Nyhedsartikler


Hvor kærlighed møder chokolade ved kanten af en norsk fjord

Ferieromancer ændrer normalt ikke den retning, ens liv tager. Men da Bengt Dahlberg fra Sverige tog på en tur til Geirangerfjorden i Norge og forelskede sig, besluttede han, at han ville gøre alt for at blive. Resultatet er et værksted med hjemmelavet chokolade og en café ved kanten af én af de mest imponerende fjorde i verden.

Læs mere >>

27/11/2015


For en familievirksomhed, der er afhængig af sæsonansættelser, har Eures været en vigtig allieret

Det svenske par Kenneth og Birgit Andersson overtog familiens jordbærfarm i 1991, og det er de udenlandske plukkere, der holder virksomheden i live. Men det var dyrt og tidskrævende at rekruttere udenlandske medarbejdere, og sprogbarrieren gjorde ikke tingene lettere. For at få hjælp til at overvinde disse og andre barrierer henvendte Kenneth og Birgit Andersson sig til Eures.

Læs mere >>

24/11/2015


Portugisiske sundhedspersoner tager deres kvalifikationer med til Nordnorge

For et ungt par fra Lissabon begyndte et nyt liv i Norge med målrettet sprogundervisning. I dag arbejder de som laboratorieanalytiker og farmaceut i en by i nærheden af polarcirklen og har en næsten 2-årig datter, der hurtigt er ved at blive tosproget

Læs mere >>

17/11/2015


Et interview, en psykometrisk test og et spørgeskema – Hvorfor er det så kompliceret at søge et job?

Ansættelsesansvarlige, der er på udkig efter medarbejdere på højt niveau, anvender en række metoder for at sikre, at de ansætter den rette person. Læs videre for at få mere at vide om de seneste tendenser og finde ud af, hvad du kan forvente.

Læs mere >>

13/11/2015


Dit digitale drømmejob – arbejdssøgende kan stadig nå at tilmelde sig jobmessen i Madrid

Store rekrutterende virksomheder såsom Uber, Amazon development, Huawei og Booking.com er på udkig efter kvalificerede medarbejdere. Måske opfylder netop du deres krav. Hvis du søger arbejde i den digitale sektor, kan du se lidt nærmere på European Digital Job Fair, som finder sted i Madrid den 20. november.

Læs mere >>

09/11/2015


Ansættelsesansvarlige og arbejdsgivere fra Island drager nytte af Eures Maltas skræddersyede støtte

En række blomstrende sektorer på denne Middelhavsø, fra software til iGaming, søger hurtigst muligt nye medarbejdere. Eures Malta er ganske vist kun et lille team, men det får applaus for proaktivt at støtte de ansættelsesansvarlige og arbejdsgivere, der tjener disse sektorer hver dag.

Læs mere >>

06/11/2015


Eures' tætte samarbejde mellem lande = den bedste service for jobsøgende og arbejdsgivere

Eures er et EU-netværk med kontakter uden for Europa. Vejlederne, der mødes regelmæssigt og hyppigt arbejder sammen, står stærkt med hensyn til at matche personer, der søger beskæftigelse, med de rette ansættelsesansvarlige. To medlemmer af Euresnetværket fra Ungarn og Rumænien forklarer, hvordan dette fungerer i praksis, og hvorfor det er vigtigt.

Læs mere >>

03/11/2015


Digitalt medie åbner sine døre for fem unge irske jobsøgende takket være nyt initiativ fra Eures

Undertiden kan erfaring i udlandet faktisk hjælpe med til at få det allerførste job, og en ny ordning i Irland giver unge jobsøgende dette forspring. Fem deltagere i Irlands program Experience Your Europe (EYE) fulgte medieuddannelse i Nederlandene hos Illuminata Media. De er nu tilbage til Dublin og vil inden årets udgang alle have job eller få tilbudt job hos denne nederlandske virksomhed.

Læs mere >>

27/10/2015


Du er endelig blevet indkaldt til en jobsamtale – lad nu ikke nerverne løbe af med dig

Er det ønskejobbet, du har fundet? Er det lykkedes dig at blive indkaldt til jobsamtale? Her er nogle tips til at tackle situationen med sindsro og selvtillid, selvom nerverne hænger uden på tøjet.

Læs mere >>

20/10/2015


Italiensk cand.it fandt stilling i Det Forenede Kongerige ved hjælp af Dit første Eures-job

Emiliano Prisco havde høje forventninger efter at have sikret sig en praktikplads ved en stor it-virksomhed i England. Men forventning blev til skuffelse, da den nødvendige støtte fra ERASMUS til hans udenlandsophold udeblev. I dag, med hjælp fra Euresvejledere i Italien og sin nye arbejdsgiver, har han fundet sig til rette i sit ønskejob med en tidsbegrænset kontrakt.

Læs mere >>

16/10/2015ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.