Άρθρα επικαιρότητας


Νέα θέση στην Αυστρία ανοίγει ευρύτερους ορίζοντες σε νεαρή από τη Σλοβενία που αναζητούσε εργασία

Η Ana-Marija Vratanar, καταγόμενη από ένα μικρό χωριό της Σλοβενίας, έψαχνε μια καλή ευκαιρία απασχόλησης στην πατρίδα της προτού μάθει για μια θέση που της κέντρισε το ενδιαφέρον. Η θέση που κοινοποιήθηκε μέσω του τοπικού κέντρου απασχόλησης αφορούσε εργασία σε οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Αυστρία. "Γιατί όχι, είπα στον εαυτό μου". Επικοινώνησε λοιπόν με τον σύμβουλο EURES Žarko Markovič στη Λιουμπλιάνα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/01/2017


Χαρούμενες Γιορτές σε όλους

Το EURES, με την ευκαιρία των Γιορτών, σας εύχεται χαρούμενες διακοπές και ένα Νέος Έτος γεμάτο με νέες ευκαιρίες. Εάν ο στόχος σας για το Νέο Έτος είναι να αναζητήσετε νέα εργασία, είτε επειδή είστε άνεργος είτε επειδή επιθυμείτε την αλλαγή και ενδιαφέρεστε να εργαστείτε σε ένα νέο πολιτισμικό περιβάλλον, το EURES θα είναι εδώ για να σας στηρίξει στην πραγματοποίηση των στόχων σας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/12/2016


Από χόμπι επάγγελμα – Οι «Εγγυήσεις για τη νεολαία» βοηθούν μια νεαρή Ελληνίδα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα

Μόλις τελείωσε το σχολείο, η Αριστέα Ζαχαρή άρχισε να ψάχνει για δουλειά. Πέρασαν τρεις μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν οικονομικά εξαρτημένη από τους γονείς της και είχε αρχίσει να ανησυχεί για το μέλλον της. Έτσι, όταν έμαθε για το πρόγραμμα «Εγγυήσεις για τη νεολαία» από το τοπικό γραφείο απασχόλησης, άδραξε την ευκαιρία να συμμετάσχει και να σπουδάσει κομμωτική.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

16/12/2016


Διαδικτυακό σεμινάριο για τη σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής ειδικά για τη σουηδική αγορά εργασίας

Εάν θα σας ενδιέφερε να εργαστείτε σε μια χώρα με ωραίο φυσικό περιβάλλον και πλούσια παράδοση καλών τεχνών και σχεδίου, όπου αναγνωρίζεται η σημασία της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, η Σουηδία θα μπορούσε να είναι το ιδανικό μέρος για σας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/12/2016


Η στοχευμένη κατάρτιση διευκολύνει την είσοδο ισπανών μαγείρων στην αγορά εργασίας της Σουηδίας

Για να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας των συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις πρόσληψης ισπανών μαγείρων σε σουηδικά εστιατόρια, το EURES Ισπανίας έχει αναρτήσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο σύνταξης βιογραφικού σημειώματος για τη συγκεκριμένη αγορά εργασίας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

09/12/2016


"Εγγυήσεις για τη νεολαία" τρία χρόνια μετά – τι πετύχαμε;

Το πρόγραμμα "Εγγυήσεις για τη νεολαία", καθώς και η Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων που το υποστηρίζει, είναι δύο πρωτοβουλίες της ΕΕ που αποσκοπούν να βοηθήσουν τους νεαρούς ενήλικες να ενταχθούν στην εργασία, την κατάρτιση ή τη μαθητεία. Ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη και έχουν βοηθήσει εκατομμύρια νέους ανθρώπους. Παρότι όμως τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει σαφώς ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

06/12/2016


Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν αύξηση της απασχόλησης τα δύο τελευταία έτη

Η ΕΕ καταγράφει αυτή τη στιγμή το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (8,6%) από τον Μάρτιο του 2009, με 1,6 εκατ. λιγότερους ανέργους στην ΕΕ σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την φθινοπωρινή έκδοση της Τριμηνιαίας Επισκόπησης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Ανάπτυξη στην Ευρώπη (ESDE).

Διαβάστε τη συνέχεια >>

02/12/2016


Νεαρός Ιταλός ψήνει την τέλεια πίτσα 2 000 χλμ. μακριά από την πατρίδα του

Όταν σου εμφανίζεται η ευκαιρία, μην την αφήνεις να πάει χαμένη. Αυτό ακριβώς έκανε ο Emanuel Cappelletti, που είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από μια σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στην Ιταλία. Σήμερα, με την υποστήριξη του EURES, εργάζεται σε μια πιτσαρία στη Φινλανδία και δεν το μετανιώνει ούτε στιγμή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/11/2016


Το Βερολίνο φιλοξενεί εκδήλωση επαγγελματικής προώθησης Σουηδών σεναριογράφων

Είστε έτοιμοι για την επόμενη σκανδιναβική κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική σειρά που θα σπάσει τα ταμεία; Κρίνοντας από τις θετικές εντυπώσεις που άφησαν μερικοί από τους 23 συμμετέχοντες στην εκδήλωση προώθησης σεναριογράφων του EURES Σουηδίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2016, μπορεί σύντομα να αρχίσει να προβάλλεται σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα της περιοχής σας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

25/11/2016


Ανακαλύψτε τα ταλέντα σας μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης

Η αντίληψη ότι το πανεπιστήμιο είναι η μοναδική επιλογή μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη. Παρόλα αυτά, η επαγγελματική κατάρτιση, όπως για παράδειγμα τα προγράμματα μαθητείας, παρέχει εξαιρετικές προοπτικές. Η μορφή αυτών των μαθημάτων, όπως και το εύρος των επαγγελμάτων στα οποία παρέχουν πρόσβαση, έχουν υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Για τον λόγο αυτό η διοργάνωση της πρώτης εβδομάδας επαγγελματικών δεξιοτήτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/11/2016σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.