• Events

Nyhedsartikler


<< Zpět na seznam novinek

Tyskland havde brug for medarbejdere i plejesektoren… så Cristina hoppede på et fly

Den spanske sygehjælper Cristina Cañadas Pequin var nødt til at finde arbejde hurtigt. Hendes midlertidige kontrakt var lige udløbet, og der var kun få lokale muligheder. Ved at søge en læreplads i Tyskland gennem ordningen Dit første Euresjob fandt hun endelig det job, hun havde været på udkig efter.
Picture

Cristina fik en læreplads hos "Haus Margerita", en specialiseret plejevirksomhed, hvor hun yder ekspertstøtte til personer med psykiske sundhedsbehov:

"Mit job består i at yde omsorg for dem, der har mest behov for det," forklarer Cristina. "F.eks. hjælper jeg de pågældende ved måltiderne og med deres fysiske sundhed. Derudover er det min opgave at sørge for motivation og skabe en følelse af tillid og tryghed."

Ordningen Dit første Euresjob var attraktiv i to henseender. "For det første fandt jeg det som arbejdsløs meget svært at finde et job hjemme i Spanien. Dertil kom tilbuddet om arbejdserfaring af høj kvalitet, kombineret med en mulighed for at bo i udladet, hvilket jeg virkeligt fandt attraktivt... Det var en drøm, der blev til virkelighed."

Ved at søge stillingen gennem programmet Dit første Euresjob fik Cristina adgang til betydelig støtte til at forberede sig på sit nye liv i udlandet.

"Programmet hjalp mig ikke kun med at finde et job, som jeg elsker, det gav mig også penge til at etablere mig for… Jeg deltager desuden hver uge i et tyskkursus, alt sammen takket være projektet."

Under den treårige lærlingeuddannelse kombinerer Cristina erhvervsuddannelse med praktisk arbejde. Dette betyder, at hun opnår de færdigheder, hun har brug for til at fremme sin karriere, opnår nye kvalifikationer og tjener en anstændig løn – alt sammen samtidig.

"Jeg gennemfører en form for uddannelse, som tyskerne kalder "Ausbildung". I praksis arbejder jeg i virksomheden i en måned og er derpå på skole i en måned, hvorefter jeg igen arbejder i virksomheden osv. Det betyder, at når jeg er på arbejde, bruger jeg alt det i praksis, som jeg har lært på skolen."

Ved at sige ja til jobbet hos Haus Margerita medvirkede Cristina også til at nedbringe personalemanglen på nationalt plan på et tidspunkt, hvor næsten to tredjedele af Tysklands plejetilbud er underbemandede.

Som plejehjemmets direktør, Stefanie Goldwich, forklarer: "Sundhedssektoren vokser støt, og mangel på kvalificeret arbejdskraft er desværre et alvorligt problem i vores region. Da vi havde flere ledige stillinger end egnede ansøgere, var det nødvendigt at bede programmet Dit Første Euresjob om hjælp."

Dit første Euresjob hjalp hurtigt med at sætte Stefanie i kontakt med Cristina. "Programmet Dit første Euresjob har virkelig været til stor hjælp i organisationsprocessen. Vi behøvede kun at fortælle, at vi var interesseret i at ansætte en lærling fra udlandet," siger Stefanie. "Vi fremsendte selvfølgelig nogle ansættelseskriterier… For eksempel skulle vores potentielle medarbejder have et afgangsbevis på mellemniveau ("Mittlere Reife") og en afsluttet uddannelse i sundhedssektoren."

Så snart Dit første Euresjob havde fremsendt Cristinas kontaktoplysninger, var ansættelsesprocessen meget simpel. Efter en indledende e-mailkorrespondance mødtes Cristina personligt med Stefanie og hendes kolleger på plejehjemmet, og efter at hun havde gjort et godt indtryk under samtalen, besluttede de at ansætte hende.

Den største udfordring for Cristina har været behovet for hurtigt at blive fortrolig med tysk, navnlig hvad angår fagudtryk, og Stefanie indrømmer, at dette stillede hende i en "svagere udgangsposition" end tyske lærlinge. Dette har ifølge hende dog ikke skabt nogen barrierer, da arbejdet med patienterne "hovedsagelig er non-verbalt og kræver en masse mimik og fagter".

Stefanie føler, at Cristina har været "en stor hjælp", og Haus Margerita tilbyder hende supplerende sprogundervisning i tysk med fokus på fagterminologi.

Cristina vil for sit vedkommende meget gerne opfordre andre unge til at deltage i programmet Dit første Euresjob:

"Det er en rigtig god mulighed, og også meget svært… Men hvis du er kvalificeret og motiveret, åbner Dit første Euresjob døre. Du vil få øget selvtillid ved at klare dig selv, administrere dine egne penge, opbygge venskaber og tilpasse dig livet i et andet land… Jeg vil altid være taknemlig for denne fantastiske mulighed."

Dit første Euresjob er en EU-ordning for jobmobilitet. For at få mere at vide om beskæftigelses- og uddannelsesmuligheder i hele EU eller finde medarbejdere med de færdigheder, du har brug for, kan du kontakte en af ordningens arbejdsformidlinger eller henvende dig til din lokale Euresvejleder via Euresportalen.

 

Relevante links:

Deutsche Welle – "Germany is desperately seeking caregivers"

Euresportalen

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@EURES

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Ansvarsfraskrivelse: Bemærk venligst, at hverken Eures eller Europa-Kommissionen er ansvarlig for indholdet på nogen af ovennævnte tredjepartswebsteder

16/03/2018

<< Zpět na seznam novinek
 
ansvarsfraskrivelse

Artiklerne skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndigheds (ELA) eller Europa-Kommissionens holdning. Desuden godkender, at hverken Eures eller ELA er ansvarlig for indholdet på nogen af ovennævnte tredjepartswebsteder.