Nyhedsartikler


5 gode råd om at arbejde effektivt

Det giver mange fordele at arbejde effektivt. Ikke kun vil du stille og roligt imponere chefen og kollegerne, men du vil måske også få tid til overs til at påtage dig opgaver, du synes er særligt interessante. Det bedste ved det hele er, at det at arbejde effektivt vil kunne mindske stress og styrke din tillid til dine egne evner!

Læs mere >>

15/12/2017


Vær din egen chef – stigning i selvstændig virksomhed


5 grunde til at gå ind i en opstartsvirksomhed

Efter at have afsluttet sin uddannelse i Kina besluttede Håvard Stjernen (29) at sige nej tak til et jobtilbud i Norge og i stedet gå ind i en tysk opstartsvirksomhed. Her forklarer han hvorfor.

Læs mere >>

06/12/2017


Sådan beskytter EU-reglerne dine pensioner

Uanset om du er ved at starte dit første Eureseventyr eller er ved at nærme dig pensionsalderen efter et langt arbejdsliv i forskellige EU-lande, kan det virke lidt overvældende at skulle koordinere pensionsydelser. Men EU-lovgivningen gør det nemmere at ansøge om statspensioner og private pensioner, og mere rimeligt.

Læs mere >>

30/11/2017


Det handler om, hvor du vil hen, ikke hvor du studerer

Hun takkede mig gentagne gange for at have givet hende en praktikplads i virksomheden. Hvorfor? Fordi nogle universitetsstuderende havde fået hende til at tro på, at "hendes slags" altid ville stå bagest køen, når det kom til at blive ansat af "folk som mig".

Læs mere >>

23/11/2017


Sommer i Kroatien, vinter i Østrig – en jobsøgende har fået det til at fungere

Kroatien er med sin imponerende kystlinje et populært turistmål om sommeren – hvilket er ensbetydende med, at der er stor efterspørgsel efter kvalificerede og erfarne arbejdstagere i hotel- og restaurationsbranchen.

Læs mere >>

22/11/2017


SMV-instrumentet: Du kan øge din SMV's potentiale


Giv dit cv størst mulig gennemslagskraft – prøv noget andet!

Afhængigt af, hvilken type job du går efter, ønsker en arbejdsgiver undertiden at få en fornemmelse af, hvem du er, og dernæst se nærmere på dine kvalifikationer og din erfaring. Så hvorfor ikke kombinere et video-cv med den mere traditionelle version? Hvis du mener, at dette er det rigtige for dig, så læs videre og få ekspertrådgivning om, hvornår man bør præsentere et video-cv, og hvad man skal tænke på i forbindelse med optagelsen.

Læs mere >>

09/11/2017


5 tips til den nye lærling eller praktikant

Du har modtaget brev (eller e-mail) om, at du er antaget. Du ved, hvornår du skal starte og hvor. Du har undersøgt din nye arbejdsplads online for at orientere dig. Hvad så nu? Tiden er inde til at finde ud af, hvordan du gør din læreplads eller dit praktikophold til en bragende succes!

Læs mere >>

08/11/2017


How to make a good first impression… within the first two weeks

It doesn’t matter if it’s a full-time job, a vocational apprenticeship or a part-time internship – first impressions are always important. Lots of articles have been written about how to use those first precious few seconds wisely… so we thought we’d look at the first couple of weeks instead. After all, it can take some time to settle into a new workplace and find your feet!

Læs mere >>

02/11/2017


ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.

Har du brug for hjælp?