Nyhedsartikler


Hvilke tips kan en jobrådgiver med næsten 30 års erfaring give dig?

I næsten 30 år har Cindy Sijmonsma givet gode råd om, hvordan man finder arbejde inden for alle sektorer og i alle lande. Cindy er et forbilledligt eksempel på en EURES-rådgiver, som er dedikeret, motiveret og altid parat til at hjælpe andre med at finde sig til rette i et nyt miljø. "Kultur er så meget andet end bøger og musik," siger hun. "Det handler også om, hvordan vi holder frokostpause, og hvordan vi kommunikerer."

Læs mere >>

28/07/2015


Fra manuskript til film – svenske forfattere finder ud af, om deres idéer har vinger

12 filmforfattere fik en chance for at præsentere deres idéer for producenterne i Berlin i juni. I det tredje arrangement af denne type, som den svenske EURES-rådgiver Wanna Spiridonidou afholdt i Tyskland, fik forfatterne kontakt til fagfolk fra industrien, og de skitserede deres historier på et præsentationsmøde.

Læs mere >>

24/07/2015


To unge italienere fortæller på YouTube, hvorfor de valgte programmet Dit første Eures-job

Fabio Bertollini og Agata Murgano er to unge italienere, der får det bedste ud af deres karrieremuligheder med hjælp fra programmet Dit første Eures-job. De øser ud af deres erfaringer i to nyligt postede YouTube-videoer. Læs videre for at finde ud af, hvorfor de valgte dette program, og hvad det havde at tilbyde dem.

Læs mere >>

20/07/2015


Eures – en samlet tilgang til at få og beholde et job

Da Eures hjalp Panagiota Domestichou med at tiltræde en stilling som sygehjælper i Finland, følte hun, at hun omsider kunne udføre det arbejde, hun havde uddannet sig til i Grækenland. Men der var problemer i vente – efter at hun havde haft stillingen i seks måneder, mente hendes arbejdsgivere, at de havde brug for yderligere papirer. Sammen med Eures Finland trådte Eures og Europe Direct i Grækenland til for at hjælpe.

Læs mere >>

17/07/2015


It-jobmuligheder udforsket for finnere, der overvejer at flytte til Sverige

Sverige mangler informations-, computer- og teknologieksperter. Nogle arbejdsgivere er begyndt at erkende, at Finland kunne være det rette sted at kigge hen, da omstruktureringer hos Nokia har gjort mange fagfolk ledige. EURES-vejledere i begge lande har til opgave at hjælpe folk med at finde nye arbejdsgivere og tage springet.

Læs mere >>

13/07/2015


Ny app beregner den rette løn til dig på grundlag af dit cv


Unge spanske tandlæger tager skridtet til Nederlandene

En venskabelig samtale mellem en nederlænder bosiddende i Spanien og en Euresvejleder hjemme i Nederlandene blev starten på et pilotprojekt, som blev iværksat i 2014, for at hjælpe unge spanske tandlæger med at finde arbejde i Nederlandene. Seks måneder senere benyttede 12 kandidater sig via "dit første Euresjob"-ordningen af muligheden for at flytte fra Spanien til Nederlandene. I år stiger antallet til ca. 40.

Læs mere >>

03/07/2015


Nu er det blevet lettere at sikre unge mulighed for at styrke deres beskæftigelsesegnethed

På nutidens arbejdsmarked kan oddsene synes svære for unge, der tager de første skridt op ad karrierestigen. Manglende erfaring og arbejdsrelaterede kvalifikationer kombineret med ringe mulighed for at erhverve disse kvalifikationer er blot nogle af de hindringer, som unge europæere står over for. De unge har brug for støtte på dette afgørende tidspunkt i deres liv, hvor de skal håndtere den vanskelige overgang mellem skole eller universitet og karriere.

Læs mere >>

29/06/2015


Tilegnelse af nye kvalifikationer inden for sygepleje i et andet land - Marco tager til Det Forenede Kongerige

Ønsket om at dele idéer med andre sygeplejersker og at udvikle sig personligt gav 26-årige Marco Colombero lyst til at prøve at arbejde inden for det britiske offentlige sygehusvæsen.

Læs mere >>

26/06/2015


Eures' vejledere tænker kreativt

Har du nogensinde undret dig over, hvordan Eures-vejledere kan holde trit med efterspørgslen på rådgivning blandt jobsøgende, rekrutteringsvirksomheder og kollegaer i andre lande? Medicin, it, landbrug – Eures-vejledere kan blive bedt om at yde hjælp, inden for hvilken sektor det skal være. For at kunne det skal de være på omgangshøjde med udviklingen, og det er noget, der kræver kreativ tænkning. Her er, hvordan én græsk vejleder skred til værks for at blive klog på ingeniørbranchen.

Læs mere >>

22/06/2015ansvarsfraskrivelse

Artiklerne "Fokus på…" skal give brugerne af EURES-portalen information om aktuelle emner og tendenser og tilskynde til diskussion og debat. De afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens holdning.