Άρθρα επικαιρότητας


Πρώην επαγγελματίας των ΜΜΕ από την Κροατία αξιοποιεί τις επικοινωνιακές του δεξιότητες στη Γερμανία

Γεννημένος στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο Mario Schneller, ο οποίος εργαζόταν για μια δεκαετία σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας, αποφάσισε να τα αφήσει όλα πίσω του και να κάνει μια νέα αρχή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/04/2017


Work or university – which is right for you?

Making decisions about your future is never easy, especially when you have your whole life stretched out in front of you and you’re worried about choosing the wrong path. One of the first big decisions for a lot of young people will crop up after finishing school: do you go to university or do you head straight into the world of work? It’s an age-old question and one that doesn’t have any easy answer. We’ve put together some thoughts that will hopefully help you to decide what’s right for you.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/04/2017


Πώς θα είναι οι χώροι εργασίας το 2050;

Με τα ρομπότ, την αυτοματοποίηση και τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα να διαδραματίζουν ήδη σημαντικό ρόλο στον εργασιακό χώρο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τεχνολογία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε. Μπορούμε όμως να προβλέψουμε το μέλλον; Πώς θα εξελιχθεί η αυτοματοποίηση στις ερχόμενες δεκαετίες;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/04/2017


Δεν είμαι εγώ, είσαι εσύ: Πώς να αντιμετωπίσετε την απόρριψή σας όταν υποβάλλετε αίτηση για θέση εργασίας

Έχει τύχει σε όλους μας. Έχετε συντάξει ένα εξαιρετικό βιογραφικό σημείωμα, δημιουργήσατε την ιδανική συνοδευτική επιστολή, περάσατε με επιτυχία τη συνέντευξη, περιμένατε το τηλεφώνημα ή το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με κομμένη την ανάσα και το αποτέλεσμα ήταν ένα «ευχαριστούμε, αλλά δεν...». Κι αυτό, αν είσαστε τυχερός και λάβετε απάντηση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/04/2017


Η σύμπραξη EURES Ουγγαρίας-Αυστρίας βοηθά στην ίδρυση επιχειρήσεων

Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε αλλάζει και πολλές παραδοσιακές εργασίες γίνονται πλέον με τη χρήση νέων τεχνολογιών, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να προτιμούν να απασχολούν προσωπικό με καθεστώς ανάθεσης έργου αντί της συνήθους μισθωτής απασχόλησης. Ενόψει αυτής της νέας κατάστασης το EURES, με τη σειρά του, προσαρμόζει τους τρόπους με τους οποίους βοηθά τα άτομα που αναζητούν εργασία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

04/04/2017


Σπουδές, εκπαίδευση ή εργασία στο εξωτερικό – τι πρέπει να γνωρίζω;

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι πολίτης της ΕΕ είναι ότι είστε ελεύθεροι να μετακινηθείτε σε άλλο κράτος μέλος για εργασία ή σπουδές. Είναι μια ελκυστική προοπτική την οποία αξιοποιούν χιλιάδες νέοι άνθρωποι κάθε χρόνο για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Με δεδομένα τα παραπάνω, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για την περίπτωση που σκέφτεστε να κάνετε το βήμα και να επιδιώξετε να αξιοποιήσετε μια ευκαιρία στο εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/03/2017


Το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη Νεολαία» βοηθά έναν νεαρό να βρει δουλειά στις δημόσιες σχέσεις

Έχοντας περάσει από πολλές συνεντεύξεις χωρίς να του γίνει ούτε μία πρόταση πρόσληψης, ο David Banović από τη Σλοβενία είχε αρχίσει να πιστεύει πως δεν είχε νόημα να συνεχίσει την προσπάθεια. Αντί να τα παρατήσει, όμως, στράφηκε για βοήθεια στο πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη Νεολαία».

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/03/2017


Τι είναι η ΕΕΚ και γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει;

Είτε είστε νέο άτομο που αναζητά εργασία, υποψήφιος μαθητευόμενος ή εργοδότης, μάλλον θα έχετε ξανακούσει τον όρο ΕΕΚ. Είναι ένα δημοφιλές ακρωνύμιο στον τομέα της απασχόλησης, αλλά τι ακριβώς σημαίνει για τους νέους και τις επιχειρήσεις, και γιατί είναι σημαντικό;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/03/2017


Πέντε συμβουλές για να χρησιμοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος της επιχείρησής σας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις, όμως δεν αρκεί πλέον απλώς να διατηρεί κανείς λογαριασμό στο Facebook ή στο Twitter για να ξεχωρίσει από το πλήθος. Ο τρόπος με τον οποίον χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθίσταται ολοένα και πιο σημαντικός για να ξεχωρίσει κάποιος, ιδίως μάλιστα με την αυξανόμενη ψηφιακοποίηση των περισσότερων ομάδων-στόχων.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/03/2017


σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.