Άρθρα επικαιρότητας


Μια σύμπραξη για την απασχόληση φέρνει Ιταλούς νοσηλευτές σε οίκους ευγηρίας στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει δουλειά σε ικανούς νοσηλευτές στους πάνω από 400 οίκους ευγηρίας της, ιδίως σε αγροτικές περιοχές. Από τον Μάρτιο του 2016, μια σύμπραξη μεταξύ του EURES Ιρλανδίας και του EURES Ιταλίας βοήθησε στο να προσληφθούν 8 εξειδικευμένοι Ιταλοί νοσηλευτές, ενώ εκκρεμούν και άλλες προσφορές θέσεων εργασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

25/10/2016


Επενδύστε στο μέλλον σας κάνοντας την πρακτική σας άσκηση στη Γερμανία επ' αμοιβή

Έντεκα νέοι από τη Σλοβακία και την Ισπανία έφυγαν αυτό το καλοκαίρι με προορισμό το ανατολικό τμήμα της Γερμανίας προκειμένου να εκπαιδευθούν ως φροντιστές ηλικιωμένων. Με την υποστήριξη του προγράμματος MobiPro-EU (The Job of My Life) και του EURES, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επί ένα μήνα πρακτική άσκηση στον τομέα της επιλογής τους μαθαίνοντας παράλληλα γερμανικά δωρεάν.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

21/10/2016


Διαμορφώνοντας τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων – πάρε μέρος στη συζήτηση

Ανταποκρίνονται τα κοινωνικά μας δικαιώματα στις προκλήσεις του 21ου αιώνα; Μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματικότερη την κοινωνική στήριξη προς τους ανέργους; Αυτά είναι δύο μόνο από τα ερωτήματα που τίθενται κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

18/10/2016


Δεν έχετε γίνει δεκτοί σε κάποιο πρόγραμμα για αποφοίτους; Μην απελπίζεστε – υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν στην επαγγελματική σας ανέλιξη

Ορισμένες επιχειρήσεις εφαρμόζουν ειδικά προγράμματα για να προσελκύσουν νέους αποφοίτους πανεπιστημίου. Αυτά τα προγράμματα αποτελούν μια λύση για γρήγορη είσοδο στην αγορά εργασίας σε πολλούς κλάδους. Αν όμως στοχεύατε σε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο όμως δεν γίνατε δεκτοί, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

14/10/2016


Πρωτότυπο βίντεο με θέμα τις διεθνείς επιλογές των ατόμων που αναζητούν εργασία

Επιθυμείτε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας, να αποκτήσετε νέες δεξιότητες ή να προωθήσετε τη σταδιοδρομία σας μέσω ενός έργου διεθνούς κινητικότητας; Εάν είστε 18-30 ετών, παρακολουθήστε το νέο διασκεδαστικό βίντεο που δημιούργησε η Actiris International, η διεθνής υπηρεσία διασύνδεσης της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης των Βρυξελλών, Actiris.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

11/10/2016


Ο οργανισμός «Nursing Homes Ireland» (Οίκοι Ευγηρίας Ιρλανδίας) καλωσορίζει τη συνδρομή του EURES στην αναζήτηση του προσωπικού που χρειάζονται τα μέλη του

Στην Ιρλανδία υπάρχει σήμερα έλλειψη εκπαιδευμένου νοσηλευτικού προσωπικού τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη στα 118 μέλη του οργανισμού «Nursing Homes Ireland» (αφορά μόνο ιδιωτικούς οίκους ευγηρίας) τον Ιανουάριο του 2016, οι κενές θέσεις ήταν 300.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

07/10/2016


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση συγκεκριμένων ομάδων ανθρώπων σχετικά με νέες θέσεις εργασίας αποτελούν έναν έξυπνο τρόπο παροχής βοήθειας σε άτομα που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους

Πέραν της βοήθειας που παρέχει το EURES στην εξεύρεση προσωπικού και κενών θέσεων εργασίας στο εξωτερικό, μπορεί επίσης να βοηθήσει όσους ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στη χώρα τους, ενημερώνοντάς τους σχετικά με καλές ευκαιρίες απασχόλησης.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

04/10/2016


Η πιο πρόσφατη πρόκληση που αντιμετώπισε σύμβουλος του EURES Ισπανίας – ανεύρεση βιοεπιστημόνων για δανική εταιρεία

Ο σύμβουλος EURES Ισπανίας, Manuel Zazo Cardeñosa, ξέρει πώς να βοηθήσει στον εντοπισμό ενός καλού εργάτη για το άρμεγμα αγελάδων, ξέρει όμως και πώς να εντοπίσει τους κατάλληλους υποψηφίους για συνέντευξη με τους εκπροσώπους της μεγαλύτερης εταιρείας της Δανίας στον τομέα της υγείας, της Novo Nordisk. Όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων που συμβουλεύονται το EURES, οι σύμβουλοί του θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

30/09/2016


Ένας νεαρός Ιταλός εξερευνά την Ευρώπη και άλλες χώρες μέσα από τα προγράμματα της ΕΕ

Στη Φινλανδία πρώτη φορά με το Erasmus, και δεύτερη φορά με την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία και στη συνέχεια στο Κέιμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του προγράμματος Leonardo Da Vinci. Χάρη στο EURES, ο Ιταλός Danilo Bisbano εργάζεται σήμερα για την Ντίσνεϊ στο Θεματικό Πάρκο Epcot στο Ορλάντο.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

27/09/2016


Μια συναρπαστική περίοδος – νέοι απόφοιτοι πανεπιστημίου ή λυκείου ξεκινούν να χτίζουν τη σταδιοδρομία τους

Το σχολείο τελείωσε και, για πολλούς, τελείωσε και το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο. Αν είστε ένας από τους νέους ανθρώπους που μόλις ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, ο κόσμος όλος απλώνεται μπροστά σας. Τι σκέφτονται λοιπόν οι νέοι Ευρωπαίοι για τις επιλογές τους και τι ελπίζουν για το μέλλον τους;

Διαβάστε τη συνέχεια >>

23/09/2016σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.