• Events

Nyhedsartikler


<< Zpět na seznam novinek

Et nyt liv i Litauen

Paolo Camaioni vidste, han havde brug for forandring. Med støtte fra Eures udskiftede han Italien med Litauen, og siden da er det bare gået fremad.
Picture

En 31-årig italiener fra Abruzzo-regionen, Paolo Camaioni, er en mand, der ved, hvad han vil. Efter at have kæmpet for at finde arbejde i sit hjemland — og inden for sine valgte videnskabelige områder, nemlig bioteknologi og forskning — begyndte han at se sig om efter andre muligheder. Det var her, hans tidligere oplevelser gjorde, at han fik øje på en ny mulighed.

"Da jeg studerede i Skotland, blev jeg gode venner med er par litauere," siger han. "Et par år senere tog jeg til Vilnius for at besøge dem, og jeg var vild med den oplevelse. På det tidspunkt forventede jeg ikke at skulle bo her, men mens jeg søgte efter jobmuligheder rundt omkring i Europa, så jeg en mulighed for at kommer hertil og besluttede at tage afsted. Jeg trængte til lidt eventyr i mit liv og mente, at dette land havde meget at tilbyde!"

I forbindelse med sin jobsøgning kom Paolo i kontakt med italienske Euresvejleder Anna Bongiovanni. "Hun var lige kommet tilbage fra Riga, i Letland, så hun fortalte mig lidt om sine personlige oplevelser med Baltikum og præsenterede mig for Taxify, en populær app her til en kørselstjeneste. Hun fortalte mig også om nogle alternative jobtilbud og -muligheder, der tilbydes af EU."

Så snart Paolo havde besluttet at gå videre med den mulighed i Litauen, han havde fundet, satte Anna ham i kontakt med sine kolleger i dette land. "Eures Litauen sendte mig et skema, så jeg kunne søge om økonomisk støtte fra EU til mine rejseudgifter, og et par links til lejligheder," fortæller Paolo. "De gav mig også nogle generelle oplysninger om Vilnius — alt i alt var det meget nyttigt."

"Euresvejledere vil hellere end gerne snakke med dig, og de har en lang række forskellige muligheder at tilbyde," tilføjer han. "Når man søger et job, kan bureaukratiet undertiden være overvældende, men Euresvejlederne har en masse erfaring på området, og de kan hjælpe dig med papirarbejdet."

I dag arbejder Paolo i kundetjenesten hos et luftfartsselskab i Vilnius. Selv om jobbet måske ikke er på det videnskabelige område, er han glad for arbejdet, den afslappede og venlige atmosfære og sine internationale kollegers selskab. Det passer ham også godt at bo i et andet land. "Hver gang jeg får mulighed for at rejse rundt i landet, føler jeg mig som et barn i en forlystelsespark. Der er en masse at se, og jeg glæder mig virkelig til at udforske hele landet til foråret eller sommer."

"Jeg er ikke helt sikker på min fremtid," siger han på spørgsmålet om, hvad der er hans håb. "Måske bør jeg tage tilbage og søge efter et job på det område, jeg har studeret, men lige nu har jeg så meget sjov med mit nye liv her."

Paolos oplevelse viser livets evne til at overraske én, hvis man er villig til at prøve noget nyt. Og at Euresnettet er et godt sted at tage kontakt til for jobsøgende, der søger støtte, oplysninger og rådgivning.

 

Relevante links:

 

Læs mere:

Europæiske jobdage

Drop'pin@Eures

Find en Euresvejleder

Leve- og arbejdsvilkår i Eureslandene

Eures' jobdatabase

Eures' tjenester for arbejdsgivere

Eures' kalender over events

Kommende onlineevents

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Ansvarsfraskrivelse: Bemærk, at hverken Eures eller Europa-Kommissionen er ansvarlig for indholdet på nogen af ovennævnte tredjepartswebsteder

05/04/2019

<< Zpět na seznam novinek
 
ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.

Har du brug for hjælp?