Nyhedsartikler


Et nyt job i Østrig åbner større muligheder for slovensk jobsøgende

Ana-Marija Vratanar, som kommer fra en lille landsby i Slovenien, var på udkig efter et godt job derhjemme, da hun fik øje på en ledig stilling, der vakte hendes nysgerrighed. Jobbet, der blev slået op på hendes lokale jobcenter, var en stilling på et familiedrevet hotel i Østrig. "Hvorfor ikke prøve, tænkte jeg." Så hun kontaktede Eures-rådgiver Žarko Markovič i Ljubljana.

Læs mere >>

13/01/2017


Glædelig jul og godt nytår til jer alle

Eures vil gerne benytte lejligheden til at ønske jer en glædelig jul og et godt nytår fyldt med nye muligheder. Hvis dit nytårsforsæt er at finde et nyt job, står Eures klar til at hjælpe dig med at nå dit mål, uanset om du er arbejdsløs, trænger til forandring eller gerne vil arbejde i et land med en anden kultur.

Læs mere >>

20/12/2016


Fra hobby til forretning – ungdomsgaranti hjælper ung græsk kvinde med at realisere sin drøm

Da Aristea Zachari forlod skolen, fulgte tre måneders forgæves jobjagt, hvilket gjorde hende økonomisk afhængig af sine forældre og bekymret for fremtiden. Da hun blev præsenteret for ungdomsgarantiordningen hos sit lokale karrierekontor, greb hun derfor chancen for at deltage og uddanne sig til frisør.

Læs mere >>

16/12/2016


Webinarer hjælper folk med at målrette deres CV og ansøgning til det svenske jobmarked

Hvis du er tiltrukket af idéen om at arbejde i et land med smukke, naturlige omgivelser, en sund anerkendelse af balancen mellem arbejdsliv og familieliv og en rig tradition inden for kunst og design, så er Sverige måske lige stedet for dig.

Læs mere >>

13/12/2016


Målrettet uddannelse hjælper spanske køkkenchefer ind på det svenske arbejdsmarked

For at øge chancerne for deltagernes succes ved arrangementer for at finde spanske køkkenchefer til svenske restauranter tilbyder Eures Spanien et webinar om, hvordan man udarbejder et cv til dette arbejdsmarked.

Læs mere >>

09/12/2016


Ungdomsgarantien tre år efter – hvordan går det med den?

Ungdomsgarantien og ungdomsbeskæftigelsesinitiativet, der støtter den, er to initiativer, som EU har indført for at hjælpe unge med at finde et arbejde eller komme i gang med en erhvervs- eller lærlingeuddannelse. Programmerne, der blev oprettet for tre år siden, og som havde til formål at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden i Europa, har hjulpet millioner af unge. Men selv om resultaterne ser gode ud, lægger Europa-Kommissionen ikke skjul på, at tiden ikke er inde til at hvile på laurbærrene.

Læs mere >>

06/12/2016


Seneste statistikker viser stigende beskæftigelse i seneste to år

Arbejdsløsheden i EU er nu på sit laveste niveau (8,6 %) siden marts 2009 med 1,6 millioner færre arbejdsløse i EU i forhold til sidste år, fremgår det af efterårsudgaven af Employment and Social Development in Europe (ESDE) Quarterly Review.

Læs mere >>

02/12/2016


Ung italiener bager perfekte pizzaer 2 000 km hjemmefra

Når mulighederne banker på, er det godt at udnytte dem. Det var netop, hvad Emanuel Cappelletti gjorde som nyuddannet fra en italiensk hotel- og turismeskole. Med støtte fra Eures arbejder han i dag i et finsk pizzeria og elsker hvert minut.

Læs mere >>

29/11/2016


Berlin er vært for professionel præsentation af svenske filmforfattere

Klar til den næste succesrige skandinaviske spillefilm- eller TV-serie? Den vil måske snart blive vist i biografen i nærheden af, hvor du bor - i hvert fald hvis vi skal dømme fra de positive forlydender fra nogle af de 23 deltagere i Eures Sveriges præsentationsarrangement for filmforfattere den 2. juni 2016.

Læs mere >>

25/11/2016


Opdag dit talent gennem erhvervsuddannelse

Der er stadig en følelse af, at universitetet er den eneste vej frem efter endt gymnasialuddannelse. Men erhvervsuddannelse, f.eks. lærepladser, kan åbne særdeles gode muligheder. Udformningen af disse forløb, og de mange forskellige erhverv, de kan føre til, har ændret sig betydeligt i de seneste årtier. Dette er derfor det perfekte tidspunkt for Europa-Kommissionens første uge for erhvervsmæssige færdigheder.

Læs mere >>

22/11/2016ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.

Har du brug for hjælp?