Άρθρα επικαιρότητας


"Εγγυήσεις για τη νεολαία" τρία χρόνια μετά – τι πετύχαμε;

Το πρόγραμμα "Εγγυήσεις για τη νεολαία", καθώς και η Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων που το υποστηρίζει, είναι δύο πρωτοβουλίες της ΕΕ που αποσκοπούν να βοηθήσουν τους νεαρούς ενήλικες να ενταχθούν στην εργασία, την κατάρτιση ή τη μαθητεία. Ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη και έχουν βοηθήσει εκατομμύρια νέους ανθρώπους. Παρότι όμως τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει σαφώς ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/12/2016


Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν αύξηση της απασχόλησης τα δύο τελευταία έτη

Η ΕΕ καταγράφει αυτή τη στιγμή το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (8,6%) από τον Μάρτιο του 2009, με 1,6 εκατ. λιγότερους ανέργους στην ΕΕ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την φθινοπωρινή έκδοση της Τριμηνιαίας Επισκόπησης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ανάπτυξη στην Ευρώπη (ESDE).

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/12/2016


Νεαρός Ιταλός ψήνει την τέλεια πίτσα 2 000 χλμ. μακριά από την πατρίδα του

Όταν σου εμφανίζεται η ευκαιρία, μην την αφήνεις να πάει χαμένη. Αυτό ακριβώς έκανε ο Emanuel Cappelletti, που είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από μια σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Ιταλία. Σήμερα, με την υποστήριξη του EURES, εργάζεται σε μια πιτσαρία στη Φινλανδία και δεν το μετανιώνει ούτε στιγμή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/11/2016


Το Βερολίνο φιλοξενεί εκδήλωση επαγγελματικής προώθησης Σουηδών σεναριογράφων

Είστε έτοιμοι για την επόμενη σκανδιναβική κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική σειρά που θα σπάσει τα ταμεία; Κρίνοντας από τις θετικές εντυπώσεις που άφησαν μερικοί από τους 23 συμμετέχοντες στην εκδήλωση προώθησης σεναριογράφων του EURES Σουηδίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2016, μπορεί σύντομα να αρχίσει να προβάλλεται σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα της περιοχής σας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

25/11/2016


Ανακαλύψτε τα ταλέντα σας μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης

Η αντίληψη ότι το πανεπιστήμιο είναι η μοναδική επιλογή μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη. Παρόλα αυτά, η επαγγελματική κατάρτιση, όπως για παράδειγμα τα προγράμματα μαθητείας, παρέχει εξαιρετικές προοπτικές. Η μορφή αυτών των μαθημάτων, όπως και το εύρος των επαγγελμάτων στα οποία παρέχουν πρόσβαση, έχουν υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Για τον λόγο αυτό η διοργάνωση της πρώτης εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/11/2016


Επιγραμμική υποστήριξη σε ατομικό επίπεδο και σε εξατομικευμένα εργαστήρια για νέους επίδοξους επιχειρηματίες

Σκέφτεστε να εργαστείτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες; Επισκεφτείτε το I-LINC, έναν δικτυακό τόπο ψηφιακών δεξιοτήτων με πλήθος πρακτικών συμβουλών και μια κοινότητα υποστήριξης που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα πρώτα βήματά σας ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Ή εμπνευστείτε από τις ειδικά για την επιχειρηματικότητα πληροφορίες του EURES Φινλανδίας και από το αναπτυσσόμενο δίκτυο νέων επιχειρηματιών της χώρας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/11/2016


Λαμπρές νέες προοπτικές εργασίας για τους καλλιτέχνες που φωτίζουν τις πόλεις μας

Με μια επαγγελματική κάρτα «καλλιτέχνη φωτός» θα σας συγχαρούν οι πάντες, αλλά μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε μια σταθερή δουλειά. Ωστόσο, το μέλλον μοιάζει πιο φωτεινό για αρκετούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του εν λόγω εξειδικευμένου τομέα, αφότου παρουσίασαν τα ταλέντα τους σε πιθανούς εργοδότες που συγκεντρώθηκαν στη Στοκχόλμη μετά από πρόσκληση του EURES.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

04/11/2016


Επιχείρηση στη Δανία που ειδικεύεται στο γλωσσικό λογισμικό κάνει αθρόες προσλήψεις

Μια επιχείρηση από τη Δανία που αναζητά ταλαντούχους ειδικούς πληροφορικής αξιοποιεί τακτικά τις υπηρεσίες του EURES. Η Ordbogen A/S, που δραστηριοποιείται κυρίως στη μετάφραση και την εκμάθηση γλωσσών μέσω διαδικτύου, διεθνοποιείται και σκοπεύει να πενταπλασιάσει το προσωπικό της έως το 2020. Αν ειδικεύεσαι στη συγγραφή κώδικα, θα μπορούσες να γράψεις ιστορία εκεί.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

31/10/2016


Ενημερωθείτε για τις ευκαιρίες απασχόλησης που θα παρουσιαστούν στην προσεχή ημερίδα για την απασχόληση στην Εσθονία

Σας αρέσει η ύπαιθρος; Εάν ναι, τότε ίσως ενδιαφέρεστε να δουλέψετε στην Εσθονία, η οποία αξιολογήθηκε ως μία από τις 10 πρασινότερες χώρες του πλανήτη σύμφωνα με τον δείκτη Environmental Performance Index. Εάν σας αρέσει η ιδέα να εργαστείτε σε μια χώρα με σπουδαίες ευκαιρίες σταδιοδρομίας, καλή ποιότητα ζωής και μαγευτικό φυσικό τοπίο, τότε διαβάστε για την Ευρωπαϊκή (διαδικτυακή) ημερίδα για την απασχόληση. Η εκδήλωση –η οποία διοργανώνεται από το EURES της Εσθονίας σε συνεργασία με το ταμείο ανεργίας της Εσθονίας και τον δικτυακό τόπο για την εργασία στην Εσθονία– θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 11 Νοεμβρίου μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ., ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

28/10/2016


Μια σύμπραξη για την απασχόληση φέρνει Ιταλούς νοσηλευτές σε οίκους ευγηρίας στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει δουλειά σε ικανούς νοσηλευτές στους πάνω από 400 οίκους ευγηρίας της, ιδίως σε αγροτικές περιοχές. Από τον Μάρτιο του 2016, μια σύμπραξη μεταξύ του EURES Ιρλανδίας και του EURES Ιταλίας βοήθησε στο να προσληφθούν 8 εξειδικευμένοι Ιταλοί νοσηλευτές, ενώ εκκρεμούν και άλλες προσφορές θέσεων εργασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

25/10/2016σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.