• Events

Nyhedsartikler


<< Zpět na seznam novinek

Fem ting, som virksomhederne gjorde under pandemien, og som er her for at blive

Hvordan og hvor vi arbejder ændrede sig hurtigt, da covid-19-pandemien ramte i begyndelsen af 2020. Vi ser nærmere på, hvilke af disse forandringer der vil blive, når alle restriktioner er ophævet.
Picture

Hjemmearbejde

Hjemmearbejde gør det unødvendigt at pendle, og behovet for fælles kontorlokaler forsvinder, hvilket sparer arbejdsgivere og arbejdstagere både tid og penge. De ansatte undgår lang transporttid og får mere tid til at gøre de ting, de nyder, og mindsker udgifterne til transport. Samtidig vil det kunne spare virksomhederne betydelige summer at reducere kontorarealerne eller helt skille sig af med dem. Idéen er ikke blot populær blandt de ansatte, men også særdeles rentabel.

Virtuelle møder og begivenheder

En af de første ændringer, der fulgte af pandemien, var at aflyse alle fysiske forsamlinger. I stedet gik virksomhederne over til at benytte en række forskellige onlineplatforme, såsom Zoom og Microsoft Teams, til at afholde møder og arrangementer og fortsat gøre det muligt for medarbejdere at mødes i grupper. Skiftet gjorde det muligt for dem, der arbejdede hjemmefra, at deltage i arrangementer og kommunikere godt med kollegerne. Det betød også, at flere mennesker kunne deltage i onlinesessionerne, da de ikke længere behøvede at være på stedet til et bestemt tidspunkt. Med tiden blev møderne kortere og mere regelmæssige som følge af pandemien, rejseomkostningerne for alle involverede blev reduceret, og medarbejderne fik mere tid til at fokusere på andre opgaver.

Fleksible arbejdstider

Nogle medarbejdere balancerede med børnepasningsansvar og forskellige arbejdsmiljøer under pandemien, og fleksibelt arbejde blev derfor stadig mere populært i hele Europa. Justeringen af arbejdstiden for at give plads til forskellige forpligtelser og livsstile har vist sig at øge produktiviteten og balancen mellem arbejdsliv og privatliv for de ansatte. I hele verden er der gennemført covid-19-virksomhedsundersøgelser i løbet af det seneste år, hvor de ansatte fortalte deres arbejdsgivere, at de følte, at deres arbejde fungerede lige så godt eller bedre med de nye fleksible arbejdspolitikker.

Digital rekruttering

For at overholde en række covid-19-restriktioner tilpassede virksomheder over hele verden deres ansættelsesmetoder for fortsat at kunne ansætte nyt personale under den globale pandemi. Dette førte til et skift til "virtuel ansættelse", som indebærer, at ansøgerne interviewes ved hjælp af onlineplatforme, og at der anvendes onlinetest og -undersøgelser for at finde ud af, hvem der passer bedst til teamet. Digitale rekrutteringsprocesser (også kendt som e-rekruttering) har vist sig at være effektive og omkostningseffektive, og personaleafdelingerne er begejstrede over fortsat at kunne anvende disse nye metoder og værktøjer.

Onlinekurser

Traditionelt var fysiske kurser det mest almindelige som introduktion for nye medarbejdere og til at opkvalificere eksisterende medarbejdere. Dette indebar ofte, at en specifik ekspert blev inviteret til at tage et andet sted hen, eller at fagfæller blev bedt om at lave præsentationer for at dele deres viden med kolleger i et lokale.  Men med pandemien er der sket en enorm stigning i onlinekurser, som gør eksperterne mere tilgængelige for personalet, giver flere mulighed for at deltage i kurser, og der spildes ikke tid på at gå rundt i kontorbygningerne. Deltagelse i kurser fra hvor som helst i verden har åbnet læringsmuligheder for alle virksomheder.

 

For at få mere at vide om at arbejde i tiden efter covid-19 kan du se,hvordan vi organiserer en vellykket jobsamtale online.

 

Relevante links:

Zoom

Microsoft Teams

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find Euresvejledere

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

17/09/2021

<< Zpět na seznam novinek
 
ansvarsfraskrivelse

Artiklerne skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. Deres indhold afspejler ikke nødvendigvis Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndigheds (ELA) eller Europa-Kommissionens holdning. Desuden godkender, at hverken Eures eller ELA er ansvarlig for indholdet på nogen af ovennævnte tredjepartswebsteder.