• Събития

Статии с новини


Открийте вашите новини

Професионално наставничество: В помощ на бъдещите работни кадри

Преходът от обучение към работа на пълно работно време никога не е лесна стъпка. Независимо дали завършвате училище, университет или професионално обучение, навлизането в света на труда може се окаже трудно, но преодолимо препятствие, ако имате силна подкрепа. Разговаряхме с Paul Kitchen, наставник за професионално развитие в Университета в Нотингам , за да научим какви съвети предлага на бъдещите работни кадри.

Прочети повече >>

11/10/2019


6 начина, по които се развива светът на труда

Технологичният напредък, научните открития и променящите се потребности на потребителите преобразиха днешния пазар на труда. Но какво ни очаква в бъдеще до 2022 г.?

Прочети повече >>

22/08/2019


Нови възможности за велосипеден техник в Норвегия

Намирането на работа може да бъде предизвикателство, особено ако сте избрали област, в която не се предлагат много възможности във вашата страна. За някои хора, като полския велосипеден техник Гжегош Особка, решението е преместване в чужбина.

Прочети повече >>

13/06/2019


Да помогнем на Европа да се възползва от най-новите технологии

Триизмерният (3D) печат е бързо разрастваща се индустрия, която с всяка година предлага все повече работни места и възможности. За да се възползват от тях, хората се нуждаят от правилните умения и знания. Проекти като 3D-Help са разработени именно с тази цел.

Прочети повече >>

12/04/2019


Какви умения търсят предприятията през 2019 г.?

Новата година може да бъде чудесна възможност за промяна, за справяне с ново предизвикателство или за разширяване на кръгозора. По отношение на заетостта това би могло да означава навлизане в нов промишлен сектор или дори започване на изцяло нова кариера. Но как можете да постигнете максимални шансове за успех на един конкурентен пазар на труда?

Прочети повече >>

07/02/2019


Класация топ 10 на статиите през 2018 г.


Събеседвания тип „бързи срещи“ в Мадрид: EURES Испания и EURES Швеция обединяват усилията си за създаване на възможности в сектора на кетъринга

EURES Испания и EURES Швеция си сътрудничат по третото издание на новаторското събитие тип „бързи срещи“ в сектора на кетъринга. Това е най-новото от редица организирани събития като част от проекта „Готвачи в Швеция“.

Прочети повече >>

12/12/2018


EURES подкаст 1: Търсещи работа от Франция намират свободни работни места в туристическия сектор в Словения благодарение на събитие на EURES

Онлайн събитието Seize the Summer with EURES 2018 (Възползвай се от лятото с EURES 2018) събра работодатели от сектора на туризма и хранително-вкусовата промишленост в Хърватия, Португалия, Словения, Испания, Франция, Италия, Гърция, Малта и Кипър. ..

Прочети повече >>

06/12/2018


Може ли животът в чужбина да подобри себепознанието?

Според Oxford Dictionary себепознание може да се определи като „съзнателно познаване на собствения характер и чувства“. То представлява нашата способност да определим кои сме като хора, да разберем своите ценности и да знаем какво искаме от живота.

Прочети повече >>

12/10/2018


Партньорство между EURES Словакия и Deutsche Post води до работа за 15 словашки студенти в Германия

За много студенти лятото е идеална възможност не само да почиват, но и да подобрят финансовото си състояние като си намерят сезонна работа. През лятото на 2018 г., благодарение на сътрудничеството между EURES Словакия и германската компания Deutsche Post, 15 студенти от Словакия имаха възможността да работят като пощенски служители. Един от тях е 18-годишният Kristian.

Прочети повече >>

10/10/2018


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.