• Събития

Статии с новини


Открийте вашите новини

Полска студентка по медицина усъвършенства умения в Австрия

Мрежата EURES е пълна с възможности за млади хора — от стажове и практики до постъпване на щатна работа в цяла Европа. Търсейки възможности за работа през своя академичен отпуск, студентка по медицина от Полша се обръща за помощ към EURES.

Прочети повече >>

07/10/2019


Европейската седмица на професионалните умения 2019 насърчава професионалното образование и обучение през целия живот

Четвъртото издание на Европейска седмица на професионалните умения ще се проведе от 14 до 18 октомври 2019 г. в Хелзинки, Финландия. Организирана от Европейската комисия в партньорство с Финландското председателство на Съвета на ЕС, седмицата ще продължи да показва важната роля на професионалното образование и обучение (ПОО) през всички етапи на живота.

Прочети повече >>

02/10/2019


Млади хора, търсещи работа, стават временно аниматори благодарение на сътрудничеството между EURES Франция и Италия

Млади хора, търсещи работа, стават временно аниматори благодарение на сътрудничеството между EURES Франция и Италия

Прочети повече >>

27/09/2019


От Париж в Дъблин: Историята на Жулиет

Жулиет работи в Париж, когато за първи път попада на EURES. Девет от всеки десет души, завършили икономика във Франция, намират работа по специалността в Париж. Жулиет търси промяна и иска да отиде в чужбина. Тъй като вече е работила като доброволец извън страната си, тя решава, че е време да си потърси работа в друга държава.

Прочети повече >>

12/09/2019


Преводач беше топло посрещнат в Естония

Чрез Welcoming Programme (Програма за новодошли) Естония помага на чуждите граждани да се адаптират към новата си държава, след като са пристигнали. Неотдавна се свързахме с един от тези чужди граждани — Оксана Несмиян, писмен преводач и преподавател по езици от Украйна — за да научим повече за впечатленията ѝ от програмата, както и за новия ѝ живот в Естония.

Прочети повече >>

29/08/2019


Нови възможности за велосипеден техник в Норвегия

Намирането на работа може да бъде предизвикателство, особено ако сте избрали област, в която не се предлагат много възможности във вашата страна. За някои хора, като полския велосипеден техник Гжегош Особка, решението е преместване в чужбина.

Прочети повече >>

13/06/2019


Хотелска верига получава помощ от EURES за намиране на сезонни работници

От 2015 г. насам испанска хотелска верига работи в сътрудничество с EURES Словения, за да наема сезонни работници за хотелите си в Испания и Гърция. Разговаряхме с Алберто Алба и Александра Дукич от веригата Iberostar, която е бенефициер на тази кампания за набиране на персонал, за да научим повече за инициативата.

Прочети повече >>

31/05/2019


„Невероятни места и чудесни хора“: историята на Лара

EURES — Испания продължава да изпраща примери за успех. След Хуан Карлос и Алехандра, Лара, която също ползва услугите на EURES, разказва за себе си, като ни дава полезни съвети и мотивация, на страницата на EURES — Испания във Facebook.

Прочети повече >>

25/04/2019


Нов живот в Литва


Целево мероприятие за набиране на персонал помага на двама нидерландски учители да намерят работа в Швеция с EURES

„Докато бях за първи път на почивка в Швеция, се влюбих в тази страна“, разказва Кирстен ван Агтовен. Още от 10-годишна исках да се преместя в Швеция. Това, което наистина ми хареса, беше природата. Беше толкова различна от природата в моята страна.“

Прочети повече >>

28/03/2019


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.