Άρθρα επικαιρότητας


Ανοίγοντας τον δρόμο για τους νέους σουηδούς σχεδιαστές

Για την εύρεση εργασίας στον τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού ισχύουν διαφορετικά δεδομένα από ό,τι σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Οι κενές θέσεις εργασίας δεν γίνονται κατ΄ ανάγκη γνωστές μέσω αγγελίας, οι δε εργοδότες συχνά πρέπει πρώτα να δουν το έργο κάποιου σχεδιαστή για να συνεργαστούν μαζί του.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/05/2015


Το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης στη Γερμανία

Σε μόλις επτά μήνες η ομάδα του προγράμματος «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» στη νότια Γερμανία βοήθησε 65 νέους που αναζητούσαν εργασία από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία να βρουν δουλειά στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/05/2015


Από τις συμβουλές του EURES σε μια επιτυχημένη έκθεση φωτογραφίας

Ο κλάδος της δημιουργικότητας και του πολιτισμού αντιπροσωπεύει το 4,2% του ΑΕΠ της ΕΕ και απασχολεί περίπου επτά εκατομμύρια εργαζόμενους σε μικρές, κυρίως, επιχειρήσεις, όπως αναφέρει έκθεση του 2014. Καθώς όμως τα δημιουργικά προϊόντα και τα έργα τέχνης δεν βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση, για να απασχοληθεί κάποιος στον συγκεκριμένο τομέα δεν αρκεί να ακολουθήσει τις συνηθισμένες οδούς εύρεσης εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σύμβουλοι EURES καλούνται να φέρουν κοντά καλλιτέχνες και επαγγελματικές ευκαιρίες εφαρμόζοντας μη συμβατικές προσεγγίσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/05/2015


Πώς να προβάλετε τις ικανότητες και την προσωπικότητά σας σε μια συνέντευξη εξ αποστάσεως

Skype, Google Hangouts ή Netop Live Guide – Αυτές είναι οι εφαρμογές διαδικτυακής επικοινωνίας που χρησιμοποιούν ολοένα περισσότερο οι υποψήφιοι προκειμένου να πείσουν τους πιθανούς εργοδότες τους ότι είναι ιδανικοί για τη θέση. Αρκετά δημοφιλείς έχουν αρχίσει να γίνονται και οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας που αποφασίζουν να εργαστούν στο εξωτερικό - έμπειροι και ρεαλιστές

Η εμπειρία μπορεί να θεωρείται το δυνατό χαρτί για έναν υποψήφιο στην αγορά εργασίας, κάλλιστα όμως μπορεί να τον θέσει εκτός εργασίας λόγω της ηλικίας του. Η πρόσληψη εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τις επιχειρήσεις και σε υποβαθμισμένες οικονομίες οι νεώτερης ηλικίας υποψήφιοι με μικρότερη πείρα αποτελούν συχνά συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως επιλογή. Όταν οι θέσεις εργασίας συρρικνώνονται απειλητικά στην πατρίδα σας, η εργασία στο εξωτερικό με τη βοήθεια του δικτύου EURES θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Δυσαρεστημένοι με τον μισθό σας; Κοιτάξτε αλλού!

Το Ίδρυμα WageIndicator Foundation συγκρίνει τις αμοιβές των εργαζομένων στις διάφορες χώρες ανά ώρα για την ίδια εργασία. Μέσω ενός εργαλείου μπορείτε να εντοπίσετε τις διαφορές που υφίστανται ανά επάγγελμα και να δείτε σε ποιες χώρες οι αμοιβές είναι υψηλότερες.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Σουηδία: χώρα ευκαιριών για Φινλανδούς που αναζητούν εργασία στον τομέα της ΤΠ

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η Nokia ανακοίνωσε απολύσεις στη Φινλανδία, πολλοί φινλανδοί εργαζόμενοι στον τομέα της ΤΠ βρέθηκαν σε επισφαλή θέση. Την ίδια στιγμή, στον αναπτυσσόμενο τομέα τεχνολογίας στη Σουηδία υπήρχε υπερπροσφορά θέσεων εργασίας. Εντοπίζοντας αυτή την αναντιστοιχία, το EURES Σουηδίας και το EURES Φινλανδίας ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία προσλήψεων προκειμένου να καλυφθούν κατάλληλα οι κενές θέσεις, η οποία κορυφώθηκε με τη διεξαγωγή μιας επιτυχημένης Ημερίδας Εργασίας τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Τα ταξίδια μπορεί να διευρύνουν τους ορίζοντες, η εργασία στο εξωτερικό όμως μας κάνει εξυπνότερους!

Εργασία στο εξωτερικό, συνύπαρξη με νέες κουλτούρες, εκμάθηση νέων γλωσσών —η ευστροφία που απαιτούν όλες αυτές οι δραστηριότητες ακονίζει το μυαλό μας. Όπως αποκαλύπτουν διάφορες μελέτες, οι άνθρωποι που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Βιογραφικά σημειώματα – η χρυσή τομή ανάμεσα στην αυτοπροβολή και την ειλικρίνεια

Έχετε ακούσει την ιστορία του υποψηφίου που καθ' οδόν για μια συνέντευξη εργασίας έβρισε έναν συνεπιβάτη του βγαίνοντας από τον συρμό του μετρό; Φτάνοντας στον χώρο διεξαγωγής της συνέντευξης, με έκπληξη διαπίστωσε ότι ο άντρας στον οποίο είχε φερθεί με τόση αγένεια καθόταν απέναντί του για να του πάρει συνέντευξη. Δεν πήρε τη δουλειά.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Το EURES της Σλοβενίας βοηθά τη Manca Müller να βρει τη δουλειά των ονείρων της

Περιστοιχισμένη από τους μαθητές της, η Manca Müller βρίσκεται στο στοιχείο της. Η Manca έφυγε από τη Σλοβενία για να φοιτήσει σε ένα σχολείο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενηλίκων στη Δανία. Tης άρεσε πολύ εκεί, αλλά δυστυχώς έπρεπε να επιστρέψει στη Σλοβενία μετά το τέλος της εκπαίδευσης. Έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή της επέστρεψε στο σχολείο για να αναλάβει καθήκοντα αναπληρώτριας καθηγήτριας και πλέον είναι μόνιμη διοικητική υπάλληλος του σχολείου. «Το EURES της Σλοβενίας με βοήθησε να βρω το κουράγιο να αντιμετωπίσω τη γραφειοκρατία και να κάνω το μεγάλο βήμα», λέει η Manca.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.