Nyhedsartikler


Ungdomsgarantien tre år efter – hvordan går det med den?

Ungdomsgarantien og ungdomsbeskæftigelsesinitiativet, der støtter den, er to initiativer, som EU har indført for at hjælpe unge med at finde et arbejde eller komme i gang med en erhvervs- eller lærlingeuddannelse. Programmerne, der blev oprettet for tre år siden, og som havde til formål at bekæmpe ungdomsarbejdsløsheden i Europa, har hjulpet millioner af unge. Men selv om resultaterne ser gode ud, lægger Europa-Kommissionen ikke skjul på, at tiden ikke er inde til at hvile på laurbærrene.

Læs mere >>

06/12/2016


Seneste statistikker viser stigende beskæftigelse i seneste to år

Arbejdsløsheden i EU er nu på sit laveste niveau (8,6 %) siden marts 2009 med 1,6 millioner færre arbejdsløse i EU i forhold til sidste år, fremgår det af efterårsudgaven af Employment and Social Development in Europe (ESDE) Quarterly Review.

Læs mere >>

02/12/2016


Ung italiener bager perfekte pizzaer 2 000 km hjemmefra

Når mulighederne banker på, er det godt at udnytte dem. Det var netop, hvad Emanuel Cappelletti gjorde som nyuddannet fra en italiensk hotel- og turismeskole. Med støtte fra Eures arbejder han i dag i et finsk pizzeria og elsker hvert minut.

Læs mere >>

29/11/2016


Berlin er vært for professionel præsentation af svenske filmforfattere

Klar til den næste succesrige skandinaviske spillefilm- eller TV-serie? Den vil måske snart blive vist i biografen i nærheden af, hvor du bor - i hvert fald hvis vi skal dømme fra de positive forlydender fra nogle af de 23 deltagere i Eures Sveriges præsentationsarrangement for filmforfattere den 2. juni 2016.

Læs mere >>

25/11/2016


Opdag dit talent gennem erhvervsuddannelse

Der er stadig en følelse af, at universitetet er den eneste vej frem efter endt gymnasialuddannelse. Men erhvervsuddannelse, f.eks. lærepladser, kan åbne særdeles gode muligheder. Udformningen af disse forløb, og de mange forskellige erhverv, de kan føre til, har ændret sig betydeligt i de seneste årtier. Dette er derfor det perfekte tidspunkt for Europa-Kommissionens første uge for erhvervsmæssige færdigheder.

Læs mere >>

22/11/2016


Håbefulde unge iværksættere får støtte online og på møder ansigt-til-ansigt og skræddersyede workshopper

Fristet til at arbejde for dig selv? Se nærmere på I-LINC, som er et websted for digitale færdigheder spækket med praktiske tip og et understøttende fællesskab, der hjælper dig med at tage de første skridt mod at blive selvstændig. Eller bliv inspireret af det finske Euresnetværks fokus på iværksætteri og landets voksende netværk af unge iværksættere.

Læs mere >>

08/11/2016


Strålende nye jobudsigter for kunstnere, der lyser vores byer op

Med et visitkort som "lyskunstner" får du massevis af komplimenter, men skal måske kæmpe for at finde et fast job. Fremtiden tegner sig dog lysere for flere af de førende kunstnere i denne nichesektor, efter at deres talenter er blevet formidlet til potentielle arbejdsgivere, der var samlet i Stockholm efter udtrykkelig opfordring fra Eures.

Læs mere >>

04/11/2016


Specialister i sprogsoftware i Danmark optrapper rekrutteringen

I jagten på dygtige IT-folk gør dansk virksomhed ofte brug af Eures' tjenester. Ordbogen A/S, som fokuserer på onlineoversættelse og -læring, vil være internationale og har et mål om at femdoble antallet af medarbejdere inden 2020. Hvis du er en ørn til at kode, er det måske lige noget for dig.

Læs mere >>

31/10/2016


Kig nærmere på de jobmuligheder, der præsenteres på Estlands kommende jobdag

Har du lyst til at arbejde udendørs? Er svaret ja, skulle du måske overveje at arbejde i Estland, som Environmental Performance Indexanser for at være et af de 10 grønneste lande i verden. Hvis du er med på ideen om at starte et job i et land, der har store karrieremuligheder, en god livskvalitet og dramatiske naturomgivelser, så skal du se nærmere på den Europæiske (Online) Jobdag. Med Eures Estland som vært i samarbejde med Estlands a-kasse afholdes arrangementet online den 11. november kl. 11.00 - 15.00 centraleuropæisk tid.

Læs mere >>

28/10/2016


Rekrutteringssamarbejde trækker italienske sygeplejersker til irske plejehjem

Irland er altid ivrig efter at tiltrække kompetente medarbejdere til sine over 400 plejehjem, navnlig i landdistrikterne. Siden marts 2016 har et fælles projekt mellem Eures i Irland og Eures i Italien hjulpet dem med at rekruttere otte højt kvalificerede italienske sygeplejersker, og flere jobtilbud er på vej.

Læs mere >>

25/10/2016ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.