Nyhedsartikler


Kunne du tænke dig at tage til udlandet og søge arbejde? Husk, at du kan "eksportere en del ydelser"

Da Delphine Beukelaers besluttede at tage fra Frankrig til Riga i Letland for at lede efter arbejde, havde hun tænkt sig at leve af sin opsparing. I løbet af bare et par uger ville hun have brugt både meget tid og mange penge. Hun ville måske have brugt alle pengene, uden at hun have haft en chance, været til samtale og fået et job. Så hun blev meget glad, da hun opdagede, at hun kunne tage sine ydelser med fra Frankrig.

Læs mere >>

06/10/2015


Ad nye veje – banebrydende Eures-jobmesse på de sociale medier

Sæt kryds i kalenderen. Fredag den 9. oktober 2015 lyder startskuddet til en jobmesse, der udelukkende afholdes på Twitter og Facebook. Det nyskabende arrangement, der afholdes af Eures i Nederlandene, er muligvis det første af sin art på nettet. Hvis alt går godt, kunne det bane vejen for Eures-kolleger i hele Europa, der ønsker at gå samme vej.

Læs mere >>

01/10/2015


Litauisk entreprenørvirksomhed besætter ledige stillinger hurtigt og let takket være støtte fra Eures

Entreprenørvirksomheden Projektana i Kaunas, Litauen, klarer sig rigtig godt trods det vanskelige økonomiske klima. Dens primære arbejde består i at etablere fundamenter på byggepladser i Litauen, Letland, Hviderusland og Rusland. Men mængden af arbejdsopgaver betyder, at virksomheden ofte har behov for at ansætte nye medarbejdere og er nødt til at se sig længere omkring efter de nødvendige færdighedsprofiler. Projektana er helt bevidst om fordelene ved at rekruttere via Euresnetværket.

Læs mere >>

29/09/2015


Skal du flytte til Danmark for at arbejde? Workindenmarks ægtefælleprogram hjælper din partner med at finde job

Du behøver ikke sætte din karriere på pause, hvis din ægtefælle flytter til Danmark for at arbejde. Det oplevede Tiago Silva, da hans kone blev ansat som psykiater på et dansk hospital. Han havde stor gavn af Workindenmarks ægtefælleprogram, som tilbyder coaching og vejledning for at hjælpe partnere med at finde arbejde.

Læs mere >>

18/09/2015


Græsk sygeplejerske hjælper alzheimerpatient i Schwarzwald takket være "Dit første Euresjob"

Da situationen i Grækenland fortsat er vanskelig, er det i visse sektorer meget svært at finde arbejde. Sundhedsplejen er ét område, som har været hårdt ramt, og Kalliope Kazepi, der er sygeplejerske, var derfor glad for at få mulighed for at udvikle sin karriere med en stilling i Schwarzwald, Tyskland.

Læs mere >>

15/09/2015


Læring i klasselokalet, praktik på arbejdspladsen – MobiPro-programmet betaler sig virkelig

Over 100 unge fra Bulgarien har alene i år grebet muligheden for at udnytte erhvervsuddannelser og jobmuligheder takket være programmet Job of my Life i Tyskland.

Læs mere >>

10/09/2015


Sådan finder du et job på EURES-portalen - mere effektive søgninger, lettere at bruge

Der er ændringer på vej til vores portal! Jobsøgende, der anvender værktøjet "Find et job", vil snart kunne gøre brug af en mere effektiv søgemaskine og en mere brugervenlig grænseflade.

Læs mere >>

07/09/2015


Praktikophold, erhvervspraktik eller læreplads - hvad er det rette for dig?

Hvis du er yngre end 35 år og søger arbejde, kan Dit første EURES-job og den nye portal Drop'pin@EURES være noget for dig. Her kan du få hjælp til at finde et job, et praktikophold eller en læreplads i et hvilket som helst EU-land samt Norge og Island. Men har du helt styr på, hvad forskellen mellem et praktikophold og en læreplads er? Og hvad med erhvervspraktik? Læs mere, og bliv klogere!

Læs mere >>

04/09/2015


Euresvejledere hjælper unge, der forlader skolen, med at afveje deres muligheder

Lettiske unge, der forlader skolen, får indsigt i jobsøgning i hele Europa takket være Euresvejledere, som tager ud på skolerne og taler direkte med morgendagens jobsøgende.

Læs mere >>

01/09/2015


Tosprogede giver hjernen et kognitivt skub

Der er åbenlyse fordele forbundet med at tale forskellige sprog: Du føler dig hjemme flere steder, du kan let finde et job, og du kan uden problemer falde i snak med mennesker omkring dig. Men den nyeste forskning viser, at der også er skjulte fordele.

Læs mere >>

28/08/2015ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.