Nyhedsartikler


Hårdt arbejde og en behagelig atmosfære – Eures Belgien hjælper jobsøgende til ansættelse i Club Med

Nogle ansøgere til stillinger på ferieresorter er nok tilbøjelige til at tro, at et job i Club Med er den rene ferie. Arbejdsgivere inden for turistbranchen tager nu udfordringen op og håber at kunne rette op på dén vildfarelse sammen med Eures-vejledere.

Læs mere >>

22/05/2015


12 svenske manuskriptforfattere får mulighed for at præsentere deres materiale for polske producenter

Manuskriptskrivning er et område, som det notorisk er vanskeligt at overleve inden for. Tolv svenske manuskriptforfattere fik en hjælpende hånd den 26. marts, hvor de fremlagde deres idéer for branchefolk i samarbejde med det polske filminstitut. Muligheden var resultatet af to års opbygning af relationer mellem instituttet og Eures-vejleder Wanna Spiridonidou i Sverige.

Læs mere >>

12/05/2015


Pingvinerne kalder – British Antarctic Survey har ledige stillinger inden for en række områder

Hvis du går og keder dig i dit job som elektronikingeniør, trænger du måske til nye udfordringer? Hvis det er tilfældet, har British Antarctic Survey måske lige det rette job til dig. Organisationen har slået en række ledige stillinger op med en varighed på et par måneder op til over et år. Og en af de stillinger er netop som elektronikingeniør.

Læs mere >>

22/05/2015


Dit første EURES-job giver muligheder i Tyskland

På blot syv måneder har et team i Sydtyskland under ordningen Dit første EURES-job hjulpet 65 unge jobsøgende fra Grækenland, Spanien, Rumænien og Portugal med at finde nye muligheder i sundhedssektoren og i SMV'er, der yder ældrepleje.

Læs mere >>

06/05/2015


EURES-vejledning fører til udstilling for fotograf

I henhold til en rapport offentliggjort 2014 tegner den kreative og kulturelle sektor sig for 4,2 % af EU's BNP og beskæftiger ca. 7 mio. mennesker, navnlig i små virksomheder. Men behovet for en persons kreative eller kunstneriske arbejde er ikke så tydeligt, som det er i andre sektorer, og rekruttering følger ikke det samme mønster. EURES-vejlederne skal derfor anvende en anden tilgang, når de skal finde muligheder for kunstnere.

Læs mere >>

05/05/2015


Få formidlet dine kvalifikationer og din personlighed i fjernsamtaler

Skype, Google Hangouts eller Netop Live Guide – disse online kommunikationskanaler bliver i stigende grad et sted, hvor jobsøgende forsøger at overbevise arbejdsgiverne om, at de passer perfekt til den ledige stilling. Telefoniske jobsamtaler bliver ligeledes mere og mere populære.

Læs mere >>

17/04/2015


Ældre arbejdstagere flytter til udlandet – erfarne og realistiske

Erfaring kan øge jobmulighederne, men det kan også afskrække potentielle arbejdsgivere. Det kan være dyrere at ansætte ældre arbejdstagere, og i kriseramte økonomier er unge, som ikke er færdiguddannede, ofte en billigere løsning. Når der findes færre og færre ledige job i hjemlandet, kan det være en klog beslutning at flytte til udlandet med hjælp fra Euresnettet.

Læs mere >>

17/04/2015


Er du utilfreds med din løn derhjemme? Så udvid din horisont!

en undersøgelse gennemført af WageIndicator Foundation sammenligner, hvor meget arbejdstagere i forskellige lande tjener pr. time for det samme job. For at finde ud af forskellene pr. branche kan der gøres brug af et specifikt værktøj, der meget overskueligt viser, hvilke lande der betaler mest.

Læs mere >>

17/04/2015


Sverige – mulighedernes land for finske it-jobsøgende

Da Nokia i Finland bebudede afskedigelser sidste sommer, stod mange finske it-arbejdstagere i en bekymrende situation. Samtidig havde Sveriges voksende teknologisektor problemer med at besætte ledige stillinger. EURES Sverige og Finland, der fik øje på dette misforhold, indledte en større rekrutteringsindsats for at rette op på dette, hvilket kulminerede i en vellykket jobdag i december.

Læs mere >>

17/04/2015


At rejse kan udvide din horisont, men at arbejde i udlandet gør dig dygtigere!

At arbejde i udlandet, møde nye kulturer og lære nye sprog er god hjernegymnastik. En række undersøgelser viser, at personer, der arbejder eller studerer i udlandet, klarer sig bedre end andre med hensyn til kreativ tænkning og problemløsning.

Læs mere >>

17/04/2015ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.