Άρθρα επικαιρότητας


Το EURES Ρουμανίας βοηθά νέους που αναζητούν εργασία να βρουν θέσεις μαθητείας στη Γερμανία

Στην ΕΕ καταγράφονται υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Σε κάποιες χώρες, όμως, οι επιπτώσεις της κρίσης ήταν πιο έντονα αισθητές απ' ό, τι σε άλλες, στη δε Γερμανία η ανεργία των νέων παρουσίασε πτώση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/06/2018


«Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» δίνει ελπίδα σε μια νεαρή Ιταλίδα

Το πρόγραμμα επαγγελματικής κινητικότητας της ΕΕ Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES (YfEj) βοήθησε μια νεαρή γυναίκα να κάνει τη μετάβαση από μια θέση προσωρινής απασχόλησης στην Ιταλία σε μια θέση πλήρους απασχόλησης στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών στη Βουλγαρία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/06/2018


MobiliseSME: πλατφόρμα διασυνοριακής ανταλλαγής από την οποία επωφελούνται εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και οι υπάλληλοί τους

Η Ενιαία Αγορά της ΕΕ, η μεγαλύτερη ζώνη εμπορίου παγκοσμίως, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες όχι μόνο σε επιχειρήσεις για την επέκταση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας αλλά και σε επιχειρηματίες και εργαζόμενους από διάφορες χώρες για συνάντηση και αμοιβαία μάθηση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/06/2018


Ένας οδηγός βήμα-προς-βήμα για την αναζήτηση του κατάλληλου υποψηφίου

Η πύλη EURES παρέχει στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε περισσότερα από 350.000 καταχωρισμένα βιογραφικά καθιστώντας πλέον την αναζήτηση του ιδανικότερου υποψηφίου ευκολότερη από ποτέ.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/06/2018


Από την Ιρλανδία στην Κροατία και πάλι πίσω: πώς το EURES βοηθάει τις μεγάλες επιχειρήσεις στη διεθνή τους δραστηριότητα

Η Marriott International είναι μία από τις κορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως και αριθμεί περισσότερα από 6.000 ξενοδοχεία σε πάνω από 122 χώρες. Με τόσο ποικιλόμορφο πελατολόγιο, υπάρχει πραγματική ανάγκη για πολύγλωσσο προσωπικό και, για τον λόγο αυτό, η Marriott αναζητά διαρκώς ταλαντούχους νέους υπαλλήλους.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

01/06/2018


Τι είναι αυτό που ορίζει τον "καλό εργοδότη";

Πολλές έρευνες θα σας πουν ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις ή ποιες απασχολούν τους περισσότερους εργαζόμενους. Αλλά για όσους αναζητούν εργασία δεν μετράει μόνο το μέγεθος μιας επιχείρησης. Οι "καλύτεροι" εργοδότες είναι αυτοί που δίνουν στους εργαζόμενους αυτό που ζητάνε.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

31/05/2018


Χαρούμενοι απόδημοι μοιράζονται τη μεγάλη στιγμή τους στη Δανία


Οι κορυφαίες δεξιότητες ΤΠΕ που ζητούν οι εταιρείες σήμερα

Η ανταγωνιστικότητα, η καινοτομία και η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη βασίζονται όλο και περισσότερο στη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ). Ποιες δεξιότητες ΤΠΕ είναι οι πιο απαραίτητες σήμερα, και σε ποιους τομείς;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

03/05/2018


Οι σλοβάκοι μαθητευόμενοι φέρνουν γεύση Ευρώπης σε ένα γαλλικό εστιατόριο

Το καλοκαίρι του 2017, η Lucia Belúchová ξεκίνησε ένα πρόγραμμα μαθητείας διάρκειας ενός έτους σε μια μπρασερί στην πόλη Λαβάλ, στη βόρεια Γαλλία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

26/04/2018


Χρησιμοποιήστε το προφίλ σας στο LinkedIn για να απευθυνθείτε με επιτυχία στους εργοδότες

Τουλάχιστον το 75% των θέσεων εργασίας καλύπτονται μέσω προσωπικών συστάσεων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικών δικτύων των υπευθύνων πρόσληψης, επομένως μην υποτιμάτε τη σημασία ενός ισχυρού προφίλ στο LinkedIn. Το προφίλ σας είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξουν οι εργοδότες πριν επικοινωνήσουν μαζί σας, γι’ αυτό σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα με επιτυχία:

Διαβάστε τη συνέχεια >>

19/04/2018


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.