• Събития

Статии с новини


Открийте вашите новини

Професионално наставничество: В помощ на бъдещите работни кадри

Преходът от обучение към работа на пълно работно време никога не е лесна стъпка. Независимо дали завършвате училище, университет или професионално обучение, навлизането в света на труда може се окаже трудно, но преодолимо препятствие, ако имате силна подкрепа. Разговаряхме с Paul Kitchen, наставник за професионално развитие в Университета в Нотингам , за да научим какви съвети предлага на бъдещите работни кадри.

Прочети повече >>

11/10/2019


Полска студентка по медицина усъвършенства умения в Австрия

Мрежата EURES е пълна с възможности за млади хора — от стажове и практики до постъпване на щатна работа в цяла Европа. Търсейки възможности за работа през своя академичен отпуск, студентка по медицина от Полша се обръща за помощ към EURES.

Прочети повече >>

07/10/2019


Европейската седмица на професионалните умения 2019 насърчава професионалното образование и обучение през целия живот

Четвъртото издание на Европейска седмица на професионалните умения ще се проведе от 14 до 18 октомври 2019 г. в Хелзинки, Финландия. Организирана от Европейската комисия в партньорство с Финландското председателство на Съвета на ЕС, седмицата ще продължи да показва важната роля на професионалното образование и обучение (ПОО) през всички етапи на живота.

Прочети повече >>

02/10/2019


Как да създадем перфектния профил в LinkedIn

LinkedIn се използва редовно от 90 % от наемащите лица и понастоящем наброява над 610 милиона членове, което го прави идеалното място за търсене на работни места и професионални контакти. В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да си направите цялостен профил в LinkedIn.

Прочети повече >>

11/09/2019


Преводач беше топло посрещнат в Естония

Чрез Welcoming Programme (Програма за новодошли) Естония помага на чуждите граждани да се адаптират към новата си държава, след като са пристигнали. Неотдавна се свързахме с един от тези чужди граждани — Оксана Несмиян, писмен преводач и преподавател по езици от Украйна — за да научим повече за впечатленията ѝ от програмата, както и за новия ѝ живот в Естония.

Прочети повече >>

29/08/2019


6 начина, по които се развива светът на труда

Технологичният напредък, научните открития и променящите се потребности на потребителите преобразиха днешния пазар на труда. Но какво ни очаква в бъдеще до 2022 г.?

Прочети повече >>

22/08/2019


7 признака, че сте предприемач по душа

Предприемачите могат да бъдат от всякаква възраст, пол или националност, а предприятията им да бъдат от всякакъв размер, но най-успешните имат много общи характеристики. В настоящата статия ще проучим тези характеристики, за да ви помогнем да определите дали сте предприемач по душа.

Прочети повече >>

02/08/2019


6 съвета за ученето в друга европейска държава

Съществуват множество възможности за учене в друга европейска държава, така че всеки може да намери нещо подходящо. Отиването в чужбина може да бъде плашещо, но от това преживяване може да се научи наистина много. Ето някои съвети как да извлечете максимума от ученето в чужбина.

Прочети повече >>

26/07/2019


6 стъпки за започване на професионална дейност в чужбина: Част 3


6 стъпки за започване на професионална кариера в чужбина: Част 2

Във втората част от поредицата от три части се разглежда въпросът на какво трябва да обърнем внимание, когато кандидатстваме за работа в чужбина, и се предлагат насоки за подготовката за събеседването.

Прочети повече >>

12/07/2019


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.