Nyhedsartikler


Unge spanske tandlæger tager skridtet til Nederlandene

En venskabelig samtale mellem en nederlænder bosiddende i Spanien og en Euresvejleder hjemme i Nederlandene blev starten på et pilotprojekt, som blev iværksat i 2014, for at hjælpe unge spanske tandlæger med at finde arbejde i Nederlandene. Seks måneder senere benyttede 12 kandidater sig via "dit første Euresjob"-ordningen af muligheden for at flytte fra Spanien til Nederlandene. I år stiger antallet til ca. 40.

Læs mere >>

03/07/2015


Nu er det blevet lettere at sikre unge mulighed for at styrke deres beskæftigelsesegnethed

På nutidens arbejdsmarked kan oddsene synes svære for unge, der tager de første skridt op ad karrierestigen. Manglende erfaring og arbejdsrelaterede kvalifikationer kombineret med ringe mulighed for at erhverve disse kvalifikationer er blot nogle af de hindringer, som unge europæere står over for. De unge har brug for støtte på dette afgørende tidspunkt i deres liv, hvor de skal håndtere den vanskelige overgang mellem skole eller universitet og karriere.

Læs mere >>

29/06/2015


Tilegnelse af nye kvalifikationer inden for sygepleje i et andet land - Marco tager til Det Forenede Kongerige

Ønsket om at dele idéer med andre sygeplejersker og at udvikle sig personligt gav 26-årige Marco Colombero lyst til at prøve at arbejde inden for det britiske offentlige sygehusvæsen.

Læs mere >>

26/06/2015


Eures' vejledere tænker kreativt

Har du nogensinde undret dig over, hvordan Eures-vejledere kan holde trit med efterspørgslen på rådgivning blandt jobsøgende, rekrutteringsvirksomheder og kollegaer i andre lande? Medicin, it, landbrug – Eures-vejledere kan blive bedt om at yde hjælp, inden for hvilken sektor det skal være. For at kunne det skal de være på omgangshøjde med udviklingen, og det er noget, der kræver kreativ tænkning. Her er, hvordan én græsk vejleder skred til værks for at blive klog på ingeniørbranchen.

Læs mere >>

22/06/2015


En positiv indstilling gør hele forskellen for en spansk sygeplejerske i Norge

For to år siden fulgte Alba Gracia sit hjerte og flyttede fra Spanien til Norge for at arbejde som sygeplejerske. I Spanien er hendes historie et godt eksempel på en vellykket oplevelse med Eures. Her får vi nogle tips fra Alba og hendes Euresvejleder om at bosætte sig i et nyt land.

Læs mere >>

15/06/2015


Nye færdigheder som kok i en af verdens smukkeste bjergkæder

Matej Kulas har arbejdet som kok i ni år i Kroatien, men mulighederne dér er begrænsede, og alt for tit er jobsituationen usikker. Han besluttede derfor at udvide sit søgefelt og tog til en jobmesse arrangeret af Dieter Müller, Euresvejleder i Vorarlberg, og det lokale handelskammer. Siden da har han har ikke set sig tilbage en eneste gang.

Læs mere >>

05/06/2015


Højere pensionsalder, karriereskift senere i livet – nye udsigter for EU's ældre arbejdstagere

Pensionsalderen i EU er generelt 65 år, men vil nu blive ændret. Danmark, Frankrig, Tyskland og Spanien har besluttet at hæve pensionsalderen til 67 år, mens målet er 68 år i Det Forenede Kongerige og Irland. I de fleste lande gennemføres disse ændringer i 2020'erne. Mange mennesker arbejder allerede længere, skifter karriere eller går på nedsat tid – afhængigt af hvad der passer til deres behov.

Læs mere >>

03/06/2015


Efter at have hjulpet arbejdssøgende med at finde arbejde i mere end 30 år deler en afgående Eures-vejleder nu sine tips til, hvordan du får din flytning til at lykkes

I 32 år har Barbara Gorter-Zahuta matchet arbejdssøgende med muligheder – i 15 af disse år har hun været ansat i Eures-netværket i Nederlandene. Hun gik på pension i april, og vi har fået hende til at se tilbage på de forandringer, hun har oplevet, og fortælle os, hvad man skal gøre for at komme til at føle sig hjemme i et nyt land.

Læs mere >>

28/05/2015


Hårdt arbejde og en behagelig atmosfære – Eures Belgien hjælper jobsøgende til ansættelse i Club Med

Nogle ansøgere til stillinger på ferieresorter er nok tilbøjelige til at tro, at et job i Club Med er den rene ferie. Arbejdsgivere inden for turistbranchen tager nu udfordringen op og håber at kunne rette op på dén vildfarelse sammen med Eures-vejledere.

Læs mere >>

22/05/2015


Pingvinerne kalder – British Antarctic Survey har ledige stillinger inden for en række områder

Hvis du går og keder dig i dit job som elektronikingeniør, trænger du måske til nye udfordringer? Hvis det er tilfældet, har British Antarctic Survey måske lige det rette job til dig. Organisationen har slået en række ledige stillinger op med en varighed på et par måneder op til over et år. Og en af de stillinger er netop som elektronikingeniør.

Læs mere >>

22/05/2015ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.