Slå en stilling op


De fleste af stillingerne på EURES-portalen for jobmobilitet kommer fra jobdatabaser, som forvaltes af offentlige arbejdsformidlinger i de lande, der er medlem af Eures. Ved hjælp af en teknologi kaldet webtjeneste foretager EURES-søgemaskinen øjeblikkelig en tidstro søgning efter ledige stillinger i alle databaser. Stillingerne er inddelt i to typer:

  • ”Eures-stillinger”, som er markeret med et blåt flag, der indikerer, at arbejdsgiveren er særligt interesseret i at ansætte arbejdstagere fra andre europæiske lande eller
  • Andre stillinger, som opslås i de nationale jobdadataser.

Desuden findes der en central database, hvor EURES-vejlederne manuelt kan opslå stillinger. Disse stillinger er markeret med et flag, der indikerer, at det er "EURES stillinger". Dette er for tiden den eneste mulighed, der findes, for at lægge stillinger ud på Eures-portalen i de få lande, som endnu ikke er fuldt tilkoblet. Denne løsning kan imidlertid også anvendes til andre specifikke formål, som for eksempel når en arbejdsgiver ønsker at indrykke en stillingsannonce på flere sprog osv., hvilket måske ikke altid er muligt i en national database.

Hvis du ønsker at opslå en stilling i en national jobdatabase og samtid også gøre den tilgængelig på EURES-portalen, har du flere muligheder. Mange lande tilbyder elektroniske selvbetjeningsløsninger og call-centre. I nedenstående oversigt kan du se, hvordan du skal gå frem, og hvem du skal kontakte i de forskellige lande. Du kan finde kontaktoplysninger om alle EURES-vejlederne ved at klikke på knappen "Kontakt en EURES-vejleder" i kolonnen i højre side. Ved at klikke på knappen “nationale arbejdsformidlinger” i kolonnen i højre side, finder du oplysninger om, hvordan man finder frem til en arbejdsformidling”.

Bemærk, at du du ofte skal bruge dit brugernavn for at kunne anvende selvbetjeningsløsningerne, og at nogle lande kræver, at du er registreret som arbejdsgiver i det pågældende land for at kunne opslå stillinger der.

Hvordan opslår man en stilling på Eures-portalen i  


Har du brug for hjælp?