Άρθρα επικαιρότητας


Πώς να προβάλετε τις ικανότητες και την προσωπικότητά σας σε μια συνέντευξη εξ αποστάσεως

Skype, Google Hangouts ή Netop Live Guide – Αυτές είναι οι εφαρμογές διαδικτυακής επικοινωνίας που χρησιμοποιούν ολοένα περισσότερο οι υποψήφιοι προκειμένου να πείσουν τους πιθανούς εργοδότες τους ότι είναι ιδανικοί για τη θέση. Αρκετά δημοφιλείς έχουν αρχίσει να γίνονται και οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας που αποφασίζουν να εργαστούν στο εξωτερικό - έμπειροι και ρεαλιστές

Η εμπειρία μπορεί να θεωρείται το δυνατό χαρτί για έναν υποψήφιο στην αγορά εργασίας, κάλλιστα όμως μπορεί να τον θέσει εκτός εργασίας λόγω της ηλικίας του. Η πρόσληψη εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τις επιχειρήσεις και σε υποβαθμισμένες οικονομίες οι νεώτερης ηλικίας υποψήφιοι με μικρότερη πείρα αποτελούν συχνά συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως επιλογή. Όταν οι θέσεις εργασίας συρρικνώνονται απειλητικά στην πατρίδα σας, η εργασία στο εξωτερικό με τη βοήθεια του δικτύου EURES θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Δυσαρεστημένοι με τον μισθό σας; Κοιτάξτε αλλού!

Το Ίδρυμα WageIndicator Foundation συγκρίνει τις αμοιβές των εργαζομένων στις διάφορες χώρες ανά ώρα για την ίδια εργασία. Μέσω ενός εργαλείου μπορείτε να εντοπίσετε τις διαφορές που υφίστανται ανά επάγγελμα και να δείτε σε ποιες χώρες οι αμοιβές είναι υψηλότερες.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Σουηδία: χώρα ευκαιριών για Φινλανδούς που αναζητούν εργασία στον τομέα της ΤΠ

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η Nokia ανακοίνωσε απολύσεις στη Φινλανδία, πολλοί φινλανδοί εργαζόμενοι στον τομέα της ΤΠ βρέθηκαν σε επισφαλή θέση. Την ίδια στιγμή, στον αναπτυσσόμενο τομέα τεχνολογίας στη Σουηδία υπήρχε υπερπροσφορά θέσεων εργασίας. Εντοπίζοντας αυτή την αναντιστοιχία, το EURES Σουηδίας και το EURES Φινλανδίας ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία προσλήψεων προκειμένου να καλυφθούν κατάλληλα οι κενές θέσεις, η οποία κορυφώθηκε με τη διεξαγωγή μιας επιτυχημένης Ημερίδας Εργασίας τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Τα ταξίδια μπορεί να διευρύνουν τους ορίζοντες, η εργασία στο εξωτερικό όμως μας κάνει εξυπνότερους!

Εργασία στο εξωτερικό, συνύπαρξη με νέες κουλτούρες, εκμάθηση νέων γλωσσών —η ευστροφία που απαιτούν όλες αυτές οι δραστηριότητες ακονίζει το μυαλό μας. Όπως αποκαλύπτουν διάφορες μελέτες, οι άνθρωποι που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημιουργική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Βιογραφικά σημειώματα – η χρυσή τομή ανάμεσα στην αυτοπροβολή και την ειλικρίνεια

Έχετε ακούσει την ιστορία του υποψηφίου που καθ' οδόν για μια συνέντευξη εργασίας έβρισε έναν συνεπιβάτη του βγαίνοντας από τον συρμό του μετρό; Φτάνοντας στον χώρο διεξαγωγής της συνέντευξης, με έκπληξη διαπίστωσε ότι ο άντρας στον οποίο είχε φερθεί με τόση αγένεια καθόταν απέναντί του για να του πάρει συνέντευξη. Δεν πήρε τη δουλειά.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Το EURES της Σλοβενίας βοηθά τη Manca Müller να βρει τη δουλειά των ονείρων της

Περιστοιχισμένη από τους μαθητές της, η Manca Müller βρίσκεται στο στοιχείο της. Η Manca έφυγε από τη Σλοβενία για να φοιτήσει σε ένα σχολείο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενηλίκων στη Δανία. Tης άρεσε πολύ εκεί, αλλά δυστυχώς έπρεπε να επιστρέψει στη Σλοβενία μετά το τέλος της εκπαίδευσης. Έναν χρόνο μετά την αποφοίτησή της επέστρεψε στο σχολείο για να αναλάβει καθήκοντα αναπληρώτριας καθηγήτριας και πλέον είναι μόνιμη διοικητική υπάλληλος του σχολείου. «Το EURES της Σλοβενίας με βοήθησε να βρω το κουράγιο να αντιμετωπίσω τη γραφειοκρατία και να κάνω το μεγάλο βήμα», λέει η Manca.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Λέσχες γαστρονομίας, χώροι συνάντησης με τους ντόπιους και εξοικείωσης με τον τρόπο ζωής τους

Πήρατε λοιπόν τη μεγάλη απόφαση! Το δίκτυο EURES σας βοήθησε να βρείτε μια θέση εργασίας στα μέτρα σας στο εξωτερικό και τώρα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο της ζωής σας. Η εξοικείωσή σας με το νέο περιβάλλον μπορεί να είναι δύσκολη, όμως αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους ντόπιους η εγγραφή σας σε μια λέσχη γαστρονομίας είναι ίσως αυτό που χρειάζεστε.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


Γνωρίστε την ομάδα που κρύβεται πίσω από τη διοργάνωση των διαδικτυακών ημερίδων εργασίας του EURES

Οι διαδικτυακές ημερίδες εργασίας του EURES αποτελούν πλέον ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία που χρησιμοποιεί το EURES για να φέρει σε επαφή άτομα που αναζητούν εργασία και εργοδότες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Προκειμένου να στεφθούν με επιτυχία οι εν λόγω εκδηλώσεις, υπάρχει μεγάλος όγκος περίπλοκης δουλειάς που διεξάγεται στο παρασκήνιο. Στο σημερινό άρθρο, συζητάμε με άτομα που συμβάλλουν στο να γίνουν οι διαδικτυακές ημερίδες εργασίας πράξη.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015


«Η ανθρώπινη διάσταση» της υπηρεσίας υποστήριξης του EURES κλειδί για την αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων

Για πολλά άτομα που αναζητούν εργασία, αλλά και για πολλούς εργοδότες, το EURES αποτελεί ένα διαδικτυακό εργαλείο εξερεύνησης των ευκαιριών που προσφέρει η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Κάποιοι εργάζονται εντατικά «στο παρασκήνιο» για να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική λειτουργία της Πύλης EURES. Μιλήσαμε με την Εύη Γκίνου, συντονίστρια της υπηρεσίας υποστήριξης (Helpdesk) του EURES, η οποία, μαζί με την ομάδα της στο Λουξεμβούργο, εργάζεται για να διασφαλίσει ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με την πύλη των χρηστών επιλύονται αποτελεσματικά.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/04/2015σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.