURES Μάλτας

Από εταιρείες λογισμικού μέχρι το iGaming (τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου), πολλοί είναι οι αναπτυσσόμενοι τομείς που έχουν άμεση ανάγκη για νέους εργαζόμενους σε αυτό το νησί της Μεσογείου. Το EURES Μάλτας μπορεί να είναι μια μικρή ομάδα, αποσπά όμως επαίνους για την ενεργό στήριξη που παρέχει καθημερινά στους υπεύθυνους προσλήψεων και στους εργοδότες που ανήκουν στους εν λόγω τομείς.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/11/2015


Στενή διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των χωρών με το δίκτυο EURES = άψογη εξυπηρέτηση των ατόμων που αναζητούν εργασία και των εργοδοτών

Το EURES είναι ένα δίκτυο ευρωπαϊκής κλίμακας με επαφές και εκτός των συνόρων της Ευρώπης. Οι σύμβουλοι πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις και συχνά συνεργάζονται στενά, ώστε να είναι σε θέση να αντιστοιχίζουν τα άτομα που αναζητούν εργασία με τους κατάλληλους υπεύθυνους προσλήψεων. Δύο μέλη του δικτύου EURES από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία εξηγούν πώς λειτουργεί αυτό στην πράξη και γιατί είναι σημαντικό.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

03/11/2015


Τα ψηφιακά μέσα ανοίγουν τις πόρτες τους σε πέντε νέους από την Ιρλανδία που αναζητούν εργασία, χάρη σε μια νέα πρωτοβουλία του EURES

Ορισμένες φορές η εμπειρία στο εξωτερικό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας πολύ καλής θέσης εργασίας και αυτό το προβάδισμα επιχειρεί να δώσει ένα νέο πρόγραμμα στην Ιρλανδία σε νέους που αναζητούν εργασία. Πέντε συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Experience Your Europe (EYE) παρακολούθησαν σεμινάρια κατάρτισης σε θέματα μέσων ενημέρωσης στις Κάτω Χώρες, στην εταιρεία Illuminata Media. Έχοντας επιστρέψει σήμερα στο Δουβλίνο, πρόκειται όλοι να προσληφθούν ή να λάβουν προσφορά εργασίας από αυτή την ολλανδική εταιρεία, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

27/10/2015


Περάσατε το δύσκολο στάδιο και κληθήκατε σε συνέντευξη - Ψυχραιμία!

Βρήκατε την ιδανική θέση εργασίας; Καταφέρατε να κληθείτε σε συνέντευξη; Πάρτε ιδέες για το πώς να παραμείνετε ήρεμοι και σίγουροι για τον εαυτό σας, παρότι αισθάνεστε πολύ ταραγμένοι.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/10/2015


Ένας Ιταλός απόφοιτος ΤΠ βρίσκει δουλειά στο ΗΒ με τη βοήθεια της πρωτοβουλίας "Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES"

Ο Emiliano Prisco ήταν γεμάτος ελπίδες όταν ζήτησε να κάνει πρακτική άσκηση σε μια μεγάλη εταιρεία ΤΠ στην Αγγλία. Οι ελπίδες του, όμως, έγιναν αμφιβολίες, όταν δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την απαραίτητη υποστήριξη του προγράμματος Erasmus για τη μετακίνησή του στο εξωτερικό. Σήμερα, με τη βοήθεια των συμβούλων EURES στην Ιταλία και του νέου του εργοδότη, εργάζεται στη δουλειά που ονειρευόταν, με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

16/10/2015


Ένα βιογραφικό για 28 χώρες: δημιουργήστε ένα βιογραφικό κατάλληλο για όλους τους εργοδότες στην Ευρώπη

Θέλετε να διευρύνετε την αναζήτηση εργασίας και σε άλλες χώρες της ΕΕ; Η μορφή του βιογραφικού διαφέρει από χώρα σε χώρα και οι κανόνες σύνταξής του ποικίλουν σημαντικά. Πώς μπορείτε να είστε σίγουρος ότι προβάλλετε αποτελεσματικά τα προσόντα σας και τις γλωσσικές σας δεξιότητες σε κάθε πολιτισμικό περιβάλλον;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

12/10/2015σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.