• Events

Nyhedsartikler


<< Zpět na seznam novinek

Eures Tyskland afholder unik event for ambitiøse orkestermusikere

Tyskland er et attraktivt arbejdssted for musikere i internationale orkestre. Landet har en rig tradition inden for klassisk musik og er hjemsted for mere end 50 symfoniorkestre.
Picture

Man behøver blot at se på navnene på musikerne i disse orkestre for at se, at jobmarkedet for professionelle musikere er internationalt. Med sine mange prestigefyldte musikkonservatorier er Tyskland desuden et attraktivt sted at studere musik. Branchens internationale karakter betyder imidlertid, at dem, der studerer musik i Tyskland, måske skal være åbne for at flytte til udlandet for at arbejde.

For at gøre lovende musikere parate til denne mulighed så tidligt som muligt i deres karriere afholdt ZAV-Künstlervermittlung (det federale jobcenter for udøvende kunstarter under den tyske forbundsinstitution for beskæftigelse) for nylig en unik event i samarbejde med Eures' Tysklands nationale koordinationskontor (NCO).

 

Grundig vejledning fra Eures-vejledere

Omkring 30 musikstuderende, herunder harpenister, violinister, cellister, fløjtenister og fagottister, samledes den 29.-30. oktober 2018 i Orchesterzentrum NRW i Dortmund for at høre mere om jobmuligheder i Tyskland og udlandet.

Orchesterzentrum NRW er et fælles center for fire musikkonservatorier, som ved åbningen i 2009 blev det første fælles øvecenter for konservatoriestuderende i Europa.

Eures-vejledere fra Slovakiet, Schweiz og Sverige var til stede ved eventen for at dele deres erfaringer om mulighederne i deres respektive lande med deltagerne. De studerende hørte, hvordan det at arbejde i et andet EU-medlemsland kan give værdifulde erfaringer, og de blev introduceret til de relevante jobmarkeder i de forskellige lande.

”Det grænseoverskridende samarbejde mellem de forskellige aktører var et godt udgangspunkt for at fortælle de deltagende studerende om fair mobilitet,” fortæller Lena Sundheimer fra Eures' Tysklands nationale koordinationskontor.

De studerende blev også orienteret om mulighederne for at drage fordel af EU's mobilitetsprogrammer, såsom ”Dit første Euresjob”, som hjælper jobsøgende i aldersgruppen 18-35 år, der ønsker at arbejde i et andet EU-medlemsland.

 

”Eures hjælper udøvende kunstnere med at udnytte deres netværk”

Deltagelse i internationale events som for eksempel jobmesser er ikke usædvanligt for medarbejderne i Eures, men denne event for orkestermusikere er et godt eksempel på et unikt og målrettet initiativ.

Jobmarkedet for professionelle musikere er konkurrencepræget og under konstant forandring, og det gør events som denne endnu mere værdifulde, som eventens arrangør Lilia Felde-Ritz fra ZAV-Künstlervermittlung i Køln forklarer: ”For os, som jobformidlere for orkestermusikere, er det af afgørende betydning at være tæt på musikkonservatorierne og de studerende, så vi kan holde os orienteret om udviklingen på jobmarkedet.”

En af deltagerne, Tony Erb, Eures-koordinator for Schweiz i det statslige kontor for økonomiske anliggender (SECO) i Bern, fremhævede, at Eures spiller en vigtig rolle i at understøtte udøvende kunstnere: ”Efter min opfattelse er det nødvendigt, at udøvende kunstnere er internationalt mobile, og derfor er det også fornuftigt, at landene arbejder sammen om at støtte dem i det,” sagde han. ”Eures hjælper udøvende kunstnere med at udnytte deres netværk.”

De kulturelle og kreative industrier tilbyder EU-borgerne en lang række muligheder for at arbejde i udlandet. Nogle Eures-tjenester, herunder ZAV-Künstlervermittlung, Arbetsförmedlingen i Sverige og Pôle emploi i Frankrig, tilbyder dedikeret vejledning og jobformidling for jobsøgende inden for disse sektorer.

Hvis du er musiker eller udøvende kunster og interesseret i en international karriere, eller hvis du er arbejdsgiver og på udkig efter dygtige medarbejdere, så kontakt din lokale Eures-vejleder eller registrér dig i dag på Eures-portalen på: https://ec.europa.eu/eures/public/en/homepage

 

Relevante links:

ZAV-Künstlervermittlung

Dit første Euresjob

Euresportalen

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@Eures

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Ansvarsfraskrivelse: Bemærk, at hverken Eures eller Europa-Kommissionen er ansvarlig for indholdet på nogen af ovennævnte tredjepartswebsteder

21/03/2019

<< Zpět na seznam novinek
 
ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.