Nyhedsartikler


Tosprogede giver hjernen et kognitivt skub

Der er åbenlyse fordele forbundet med at tale forskellige sprog: Du føler dig hjemme flere steder, du kan let finde et job, og du kan uden problemer falde i snak med mennesker omkring dig. Men den nyeste forskning viser, at der også er skjulte fordele.

Læs mere >>

28/08/2015


Jobdating – EURES Luxembourg tager alle tænkelige midler i brug til at hjælpe dig med at finde den perfekte stilling

Hvis du leder efter et job i hotel- og restaurationsbranchen og kan komme til Mondorf les Bains i Luxembourg den 6. oktober 2015, så sæt kryds i kalenderen. EURES arrangerer jobdating for at bringe dig og en potentiel arbejdsgivere sammen. Hvis du leder efter medarbejdere, er der også inviteret rekrutteringsvirksomheder.

Læs mere >>

25/08/2015


Europæiske jobdage – hvordan du får det første møde til at tælle!

Karriere- og jobmesser, jobdating og hurtige jobsamtaler – arbejdssøgende og arbejdsgivere tager rundt for at forsøge at finde det rigtige match. Men hvordan kan du være sikker på, at du udnytter din korte chance for at vise, hvad du kan, bedst muligt?

Læs mere >>

13/08/2015


Eures hjælper italiensk par med at flytte til Sverige sammen

At starte et nyt liv i et andet land – nyt job, nyt sprog, ny kultur – er både spændende og udfordrende. Men hvis det betyder, at man skal forlade sin partner, kan det være et svært valg. EURES i Italien og Sverige hjalp et italiensk par med at finde arbejde begge to, så de sammen kan tage hul på en ny tilværelse.

Læs mere >>

11/08/2015


Sådan kan du møde nye mennesker, forbedre dit CV og have det sjovt på en gang - lær sprog

Hvis du er en af dem, der er så heldig at have en lang sommerferie på to måneder, er halvdelen af tiden næsten gået nu, og du er måske begyndt at kede dig lidt? Hvorfor ikke bruge tiden fornuftigt og lære et nyt sprog?

Læs mere >>

05/08/2015


Hvilke tips kan en jobrådgiver med næsten 30 års erfaring give dig?

I næsten 30 år har Cindy Sijmonsma givet gode råd om, hvordan man finder arbejde inden for alle sektorer og i alle lande. Cindy er et forbilledligt eksempel på en EURES-rådgiver, som er dedikeret, motiveret og altid parat til at hjælpe andre med at finde sig til rette i et nyt miljø. "Kultur er så meget andet end bøger og musik," siger hun. "Det handler også om, hvordan vi holder frokostpause, og hvordan vi kommunikerer."

Læs mere >>

28/07/2015


Fra manuskript til film – svenske forfattere finder ud af, om deres idéer har vinger

12 filmforfattere fik en chance for at præsentere deres idéer for producenterne i Berlin i juni. I det tredje arrangement af denne type, som den svenske EURES-rådgiver Wanna Spiridonidou afholdt i Tyskland, fik forfatterne kontakt til fagfolk fra industrien, og de skitserede deres historier på et præsentationsmøde.

Læs mere >>

24/07/2015


To unge italienere fortæller på YouTube, hvorfor de valgte programmet Dit første Eures-job

Fabio Bertollini og Agata Murgano er to unge italienere, der får det bedste ud af deres karrieremuligheder med hjælp fra programmet Dit første Eures-job. De øser ud af deres erfaringer i to nyligt postede YouTube-videoer. Læs videre for at finde ud af, hvorfor de valgte dette program, og hvad det havde at tilbyde dem.

Læs mere >>

20/07/2015


Eures – en samlet tilgang til at få og beholde et job

Da Eures hjalp Panagiota Domestichou med at tiltræde en stilling som sygehjælper i Finland, følte hun, at hun omsider kunne udføre det arbejde, hun havde uddannet sig til i Grækenland. Men der var problemer i vente – efter at hun havde haft stillingen i seks måneder, mente hendes arbejdsgivere, at de havde brug for yderligere papirer. Sammen med Eures Finland trådte Eures og Europe Direct i Grækenland til for at hjælpe.

Læs mere >>

17/07/2015


It-jobmuligheder udforsket for finnere, der overvejer at flytte til Sverige

Sverige mangler informations-, computer- og teknologieksperter. Nogle arbejdsgivere er begyndt at erkende, at Finland kunne være det rette sted at kigge hen, da omstruktureringer hos Nokia har gjort mange fagfolk ledige. EURES-vejledere i begge lande har til opgave at hjælpe folk med at finde nye arbejdsgivere og tage springet.

Læs mere >>

13/07/2015ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.