Άρθρα επικαιρότητας


Από το σενάριο στην οθόνη – σουηδοί σεναριογράφοι ανακαλύπτουν αν οι ιδέες τους έχουν προοπτική

Τον Ιούνιο, δώδεκα σεναριογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε παραγωγούς στο Βερολίνο. Στην τρίτη εκδήλωση αυτού του είδους που πραγματοποιείται στη Γερμανία, η οποία διοργανώθηκε από τη Wanna Spiridonidou, σύμβουλο EURES στη Σουηδία, οι συγγραφείς ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου και περιέγραψαν τα σενάριά τους κατά τη διάρκεια παρουσίασης.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

24/07/2015


Δύο νέοι από την Ιταλία διηγούνται στο YouTube για ποιο λόγο διάλεξαν το πρόγραμμα «Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES»

Ο Fabio Bertollini και η Agata Murgano είναι δύο νέοι από την Ιταλία που αξιοποιούν πλήρως τις ευκαιρίες για καριέρα με τη βοήθεια του προγράμματος «η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES». Οι εμπειρίες τους παρουσιάζονται σε δύο βίντεο στο YouTube που αναρτήθηκαν πρόσφατα. Διαβάστε παρακάτω γιατί επέλεξαν το πρόγραμμα και τι τους προσέφερε.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

20/07/2015


EURES – συντονισμένη προσέγγιση για να βρείτε δουλειά και να παραμείνετε σε αυτήν

Με τη βοήθεια του EURES, η Παναγιώτα Δομέστιχου προσλήφθηκε στη Φινλανδία ως βοηθός νοσηλεύτρια. Αυτή ήταν άλλωστε η θέση που ανταποκρινόταν στην ειδίκευση την οποία είχε λάβει στην Ελλάδα. Όμως έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα: έξι μήνες μετά την πρόσληψή της, οι εργοδότες της την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να υποβάλει περισσότερα δικαιολογητικά. Τότε ήταν που χρειάστηκε η παρέμβαση του EURES και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct στην Ελλάδα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

17/07/2015


Ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα IT για Φινλανδούς που σκέφτονται να μετεγκατασταθούν στη Σουηδία

Η Σουηδία χρειάζεται ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής, των υπολογιστών και της τεχνολογίας. Ορισμένοι εργοδότες διαπιστώνουν ότι η Φινλανδία θα μπορούσε να είναι το κατάλληλο μέρος για να αναζητήσουν υποψήφιους, καθώς οι ανακατατάξεις στη Nokia οδήγησαν στην απόλυση πολλών επαγγελματιών. Οι σύμβουλοι EURES και στις δυο χώρες είναι στη διάθεση των ατόμων που αναζητούν εργασία ώστε να τους βοηθήσουν να βρουν εργοδότες και να πάρουν τη μεγάλη απόφαση.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

13/07/2015


Νέα εφαρμογή υπολογίζει τον κατάλληλο μισθό για εσάς με βάση το βιογραφικό σας σημείωμα

Αναζητάτε εργασία ή σκέφτεστε να ζητήσετε αύξηση, αλλά δεν είστε σίγουροι για το ποιες πρέπει να είναι οι απολαβές σας; Η νέα εφαρμογή θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε τον μισθό που δικαιούστε από τον εργοδότη σας.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

08/07/2015


Η πρόσβαση των νέων σε ευκαιρίες για την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους είναι πλέον ευκολότερη

Στη σύγχρονη αγορά εργασίας, οι συνθήκες δεν φαίνεται να ευνοούν τους νέους που επιθυμούν να ενταχθούν στον επαγγελματικό στίβο. Η έλλειψη εμπειρίας και εργασιακών δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με την απουσία κατάλληλων ευκαιριών για την απόκτηση των εν λόγω δεξιοτήτων, είναι ορισμένα μόνο από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην Ευρώπη. Καθώς διανύουν το δύσκολο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ολοκλήρωσης των σπουδών τους και της έναρξης της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, χρειάζονται υποστήριξη προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής τους.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

29/06/2015


Εκμάθηση νέων νοσηλευτικών δεξιοτήτων σε μια άλλη χώρα – Ο Marco βάζει πλώρη για το Ηνωμένο Βασίλειο

Ανταλλαγή ιδεών με συναδέλφους νοσηλευτές και προσωπική εξέλιξη – δύο στόχοι για τους οποίους ο 26χρονος Marco Colombero θέλησε να εργαστεί στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

26/06/2015


Οι σύμβουλοι του EURES σκέφτονται δημιουργικά

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι σύμβουλοι του EURES μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αιτούντων εργασία, των αρμοδίων για τις προσλήψεις και των συναδέλφων τους σε άλλες χώρες; Ιατρική, ΤΠ, γεωργία - Οι σύμβουλοι του EURES μπορεί να κληθούν για βοήθεια σε οποιονδήποτε κλάδο. Για να επιτύχουν τον στόχο τους, πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει, πράγμα το οποίο προϋποθέτει μερικές φορές ικανότητα δημιουργικής σκέψης. Παρατίθεται το παράδειγμα ενός έλληνα συμβούλου που έπρεπε να ενημερωθεί για τον τομέα της μηχανικής.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

22/06/2015


Η θετική προδιάθεση κάνει τη διαφορά για μια ισπανίδα νοσηλεύτρια στη Νορβηγία

Πριν από δύο χρόνια, η Alba Gracia ακολούθησε την παρόρμησή της και μετεγκαταστάθηκε από την Ισπανία στη Νορβηγία προκειμένου να εργαστεί ως νοσηλεύτρια. Στην Ισπανία, η ιστορία της αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς εμπειρίας με τη βοήθεια του EURES. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές της Alba και του συμβούλου EURES που τη βοήθησε να βρει δουλειά σχετικά με την εγκατάσταση σε μια άλλη χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

15/06/2015


Νέες μαγειρικές γνώσεις σε μια από τις ομορφότερες οροσειρές του πλανήτη

Ο νεαρός σεφ Matej Kulas έχει ήδη εννέα σεζόν που εργάζεται ως μάγειρας στην Κροατία, όμως οι ευκαιρίες είναι σπάνιες και υπάρχει εργασιακή ανασφάλεια. Αποφάσισε λοιπόν να ανοίξει τους ορίζοντές του προς την Αυστρία και παρακολούθησε μια έκθεση απασχόλησης που συνδιοργανώθηκε από τον Dieter Müller, σύμβουλο EURES με έδρα το Vorarlberg, και το τοπικό εμπορικό επιμελητήριο. Δεν το μετάνιωσε στιγμή.

Διαβάστε τη συνέχεια >>

05/06/2015σημείωση

Τα άρθρα με τον τίτλο «Εστίαση...» αποσκοπούν να παράσχουν στους χρήστες της διαδικτυακής πύλης EURES πληροφορίες για τρέχοντα θέματα και τάσεις και να ενθαρρύνουν τη συζήτηση και τον διάλογο. Δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.