Άρθρα επικαιρότητας


Πώς να προβάλετε τις ικανότητες και την προσωπικότητά σας σε μια συνέντευξη εξ αποστάσεως

Skype, Google Hangouts ή Netop Live Guide – Αυτές είναι οι εφαρμογές διαδικτυακής επικοινωνίας που χρησιμοποιούν ολοένα περισσότερο οι υποψήφιοι προκειμένου να πείσουν τους πιθανούς εργοδότες τους ότι είναι ιδανικοί για τη θέση. Αρκετά δημοφιλείς έχουν αρχίσει να γίνονται και οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας που αποφασίζουν να εργαστούν στο εξωτερικό - έμπειροι και ρεαλιστές

Η εμπειρία μπορεί να θεωρείται το δυνατό χαρτί για έναν υποψήφιο στην αγορά εργασίας, κάλλιστα όμως μπορεί να τον θέσει εκτός εργασίας λόγω της ηλικίας του. Η πρόσληψη εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τις επιχειρήσεις και σε υποβαθμισμένες οικονομίες οι νεώτερης ηλικίας υποψήφιοι με μικρότερη πείρα αποτελούν συχνά συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως επιλογή. Όταν οι θέσεις εργασίας συρρικνώνονται απειλητικά στην πατρίδα σας, η εργασία στο εξωτερικό με τη βοήθεια του δικτύου EURES θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Δυσαρεστημένοι με τον μισθό σας; Κοιτάξτε αλλού!

Το Ίδρυμα WageIndicator Foundation συγκρίνει τις αμοιβές των εργαζομένων στις διάφορες χώρες ανά ώρα για την ίδια εργασία. Μέσω ενός εργαλείου μπορείτε να εντοπίσετε τις διαφορές που υφίστανται ανά επάγγελμα και να δείτε σε ποιες χώρες οι αμοιβές είναι υψηλότερες.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Σουηδία: χώρα ευκαιριών για Φινλανδούς που αναζητούν εργασία στον τομέα της ΤΠ

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η Nokia ανακοίνωσε απολύσεις στη Φινλανδία, πολλοί φινλανδοί εργαζόμενοι στον τομέα της ΤΠ βρέθηκαν σε επισφαλή θέση. Την ίδια στιγμή, στον αναπτυσσόμενο τομέα τεχνολογίας στη Σουηδία υπήρχε υπερπροσφορά θέσεων εργασίας. Εντοπίζοντας αυτή την αναντιστοιχία, το EURES Σουηδίας και το EURES Φινλανδίας ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία προσλήψεων προκειμένου να καλυφθούν κατάλληλα οι κενές θέσεις, η οποία κορυφώθηκε με τη διεξαγωγή μιας επιτυχημένης Ημερίδας Εργασίας τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Τα ταξίδια μπορεί να διευρύνουν τους ορίζοντες, η εργασία στο εξωτερικό όμως μας κάνει εξυπνότερους!

Εργασία στο εξωτερικό, συνύπαρξη με νέες κουλτούρες, εκμάθηση νέων γλωσσών —η ευστροφία που απαιτούν όλες αυτές οι δραστηριότητες ακονίζει το μυαλό μας. Όπως αποκαλύπτουν διάφορες μελέτες, οι άνθρωποι που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.