Nyhedsartikler


Jobmesser: få mest ud af din tid

Du har fundet en jobmesse, du gerne vil deltage i, og har fuldført registreringsprocessen (hvis det er nødvendigt!) - Hvad er det næste så? Du tror måske, at det er nok blot at indfinde sig på dagen, men for at få mest ud af en jobmesse – og bruge din tid fornuftigt – kan det være en god idé med lidt planlægning på forhånd…

Læs mere >>

22/06/2017


Sverige inviterer græske sundhedsspecialister nordpå

Et vellykket beskæftigelseskoncept opfordrer sundhedsprofessionelle til at udskifte Grækenland med Sverige. Den seneste udgave af Den Svenske Uge, der afholdes hvert halve år i Athen og Thessaloníki, løb af stablen sidste måned, og samarbejdet mellem de to lande går mange år tilbage.

Læs mere >>

20/06/2017


En jobmesse blot et klik væk: It-talenter fra hele Europa loggede sig på den irske europæiske jobdag online

Forestil dig for en stund, at du er jobsøgende med en baggrund inden for software/it eller færdigheder inden for erhvervsservice, og at du er på udkig efter at udvikle din karriere. Hvor ville du så gå hen for at søge efter nye muligheder? Det er ikke særlig sandsynligt, at du ville bladre brochurer igennem på en jobmesse. Man ville med størst sandsynlighed kunne finde dig i færd med at udføre det meste, om ikke hele, din søgning på det almægtige internet.

Læs mere >>

14/06/2017


Alt om Den Europæiske Socialfond (ESF)

I perioden 2007-2014 fandt næsten 10 millioner europæere et job med støtte fra Den Europæiske Socialfond (ESF). Da fonden fejrer sit 60 års jubilæum i år, fandt vi, at det var en god anledning til at dykke dybere ned i, hvordan ESF fungerer, hvilke typer af støtte der er til rådighed, og hvordan du kan være med…

Læs mere >>

13/06/2017


Den ultimative guide til at netværke

At skabe et netværk handler om at opbygge relationer, få sit navn ud og få adgang til muligheder, som du måske ikke havde fundet ved en normal jobsøgning på internettet. Der er meget at tænke over, især når det gælder om rent faktisk at deltage i et netværksarrangement, og vi har derfor opdelt processen i tre primære trin for at hjælpe dig med at forberede dig, bruge din tid fornuftigt og få mest ud af oplevelsen.

Læs mere >>

08/06/2017


Hjemvenden: Polske hjemvendendes liv gjort meget nemmere

Folk har en naturlig tendens til at rejse, flytte og forny sig. Lad os se det i øjnene: Det at være konstant på farten er en af konsekvenserne af vores mere og mere globaliserede verden. Men samtidig er det modsatte for nyligt begyndt at ske. Nu viser det sig, at flere og flere polakker, der bor i udlandet, er begyndt at planlægge at rejse hjem igen. Hvor tendensen for ca. 15 år siden var, at de forlod deres hjemland for at søge grønnere græsgange, er polakker nu begyndt at være på udkig efter arbejde hjemme. Tidligere var spørgsmålet hvorfor. I dag er det hele et spørgsmål om, hvornår…

Læs mere >>

07/06/2017


Actiris spreder budskabet om Dit første Euresjob i Bruxelles

I december 2016 gik Eures-samarbejdspartnere fra Actiris på gaden i Bruxelles for at gøre opmærksom på jobmobilitetsordningen Dit første Euresjob (YfEj). Actiris International er en international gren af Bruxelles’ offentlige arbejdsformidling, Actiris, som er en af de samarbejdspartnere, der støtter Euresordningen.

Læs mere >>

01/06/2017


Hvad kan networking gøre for dig?

Færdigheder og erfaring er grundlæggende i ethvert vellykket karriereforløb. Men i takt med, at konkurrencen på jobmarkedet i dag bliver hårdere og hårdere, er det ikke længere blot din viden, men også dine kontakter, som får betydning. Networking kan give dig et forspring i forhold til dine konkurrenter og være med til at åbne døre, som du måske ikke engang vidste eksisterede.

Læs mere >>

30/05/2017


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Læs mere >>

24/05/2017


Lykken står den kække bi: Historien om en rumænsk bilforhandler i Sverige

Det er altid det rette tidspunkt at starte en ny karriere i et andet land. Det mener Nicolae Cazanescu i hvert fald. Da han efter 17 år som bilforhandler trængte til at prøve noget nyt, kontaktede han Eures Rumænien for at få hjælp til at skræddersy en jobsøgning i udlandet. Og i løbet af blot to måneder har han allerede meget at fortælle.

Læs mere >>

23/05/2017


ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.

Har du brug for hjælp?