• Events

Nyhedsartikler


<< Zpět na seznam novinek

Hjælp fra Eures til at finde beskæftigelse i Irland: To finners historier

Julia Maanawadu på 25 og Tuomas Lahtinen på 18 er to finner, der fandt job i Irland inden pandemien takket være et samarbejde mellem Eures Finland og Eures Irland. Under deres ophold på den grønne ø fik de værdifulde faglige kvalifikationer, uforglemmelige oplevelser og nye venskaber.
Picture

"Det havde altid været min drøm at arbejde i udlandet"

Da turismestuderende Julia tog til en Eures-karrieredag arrangeret på campus på Satakunta University of Applied Sciences i det sydvestlige Finland, vidste hun ikke, at dette var begyndelsen på en rejse, der ville ændre hendes liv.

"Jeg besluttede at tage hen og kigge, da det altid havde været min drøm at arbejde i udlandet," siger den unge finne.

To uger efter at have talt med Eures Irlands vejledere under arrangementet modtog Julia en e-mail fra dem om praktikophold for finske studerende hos en hotelkoncern i Irland. "Jeg var et sted i mit liv, hvor jeg havde brug for at skifte miljø og livsstil. Der var ikke noget, der holdt mig tilbage, så jeg tænkte, at det var det perfekte tidspunkt at gøre det på."

Kokkestuderende Tuomas var også meget opsat på at få international erhvervserfaring. "Da jeg hørte om muligheden for at arbejde i udlandet, sagde jeg ja med det samme," siger den unge kokkeelev.

Tuomas hørte om Eures fra sin lærer Jukka Mäkinen, som opfordrede ham til at søge og gav ham råd med hensyn til at stille de rette spørgsmål.

"Det var meget spændende at rejse til udlandet alene for første gang," fortæller den unge kokkestuderende.

Julia og Tuomas er meget glade for den støtte, de fik fra deres Eures-vejledere i Finland, som hjalp dem med at ordne deres arbejdsdokumenter, gav dem praktiske tips og vejledte dem i, hvordan de kunne søge om økonomisk støtte fra EU.

 

"En virkelig god mulighed for at lære på en ny, spændende måde"

Som receptionist på Sheraton Athlone Hotel var Julia ansvarlig for at tjekke alle gæster ind og ud, besvare telefonopkald, modtage bookinger, besvare spørgsmål fra gæster, stå for afregning, mersalg, booke taxaer og give turistinformation. "Jeg så, at mit engelske blev meget bedre. Jeg føler, at jeg også blev mere selvsikker og afslappet i kontakten med kunderne."

Under sit praktikophold arbejdede Tuomas i køkkenet på Hodson Bay Hotel i det centrale Irland, hvor han stiftede nærmere bekendtskab med finesserne i det irske køkken, lærte nye tilberedelsesteknikker og forbedrede sine kommunikationsfærdigheder. "Jeg vil varmt anbefale at deltage i dette program, da det er en virkelig god mulighed for at lære på en ny, spændende måde," siger den unge kok.

 

"En fantastisk oplevelse, som jeg altid vil huske"

De to finner siger med tydelig overbevisning, at deres erfaring med Eures ikke kun har været fantastisk for deres karrierer – det har også hjulpet dem med at udvikle sig som personer og givet dem minder for livet. "At arbejde i udlandet er noget, alle bør prøve," anbefaler Julia. "Man lærer rigtig meget og får et nyt perspektiv på tingene." Tuomas fortæller glad: "Mit praktikophold i Irland har været så uforglemmeligt og enestående!"

Noget andet uvurderligt, som de to studerende opnåede under deres ophold i udlandet, var venskaber. Tuomas blev venner med sin bofælle og kollega Jaïro, som han stadig har kontakt til. I mellemtiden mødte Julia sin kæreste Stephen, som hun overvejer at åbne en Bed and Breakfast sammen med i fremtiden.

 

Eures-netværket omfatter alle EU-lande samt Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz. Læs mere om, hvad Eures laver.

 

Relevante links:

Hvad kan Eures gøre for dig?

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Ansvarsfraskrivelse: Bemærk venligst, at hverken Eures eller Europa-Kommissionen er ansvarlig for indholdet på nogen af ovennævnte tredjepartswebsteder.

05/03/2021

<< Zpět na seznam novinek
 
ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.